X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek i Anstice śliczne brzuszki, uwielbiam oglądać zdjęcia apartamentów naszych maluchów :)

Natalia córeczka śliczna i będziecie mieli świetną pamiątkę!! Moja "wstydnisia" twarzy pokazać nie chciała ale swoją muszelkę dumnie prezentowała ;)

Camilia zapomniałam, że Ty masz cc. Kiedy ustalasz termin? Też myślałam o rowerku takim trojkolowcu na początek, tylko szkoda mi czekać do maja z tym zakupem najchętniej w ten weekend bym już go nabyła ;)

WreszcieMama wcale się nie dziwię, że po takim czasie leżenia szybko się meczysz. Dobrze, że zaczynasz powoli się ruszać teraz to dopiero czas Ci będzie szybko leciał :)

Uszczesliwiona wiem, że z wizyty mnie nie wygoni ale nie chcę wyjść na totalną panikarę ostatnio już przyspieszyłam wizytę ze względu na moją opryszczkę, która okazała się żyłą ;) tydzień przed świętami ma mi pobierać gbs w szpitalu więc poproszę aby zerkneła przy okazji na szyjkę a zaraz po świętach będę miała planowaną wizytę więc jeżeli nic więcej nie będzie się działo to postaram się wytrzymać :)

Kamilutek, ważne że część obowiązków Ci odejdzie. Studenci powinni Cię docenić!

Aneta.be jeżeli nadal dobrze się czujesz i lubisz swoją pracę to wcale się nie dziwię, że nie chcesz iść jeszcze na zwolnienie :) no może troszkę bo ja wystarczy, że posiedzę ok godziny i jestem jak balon i na tym etapie nie wytzymałabym 8 h za biurkiem ;)

Mabelle ale masz już przystojnego kawalera :) oj już niedługo jakaś młoda kobieta będzie chciała Ci go ukraść ;)

Asin mocno trzymam za Was kciuki! Najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką, a maluszek jest już duży i silny!!

Ag bardzo współczuję straty!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 20:44

Mabelle, Kamilutek, WreszcieMama lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa, szalejesz! Które to już ciasto z rzędu? :)
    Ale ja też mam, kakaowiec z orzechami pekan. I pizzę zrobiłam ze szpinakiem, właśnie na kolację wciągnęliśmy.

Ag, bardzo mi przykro, wcale się nie dziwię, że tak to przeżywasz.
    natalia1354 wrote:
    Kamilutek, ja się śmieje, że teraz takie malutkie kochane, poświęcasz siebie i swoje ciało, martwisz się o tą swoją fasolkę, a ona i tak za 15 lat powie Ci "nienawidzę Cię" albo "zniszczyłaś mi życie"

Ale jest duża szansa, że potem, jak samo będzie miało zostać rodzicem, w końcu nas doceni :)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha jeszcze nie wiem kiedy będę miała cc ale wydaje mi się, że max będę musiała się stawić do szpitala 24 kwietnia i wtedy zadecydują czy czekamy jeszcze do terminu. Wolałabym żeby po 38tc samo się zaczęło to nie musiałabym za długo leżeć w szpitalu i czekać.
    Co do rowerka to my chcemy kupić taki z odczepianymi bocznymi kółeczkami.

sylwucha89 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 13:03

Foremeczka, Martchen, Kamilutek, Mabelle, natalia1354, Camilia, Uszczesliwiona, dewa, Arwi, WreszcieMama, Kleopatra, zastrzeŻona, bbee, amilka87, MEGI81, Hope_, mon!ta^, sylwucha89, Maniuś, Madu1611, BALBINA84, Breezee, Foto_Anna lubią tę wiadomość

• natalia1354 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, wyrazy współczucia. Dbaj o siebie.

Strawberry, brzusio ekstra :)

Ja lecę spać! Jutro o 7 jadę oddać trochę krwi :D

Dobranoc :*

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia 1354 czy mi sie wydaje czy masz meble libelle z agaty? Jesli tak to będziemy miec podobne pokoiki:) my mamy właśnie z tej kolekcji zamowione biurko i polke dla mnie(schowane będą za sciana zebym miala gdzie sie przygotowywać do zajec od wrzesnia) do tego szafa narożna regal kolejna sZafka i komoda, do tego biale lozeczko a sciany chyba fiolet i roz jeszvze myślę ;)

Maz pojechal :( mam.nadzieję ze. W piatek zjedzie

Za 10 h wizyta:) prenatalne :)

Ag wspolczuje:(

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Foremeczka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te nasze brzuszki takie inne, a każdy zachwycajacy i uroczy :)

Wiecie że mam problem z pakowaniem toreb do szpitala? Możecie nakreślić jak to robicie organizacyjnie? Tzn czy jedna torba, czy kilka oddzielnych? I ile ich? Czy na salę porodowa się to wszystko zabiera czy tylko rzeczy potrzebne na czas rodzenia? Ciuszki dla dziecka też od razu trzeba wtedy mieć w tej porodowej torbie żeby położne ubraly, czy to potem?

Maj 2017 - Synek jest z nami:)

3 poronienia
    Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj cały dzień szczypia mnie sutki (przepraszam za dosłownosc). Czy któraś z Was tak ma?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • asin Znajoma

Wysłany: 27 marca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foremeczka ja mam jedną walizkę ze wszystkim. Rzeczami dla mnie na poród, pobyt i dla dzieciątka - tylko że w moim szpitalu muszę dla Lili mieć tylko pampersy, chusteczki i krem. Ubranka na wyjście mąż dowiezie później.

Foremeczka lubi tę wiadomość

3jgxlbet3njxnn4i.png
  • Foremeczka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia, mnie może nie szczypia ale swedza czasem i sa suche. Smaruję olejem kokosowym i pomaga

Asin dziękuję za odpowiedź :) To niewiele musisz ze soba mieć, rzeczywiście łatwiej wtedy i wygodniej spakować się do jednej torby

3 poronienia
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam na sr polozna radziła ze jesli istnieje ryzyko ze.maz z nami nie pojed z ie na porodowke to warto spakowac sie do dwóch jedna mniejsza z najpotrzebniejszymi rzeczami (nie wiem jakimi na przyklad:-D) bo w sumie ze skurczami targac wielka ciężka torbe trochę slabo:)

5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, Leo chyba przygotowany, mowi ze dzidzi jest w brzuchu, caluje, mowi ze sie bedzie opiekowal zmienil pampy itp, no i jedyne co mnie martwi to mowi BAM... mam nadzieje ze chodzi o to ze bedzie uwazal zeby bobas bam nie zrobil :D

Wyprawka juz gotowa, lozeczko naszykowane, w weekend spakowalam torby do szpitala ale tak dla swietego spokoju bo mi sie nie widzi rodzic w kwietniu. Ubolewam nad tym strasznie ale 1.05 wypada 39t2d wiec szczerze to juz watpie... z Leonem duzo odpoczywalam i nie mialam nic do roboty a wylazl rowno 39t0d. Juz sie w sumie pogodzilam z tym kwietniem, byle po skonczonym 38 tc i byle nie 18.04 w tescia urodziny :pp

W sobote prezentowalam sie tak:
    a0e450232965ce3bmed.jpg
    Czuje sie jak slon, wszystko mnie juz boli ale ja juz wspominalam ze nie lubie byc w ciazy wiec to zadna nowosc :D

Ja powoli zaczynam czuc ta atmosfere oczekiwania ze a moze to juz jutro :d

Najwazniejsze ze na ostatniej wizycie maly sie obrocil, jest juz glowa w dol bo wizja CC mnie przeraza i nie dopuszczam do siebie nawet takich mysli !

Ehh musze tu czesciej zagladac bo potem nie mam kiedy nadrobic.
    Teraz niby ciagle mam obstawe, ciagle ktos u nas jest a i tak zapieprzam a tu obiad a to pranie a tu cos i w zasadzie nie mam czasu tak dluzej polezec. Jak jestem sama z Leonem to znowu non stop impreza, jeszcze kaze mi siedziec na podlodze i sie bawic, potem sie turlam zeby wstac :S
    No intensywny okres przede mna nie ma co :D

Mam nadzieje ze u Was wszystki w porzadku i nie dlugo zaczniemy koncowe odliczanie i te emocje !!

WreszcieMama, Foremeczka, zastrzeŻona, Mabelle, bbee, Kamilutek, aneta.be, MEGI81, Hope_, mon!ta^, Uska, sylwucha89, Maniuś, Kleopatra, Camilia, BALBINA84, Breezee lubią tę wiadomość

• Foremeczka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, argument o targaniu torby w czasie skurczy wydaje się całkiem sensowny :p

3 poronienia
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz foremeczka na nastepny raz zapytam co wlozyc do tej malej torby bo zaczelam schizowac:-D o ile nie zapomne -kalafior :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 22:39

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam i w głowie pustka :O
    Więc powiem tylko Zyrcia chyba Ci brzuszek opadł :) przynajmniej mam takie wrażenie :)

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee nie, ja dluga jestem i on tak nisko jest :D porownywalam juz. Z Leonowa ciaza :p
    Bo juz pare osob mi zwrocilo na to uwage.
    O cicho bez krakania mi tu :p przeciez to duzo za wczesnie...

• Karotka Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki :)

Sulwucha ja planuję dac jakiś drobny prezent od siostrzyczki ale zupełnie nie wiem co... Zwłaszcza, że Nina ma za 2 tyg urodziny i skończyły się pomysły. Może kolejna książeczkę Z serii kicia kocia.

Odebrałam po tygodniu wyniki i w moczu wyszły leukocyty i bakterie. Jutro powtórzę bo w środę wizyta.

sylwucha89 lubi tę wiadomość

7u223e3kv1dyvizz.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 13:21

Mabelle, Anstice, aneta.be, MEGI81, sylwucha89, Camilia, Foremeczka lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 17:19

MEGI81 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm na posiew chyba dłużej się czeka, a tak chociaż na szybko skontroluje i pójdę Z aktualnymi wynikami.

Dewa, że też Ci się chciało jechać taki kawał drogi... Ja nam opory żeby jechać 200 km do teściowej. No ale jak nie w ten weekend to już przed porodem się nie wybierzemy.

7u223e3kv1dyvizz.png
‹‹ 1407 1408 1409 1410 1411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ