MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Amilka jeszcze raz gratulacje. Wszyscy jesteście piękni i dzielni!!!
Ja witam się w tyg. 38. Melduję CIĄŻĘ DONOSZONĄ!!!
W nocy młody tańcował w brzuszku, w poniedziałek wizyta i mam nadzieje ze termin cc pozostanie bez zmian... Już liczę godziny do tej wizyty, na szczęście jest rano...Kamilutek, MEGI81, bbee, sylwucha89, Kleopatra, ag194, Rudzik, Maniuś, Mabelle, Camilia, mon!ta^, Arwi, Uszczesliwiona, Breezee lubią tę wiadomość
-
Amilka gratulacje pięknie wszyscy wyglądacie a po Tobie w ogóle nie widac zmęczenia:) Polki rządzą!
Maj można oficjalnie uznać za otwarty
Ja rodzę nie wcześniej niż przed pełnią czyli 12.05 bodajże. Termin mam na 20.05. 21.05 ma urodziny ex zona moje męża wiec wtedy zaciskam nogiAnia9 lubi tę wiadomość
-
Amilka gratulacje po raz kolejny zostalas mama:) wyglafacie pieknie i Mateuszek.jaki slodziak
U mnie wg usg dzisiaj zaczynam 37!!! Tydzien czyli ze donoszona czy jeszcze nie? 36.0. Musze chyba skonczyc 37 nie? -
Klaudia N. wrote:Amilka gratulacje po raz kolejny zostalas mama:) wyglafacie pieknie i Mateuszek.jaki slodziak
U mnie wg usg dzisiaj zaczynam 37!!! Tydzien czyli ze donoszona czy jeszcze nie? 36.0. Musze chyba skonczyc 37 nie?Klaudia N. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuper ze mamy juz pierwszego kawalera
No piekny jest
Ja jestem w szoku bo tak mnie straszyli, niby polowa porodu za mna a ja dzis zaczynam 39 tc!
Borysek musi wytrzymac do polnocy bo nie ma opcji zebym dzis rodzila ;p lepiej niech na dzien dobry matki nie denerwuje. Od jutra ustawian sie w kolejce
Chociaz skurczy brak, plamienie ustalo, jeszcze sie okaze ze mi zrobi najlepsza niespodzianke i wytrzyma do maja
Z drugiej strony fizycznie wymiekam wiec prosze go aby wychodzil 24 lub 27 bo podobaja mi sie te daty
No to co ? Czekamy na kolejnego brzdacaManiuś, sylwucha89, Karissa, Mabelle, Camilia, ag194, MEGI81, WreszcieMama, messy99, blubka, mon!ta^, Demsik, daisy123, Arwi, Madu1611, Rudzik, bbee, Uska, Uszczesliwiona, Breezee, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBo dzis ma urodziny moja chrzesnica z takiej pato rodziny co ich nie lubie :p i nie zniose pieprzenia jak fajnie ze w ten sam dzien no okropna jestem ale nie ma mowy a od jutra to juz mi wszystko jedno
MEGI81, WreszcieMama, Arwi, Rudzik, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKlaudia N. wrote:Amilka gratulacje po raz kolejny zostalas mama:) wyglafacie pieknie i Mateuszek.jaki slodziak
U mnie wg usg dzisiaj zaczynam 37!!! Tydzien czyli ze donoszona czy jeszcze nie? 36.0. Musze chyba skonczyc 37 nie?
Klaudia za ciążę donoszoną uznaję się ciążę rozwiązaną między 38 a 42 tygodniem ciąży czyli między 37+0 a 41+6. -
zyrcia wrote:Bo dzis ma urodziny moja chrzesnica z takiej pato rodziny co ich nie lubie :p i nie zniose pieprzenia jak fajnie ze w ten sam dzien no okropna jestem ale nie ma mowy a od jutra to juz mi wszystko jedno
MEGI81 lubi tę wiadomość
-
GAJA ja z chęcią już bym chciała mieć za sobą. Ale są inne ochotniczki które zapewne mnie wyprzedzą
Dziś oddałam ostatni raz krew i siku. Wyobrazcie sobie ze Pani lat około 35+ swierdziła ze skoro ja przyszłam po niej to jestem ostatnia w kolejce a ze 3 minuty temu pytałam się kto teraz i ja w ciazy ... było mało osób stałam obok niej więc słyszała. Oczywiście powiedziałam jej że ze względu na to że jestem w ciąży mam prawo wejść bez kolejki ... zresztą u nas jest takie info na drzwiach.
Ja to jeszcze zawsze zapytam przeproszę i podziękuję za przepuszczenie bez kolejki... ale wiele kobiet ciazowych wchodzi bez słowa ... ludzie tak czy tak się bulwersują... czekam na ostatnie wyniki będą dziś wieczorem tylko hbs bedzie w poniedziałek. Po wynikach ustawiam się w kolejkę do rodzeniaUszczesliwiona lubi tę wiadomość
-
Amilka, GRATULACJE!!!!!! Jesteś super dzielna, spisałaś sie na medal! Wyglądasz kwitnąco, a Mati to w ogóle cud, miód, malina No to teraz oby reszcie poszło tez tak pięknie! A co do rozwarcia, które opisywałas... położne w szkole rodzenia mówiły, ze tak moze być, ze zbada polozna i powie, ze jest 6, a pózniej przyjdzie lekarz i powie np 4 - to unika z tego, ze liczy sie rozwarcie na zasadzie tego ile wchodzi palców, a wiadomo, ze taka drobna polozna ma drobne dłonie, a już chłop zupełnie inne... No i pewnie u Ciebie właśnie tak było
Zyrcia, to trzymam kciuki, zeby zaczęło sie najwcześniej po północy! Znam ten strach przed konkretna data :p Jak sie Młody urodzi 1.5, to uznam, ze jest złośliwy...:p Moja Babcia to pewnie by pękła z dumy, a ja z wściekłości. O hell NO!!!
Do Męża chyba zaczyna docierać, ze cos sie u nas nie zapowiada na rychły poród i, ze moze faktycznie urlop od poniedziałku byłby strata wolnych dni, które by przesiedział i przemarudzil :p Już sie okazało, ze jednak w pon sie bardzo przyda w pracy i kombinuje co by tu zrobić, zeby moze i we wtorek pójść, jak sie bede nadal dobrze czuła :p Najgorzej jakby sie zaczęło w pon, gdy on będzie miał pomiary w Warszawie i będzie kilka h ode mnie... ale jakoś nie widzę tego, zeby w ciagu kilku dni miało sie zacząć... nie czuje tego :p Chciałabym kurna iść na spacer, pomyć okna, a pogoda taka z dupy, ze nic tylko siedzieć na tyłku I jak tu przyspieszać? Moze sie po prostu wybiorę pózniej na spacer po schodach w. bloku, zeby Młodemu grawitacja pokazała gdzie sie kierować i przy okazji moze zrzucić te 1,5kg, które przybrałam w święta - a było takie piękne +11kg!:pUszczesliwiona lubi tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to! Do zobaczenia w maju!
-
zyrcia wrote:Bo dzis ma urodziny moja chrzesnica z takiej pato rodziny co ich nie lubie :p i nie zniose pieprzenia jak fajnie ze w ten sam dzien no okropna jestem ale nie ma mowy a od jutra to juz mi wszystko jedno
Dlatego ja biorę każdy jeden dzień oprócz jutrzejszego 23.04., bo ma urodziny moja głupia szwagierkaKarissa, Martchen, Uszczesliwiona, marie_marie22, Rudzik, Moniqaaa lubią tę wiadomość
-
Kamilutek wrote:A tak w temacie prezentu, który dostała Amilka - spodziewacie się czegoś od Waszych mężów/partnerów?
Jak urodził się mój starszy syn, to dostałam od byłego męża złoty pierścionek z brylantem. Mój obecny Mąż rozpieszcza mnie prezentami, po stracie Aniołka dostałam złoty łańcuszek z aniołkiem (kiedyś Wam pokazywałam), a teraz też robi podchody i bada grunt więc pewnie coś szykuje, zwłaszcza że Kacperek trochę się wygadałArwi, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Anstice skad ja to znam. U nas tez karteczka wisi, że ciężarne bez kolejki ale najbardziej krzywia sie na to mohery. Taki świat. Pięć minut dłużej nie usiedza
Karissa mam nadzieje, ze dzidzia Ci numeru nie wywinie i nie zacznie sie rodzić jak męża nie bedzie przy Tobie! ja juz psychicznie sie nastawiam, ze moge zostać z tym sama. Zależy czy mojemu przypadnie dzien w pracy i czy ewentualnie bedzie możliwość żeby sie zerwał.
Camilia jaki pech! mam nadzieje, ze szybko córkę wyleczycie bo faktycznie przy noworodku słabo z przeziebieniemKarissa lubi tę wiadomość