MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczynki!
Tutaj wczoraj tak mocno wiało, że myślałam o zerwanym dachu A dzisiaj piękne słoneczzko, niebo błękitne, wiosna!
Kamilutek, a gdzie tam! Miałam iść, kupiłam sobie nawet glukozę i nie doszłam. To był ostatni dzzień pobytu w Polsce, oboje byliśmy padnięci a ja średnio się czułam. Stwierdziłam, że nie będę robić prywatnie w PL tylko poczekam aż tutaj mi lekarz zleci. Mówił, że około 28 tygodnia, wizytę mam 3 marca, to będzie 28+3. Tylko, że nic nie wspominał o przyjściu na czczo. Może tutaj robi się jakoś inaczej
Misia, podobno zmiany ciśnienia są w ciąży normalne, ale lepiej tego pilnować. Ja miałam najwięcej 150/100, ale to w gabinecie. I raz tętno 130, ale to z nerwów. Zapytaj lekarza.
Nieśmiała, niby endo wie co robi, ale powierć mu dziurę w brzuchu, dopytaj czy na pewno nie za mała dawka. Dla własnego spokoju.,
Zbieram doopkę na rower i jadę do pracy, a co!
Miłego piąteczku!
MEGI81, Misia 69 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzien dobry
Moj pierworodny dzis w super nastroju, ja mam spadek formy, nic mi sie nie chce a siedzimy sami wiec byle do 12 do drzemki...
Co do wagi to Leo tydzien przed porodem mial niby 3,5kg a urodzil sie 3525 wiec tez srednio wierze w te szacunki. Mysle ze Borys tez nie bedzie jakims klocem i nawet jak dotrwamy do terminu to 4 kg nie przekroczy.
Oby bo mi sie wizja cc nie widzi a rodzenia duzego dziecka sn tym bardziej ;p no i ktos musi wynosic te szmaty co sie ledwo mieszcza w komodzie
-
Dzisiaj wizyta więc proszę o kciuki. Przez te wyniki mam stresa a tu do 19 muszę czekać Ale zobaczę Alusie i to mnie pociesza
Sylwucha na tej stronie masz przelicznik kulinarny http://www.mojewypieki.com/info/przelicznik-kulinarny
Często wykorzystuje przepisy z tej strony, więc jakby ktoś szukał to polecam
Misia dobrze, że ciśnienie się unormowało ale może pomierz regularnie i powiedz o tym lekarzowi.
Karissa mam nadzieję, że szkolenie będzie ciekawe
Kamilutek takie bóle jak na okres to chyba nie dobrze Przynajmniej mi gin mówiła, że jak są takie kłucia czy rozciąganie po bokach to jeszcze ok ale takich bóli jak na okres nie chcemy Ale to też było na początku II trym. w późniejszej ciąży to może już inaczej.aneta.be, Breezee, Kamilutek, sylwucha89, Martchen, MEGI81, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Nieśmiała wrote:Dzień dobry laski !
Pozwólcie, że zadam Wam pytanie, bo Wy tu takie mądre
Zbadałam tsh i wyszło mi 4.63 i dostałam euthyrox 25. Nie za mała dawka? Boję się, że zanim to zacznie działać to znów coś się stanie.
Ft3 było 2.93, a ft4 0.95. Endo mówiła ze te wyniki są ok.Espera, MEGI81, monika_89, Arwi lubią tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Hej. Nie wiem czy to normalne ale III trymestr chyba daje mi to odczuć. Wzrosło mi znacznie ciśnienie miałam książkowe +/- 120/70 a teraz mam górne 130 i więcej i dolne 80 i więcej a puls nawet 98! Częściej sapie jak po maratonie. Boli mnie w dole kręgosłup a także pięty że jak chodze to promieniujący ból do kręgosłupa i podbrzusze na długich spacerach kłuje ze się ledwo ruszam. Czyżby III trymestr ...? Tak to będzie do końca ...? 9.03 wizyta. Nie chce panikować bo wyniki miałam do tej pory wzorowe. 4.03 robie morfologie a 5.03 usg. Są też poxytywy dzidzia rośnie czują ją pod żebrami! Już nie ma stuk - puk teraz to się rozpycha wczoraj tak mocno w okolicy prawego zebra że aż widać było mocno unoszącą się skorę. Dla mnie szok jej... co za uczucie mały człowieczek rośnie we mnie
Wczoraj zjadłam 2 pączki z dziurką one jakoś się nazywają ale nie wiem jak to się pisze i czy mam poprawną nazwę w głowie i dwa pełne pączki... ale ale uwaga pomimo bóli i wszelkich dolegliwości wczoraj byłam na wycieczce z męzem w innym mieście. Musiałam czekać na seojego bo był w biznesach 3 h wiec piechotką na zapoznania nowego miasta do sklepu po pączki i z powrotem do auta według nawi zrobiłam 6km! Plus pózniej spacerowaliśmy po starym mieście 2 h.... to może około dyszki km zrobiłam kalorie pączusiowe spalone
Powodzenia na wizytach! -
Nareszcie nadrobilam, poniedziałek i wtorek miałam wariacki i od środy nadrabiam!!!
Ja zjadłam wczoraj 3paczki różane moje najulubieńsze i 2 donuty. Dziec w brzuchu szału dostawał od tego cukru...
Nie pamiętam co komu chciałam napisać... Ech... Tyle naskrobałyście ze hoo... Ja kilka ostatnich dni troche ociezala się czułam, ale to chyba przez jedzenie. Już znowu zaczyna się ojrez ze nie wszystko służy. Na dodatek wczoraj w nocy wiatr nie dal mi spać...
Nieśmiała... Breeze dobrze pisze. Naraz nie można wprowadzić za wysokich dawek. Stopniowo tak. Wiec kontroluj co 2tyg. Każdy organizm inaczej reaguje. Sprobuje już być na bieżąco choc gora prasowania prrzede mba...Breezee, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Ja zjadłam połowę pączka i małą drożdżówkę z serem. Pyszne to było
sylwucha89, Martchen, MEGI81, mon!ta^ lubią tę wiadomość
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
Cześć, przepraszma, próbowałam Was nadrobić, ale nie dam rady.
Osttanio trochę zabiegana jestem i szybciej się wszystkim męczę, ruchy wolniejsze.
Jakaś zła passa też była, bo wiecznie chodziłam wściekła i zła i ogólnie..nie miałam siły na nic Drażniło mnie wszystko i wszyscy. Ostatnio mi się często kręci w głowie. Z tego powodu telefon wyleciał mi z ręki i się potłukł. Myślałam, że się popłaczę z tej bezsilności.
Byłam u diabetologa we wtorek. Powiedział, że jest ok. Jadłospis zaakceptowany, już teraz nie muszę zapisywać tego co jem, jedynie mierzyć cukier na czczo, 1h po śniadaniu, 1h po obiedzie i 1h po kolacji. A w międzyczasie jeszcze nadal jeść: 2 śniadanie, podiweczorek i 2 kolację.
Aaaa no i dziś zaczynamy 30 tydzieńBreezee, sylwucha89, MEGI81, Kleopatra, monika_89, ag194, mon!ta^, rybka33, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Kurczę, Gaja, to się zmartwiłam tymi bólami jak na okres...
Nie mam ich teraz, Mała się rusza (ale trochę niemrawo, nie ma porównania do wczorajszego szaleństwa), więc może nie będę na razie panikować, ale jak się powtórzą, to przejadę się na ip.
W ogóle wczoraj miałam kiepski dzień jeśli chodzi o dolegliwości. Wtorek i środa to miodzio, jakbym w ciąży nie była, więc pewnie musiałam zapłacić frycowe. Oprócz bólu brzucha i szczypania skóry poniżej pępka drętwiała mi prawa noga i lewa ręka. Chciałabym mieś pewność, że to normalne, bo czuję się jak panikująca pierworódka, która wszystkim martwi się na wyrost.
Gaja, powodzenia na wizycie!
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Mi gin mówiła ze bole jak na okres są ok. To chyba zalezy co kto ma na myśli - jesli lapia Cię skurcze a niektóre kobiety maja silne przy okresie to bym szła do lekarza. Jesli to takie napięcie w brzuchu, okresowy przepowiadacz i ogólnie dyskomfort - to bym odpoczywała. Ja jedno i drugie inaczej odczuwam
Przezylam dentystę, jutro robimy 2. rundę. Facet spiewal dont sorry be happy i wygląda jak Robert downey jr (tylko zaczął siwieć). Potrafi humor poprawić nawet jak sie ktos stresujeWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 11:18
Kamilutek, Martchen, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Leirion wrote:Mi gin mówiła ze bole jak na okres są ok. To chyba zalezy co kto ma na myśli - jesli lapia Cię skurcze a niektóre kobiety maja silne przy okresie to bym szła do lekarza. Jesli to takie napięcie w brzuchu, okresowy przepowiadacz i ogólnie dyskomfort - to bym odpoczywała. Ja jedno i drugie inaczej odczuwam
Przezylam dentystę, jutro robimy 2. rundę. Facet spiewal dont sorry be happy i wygląda jak Robert downey jr (tylko zaczął siwieć). Potrafi humor poprawić nawet jak sie ktos stresuje
Dzięki! Skurczy brak, czułam to drugie
A do takiego dentysty to bym i co miesiąc mogła chodzić Tylko że na fotelu zawsze zdejmuję okulary i nic nie widzę, więc nawet bym oczu nie nacieszyła!
MEGI81 lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Kamilutek, nie piszę po to żeby Cię wystraszyć, ale ja z bólami jak na okres bez skurczy wylądowałam w szpitalu
Mój gin mówi, że takie bóle trzeba natychmiast kontrolować.Ale jak ci przeszło, to najważniejsze -
Nieśmiała wrote:Dzień dobry laski !
Pozwólcie, że zadam Wam pytanie, bo Wy tu takie mądre
Zbadałam tsh i wyszło mi 4.63 i dostałam euthyrox 25. Nie za mała dawka? Boję się, że zanim to zacznie działać to znów coś się stanie.
Ft3 było 2.93, a ft4 0.95. Endo mówiła ze te wyniki są ok.
Hmmm trohę mała faktycznie choć znawcą nie jestem. Ja przy TSH 2,6 na początku drugiego trymestru dostałam Letrox 50mg. Może zbadaj za tydzień ponownie TSH (w dniu badania tabletkę weź po pobraniu krwi) i zobaczysz ile spadło. -
Kamilutek u nas wczesy pdo grusza to z 250 zł - szaleństwo - wiec mi szkoda urlopu by było, wile ten urlop przeznacyzc jak sie Antek urodzi, zeby z nim wakacje jeszcze przesiedziec
Wyszedl mi nieskromnie powiem przepyszny serniczek pozegnalny
Czekam na wycene lozka dla JAsiak ktore wymyslilam i szafki kuchennej i mam nadzieje, ze bedzie lepiej niz u stolarza numer jeden.
No i stwierdzilam wczopraj jak u mnei stolarz byl, z emoj syn to jednak moz ei podobny wizualnie do taty, ale charakterek caly moj - buzia mu sie nie zamykala, popisówka pierwszej wody, tance, zabawy itp itd - stolarz zamiast siedziec 5 minut siedzial ponad godzine Moje dziecko zdecydowanie sie nie wstydzi i nie boi sie obcychsylwucha89, Kleopatra, mon!ta^, Moniqaaa, Kamilutek lubią tę wiadomość