MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ale produkujecie. jeden dzień mnie nie było i wypadłam z obiegu.
Kciuki za dzisiejsze wizyty.
WreszcieMama - kciukasy za Ciebie. Na pewno wszystko będzie dobrze i zdążysz jeszcze do notariusza przed porodem
Amilka - ja też Ciebie obstawiałam na pierwszą kwietniówkę/majówke u nasaaa i śliczny kącik dla malucha.
Teraz obstawiam Żyrcięciekawe czy w tym tygodniu ktoś wyskoczy do nas.
Julita - ja też nie miałam jeszcze ani kropelki...ale staram się tym nie martwić, jak Klepoatra napisała- nie powinno to rzutować na karmienie później.
Kamilutek - mam taką samą metodę na brzydkie, stare ciuchy męza z którymi jest emocjonalnie związany. Nie wyrzucampo prostu w praniu i prasowaniu spędzają większość czasu.
Miałam jeszcze komuś odpisać ale nie pamiętam....
-
amilka87 wrote:Maz przeczytal w ksiazce dla nowych tatusiow ktora ode mnie dostal jak sie odbiera porod i teraz chodzi dumny ze on da rade, ze on wszystko wie, ze trzeba dziecko do mamy do cycka i okryc cieplymi kocami i czekac az karetka przyjedzie. A i buzie i nosek wyczyscic az sobie ta fride na dol w domu przyniosl jak cos.
Nooo, Amilka, masz takiego eksperta w domu, że ja bym na Twoim miejscu w ogóle do szpitala nie jechała
A tekst "O, znalazłaś" albo "O, znalazło się" (samo!) jest u nas na porządku dziennym. I jeszcze: "Kamilutku, a gdzie jest..." Ja nie wiem, jak on beze mnie ogarniał rzeczywistość
Edit: ale muszę mu oddać sprawiedliwość, bo ja rzeczy chowam. On by je wszystkie miał na wierzchu, a ja wsadzam je do szuflad, a w tych szufladach jeszcze do pudełek. I tak na przykład baterie są w dużym pojeminiku po lodach, więc nic dziwnego, że nie umie ich znaleźćWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 10:36
MEGI81, Martchen, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
nick nieaktualny
37 tydzień start
do ciąży donoszonej zostało 7 dni
do terminu 28 dni
najbliższa wizyta jutro !
9 dni do fryzjera
Za 10 dni narzeczony będzie na stałe w domu
UWAGA! JA NIE RODZĘ PRZED 30.04.2017 !
Noc potworna. Budziłam się co 30-60minut. O 4:00 z toalety wracałam na kolanach takie zawroty głowy. Rano w moczu ketony (++++). Czyli za mało węglowodanów i za długa przerwa nocna. Masakra. Mówiłam już, że nie cierpię tej cukrzycy ciążowej? Na głodnego do laboratorium (CRP, morfologia, PLT na cytrynian). A tam kolejka malutka, ale dzieci przede mną więc trochę zeszło. Myślałam że padnę. Potem szybkie zakupy bo lodówka pusta, a chłop w DE. Jestem w domu. No ciekawe jak tam te moje płytki się trzymają...
Wreszciemama kciuki, może nie bedzie tak źle !
Manius kciuki za wyjście do domu :*
Co do teorii ruchy plus 20 tygodni to ja już jestem przeterminowanaBardziej podoba mi się wersja z opadającym brzuchem bo mój trzyma się cycków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 10:40
ag194, bbee, MEGI81, sylwucha89, Ania9, Mabelle, mon!ta^, Uszczesliwiona, Karissa, Maniuś, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Czesc Dziewczynki!!!
Postawmy sprawe jasno, któraś MUSI zacząć, nie ma innej opcji!I coś czuję, ze jak już jedna pójdzie, to reszta za nią jak po sznureczku!
amilka87, ag194, MEGI81, Martchen, sylwucha89, Camilia, Uszczesliwiona, Karissa, Maniuś, monika_89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Widzę, że większość wpatruje porodu, a ja leżę i mówię jeszcze nie, jeszcze nie :p Szyjka 5mm i jak to powiedział mój gin dobrze, że jest z Pani przygotowana (dostałam sterydy na rozwój płuc). Ciekawe ile pociągnę⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
nick nieaktualnydewa wrote:Czesc Dziewczynki!!!
Postawmy sprawe jasno, któraś MUSI zacząć, nie ma innej opcji!I coś czuję, ze jak już jedna pójdzie, to reszta za nią jak po sznureczku!
Dlatego ja się trochę cieszę że jeszcze wszystkie w dwupaku. Gdybym była w 32 tygodniu a te z 36 zaczęłyby się sypać to chyba bym popadła w depresję i nerwicę stulecia.natalia1354, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Moja siostra urodziła równo 14 dni po terminie! Przez cc bo skurczów było brak. Chodziła na KTG i wszystko było OK a nawet dziwne bo mówili że jeszcze może dziecko być w brzuchu a dniu kiedy ją przyjęli okazało się że wody zielenieją. Ale dzidzia urodziła się zrdrowa.
Mi lekarz powiedział że do 3 dni po terminie Jak nie dostanę skurczy to będą mi wywołać poród ze względu na nadciśnienie.
Wczoraj miałam okropne bóle brzucha kręgosłupa Chyba wszystkiego włącznie z zawrotami głowy trzymało mi bardzo długo bez przerwy ze 2h i przeszło dopiero gdy się położyłam z nogami do góry.
I boję się najbardziej tego że nie będę czuć skurczy i nie będę wiedzieć kiedy jechać na IP... bo wczorajszy ból był ciagly a i dziecko bardzo niespokojne cały brzuch chodził... -
Podpisalam że wychodzę... Wolę w domu czekać mimo wszystko
jeszcze męża może zbałamucę przed powrotem na porodówkę
wód dolna granica -mam duuuzo pić... Mogę wrócić dzisiaj a mogę jeszcze przenosić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 11:05
ag194, MEGI81, _strawberry_juice, sylwucha89, Camilia, amilka87, Uszczesliwiona, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Ja czekam na relacje typu-odeszly mi wody, juz jestem w szpitalu itd
a nie ze zaczniecie pisac po tygodniu, ze maluszek na swiecie
Osobiscie obiecuje pisac w miare mozliwosci, poki nie ,zabije, Pawla z bolu!i jak odejda mi wody, to napisze nawet w nocy!
Camilia, Uszczesliwiona, Karissa lubią tę wiadomość
-
natalia1354 wrote:o nie, ja nie chce tej teorii bo rodziłabym dopiero w 41 tygodniu! :o
czuje ze przenosze ale az tyle?
natalia1354, Kleopatra, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Kamilutek wrote:
Pytanie za 100 punktów - mam tylko 1 koszulę nocną do karmienia, bo generalnie zamierzam latać w koszulach Chłopa. Czy ta jedna wystarczy? Czy nabyć drogą kupna jeszcze jakąś albo dwie?
Ja bym może jeszcze jakąś dokupiła, bo będziesz potrzebować w szpitalu. A po porodzie człowiek poci się jak mysz, w dodatku na oddziałach położniczych z reguły jest bardzo ciepło.Kamilutek, Imię_Róży, Breezee, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Witam się w 37 tygodniu
Jeszcze tydzień do donoszonej i 2 tygodnie do chwili kiedy pozwalam Alicji wyjść
Kurcze u nas jak na zawodachKto będzie pierwszy i robimy zakłady
Faworytami są Maniuś, Amilka i Arwi
Zobaczymy czy będziemy mieć jakiegoś czarnego konia
Ja od rana poleguje, pogoda byle jaka, nic mi się nie chceWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 11:21
Martchen, ag194, _strawberry_juice, Kamilutek, Imię_Róży, Mabelle, MEGI81, Uszczesliwiona, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Martchen wrote:ja w 44
czuje ze przenosze ale az tyle?
Martchen ja też coś koło tego. Późno czułam ruchy ze wzglegu na łożysko na przedniej ścianie. Do dziś nie czuje na, że tak powiem, przodzie brzucha a tylko po bokach. Jednak amortyzacja robi swoje.
Juuuupi zamówiłam dziś hurtem:
fotelik do auta - nowy ale za niewiele monet,
kocyk z minky +płaską podusię w sówki z miętą,
cieniutki kocyk na lato bawełniano flanelowy w gwiazdki oraz
poszewkę na poduszkę klin(juz miałam wcześniej) w takie same gwiazdki.
Poszalałam ale szwagier bedzie robił porządek z kompem i nie wiedziałam kiedy dorwe się do neta. Jakbym się przestała odzywać to nie rodze tylko nie mam na czym pisać. Komórka się buntuje i nie loguje mnie na forum.
A chłop zawału dostanie jak przyjdą paczki. Na udobruchanie zamówiłam mu siłownik do maski naszego Tourana. Haha ucieszy się?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 11:32
Martchen, Kamilutek, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyManiuś , tylko obserwuj ruchy Oskara proszę przy tych wodach. Fajnie że wychodzisz. W domu to w domu jednak.
Kamilutek ja bym dokupiła jeszcze jedną conajmniej.
ag194 ja nie gwarantuje że napiszę tutaj bo na telefonie mi cięzko, ale na pewno dam znać na FB i jak chcesz to moge dac Ci znac na priv to bedziesz za mnie relacjonować na bbfag194, Kamilutek, Uszczesliwiona, Maniuś lubią tę wiadomość