MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Balbina witaj
Hope wracaj szybko do zdrowia olewaj teksty teścia i przetrwaj jakoś ten remont - za remont lubię, bo nie jestem sama z tym bałaganem
Mi czop odszedł jakieś 2 tygodnie przed porodem. Poszłam do toalety i robiąc siusiu wpadło coś do toalety. Była to taka galaretowata jakby kulka z domieszką krwi. Bardzo się przestraszyłam, ale później na wkładce pojawił się podobny śluz. Był tylko tego dnia co wypadł czop.WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry niedzielnie!
Melduję, że Chłop wrócił po 20, w stanie ogólnym bardzo dobrym, bez objawów zatrucia alkoholowego, stwierdzono jedynie twardy i duży brzuch, po przejedzeniu Przyniósł mi duuuużo ciasta i stwierdził, że było bardzo fajnie, trochę sobie wypił ale...stęsknił się i wrócił szybciej A ja w tym czasie wstawiłam dwa prania i nadrobiłam zaległości w czytaniu i oglądaniu głupich filmików na youtubie. Dzisiaj zamiast kawy do łóżka dostałam dorodną rzodkiewkę, od kota. Nie mam pojęcia gdzie on znalazł rzodkiewkę
Sylwucha, bardzo dokładnie opisałaś poczatek porodu, czlowiek może to sobie jakoś spróbować wyobrazić. Powiem Ci, że aż moje oczy się zaszklily jak przeczytałam o tym, że ostatni raz rzucilas okiem na dom i uroniłaś łezkę. To takie troche symboliczne zamknięcie pewnego rozdziału. Ale skurcze co 1-2 minuty od 6 do 14...??? Fuck
Moniqaaa, najwyższy czas na urlop! Kciuki oczywiście trzymam
Hope, szkoda Jasia i Ciebie też, że tak się wystraszyłaś. Faktycznie, obszar czoła i okolic oczu jest mega ukrwiony! Wyobrażam sobie widok
Spokojnej niedzieli!
MEGI81, Leirion, Arwi, ag194, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Witam Mamusie w niedziele
kurcze cos mnie brzuch ciagnie z boku po prawej i sama nie wiem co o tym myslec.
Przepraszam z góry ale skleroza zaawansowana i nie jestem pewna która Mamusia pisała o zaklejonej szafie i majtkach ale wczoraj sie z tego usmiałam inteligentnie ;/ nie wzielam pod uwage ze Niemąż tez maluje sypialnie a tam mamy szafie na całej scianie (4,5m?) i ze ja zaklei... jakie bylo moje zdziwienie jak skonczylam gotowac obiad i patrze a dostep do szafy brak? normalnie idziotkaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 10:48
Moniqaaa, WreszcieMama lubią tę wiadomość
-
Martchen wrote:Witam Mamusie w niedziele
kurcze cos mnie brzuch ciagnie z boku po prawej i sama nie wiem co o tym myslec.
Przepraszam z góry ale skleroza zaawansowana i nie jestem pewna która Mamusia pisała o zaklejonej szafie i majtkacj (Hope?) ale wczoraj sie z tego usmiałam inteligentnie ;/ nie wzielam pod uwage ze Niemąż tez maluje sypialnie a tam mamy szafie na całej scianie (4,5m?) i ze ja zaklei... jakie bylo moje zdziwienie jak skonczylam gotowac obiad i patrze a dostep do szafy brak? normalnie idziotka
To ja dostałam ataku płaczu przez majtki dzisiaj sama się z tego śmieję też mamy taką ogromną szafę na całej ścianie i wyjęłam wszystkie rzeczy na sobotę i niedzielę oprócz majtekblubka, Martchen lubią tę wiadomość
-
Martchen wrote:Megi przepraszam za pomyłke wahałam się między Tobą a Hope.
no ja dziś sprawdzam jakosc bokserek
Nie gniewam się też często nie pamiętam, która z Was co pisała my dzisiaj sprzątamy już sypialnię. Najgorsze dopiero przed nami - pokój starszego Synka tutaj będzie co wynosić całe szczęście od piątku do niedzieli Młody będzie u taty, więc jakoś to ogarniemy. W między czasie jeszcze kuchnia, korytarz i sufit w łazience. Ale damy radę -
Hej dziewczyny,
pozdrawiam w 32-gim tygodniu! wow! jak to zlecialo.
ide w srode do lekarza, moze mi da zwolnienie...
zycze milej niedzieli u nas sloneczko i chyba ponad 10 stopni!! wow!!
najgorsze, ze mam jutro wizytacje w szkole i musze wszystkie papiery szykowac...ale co tam!
gosiaMEGI81, Martchen, bbee, WreszcieMama, Camilia, Maniuś lubią tę wiadomość
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Dziewczyny czy któraś z Was była kiedyś na kolacji w ciemno? Dostaliśmy od naszego przyjaciela karnet na kolację VIP, jako dodatek do prezentu na ślub. Chcemy z Mężem go wykorzystać jeszcze przed porodem, ale nie wiemy czy ja mogę jechać. Do Wrocławia mamy 130 km, więc nie jest tak daleko, Mąż wybrał menu mięsne, a ja wegetariańskie i zaznaczyliśmy, że jestem w 8 miesiącu ciąży. Nie będziemy wiedzieli co jemy, bo panuje tam kompletna ciemność, kelnerzy chodzą w noktowizorach, więc wolałam nie ryzykować z potrawami mięsnymi
dewa, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
u mnie czop odszedł w ten sam dzień - przeraziłam się bo poczułam jakbym się odkorkowała i poleciała krew i zadzwoniłam do tej połoznej którą chciałam wykupić i kazała jechać do szpitala - potem zaczęły się sączyć wody ale nie jakoś dużo ale postanowiła przebić pęcherz i się rozkręciło + oxy+masaż szyjki wrrr
WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
ja mam jutro wizytę u gina i dowiem się czy mam cukrzyce czy nie - kurcze nie mialam juz usg ponad 2 mce i ciekawe co tam u maluszka ale jeszcze musze poczekac bo mam miec trzecie dopiero na nastepnej wizycie - mam nadzieje ze dowiem sie czegos na nie bedzie to szybko szybko bo jestem glodna nic nie jadlam i duzo pacjentek czeka ale juz niedlugo i nie bede zmieniala gina
-
Dobry,
melduje się po wiejskiej imprezie. Było wesoło. Odkryłam wiele nowości disco polo. Znałam tylko "jesteś szalona", a tu się okazuje,że rynek disco polo kwitnie Tańczyłam nawet sporo,ale starałam się delikatnie nóżka w lewo, nóżka w prawo i głównie pracowały ręce W ogóle wbiłam się w kieckę rozciągliwą i wyglądałam jak wielorybica ale zapomniałam walnąć fotki i jestem zła a byłaby super pamiątka...
A jakie były pyszności! O matko zjadłam tyle ciasta, co nigdy, a sałatek, przekąsek, koreczków i owoców to miliony porcji! O 1:30 przyszedł po mnie chłop, bo już nie dawałam rady, no i jeszcze go baby na parkiet wyrwały bo jak zobaczyły chłopa na babskiej imprezie, to go w tany wzięły i musiałam poczekać aż mi go oddadzą i do domu! Za to dziś zamiast się uczyć odsypiam i czuję się jak na kacu.
Dzięki dziewczyny za te relację przedporodowe, dla mnie to nowe informacje, bardzo cenne, jak zawsze!
Hope trzymam kciuki za powrót do zdrowia!
Megi ja bym poszła na kolację. A w czym ciąża przeszkadza? Na pewno będzie super!
WreszcieMama, Martchen, zastrzeŻona, Kamilutek, MEGI81, Camilia, sylwucha89, mon!ta^, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Hej ja tak na szybko kilka pytań.
Bo na "moim" forum od razu jest "jedź na ip"...
Pytanie 1: czy normalne są bóle "okresowe" w 9/10 tygodniu? Bo w 5/6 to wiem że są ok, a poźniej?
Pytanie2 : czy mogę sobie sama kupić magnez, bo mnie właśnie boli już kilja dni brzuch. A nie wiem czy mogę tak na własną rękę..
Pytanie 3: czy owy magnez mogę brać razem z no spą? W sensie jednocześnie i czejac aż zadziała?
Sorki, że Wam się tu wtryniam, ale Wymądre i doświadczone jesteście.
Pozdrawiam