X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do forum - zaznaczyłam opcję fb, bo nie wiem czy dam radę ogarnąć 3 rzezy na raz jak się urodzi Lila. Już teraz czasem trudno mi ogarnąć bbf, a na fb wchodzę codziennie. Jednak zarejestrowałam się przed chwilą na to nasze tajne forum, chcę mieć z Wami kontakt :) Po prostu fajnie byłoby, gdybyśmy wszystkie przeniosły się w jedno miejsce, a nie rozdzielały na kilka.

Któraś już pisała oficjalną zgodę na przenoszenie informacji od innych osób. Ja też się zgadzam na to, że jeśli któraś z fb się dowie, że np rodzę, to spokojnie może informować o tym tutaj na bbf. Nie obrażę się, wręcz będzie mi miło :) Nawet ostatnio się śmiałam, że jeśli zacznę rodzić, to mąż może się wkraść na moje konto i wpisać notkę za mnie, ale znając go, to na pewno nie wejdzie bo to 'naruszenie prywatności'.

MEGI81, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia dobrze pamietam, ze karmilas starszaka w ciazy, czy odstawilas w trakcie?

A moze jest jeszcze jakas mama, ktora karmi jeszcze starszaka? I ma zamiar karmic w tandemie? ;)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• messy99 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde! Czy ja juz mówiłam ze nienawidzę dotykowych telefonów? Wrrrrr...

WreszcieMama wirtualne uściski i całuski dla Was wojownicy! Marzenie Twoje sie spełniło masz teraz skarb przy sobie! Jak dziewczyny pisza też kupilam tantum rosa oby pomogło w razie czego.

Jade dzis w końcu na GBS trochę pozno oby z wynikami sie wyrobić :)

Fajnie byłoby sie dowiedzieć, ze juz 5 cm rozwarcia mam hahah. Połowa byłaby za mna. Ale ona nie chce juz mi mierzyć. Pipa.

Dewa i ja poproszę info rzucę okiem na to forum. Gdzie to i jak to? :)

MEGI81, WreszcieMama lubią tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    messy99, ja robiłam gbs właśnie w 37+1 ..wiem, że późno, no ale tak wyszło jakoś. Położna trochę mnie opieprzyła, że późno, ale cóż. Nie cofniemy czasu ;) Teraz czekam na wynik (ponoć tydzień się czeka).

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • messy99 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie ona nie chciała mi wcześniej zrobić bo antybiotyk bralam i trzeba było odczekać. Oby szybko były te wyniki.

marie_marie22 lubi tę wiadomość

nzjdgzu33y143688.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszczcie mama, dzięki za opis ze szczegółami. Poki co chyba nikt nie narzeka na personel więc super, że i Wy i dzieciaczki jesteście pod dobrą opieką. Jak tak czytam to sama nabieram coraz większych chęci żeby sie rozpakować. Ale postaram się wstrzymać bo chcę mieć majową dzidzię.

Monika, pamiętamy, myślimy i trzymamy kciuki :) za Was dziś.
    Camilia, za Was też :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 09:50

Camilia, WreszcieMama lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • natalia1354 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Messy,kciuki za wizytę,żeby wszystko poszło po Twojej myśli :D

messy99 lubi tę wiadomość

3jgx9n73quzmc6p6.png
    👧 05.2017r.
    👶 05.2022r.
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama gratulacje!!! <3 Dzięki za tak szczegółową relację. Dla tych które mamy to dopiero przed sobą jest to na prawdę bezcenne. Najważniejsze, że po wszystkich trudach Oluś jest już z Wami.

Ja za to umieram od zgagi codziennie wieczorem od 23 do......już nie wiem co zrobić..? nic nie pomaga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 09:52

WreszcieMama lubi tę wiadomość

uwo93e3kkpq6y3qt.png

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daisy, piłaś mleko? Mnie trochę mleko pomaga na zgagę.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daisy123 wrote:
    Ja za to umieram od zgagi codziennie wieczorem od 23 do......już nie wiem co zrobić..? nic nie pomaga

A kiedy jesz ostatni posiłek?
    Mnie przestało męczyć jak zmniejszyłam porcje i jadłam co najmniej 2 h przed położeniem się. Przed snem tylko kakao na mleku i zgaga poszła w zapomnienie.

daisy123 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    daisy, piłaś mleko? Mnie trochę mleko pomaga na zgagę.

Nie lubię mleka ani na ciepło ani na zimno :/ ale piję jogurt naturalny lub kefir i nie pomaga już. Migdałki też nie ( już mam ich mega dość) może spróbuję jakiegoś renni? Brałyście coś takiego?

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam Rennie. Pomaga, ale też nie zawsze.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek - chyba wypróbuję dzisiaj kakao przed snem :)

Na SR dietetyczka mówiła by zjeść kanapkę, jogurt itp na pół godziny przed snem by potem nie budzić się z głodu w nocy bo to nie jest dobre dla dziecka. Ale chyba ta ostatnia kanapka to mój gwóźdź do trumny i potem nie przespana noc.

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore rennie w razie potrzeby. Mi pomaga ale nie mam jakos bardzo dokuczliwej tej zgagi, czasem sie zdarzy ze mnie piecze

8p3o9n7341hz3y1v.png

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daisy, a kawa z mlekiem? Ja tak robię (lub płatki z mlekiem ale skoro mleka nie lubisz to pewnie nie przejdą) i jest mi nieco lżej. Może spróbuj z kawą? Albo właśnie Rennie.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama rzeczywiscie ciezki porod ale najwazniejsze ze masz juz maluszka przy sobie ;) !

Jonka tak ja cala ciaza karmilam, chociaz wiesz to juz nie jest takie KP non stop, bardziej do usypiania w dzien na drzemke albo tak przychodzi sie poprzytulac i pocycac albo jak sie uderzy to cyc lekiem na cale zlo ;D

Poza tym nie chcialam mu zakazywac wlasnie dlatego ze jak drugi bedzie na cycu zeby nie czul sie zazdrosny, bede jechala na dwa najwyzej :D no i nie potrafie mu odmowic jak przylazi tuli sie i mowi mama cici :D

jonka91, WreszcieMama, Karissa lubią tę wiadomość

• Marta931217 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :D u mnie noc spoko tylko zgaga wróciła , byłam na ostatnich badaniach i odebrać gbs , który jest ujemny jupi !! Z tego stresu i szczęścia odszedła mi reszta czopa :P teraz tylko byle do maja :)

blubka, Ania9, MEGI81, Breezee, Mabelle, Maniuś, Rudzik, sylwucha89, Uszczesliwiona, Karissa lubią tę wiadomość

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    daisy, a kawa z mlekiem? Ja tak robię (lub płatki z mlekiem ale skoro mleka nie lubisz to pewnie nie przejdą) i jest mi nieco lżej. Może spróbuj z kawą? Albo właśnie Rennie.

Płatki z mlekiem mogą być, spróbuję też. Tylko samo mleko jest fuuuuuuuuuuuuuuuuuuj ;) trauma chyba jeszcze z przedszkola

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • Foremeczka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa, podziwiam Cię za tę energię od rana. Ja daje sobie na wstrzymanie do donoszonej,czyli do czwartku a potem znów wielkie sprzatanie chaty i chodzenie po schodach.

Dziś wypilam pierwsza herbatkę z liści malin, wezmę pierwszy oeparol i pora zacząć masaż krocza.

U mnie ze spaniem też słabo, wybudzam się, niewygodnie, nie mogę zasnąć. Ból bioder, drętwienie nóg dokuczaja. Nie wiem jak tu jeszcze miesiąc tak żyć?

A i chyba się odczopowuje powoli :]

Czekam na wieści o kolejnych dzidziusiach :)

Maj 2017 - Synek jest z nami:)

3 poronienia
    Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki
  • dewa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze Cesarskie Dzieci!!! :D

Dziewczyny, które chcą się zarejestrować, oto link:

http://majowki2017.phorum.pl

Wchodzicie, rejestrujecie się a ja akceptuję i daję pełny dostęp, wsio! :)

Dziewczyny, po to robimy dodatkowe forum, żeby się tam przenieść z BBF, a nie ogarniać dodatkowe forum ;) Te z Was, ktore korzystaja z fb dalej beda to robic, a reszta bedzie na nowym forum. Tak ja to przynajmniej widze. A jak bedzie, to zobaczymy :) Poki co, jestesmy tutaj.

ag194, Ania9, MEGI81, Breezee, Madu1611, sylwucha89 lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
‹‹ 1562 1563 1564 1565 1566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ