MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No wiadomo, że z tą nospą to tak doraźnie, przecież to nie tic taci
Dzięki za pomoc :-*
CO do mojej postury to wydaje mi się że jestem normalba, ale nie chuda, bardziej jak kobieta, mam co nie coWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 17:29
WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Nieśmiała, mój gin mówi ze bóle jak na okres trzeba raczej kontrolować.
Ja biorę magnez Asmag forte 3x2tbl, doraźnie w razie boli nospe max.
Ale pomimo takiej dawki magnezu i tak mi skacze czasem powieka i łapią mnie skurcze łydek.A po zbadaniu poziomu magnezu to mam blisko dolnej granicy
A jak się ogólnie czujesz, dobrze wszystko? ?? -
Ja się czuję ok, tylko te bóle mnie od środy męczą. Wizytę mam dopiero w kwietniu. Na ostatniej Kruszynka miala 1,9cm i było wszystko ok.
A te kontrolowanie bóli to jak, przecież nie będę codziennie jeździć na ip..
Ale ale, bądźmy dobrej myśliWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 18:19
-
nick nieaktualnyNieśmiała wrote:Hej ja tak na szybko kilka pytań.
Bo na "moim" forum od razu jest "jedź na ip"...
Pytanie 1: czy normalne są bóle "okresowe" w 9/10 tygodniu? Bo w 5/6 to wiem że są ok, a poźniej?
Pytanie2 : czy mogę sobie sama kupić magnez, bo mnie właśnie boli już kilja dni brzuch. A nie wiem czy mogę tak na własną rękę..
Pytanie 3: czy owy magnez mogę brać razem z no spą? W sensie jednocześnie i czejac aż zadziała?
Sorki, że Wam się tu wtryniam, ale Wymądre i doświadczone jesteście.
Pozdrawiam
Nieśmiała witaj. Gratulacje. Cieszę się że znowu jest Was dwoje , a może troje?? Ja taki okresowy dyskomfort często miałam spokojnie do połowy ciąży a i teraz się zdarza. Jeśli bóle nie są silne a jest to raczej pobolewanie to raczej nie powinnaś się martwić, macica się intensywnie rozciąga. Magnez myślę że nie zaszkodzi łykać. Ja brałam Aspargin, ale dopiero od połowy ciąży. Gdyby jednak ból nasilał się i nie mijał po nospie (max 2 tabl jednorazowo) to skontaktuj się z lekarzem prowadzącym
-
Ale tu dzisiaj święty spokój!
Nieśmiała, czy Twój ginekolog dał Ci swój numer telefonu albo powiedział, w jaki sposób możesz się z nim skontaktować? Jeśli tak, to może napisz lub zadzwoń do niego (do niej); wiem, że nie chcesz panikować i gnać na ip, ale jednak my tu możemy doradzać tylko z własnego doświadczenia i pewnie nie znamy wszystkich możliwych przyczyn takiego pobolewania. U mnie zaczęły się okresowe bóle dopiero pod koniec 2 trymestru i są bardzo bardzo rzadko, lekarz mówi, że to rozciągająca się macica i więzadła.
A magnez możesz śmiało brać. Mój gin polecał Aspargin i faktycznie przy regularnym braniu skończyły się problemy z kurczami w nogach i lataniem powieki, więc dla mnie akurat ten preparat był skuteczny i mogę go polecić. Do tego jest mega tani.
Sylwia, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę! Ponoć cukrzyca w ciąży jest do przeżycia, ale lepiej jej nie mieć niż mieć.
Rudzik, brzmi, jakbyś miała ubaw po pachy!
U nas w wiosce są festyny, tzw. Dorffest, ale jeszcze nigdy nie byliśmy, bo zawsze coś nam wypadało. Trochę się obawiam, jak mnie przyjmie lokalna społeczność, bo jestem pierwszą imingrantką - co z tego, że wżenioną w Niemca; na razie, póki jest tylko okazjonalne Guten Tag, jest ok.
Dewa, nie dość, że Twój konkubent wrócił o przyzwoitej porze i w przyzwoitym stanie, to jeszcze wiedział, co powiedzieć! Miodzio! Gdzie tu ta sławetna patologia?????
My zrobiliśmy sobie dzisiaj wycieczkę nad morze. Wymarzłam okrutnie, ale fajnie było tak oderwać się od codzienności. Tylko że większość czasu spędziłam jednak na siedząco w aucie i pęka mi krzyż.
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Wiedziałam że mogę na Was liczyć. Teraz tylko muszę ogarnąć co kupić: MagneB6 czy Aspargin..
Co do telefonu, to niestety nie mam numeru. W razie czego zadzwonić mogę na ip o coś zapytać, ewentualnie w tygodniu do 16 do położnych z przychodni. -
Helou!
Dzisiaj wreszcie trochę mi lepiej i więcej energii Pojechaliśmy więc zamówić wózek Mieliśmy czekać na niego 8 tygodni ale w sklepie, w którym kupujemy będą targi i zamówili trochę wózków "na zapas" i możliwe, że już za 3 tygodnie będziemy mieć. No i dokupiliśmy kilka ciuszków. Wogóle to ostatnio mam ciśnienie żeby zakończyć kompletowanie wyprawki, poprać, poprasiować, pochować i czekać w łóżku na maj
I dzisiaj mój mąż miał sen o porodzie Wiecie, że dopiero po tym jak mi go opowiedział dotarło do mnie, że on to wszystko też bardzo przeżywa. Do tej pory byłam skupiona bardziej na sobie a teraz to w sumie mu zaczęłam współczuć. Robi większość rzeczy w domu, dzielnie znosi moje humory, lata do sklepów w poszukiwaniu ciasta z obrazka albo odpowiedniego chleba, a do tego martwi się nie tylko o dziecko ale też o mnie. Z tej okazji dzisiaj jestem dla niego miła i tulaśna Jak zaczne rodzić to pewnie zapomne jak bardzo go teraz doceniam więc niech korzystaCamilia lubi tę wiadomość
-
Nieśmiała, Dziewczyny które Ci odpisały wiedzą sporo o skurczach i innych ciążowych dolegliwościach, myślę że mają rację. Ale wiadomo, obserwować trzeba i być czujnym, szczególnie gdy oprócz pobolewania pojawiają się plamienia. Ja jestem z ciążowo bezbólwych i bezskurczowych raczej, noooo może do ok 8 tygodnia zaliczyłam kilka konkretnych skurczy, to aż zieleniałam
Kamilutek, no dokładnie! A dzisiaj sam samiutki podłączył zlew i ogarnął resztę mebli, nic tylko przenosić graty! Woooooohooooo! Serio, nie wiem czym sobie zasłużyłam na takiego patologicznego Chłopa, ale niech jego była sobie teraz pluje w brodę, a co! Konkubent, chyba polubię to słowo xDWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 21:00
WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
Jestem hipopotamem! 32tc
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe1615beb2ed.jpgKleopatra, Martchen, Kamilutek, Arwi, Uska, MEGI81, dewa, Camilia, Mabelle, WreszcieMama, sylwucha89, Moniqaaa, bezimienna, bbee, strawberry_juice, ag194, Madu1611, Maniuś, mon!ta^, Breezee, Hope_, monika_89, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Cholera jasna, Wam też tak dokuczają nogi przy zasypianiu? Kręci mnie w nich, muszę co chwilę nimi ruszać Magnez piję, poza tym to raczej nie skurcze. Czyżby ten cholerny zespół niespokojnych nóg? Jak chodzę to wszystko ok, jak siedzę też. Wystaraczy, że się położę i rozlużnię i już jazda Jestem śpiąca a spać nie mogę, bo muszę kopytami ruszać
-
Dewa to chyba ten RLS
U mnie moje dziecko ma rls jak ja chce spac;) ja mam zespol.niespokojnych rąk
Pogralismy z mezem w remika i dostałam wpierdziel, zero litosci dla ciężarnej -
Hej, sorki ze tak mało tu zaglądam ale u nas wszystko wporzadku póki co jestem już w domu i mam się oszczędzać Luteina magnez i nospa na porządku dziennym. W środę mamy usg 3 trymestru oby mały ładnie się pokazał bo matka chce mieć pamiątkę
WreszcieMama, blubka, Madu1611, monika_89 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 12:49
Leirion, Moniqaaa, ojejku, Kamilutek, Martchen, Camilia, Rudzik, bbee, sylwucha89, Espera, Uska, MEGI81, dewa, Elmo13, blubka, ag194, Imię_Róży, Kleopatra, Maniuś, mon!ta^, Mabelle, Breezee lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja też żyje. Nadrabiam po nocach, jak spać nie mogę.
Teraz umieram, zgaga, ból krzyża i nóg. Raz albodwa razy w tygodniu chodzimy na spacery. Co niedzielę mamy taki wyjście praktycznie na 8 km. I dziś mój organizm chyba mówi basta, mam takie zakwasy jakbym nagle poszła biegać 20 km.
Już poniedziałek, więc witam się w34 tygodniu. WOW
Mnie czeka pracowity tydzień,trochę spraw do ogarnięcia i dziś dzień pełen gości i życzeńsylwucha89, strawberry_juice, MEGI81, ag194, WreszcieMama, Arwi, Madu1611, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Tak mnie bolą plecy, że nie mogę sobie znaleźć wygodnej pozycji na leżaka - i koniec spania. Jak siedzę też bolą, najchętniej zwinęłabym się w precel, ale brzuch przeszkadza. Chłop śpi w innym pokoju (zasnął przed tv), więc siedzę sobie w łóżku przykryta kołdrą i oglądam internety.
Marta, Bezimienna, fajnie wiedzieć, że u Was wszystko ok.
WreszcieMama, cudny kocyk!
Leirion, super, że się dogadaliście.
U nas 31 tydzień! Fiu fiu! Chyba muszę kupić sobie w prezencie nową wagę, bo moja przestała działać - pokazuje już 11 kilo na plus, a to niemożliwe, bo jem nawet mniej niż przed ciążą. Małe porcje, bo brzuch uciska na żołądek i szybko jestem pełna, nie podjadam między posiłkami, jem zdrowo, jakieś warzywka głównie... Nie wydaje mi się, żeby te dodatkowe kg to była woda, bo wcale nie puchnę.sylwucha89, MEGI81, ag194, WreszcieMama lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
Hej
Dewa no właśnie dlatego nie opisywałam dalej aż tak szczegółowo bo mile wspominam poród właśnie do 6 rano ale było minęło teraz już niedługo czeka mnie drugi i jestem strasznie ciekawa jak to będzie tym razem
WreszcieMama mama powiem Ci szczerze, że ogólnie to ja trochę panikara jestem i nie wiem skąd to opanowanie chyba nie chciałam jechać na darmo do szpitala i chciałam jak najdłużej być w domu, a że to środek nocy to jakieś zajęcie było wskazane
Messy żaden wieloryb tylko super ciężarówka
Leiron dobrze, że doszliscie do porozumienia z mężem
Sylwia trzymam kciuki za wizytę daj znać po i podziwiam, że tak długo wytrzymujesz bez usg. A na usg III trymestru się gdzieś wybierasz dodatkowo?
Bezimienna lubię za 34 tydzień!! Robi się bardzo poważnie i bardzo współczuję dolegliwości.
Kamilutek mimo, że nie widzisz opuchlizny woda może się zatrzymywać. Ja też obecnie jem mniej niż przed ciążą na jeden posiłek Max jedna kanapka bo inaczej okrutna zgaga a i tak waga szybuje w górę jak szalona ostatnio. Także nie martw się bo do 2 tygodni po porodzie woda zacznie bardzo szybko schodzić i waga wróci do normy
U mnie niestety nadal wyprawka nie zamówiona ale jest wstępne porozumienie jaką dostawkę do wózka kupujemy i jak będzie wyglądała nasza sypialnia z dwójką dzieci no i mam wolną rękę w zamawianiu ubranek i kocykow i innych pierdółek dla małej także zaczynam w tym tygodniu zakupowy szał
Breezee daj znać po badaniach.
Kamilutek, messy99, WreszcieMama, Breezee lubią tę wiadomość