X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko ok:) mala wazy 1677g i dr zauważyl ze dzisiJ nie pcha sie tak bardzo do dolu więc nie sprawdziliśmy szyjki. Mam zdjęcie mojej piękności ale siedze na zajęciach i slaby zasieg mam potem sprobuje zaladowac i wstawic:)

Widzialam jak Mala ziewala;) a potem mlaskała jakby jadla jakas mordoklejke:-D

Kamilutek, blubka, MEGI81, sylwucha89, bbee, amilka87, Foremeczka, mon!ta^, WreszcieMama, Uszczesliwiona, Kleopatra, zastrzeŻona, Hope_, Maniuś, Martchen, Breezee lubią tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas póki co Mikołaj będzie z nami w sypialni. Kącika jeszcze nie ma, bo łóżeczko będzie odebrane w tym tygodniu, zamówimy coś na ścianę, ale to jeszcze do dyskusji, bo ja na początek myślałam tylko o maleńkim, srebrnym obrazku Matki Boskiej z Dzieciątkiem powieszonym nad łóżeczkiem, tak jak miał starszy syn, a dopiero później coś kolorowego na ścianę. Ja lubię minimalizm i jeszcze nie wiem co zrobimy na tej ścianie przy łóżeczku. Ale to nie jest problem, bo jest tyle różnych naklejek, tapet i innych ozdób, że ogarniemy to w moment.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 09:19

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam na torcika urodzinowego :) :) :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52470e8f3b32.gif

aneta.be, sylwucha89, bbee, Mabelle, gonia13, Kamilutek, mon!ta^, Anstice, WreszcieMama, MEGI81, Uszczesliwiona, Kleopatra, sylwia1985, zastrzeŻona, Hope_, Camilia, Foremeczka, Breezee lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • aneta.be Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Maniuś!

Maniuś lubi tę wiadomość

202509147252.png

2017 -syn
    2019 - córka
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :) rosną te nasze dzieciaki!

Ja pakuję się w jedną torbę dużą na kółkach, najpotrzebniejsze rzeczy będę panowała jako ostatnie aby były pod ręką.

Zyrcia mi się BAM to z czymś innym kojarzy ;) ale życzę Ci aby Leonowi chodziło o ochronę brata :)

No i śliczne macie brzuszki!!! Widzę, że mam jeden z większych a wcale kolosa tam nie mam ;)

Fajnie, że nam forum ożyło na wiosnę :)

Wczoraj spędziłam prawie cały dzień z Nikosiem na dworze i spało nam się rewelacyjnie :D niestety rano brzuch znowu twardniał więc dzisiaj zaraz wychodzimy na jakieś dwie godzinki a później mama leży i odpoczywa.

aneta.be, Uszczesliwiona, Foremeczka lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius wszystkiego najlepszego, dzieciaczka grzecznego, porodu lekkiego i życia miłego ;)!!!!

Maniuś lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!

33 tydzień, start!

Maniuś, tak od rana ze słodyczami??? Oczywiście! :D Wszystkiego co najlepsze, przede wszystkim sprawnego i pięknego porodu, zdrowego Maleństwa i duuużo miłości :)

Zyrcia, jeszcze nie widziałam takiego zgrabnego słonia :D Ale brzuszek faktycznie niżej! Coś jest na rzeczy :P

WreszcieMama, masz absolutną rację! Każda z nas inaczej znosi ciążę i każda powinna się odnosić tylko do siebie. Generalizowanie można sobie wsadzić w pupę. Z samopoczuciem, pracą do porodu, ze wszystkim. To sprawa kobiety, koniec kropka com pl.

Karotka, chciało nie chciało, jechać trzeba. Mamy tu wózek i mnóstwo innych rzeczy. No i ostatnia szansa na spotkanie z Rodzinką. Jakoś trzeba wysiedzieć te 900 km ;)

Natalia, generalnie nie używam argumentu ciąży w kolejkach, ale pięknie to zrobiłaś :D Wyobrażam sobie miny pacjentów i wręcz słyszę ich parskanie :D

Megi, naprawdę ambitny plan z wypraniem tych wszystkich ubranek ;)

Aneta, ja też zaliczam jakieś obniżenie nastroju. I wcale się nie zdziwię, jak się dzisiaj poryczę.

Klaudia, kawał Panienki! Czekamy na fotkę!

Amilka, uśmiałam się nad tym Waszym Toskiem! Faktycznie, 5 lat to odpowiedni czas żeby kupić sobie motor i żyć na swoich warunkach :D

Siedzę, piję kawę, z nosa mi leci, zadek boli. Za jakieś 2 godziny spadamy. Nie chce mi się jak cholera. Dla małego już mamy wszystko, brakuje tylko laktatora. Pokoik będzie gotowy w tym tygodniu. Pozostaje...czekać. Taka piękna pogoda się szykuje, nic tylko się cieszyć. Tiaaaa. Kwiczę z entuzjazmu :/ Miłego dnia Dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 09:49

sylwucha89, bbee, WreszcieMama, MEGI81, Uszczesliwiona, Maniuś lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • aneta.be Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dewa! Bo ja już myślałam, że już nie dużo brakuje żebym przed porodówką zaliczyła pobyt na oddziale psychiatrycznym - co by nudno nie byłe eh...

202509147252.png

2017 -syn
    2019 - córka
  • asin Znajoma

Wysłany: 28 marca 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, to ja z tym starym łożyskiem. Ciekawe co dziś lekarz powie. Jak na razie non stop tylko sprawdzam ruchy i mała chyba budze jak za długo śpi :P

Maniuś wszystkiego najpiękniejszego :))

U nas Mała będzie miała swój pokoik, już nawet jest prawie gotowy, ale mamy jeszcze kupione przez dziadka małe łóżeczko dostawke w którym będzie spala z nami w sypialni i na dole w ciągu dnia :)

Ellen też cierpię z brakiem czasu na ogródek, musimy to jakoś pogodzić :)

MEGI81, Maniuś lubią tę wiadomość

3jgxlbet3njxnn4i.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek, dzięki za linka.
    Mam nadzieje ze wszystko będzie ok.
    U nas mała do końca roku będzie razem z nami w pokoju , a potem będzie miała osobny :)
    A jeżeli chodzi o syna , to narazie obserwuje potencjalne kandydatki :D

Kamilutek, aneta.be, sylwucha89, MEGI81 lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja ale sie robi goraco na forum... powoli ten czas nadchodzi gdzie bedzie tylko odmeldowanie sie :)

Manius stowka kochana

Mabelle wow ale przystojniak z syna :) fajny chłopak

Torbe do szpitala dalej mam nie spakowana ale sukcesem jest zakup koszul wiec powoli zaczyna dochodzi do mnie to, ze czas sie spakowac :)

Co do języków. Ja mieszkam w uk i tu muzułmanów rowniez cala masa ale cale szczęście na osiedlu moim mam bardzo fajne dwie muzulmanskie rodziny ktore w ogole nie okazuja swojej religii na zewnatrz a moja mlodsza corka przyjazni sie z ich córkami i poza " Ana i Zara nie jedza swini nic innego w srodku tego domu nie ma co by moja corka przyniosla do mojego domu"

W szkole natomiast ma hindusow katolików bo wyslalam ja do szkoly katolickiej
    Ja nie mam nic do żadnej religii jezeli nikt mi nic nie sugeruje nie wcina sie do mojego zycia.

Turkow w uk przynajmniej gdzie ja mieszkam nie ma ale wiem, ze ta nacja jest dosc uciążliwa
    Co do języków warto uczyć to tylko na plus wychodzi
    Moja mlodsza angielski ma w jednym paluszku polski rowniez chociaz pomimo, ze ma na codzień kontakt z językiem polskkn ( ja do niej mowie po polsku, w weekendy jej tata ) to mala czasem zapomina slowek pokskich :( i np ostatnio chciala powiedzieć ze chce nutele z chlebem a wyszlo jej nutele z breadem wiec jedno slowo angielskie a do niego dodalo koncowke polska ;) i tak jak ja ją zrozumiałam tak moj maz juz nie ;)

Do tego u nas dochodzi jezyk hiszpański ktorym maz sie posługuje wiec mala jest 3 jezyczna ale hiszpanki nie jest na razie na poziomie takim jak polski bądź angielski
    Za jakis czas jeszcze jej dojdzie portugalski :P ale to jak zalapie dobrze hiszpański

Dzieci lubia sie uczyć jezykow i warto to wykorzystac...

A my dzis mamy usg i spotkanie z diabetologiem mam nadzieję, ze dzis sie dowiem daty porodu bo takie byly ustalenia, ze dzis mnie poinformuja ale ze wzgledu na cukrzyce sama juz nie wiem jak oni dziś podejda do tematu cc

Madu czy Ty juz masz konkretną date?

Dziewczyny co z coffeina? Kurcze mam nadzieje, ze wszytko ok... coffeina odezwij sie proszę a jakbyś znalazla chwile na prywatna rozmowe bylabym Ci wdzieczna bo z tego co pamietam Ty mieszkasz w Portugalii

Mabelle, WreszcieMama, Maniuś, Foremeczka lubią tę wiadomość

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius sto lat ;)

Ja spakowalam walizke mala na caly pobyt i osobno podreczna torbe na sam porod. Czyli koszule, kapcie skarpetki, po jednym pampie dla siebie dziecka, stanik wkladki po sztuce, rozek kocyk i kosmetyki te co sie przydadza na sam porod plus recznik.

Szpital mamy 10min od domu wiec jak cos i tak Radek dowiezie.

Nie gadajcie mi ze sie opuscil brzuch bo to nie prawda :p i ja sie na porod na razie nie szykuje :p

Z jednej strony mam juz tak dosyc bycia w ciazy i wszystko mnie boli ze moge rodzic chocby zaraz ale jednak chce wytrzymac minimum do 22.04, nie chce rodzic tak wczesnie. No i byle nie 18.04 w tescia urodziny bo sie bedzie panoszyl ;p

Wizyta 6go teraz i juz robimy gbsa plus rzezaczke, chce zrobic dodatkowo bo nie zgadzam sie na zabieg Credego i nie chce sluchac glupiego gadania w szpitalu. Pokaze wynik i koniec tematu. Musze jeszcze przygotowac wszystkie dokumenty w kwestii odmowy szczepien i tez nie mam weny sie do tego zabrac.

W ogole jak mam jakas obstawe i mam niby odpoczywac to jakos tak mi glupio. Prababcie biegaja za Leonem a ja mam lezec... no nie umiem tak... dla mnie to wyglada jakbym sie lenila z telefonem na kanapie. Dzis wieczorem przyjezdza moja babcia i zostaje do soboty to juz predzej bo przy mojej nie bedzie mi tak glupio jak przy Radka rodzinie.

Maniuś, Foremeczka lubią tę wiadomość

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d578535a2080.jpg

Oto moja pieknosc:)

blubka, Kamilutek, Anstice, aneta.be, asin, Mabelle, mon!ta^, bbee, dewa, WreszcieMama, gonia13, sylwucha89, MEGI81, gaja_1, amilka87, natalia1354, Uszczesliwiona, Kleopatra, zastrzeŻona, Hope_, Maniuś, Camilia, Foremeczka, Martchen, Breezee lubią tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś, sto lat! I oczywiście przyjemnego porodu :) (o ile może być przyjemny ;) )

Klaudia, gratulacje! Prawdziwa królewna!

Carolina, powodzenia na usg!
    A Kofeina nie jest z Holandii? Rzeczywiście bardzo długo nie ma od niej wiadomości. Od Demsik też.
    I jeszcze przedstawiała się nam Balbina - jesteś tam?

Ja mam nadzieję, że Matylda przez osmozę nauczy się polskiego i niemieckiego; kiedyś myślałam, żeby mówić do niej po angielsku, ale nie będę się wygłupiać, kupię po prostu angielskojęzyczne książki i będę czytać do snu. Grunt, żeby się osłuchała, wtedy będzie jej łatwiej. Bardzo chcę uniknąć wyścigu szczurów, nie chcę wywierać żadnej presji, że coś musi.

Dewa, bezpiecznej podróży!

Maniuś lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMILUTEK... Sama nie wiem od czego to zależy okrągły czy szpiczasty brzuch na pewno nie od płci dziecka;) ja myślałam że będę miała duży brzuch jak moja siostra ale pomimo wskazującej wagi obecnie 96 kg ( z tego już 6 kg od stycznia do chwili obecnej) to całkiem nieźle się maskuje mój brzuch. Ale wiem jedno nie ważne duży, mały, szpiczasty, okrągły... każda ciąża inna i piękna sama w sobie... a w naszych brzuszkach sam cud natury! Ja jak patrze na wasze zdjęcia to też sobie zawsze myślę, że macie bardzo urocze brzuszki.

MANIUŚ... CHCĘ TORTA!!! Ale nie wirtualnego jakiego mi smaka narobiłaś ;) Życzę spełnienia marzeń i szczęśliwego rozwiązania!

KLAUDIA gratuluję zdrowej małej piękności!

Dlaczego dziś nie ma słońca ! :( zawiedziona !

Maniuś lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś, wszystkiego najlepszego!!!

A to my 35 tc czas START! ! !
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/547a04c238a5.jpg

Anstice, aneta.be, bbee, WreszcieMama, Ellen, sylwucha89, MEGI81, Kamilutek, Uszczesliwiona, mon!ta^, Kleopatra, zastrzeŻona, Hope_, Maniuś, blubka, Madu1611, Camilia, Foremeczka, Martchen, Breezee lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 13:22

aneta.be, bbee, Anstice, Arwi, Ellen, sylwucha89, MEGI81, Kamilutek, Mabelle, amilka87, Uszczesliwiona, mon!ta^, Kleopatra, zastrzeŻona, Hope_, Maniuś, blubka, Madu1611 lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 13:22

Maniuś lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Ellen Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki dziewczyny! A jakie różne!! Ale wszystkie cudowne bo nasze maluszki siedzą w środku! Ja mam dalej zero postępów w szykowaniu wyprawki, ale może jeszcze dziś wrzuce jakieś pranie małej do pralki. Święty czas!!

f2w3rjjgmi80i166.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama, woreczki strunowe dla mnie... śmierdzą ;)
    My ich na co dzień używamy w pracy do przechowywania próbek, więc mam pod dostatkiem różnych rozmiarów, ale nie mogę zdzierżyć ich zapachu.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
‹‹ 1409 1410 1411 1412 1413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ