X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Espera Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka jeszcze raz gratulacje. Wszyscy jesteście piękni i dzielni!!!

Ja witam się w tyg. 38. Melduję CIĄŻĘ DONOSZONĄ!!!

W nocy młody tańcował w brzuszku, w poniedziałek wizyta i mam nadzieje ze termin cc pozostanie bez zmian... Już liczę godziny do tej wizyty, na szczęście jest rano...

Kamilutek, MEGI81, bbee, sylwucha89, Kleopatra, ag194, Rudzik, Maniuś, Mabelle, Camilia, mon!ta^, Arwi, Uszczesliwiona, Breezee lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka gratulacje :) pięknie wszyscy wyglądacie a po Tobie w ogóle nie widac zmęczenia:) Polki rządzą!

Maj można oficjalnie uznać za otwarty :)
    Ja rodzę nie wcześniej niż przed pełnią czyli 12.05 bodajże. Termin mam na 20.05. 21.05 ma urodziny ex zona moje męża wiec wtedy zaciskam nogi ;)

Ania9 lubi tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Madu1611 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka, gratulacje dla Was <3. Uroczego macie synka, i taki zrelaksowany w Waszych ramionach. No to lista porodowa otwarta :)

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleo, ależ zwrot akcji u Ciebie! Faktycznie ciezko takie info przetrawic na szybko.

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka gratulacje po raz kolejny zostalas mama:) wyglafacie pieknie i Mateuszek.jaki slodziak :)

U mnie wg usg dzisiaj zaczynam 37!!! Tydzien czyli ze donoszona czy jeszcze nie? 36.0. Musze chyba skonczyc 37 nie?

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia donoszona za tydzień :)

Klaudia N. lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    Amilka gratulacje po raz kolejny zostalas mama:) wyglafacie pieknie i Mateuszek.jaki slodziak :)

U mnie wg usg dzisiaj zaczynam 37!!! Tydzien czyli ze donoszona czy jeszcze nie? 36.0. Musze chyba skonczyc 37 nie?
    tak, jeszcze tydzień :)

Klaudia N. lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze mamy juz pierwszego kawalera :D
    No piekny jest :D
    Ja jestem w szoku bo tak mnie straszyli, niby polowa porodu za mna a ja dzis zaczynam 39 tc!
    1b00e6e11b14ac4bmed.jpg

Borysek musi wytrzymac do polnocy bo nie ma opcji zebym dzis rodzila ;p lepiej niech na dzien dobry matki nie denerwuje. Od jutra ustawian sie w kolejce ;)
    Chociaz skurczy brak, plamienie ustalo, jeszcze sie okaze ze mi zrobi najlepsza niespodzianke i wytrzyma do maja :D
    Z drugiej strony fizycznie wymiekam wiec prosze go aby wychodzil 24 lub 27 bo podobaja mi sie te daty :D
    No to co ? Czekamy na kolejnego brzdaca :D

Maniuś, sylwucha89, Karissa, Mabelle, Camilia, ag194, MEGI81, WreszcieMama, messy99, blubka, mon!ta^, Demsik, daisy123, Arwi, Madu1611, Rudzik, bbee, Uska, Uszczesliwiona, Breezee, Kleopatra lubią tę wiadomość

• dewa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia, a czemu tak się bronisz przed rodzeniem dzisiaj? :D

qb3canlimmmj6sap.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w temacie prezentu, który dostała Amilka - spodziewacie się czegoś od Waszych mężów/partnerów?

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka gratuluję! Śliczny chłopczyk :)
    Ja też chcę już...
    Ewelina teraz pewnie Twoja kolej...

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo dzis ma urodziny moja chrzesnica z takiej pato rodziny co ich nie lubie :p i nie zniose pieprzenia jak fajnie ze w ten sam dzien :D no okropna jestem ale nie ma mowy :D a od jutra to juz mi wszystko jedno :D

MEGI81, WreszcieMama, Arwi, Rudzik, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:

Klaudia za ciążę donoszoną uznaję się ciążę rozwiązaną między 38 a 42 tygodniem ciąży czyli między 37+0 a 41+6.

• dewa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Bo dzis ma urodziny moja chrzesnica z takiej pato rodziny co ich nie lubie :p i nie zniose pieprzenia jak fajnie ze w ten sam dzien :D no okropna jestem ale nie ma mowy :D a od jutra to juz mi wszystko jedno :D
    To się nazywa siła argumentu :D

MEGI81 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GAJA ja z chęcią już bym chciała mieć za sobą. Ale są inne ochotniczki które zapewne mnie wyprzedzą:)

Dziś oddałam ostatni raz krew i siku. Wyobrazcie sobie ze Pani lat około 35+ swierdziła ze skoro ja przyszłam po niej to jestem ostatnia w kolejce a ze 3 minuty temu pytałam się kto teraz i ja w ciazy ... było mało osób stałam obok niej więc słyszała. Oczywiście powiedziałam jej że ze względu na to że jestem w ciąży mam prawo wejść bez kolejki ... zresztą u nas jest takie info na drzwiach.
    Ja to jeszcze zawsze zapytam przeproszę i podziękuję za przepuszczenie bez kolejki... ale wiele kobiet ciazowych wchodzi bez słowa ... ludzie tak czy tak się bulwersują... czekam na ostatnie wyniki będą dziś wieczorem tylko hbs bedzie w poniedziałek. Po wynikach ustawiam się w kolejkę do rodzenia ;)

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amilka, GRATULACJE!!!!!! <3 Jesteś super dzielna, spisałaś sie na medal! Wyglądasz kwitnąco, a Mati to w ogóle cud, miód, malina <3 No to teraz oby reszcie poszło tez tak pięknie!:) A co do rozwarcia, które opisywałas... położne w szkole rodzenia mówiły, ze tak moze być, ze zbada polozna i powie, ze jest 6, a pózniej przyjdzie lekarz i powie np 4 - to unika z tego, ze liczy sie rozwarcie na zasadzie tego ile wchodzi palców, a wiadomo, ze taka drobna polozna ma drobne dłonie, a już chłop zupełnie inne... No i pewnie u Ciebie właśnie tak było :)

Zyrcia, to trzymam kciuki, zeby zaczęło sie najwcześniej po północy! Znam ten strach przed konkretna data :p Jak sie Młody urodzi 1.5, to uznam, ze jest złośliwy...:p Moja Babcia to pewnie by pękła z dumy, a ja z wściekłości. O hell NO!!!

Do Męża chyba zaczyna docierać, ze cos sie u nas nie zapowiada na rychły poród i, ze moze faktycznie urlop od poniedziałku byłby strata wolnych dni, które by przesiedział i przemarudzil :p Już sie okazało, ze jednak w pon sie bardzo przyda w pracy i kombinuje co by tu zrobić, zeby moze i we wtorek pójść, jak sie bede nadal dobrze czuła :p Najgorzej jakby sie zaczęło w pon, gdy on będzie miał pomiary w Warszawie i będzie kilka h ode mnie... ale jakoś nie widzę tego, zeby w ciagu kilku dni miało sie zacząć... nie czuje tego :p Chciałabym kurna iść na spacer, pomyć okna, a pogoda taka z dupy, ze nic tylko siedzieć na tyłku :/ I jak tu przyspieszać? Moze sie po prostu wybiorę pózniej na spacer po schodach w. bloku, zeby Młodemu grawitacja pokazała gdzie sie kierować i przy okazji moze zrzucić te 1,5kg, które przybrałam w święta - a było takie piękne +11kg!:p

Uszczesliwiona lubi tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka od wczoraj ma katar więc radzimy z każdej strony by szybko jej przeszedł bo w przyszłym tygodniu będzie noworodek w domu. 10 miesięcy nie była chora a tu masz Ci los, przed samymi narodzinami braciszka :--/

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:

Dlatego ja biorę każdy jeden dzień oprócz jutrzejszego 23.04., bo ma urodziny moja głupia szwagierka :)

Karissa, Martchen, Uszczesliwiona, marie_marie22, Rudzik, Moniqaaa lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    A tak w temacie prezentu, który dostała Amilka - spodziewacie się czegoś od Waszych mężów/partnerów?

Jak urodził się mój starszy syn, to dostałam od byłego męża złoty pierścionek z brylantem. Mój obecny Mąż rozpieszcza mnie prezentami, po stracie Aniołka dostałam złoty łańcuszek z aniołkiem (kiedyś Wam pokazywałam), a teraz też robi podchody i bada grunt ;) więc pewnie coś szykuje, zwłaszcza że Kacperek trochę się wygadał :)

Arwi, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anstice skad ja to znam. U nas tez karteczka wisi, że ciężarne bez kolejki ale najbardziej krzywia sie na to mohery. Taki świat. Pięć minut dłużej nie usiedza :\

Karissa mam nadzieje, ze dzidzia Ci numeru nie wywinie i nie zacznie sie rodzić jak męża nie bedzie przy Tobie! :) ja juz psychicznie sie nastawiam, ze moge zostać z tym sama. Zależy czy mojemu przypadnie dzien w pracy i czy ewentualnie bedzie możliwość żeby sie zerwał.

Camilia jaki pech! :( mam nadzieje, ze szybko córkę wyleczycie bo faktycznie przy noworodku słabo z przeziebieniem :(

Karissa lubi tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png
‹‹ 1538 1539 1540 1541 1542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: