X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale produkujecie. jeden dzień mnie nie było i wypadłam z obiegu.

Kciuki za dzisiejsze wizyty.

WreszcieMama - kciukasy za Ciebie. Na pewno wszystko będzie dobrze i zdążysz jeszcze do notariusza przed porodem :)

Amilka - ja też Ciebie obstawiałam na pierwszą kwietniówkę/majówke u nas :) aaa i śliczny kącik dla malucha.

Teraz obstawiam Żyrcię :) ciekawe czy w tym tygodniu ktoś wyskoczy do nas.

Julita - ja też nie miałam jeszcze ani kropelki...ale staram się tym nie martwić, jak Klepoatra napisała- nie powinno to rzutować na karmienie później.

Kamilutek - mam taką samą metodę na brzydkie, stare ciuchy męza z którymi jest emocjonalnie związany. Nie wyrzucam ;) po prostu w praniu i prasowaniu spędzają większość czasu.

Miałam jeszcze komuś odpisać ale nie pamiętam....

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amilka87 wrote:
    Maz przeczytal w ksiazce dla nowych tatusiow ktora ode mnie dostal jak sie odbiera porod i teraz chodzi dumny ze on da rade, ze on wszystko wie, ze trzeba dziecko do mamy do cycka i okryc cieplymi kocami i czekac az karetka przyjedzie. A i buzie i nosek wyczyscic az sobie ta fride na dol w domu przyniosl jak cos.

Nooo, Amilka, masz takiego eksperta w domu, że ja bym na Twoim miejscu w ogóle do szpitala nie jechała :)

A tekst "O, znalazłaś" albo "O, znalazło się" (samo!) jest u nas na porządku dziennym. I jeszcze: "Kamilutku, a gdzie jest..." Ja nie wiem, jak on beze mnie ogarniał rzeczywistość ;)

Edit: ale muszę mu oddać sprawiedliwość, bo ja rzeczy chowam. On by je wszystkie miał na wierzchu, a ja wsadzam je do szuflad, a w tych szufladach jeszcze do pudełek. I tak na przykład baterie są w dużym pojeminiku po lodach, więc nic dziwnego, że nie umie ich znaleźć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 10:36

MEGI81, Martchen, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 37 tydzień start <3
    do ciąży donoszonej zostało 7 dni <3
    do terminu 28 dni
    najbliższa wizyta jutro !
    9 dni do fryzjera :)
    Za 10 dni narzeczony będzie na stałe w domu <3
    UWAGA! JA NIE RODZĘ PRZED 30.04.2017 ! :)

Noc potworna. Budziłam się co 30-60minut. O 4:00 z toalety wracałam na kolanach takie zawroty głowy. Rano w moczu ketony (++++). Czyli za mało węglowodanów i za długa przerwa nocna. Masakra. Mówiłam już, że nie cierpię tej cukrzycy ciążowej? Na głodnego do laboratorium (CRP, morfologia, PLT na cytrynian). A tam kolejka malutka, ale dzieci przede mną więc trochę zeszło. Myślałam że padnę. Potem szybkie zakupy bo lodówka pusta, a chłop w DE. Jestem w domu. No ciekawe jak tam te moje płytki się trzymają...

Wreszciemama kciuki, może nie bedzie tak źle !
    Manius kciuki za wyjście do domu :*

Co do teorii ruchy plus 20 tygodni to ja już jestem przeterminowana :P Bardziej podoba mi się wersja z opadającym brzuchem bo mój trzyma się cycków :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 10:40

ag194, bbee, MEGI81, sylwucha89, Ania9, Mabelle, mon!ta^, Uszczesliwiona, Karissa, Maniuś, monika_89 lubią tę wiadomość

• dewa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki!!!

Postawmy sprawe jasno, któraś MUSI zacząć, nie ma innej opcji! :D I coś czuję, ze jak już jedna pójdzie, to reszta za nią jak po sznureczku! :D

amilka87, ag194, MEGI81, Martchen, sylwucha89, Camilia, Uszczesliwiona, Karissa, Maniuś, monika_89 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo odbierania porodów poza szpitalem. Mam uprawnienia do odebrania porodu w warunkach przedszpitalnych w sytuacji nagłej :P Ale nikomu nie życzę takiego porodu :)

• Zieziulka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że większość wpatruje porodu, a ja leżę i mówię jeszcze nie, jeszcze nie :p Szyjka 5mm i jak to powiedział mój gin dobrze, że jest z Pani przygotowana (dostałam sterydy na rozwój płuc). Ciekawe ile pociągnę ;)

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 17:43

_strawberry_juice, Kamilutek, daisy123, Anstice, Foremeczka, ag194, MEGI81, sylwucha89, Kleopatra, Camilia, Mabelle, Breezee, mon!ta^, Uszczesliwiona, Karissa, Maniuś lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Czesc Dziewczynki!!!

Postawmy sprawe jasno, któraś MUSI zacząć, nie ma innej opcji! :D I coś czuję, ze jak już jedna pójdzie, to reszta za nią jak po sznureczku! :D

Dlatego ja się trochę cieszę że jeszcze wszystkie w dwupaku. Gdybym była w 32 tygodniu a te z 36 zaczęłyby się sypać to chyba bym popadła w depresję i nerwicę stulecia.

natalia1354, MEGI81 lubią tę wiadomość

• Anstice Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra urodziła równo 14 dni po terminie! Przez cc bo skurczów było brak. Chodziła na KTG i wszystko było OK a nawet dziwne bo mówili że jeszcze może dziecko być w brzuchu a dniu kiedy ją przyjęli okazało się że wody zielenieją. Ale dzidzia urodziła się zrdrowa.
    Mi lekarz powiedział że do 3 dni po terminie Jak nie dostanę skurczy to będą mi wywołać poród ze względu na nadciśnienie.
    Wczoraj miałam okropne bóle brzucha kręgosłupa Chyba wszystkiego włącznie z zawrotami głowy trzymało mi bardzo długo bez przerwy ze 2h i przeszło dopiero gdy się położyłam z nogami do góry.
    I boję się najbardziej tego że nie będę czuć skurczy i nie będę wiedzieć kiedy jechać na IP... bo wczorajszy ból był ciagly a i dziecko bardzo niespokojne cały brzuch chodził...

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama bolało?
    Gratuluję Ci ze tak pięknie dotrwaliscie!

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisalam że wychodzę... Wolę w domu czekać mimo wszystko :) jeszcze męża może zbałamucę przed powrotem na porodówkę :) wód dolna granica -mam duuuzo pić... Mogę wrócić dzisiaj a mogę jeszcze przenosić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 11:05

ag194, MEGI81, _strawberry_juice, sylwucha89, Camilia, amilka87, Uszczesliwiona, monika_89 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na relacje typu-odeszly mi wody, juz jestem w szpitalu itd :D a nie ze zaczniecie pisac po tygodniu, ze maluszek na swiecie :D
    Osobiscie obiecuje pisac w miare mozliwosci, poki nie ,zabije, Pawla z bolu! :) i jak odejda mi wody, to napisze nawet w nocy! :)

Camilia, Uszczesliwiona, Karissa lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Martchen Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia1354 wrote:
    o nie, ja nie chce tej teorii bo rodziłabym dopiero w 41 tygodniu! :o
    ja w 44 :D czuje ze przenosze ale az tyle?:D

natalia1354, Kleopatra, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

w57vugpj9s4o3sn9.png

07/01/2017- 364 g Dziewczynki:)
    24/01/2017-548 g, 20/02/2017-1018g
    31/03/2017-2225g, 25/04/2017- 3400 g
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też postaram się dać znać, że się zaczyna zanim wyjadę na porodówkę. Chyba, że będzie tak ekspresowo, że nie będzie kiedy :)

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Ellen Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:

Pytanie za 100 punktów - mam tylko 1 koszulę nocną do karmienia, bo generalnie zamierzam latać w koszulach Chłopa. Czy ta jedna wystarczy? Czy nabyć drogą kupna jeszcze jakąś albo dwie?

Ja bym może jeszcze jakąś dokupiła, bo będziesz potrzebować w szpitalu. A po porodzie człowiek poci się jak mysz, w dodatku na oddziałach położniczych z reguły jest bardzo ciepło.

Kamilutek, Imię_Róży, Breezee, MEGI81 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgmi80i166.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 37 tygodniu :) Jeszcze tydzień do donoszonej i 2 tygodnie do chwili kiedy pozwalam Alicji wyjść :)

Kurcze u nas jak na zawodach :) Kto będzie pierwszy i robimy zakłady :P Faworytami są Maniuś, Amilka i Arwi :) Zobaczymy czy będziemy mieć jakiegoś czarnego konia :)

Ja od rana poleguje, pogoda byle jaka, nic mi się nie chce :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 11:21

Martchen, ag194, _strawberry_juice, Kamilutek, Imię_Róży, Mabelle, MEGI81, Uszczesliwiona, Maniuś lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, ma prawdopodobnie cc 24 kwietnia! Ja stawiam, że będzie pierwsza :D

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • Ellen Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martchen wrote:
    ja w 44 :D czuje ze przenosze ale az tyle?:D

Martchen ja też coś koło tego. Późno czułam ruchy ze wzglegu na łożysko na przedniej ścianie. Do dziś nie czuje na, że tak powiem, przodzie brzucha a tylko po bokach. Jednak amortyzacja robi swoje.

Juuuupi zamówiłam dziś hurtem:
    fotelik do auta - nowy ale za niewiele monet,
    kocyk z minky +płaską podusię w sówki z miętą,
    cieniutki kocyk na lato bawełniano flanelowy w gwiazdki oraz
    poszewkę na poduszkę klin(juz miałam wcześniej) w takie same gwiazdki.

Poszalałam ale szwagier bedzie robił porządek z kompem i nie wiedziałam kiedy dorwe się do neta. Jakbym się przestała odzywać to nie rodze tylko nie mam na czym pisać. Komórka się buntuje i nie loguje mnie na forum.

A chłop zawału dostanie jak przyjdą paczki. Na udobruchanie zamówiłam mu siłownik do maski naszego Tourana. Haha ucieszy się?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 11:32

Martchen, Kamilutek, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

f2w3rjjgmi80i166.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dzisiaj nosi! Biegac, sprzatac, przekladac! Na dodatek calkiem odebralo mi apetyt, wkurzaja mnie wszystkie zapachy i jestem jakas drazliwa. I brzuch mi sie troche spina jak za szybko wstane. Wrrrrrr.

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś , tylko obserwuj ruchy Oskara proszę przy tych wodach. Fajnie że wychodzisz. W domu to w domu jednak.

Kamilutek ja bym dokupiła jeszcze jedną conajmniej.

ag194 ja nie gwarantuje że napiszę tutaj bo na telefonie mi cięzko, ale na pewno dam znać na FB i jak chcesz to moge dac Ci znac na priv to bedziesz za mnie relacjonować na bbf :)

ag194, Kamilutek, Uszczesliwiona, Maniuś lubią tę wiadomość

‹‹ 1519 1520 1521 1522 1523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ