X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek i Anstice śliczne brzuszki, uwielbiam oglądać zdjęcia apartamentów naszych maluchów :)

Natalia córeczka śliczna i będziecie mieli świetną pamiątkę!! Moja "wstydnisia" twarzy pokazać nie chciała ale swoją muszelkę dumnie prezentowała ;)

Camilia zapomniałam, że Ty masz cc. Kiedy ustalasz termin? Też myślałam o rowerku takim trojkolowcu na początek, tylko szkoda mi czekać do maja z tym zakupem najchętniej w ten weekend bym już go nabyła ;)

WreszcieMama wcale się nie dziwię, że po takim czasie leżenia szybko się meczysz. Dobrze, że zaczynasz powoli się ruszać teraz to dopiero czas Ci będzie szybko leciał :)

Uszczesliwiona wiem, że z wizyty mnie nie wygoni ale nie chcę wyjść na totalną panikarę ostatnio już przyspieszyłam wizytę ze względu na moją opryszczkę, która okazała się żyłą ;) tydzień przed świętami ma mi pobierać gbs w szpitalu więc poproszę aby zerkneła przy okazji na szyjkę a zaraz po świętach będę miała planowaną wizytę więc jeżeli nic więcej nie będzie się działo to postaram się wytrzymać :)

Kamilutek, ważne że część obowiązków Ci odejdzie. Studenci powinni Cię docenić!

Aneta.be jeżeli nadal dobrze się czujesz i lubisz swoją pracę to wcale się nie dziwię, że nie chcesz iść jeszcze na zwolnienie :) no może troszkę bo ja wystarczy, że posiedzę ok godziny i jestem jak balon i na tym etapie nie wytzymałabym 8 h za biurkiem ;)

Mabelle ale masz już przystojnego kawalera :) oj już niedługo jakaś młoda kobieta będzie chciała Ci go ukraść ;)

Asin mocno trzymam za Was kciuki! Najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką, a maluszek jest już duży i silny!!

Ag bardzo współczuję straty!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 20:44

Mabelle, Kamilutek, WreszcieMama lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa, szalejesz! Które to już ciasto z rzędu? :)
    Ale ja też mam, kakaowiec z orzechami pekan. I pizzę zrobiłam ze szpinakiem, właśnie na kolację wciągnęliśmy.

Ag, bardzo mi przykro, wcale się nie dziwię, że tak to przeżywasz.
    natalia1354 wrote:
    Kamilutek, ja się śmieje, że teraz takie malutkie kochane, poświęcasz siebie i swoje ciało, martwisz się o tą swoją fasolkę, a ona i tak za 15 lat powie Ci "nienawidzę Cię" albo "zniszczyłaś mi życie"

Ale jest duża szansa, że potem, jak samo będzie miało zostać rodzicem, w końcu nas doceni :)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha jeszcze nie wiem kiedy będę miała cc ale wydaje mi się, że max będę musiała się stawić do szpitala 24 kwietnia i wtedy zadecydują czy czekamy jeszcze do terminu. Wolałabym żeby po 38tc samo się zaczęło to nie musiałabym za długo leżeć w szpitalu i czekać.
    Co do rowerka to my chcemy kupić taki z odczepianymi bocznymi kółeczkami.

sylwucha89 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 13:03

Foremeczka, Martchen, Kamilutek, Mabelle, natalia1354, Camilia, Uszczesliwiona, dewa, Arwi, WreszcieMama, Kleopatra, zastrzeŻona, bbee, amilka87, MEGI81, Hope_, mon!ta^, sylwucha89, Maniuś, Madu1611, BALBINA84, Breezee, Foto_Anna lubią tę wiadomość

• natalia1354 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag, wyrazy współczucia. Dbaj o siebie.

Strawberry, brzusio ekstra :)

Ja lecę spać! Jutro o 7 jadę oddać trochę krwi :D

Dobranoc :*

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia 1354 czy mi sie wydaje czy masz meble libelle z agaty? Jesli tak to będziemy miec podobne pokoiki:) my mamy właśnie z tej kolekcji zamowione biurko i polke dla mnie(schowane będą za sciana zebym miala gdzie sie przygotowywać do zajec od wrzesnia) do tego szafa narożna regal kolejna sZafka i komoda, do tego biale lozeczko a sciany chyba fiolet i roz jeszvze myślę ;)

Maz pojechal :( mam.nadzieję ze. W piatek zjedzie

Za 10 h wizyta:) prenatalne :)

Ag wspolczuje:(

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Foremeczka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te nasze brzuszki takie inne, a każdy zachwycajacy i uroczy :)

Wiecie że mam problem z pakowaniem toreb do szpitala? Możecie nakreślić jak to robicie organizacyjnie? Tzn czy jedna torba, czy kilka oddzielnych? I ile ich? Czy na salę porodowa się to wszystko zabiera czy tylko rzeczy potrzebne na czas rodzenia? Ciuszki dla dziecka też od razu trzeba wtedy mieć w tej porodowej torbie żeby położne ubraly, czy to potem?

Maj 2017 - Synek jest z nami:)

3 poronienia
    Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj cały dzień szczypia mnie sutki (przepraszam za dosłownosc). Czy któraś z Was tak ma?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • asin Znajoma

Wysłany: 27 marca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foremeczka ja mam jedną walizkę ze wszystkim. Rzeczami dla mnie na poród, pobyt i dla dzieciątka - tylko że w moim szpitalu muszę dla Lili mieć tylko pampersy, chusteczki i krem. Ubranka na wyjście mąż dowiezie później.

Foremeczka lubi tę wiadomość

3jgxlbet3njxnn4i.png
  • Foremeczka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia, mnie może nie szczypia ale swedza czasem i sa suche. Smaruję olejem kokosowym i pomaga

Asin dziękuję za odpowiedź :) To niewiele musisz ze soba mieć, rzeczywiście łatwiej wtedy i wygodniej spakować się do jednej torby

3 poronienia
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam na sr polozna radziła ze jesli istnieje ryzyko ze.maz z nami nie pojed z ie na porodowke to warto spakowac sie do dwóch jedna mniejsza z najpotrzebniejszymi rzeczami (nie wiem jakimi na przyklad:-D) bo w sumie ze skurczami targac wielka ciężka torbe trochę slabo:)

5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, Leo chyba przygotowany, mowi ze dzidzi jest w brzuchu, caluje, mowi ze sie bedzie opiekowal zmienil pampy itp, no i jedyne co mnie martwi to mowi BAM... mam nadzieje ze chodzi o to ze bedzie uwazal zeby bobas bam nie zrobil :D

Wyprawka juz gotowa, lozeczko naszykowane, w weekend spakowalam torby do szpitala ale tak dla swietego spokoju bo mi sie nie widzi rodzic w kwietniu. Ubolewam nad tym strasznie ale 1.05 wypada 39t2d wiec szczerze to juz watpie... z Leonem duzo odpoczywalam i nie mialam nic do roboty a wylazl rowno 39t0d. Juz sie w sumie pogodzilam z tym kwietniem, byle po skonczonym 38 tc i byle nie 18.04 w tescia urodziny :pp

W sobote prezentowalam sie tak:
    a0e450232965ce3bmed.jpg
    Czuje sie jak slon, wszystko mnie juz boli ale ja juz wspominalam ze nie lubie byc w ciazy wiec to zadna nowosc :D

Ja powoli zaczynam czuc ta atmosfere oczekiwania ze a moze to juz jutro :d

Najwazniejsze ze na ostatniej wizycie maly sie obrocil, jest juz glowa w dol bo wizja CC mnie przeraza i nie dopuszczam do siebie nawet takich mysli !

Ehh musze tu czesciej zagladac bo potem nie mam kiedy nadrobic.
    Teraz niby ciagle mam obstawe, ciagle ktos u nas jest a i tak zapieprzam a tu obiad a to pranie a tu cos i w zasadzie nie mam czasu tak dluzej polezec. Jak jestem sama z Leonem to znowu non stop impreza, jeszcze kaze mi siedziec na podlodze i sie bawic, potem sie turlam zeby wstac :S
    No intensywny okres przede mna nie ma co :D

Mam nadzieje ze u Was wszystki w porzadku i nie dlugo zaczniemy koncowe odliczanie i te emocje !!

WreszcieMama, Foremeczka, zastrzeŻona, Mabelle, bbee, Kamilutek, aneta.be, MEGI81, Hope_, mon!ta^, Uska, sylwucha89, Maniuś, Kleopatra, Camilia, BALBINA84, Breezee lubią tę wiadomość

• Foremeczka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, argument o targaniu torby w czasie skurczy wydaje się całkiem sensowny :p

3 poronienia
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz foremeczka na nastepny raz zapytam co wlozyc do tej malej torby bo zaczelam schizowac:-D o ile nie zapomne -kalafior :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 22:39

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam i w głowie pustka :O
    Więc powiem tylko Zyrcia chyba Ci brzuszek opadł :) przynajmniej mam takie wrażenie :)

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee nie, ja dluga jestem i on tak nisko jest :D porownywalam juz. Z Leonowa ciaza :p
    Bo juz pare osob mi zwrocilo na to uwage.
    O cicho bez krakania mi tu :p przeciez to duzo za wczesnie...

• Karotka Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne brzuszki :)

Sulwucha ja planuję dac jakiś drobny prezent od siostrzyczki ale zupełnie nie wiem co... Zwłaszcza, że Nina ma za 2 tyg urodziny i skończyły się pomysły. Może kolejna książeczkę Z serii kicia kocia.

Odebrałam po tygodniu wyniki i w moczu wyszły leukocyty i bakterie. Jutro powtórzę bo w środę wizyta.

sylwucha89 lubi tę wiadomość

7u223e3kv1dyvizz.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 13:21

Mabelle, Anstice, aneta.be, MEGI81, sylwucha89, Camilia, Foremeczka lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 17:19

MEGI81 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm na posiew chyba dłużej się czeka, a tak chociaż na szybko skontroluje i pójdę Z aktualnymi wynikami.

Dewa, że też Ci się chciało jechać taki kawał drogi... Ja nam opory żeby jechać 200 km do teściowej. No ale jak nie w ten weekend to już przed porodem się nie wybierzemy.

7u223e3kv1dyvizz.png
‹‹ 1407 1408 1409 1410 1411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ