MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wreszciemama mama mi lekarz zawsze mowi, że podstawą wypisania L4 jest wizyta i nie może wypisać dłużej niż do dnia przypadającej kolejnej wizyty, więc twój prawidłowo powinien wypisać L4 do kolejnej wizyty ale niech on się tym martwi...
WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
WreszcieMama ale bije pozytywna energia od Ciebie super wieści. Czas szybko zleci więc szykuj się na dreptanie
Camilia no to ładna waga 2700 WOW! A ja się martwiłam, że mój to kawał chłopa.
A ty i twój partner jesteście wysocy?WreszcieMama, Camilia lubią tę wiadomość
-
Camilia wrote:Powiem Wam, że jestem w szoku, że Dzidziek taki duży jest. Wiadomo może być błąd pomiaru jak zawsze i do tego się wiercil ale raczej kawał chłopa z niego. Zapytałam lekarza czy to może być przez cukrzycę ale stwierdził, że poprostu rodze duże dzieci (Jula miała 4160g). Podobno drugie zazwyczaj jest większe od pierwszego. Dziewczyny z co najmniej dwójką potwierdzacie?
Znajomej to samo drugie mniejsza
W uk sprawdzają przy cukrzycy jak dziecko rośnie bo mi z kolei tłumaczyli, ze może być większe że względu na cukrzyceCamilia lubi tę wiadomość
-
Gratuluję super wieści z wizyt
Camila ale masz dużego mężczyznę Chyba inwestujesz od razu w ciuszki w rozm. 62
Przy cukrzycy niby dzieci mogą być większe ale skoro poprzednie też było duże to może Twój urok. A jeśli chodzi o wielkość kolejnych dzieci to u mojej mamy się ta teoria nie sprawdziła, ja (pierwsza) miałam 4150 g i 56 cm, siostra młodsza 4050 g i też 56 cm.
Wreszciemama zgodnie z przepisami lekarz powinien wystawiać zwolnienie na okres do następnej wizyty ale to nie jest Twój problem więc ciesz się z dobrych wieściWreszcieMama, Camilia lubią tę wiadomość
-
Wreszcie mama rowniez uważam że lekarz ma podstawę aby takie zwolnienie wystawić
Kontrolę jego bądź Ciebie pokryte są z tym dlaczego jesteś na zwolnieniu i zapewne z tego powodu tak długie zwolnienie dał bądź się pomylił i zamiast kwiecień wpisał Maj -
ag194 wrote:A ja za 6 tygodni ide rodzic. A jak nie to 2 maja, jak w moim śnie na poczatku ciąży
Na 8.30 mam wizytę, a w badaniach znowu bakterie, jakieś nabłonki w moczu W morfo neutrocyty i granulocyty za wysokie. Zobaczymy co tam powie ale znowu posiew zrobię na pewno.
I licze na USG, jak mi nie zrobi to IDE prywatnie bo chce SPR czy mała się przekrecila
Mi wykryto w moczu bakterie dostałam antybiotyk i boję się go wziąć bo nie ufam lekarza w uk a z tego co czytam lek jest silny i tylko w niektórych przypadkach się go podaje -
No nareszcie mogę napisać, wszystko jest ok, dziecię waży już 2kg i wyprzedza swój wiek o 2tyg... Ja mam wrócić do diety stosowanej w pierwszym trymestrze czyli bez chleba ziemniaków makaronów i slodyczy. Mogę mięsa twarogi, warzywa, 1 owoc dziennie i kasze, płatki owsiane gotowane na wodzie... Doktorek twierdzi ze bede się lepiej czuła no i moja waga się uspokoi. Wiem ze ma racje bo w pierwszym trym jak stosowałam dietę to schudłam 2kg, potem już mowil tylko o pomiarach cukru a ze były ok to i dietę rozluźnił mi... Efekt taki ze w 3,5mca przybylo mnie 13kg... Stwierdził ze cukier mam ok, ale jednak insulina szaleje i dlatego tak szybko tyje mimo ze jem zdrowo... Wiec węglowodany nabok...
ag194, Kamilutek, MEGI81, Maniuś, Kleopatra, Madu1611, mon!ta^, monika_89, sylwucha89, bezimienna, Breezee lubią tę wiadomość
-
Misia ja na fejsie chyba juz napisałam, ze na bakterie nic mi nie dala. Co lekarz to powtarzają ze niby jest ok i nie trzeba. Juz kuzwa nie wiem komu ufać
U mnie po wizycie ok. SPR szyjkę, niby krótką ale wytrzyma, ktg ok, malej nie sprawdzili. IDE prywatnie w nast tyg -
Gratuluje udanych wizyt:-)
Ja dzis kupilam butelki dla malej avent natural 2 w cenie 1 znalazlam to wzielam ale mam nadzieje ze sie nie przydadzą
A koszul do karmienia mam tylko 2 mysle ze wystarcza bo od domu do szpitala mam jakies pół km to maz wypierze i podrzuci:-)
Dziewczyny w Waszych szpitalach sa mozliwe odwiedziny na sali? U nas jest calkowity zakaz wchodEnia na oddzial i kobiety po porodzie musza wyjsc i siedziec na korytarzu w razie odwiedzin. -
Carolina, w pierwszej ciąży dostałam antybiotyk Monurol na stan zapalny, który wyszedł z badania moczu. A jak mój obecny gin zobaczył tamte wyniki to powiedział, ze on by nie dał.
I tamta ginka, i ten gin cieszą sie bardzo dobrymi opiniami, a zupełnie inaczej zareagowali. Jak nie ufasz swojemu lekarzowi to skonsultuj to z innym, infekcje w układzie moczowym mogą byc groźne.
Dopiero Poznań a ja już mam taki ból doopy i krzyża, że zaraz wyjdę z siebie.
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Uska wrote:Gratuluje udanych wizyt:-)
Ja dzis kupilam butelki dla malej avent natural 2 w cenie 1 znalazlam to wzielam ale mam nadzieje ze sie nie przydadzą
A koszul do karmienia mam tylko 2 mysle ze wystarcza bo od domu do szpitala mam jakies pół km to maz wypierze i podrzuci:-)
Dziewczyny w Waszych szpitalach sa mozliwe odwiedziny na sali? U nas jest calkowity zakaz wchodEnia na oddzial i kobiety po porodzie musza wyjsc i siedziec na korytarzu w razie odwiedzin.
U mnie w szpitalu są normalnie odwiedziny na sali, ale może przyjść tylko tata albo inny dorosły, ale tylko po jednej osobie. dzieci wcale nie wpuszczają. wiadomo, że przychodzą tylko ojcowie, bo chyba żadna kobieta po porodzie nie chce odwiedzin teściów, rodziców i innych pielgrzymów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 19:44
-
Melduję się i ja po wizycie Mały rośnie jak na drożdżach 2341g czyli jak to gin stwierdziła - waga piórkowa to nie jest Alexander na tym etapie ważył 9 g mniej, tak że idą łeb w łeb
Szyjka 3cm, zaleciła mi tylko kontrolę w szpitalu że względu na insulinę, chce poprostu żeby obejrzał mnie ktoś jeszcze, tak że jutro jadę się umówić...
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i spadam Was nadrabiaćblubka, Kleopatra, Kamilutek, Uska, Martchen, Madu1611, Camilia, WreszcieMama, monika_89, sylwucha89, Anstice, amilka87, ag194, Moniqaaa, bezimienna, Rudzik, Mabelle, bbee, MEGI81, Breezee, mon!ta^, aneta.be, Hope_, Karissa lubią tę wiadomość
-
dewa wrote:Kleo, łóżko ASKVOLL 140x200 i do tego materac sprężynowy HAMARVIK. Jest grubiutki i mam nadzieję, że będzie nam się dobrze spało. Chcieliśmy większe łóżko, 160x200, ale nasza sypialnia jest po prostu za mała i nie może w niej stac tylko wyrko Mamy jeszcze komodę MALM 6 szufladową w pokoju Małego. A Wy co wybraliście?
dewa lubi tę wiadomość
-
Camilia wrote:Powiem Wam, że jestem w szoku, że Dzidziek taki duży jest. Wiadomo może być błąd pomiaru jak zawsze i do tego się wiercil ale raczej kawał chłopa z niego. Zapytałam lekarza czy to może być przez cukrzycę ale stwierdził, że poprostu rodze duże dzieci (Jula miała 4160g). Podobno drugie zazwyczaj jest większe od pierwszego. Dziewczyny z co najmniej dwójką potwierdzacie?
Camilia, MEGI81 lubią tę wiadomość