MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wreszcie Mama, gratulacje ogromne! Olus jest juz przy Tobie
Dziewczyny, jak czytam te wasze opisy to ja biore edpidural od pierwszego skurczu, albo sie zapisuje do wrzesniowek i nie rodze!
wlasnie rozkminiam czy mozna zamawiac karetke do szpitala jakbym zaczela rodzic a moj narzeczony w pracy...
nie wiecie jak to jest w pl albo w de?Mabelle lubi tę wiadomość
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
gonia13 wrote:
nie wiecie jak to jest w pl albo w de?
Na SR mówili że zawsze można poprosić policję o zawiezienie do szpitala jak się rodzi. Ostatnio jak moja znajoma była na IP to podobno właśnie policja przywiozła dziewczynę rodzącąMEGI81 lubi tę wiadomość
-
daisy, hmmm warto rozważyć, być może to jedyna szansa by się przejechać radiowozem (oby :p)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 11:59
MEGI81, marie_marie22, daisy123, GoNia1979, Madu1611, sylwucha89, Uszczesliwiona, Karissa lubią tę wiadomość
Maj 2017 - Synek jest z nami:)
3 poronienia
Mutacje mthfr i v leiden, ana, policystyczne jajniki -
Ja planuję wziąć taksówkę
I też trochę mi się nie chce rodzić jak czytam o bólu - miałąm już ten moement, że się z jego koniecznością pogodziłam, ale jakoś tak mi przeszło
Wiem, że ból minie, ale tak jakoś - czekam jak na ścięcie. Nie mam jeszcze tak silnego parcia na "tulenie mojego cudu" - raczej taką ciekawość i jak to Kamilutek mówi - byłoby coś do roboty nowego Ale nie ma jeszcze presji, małą może posiedzieć -
Lerion na SR mowiła połozna że do szpitala taksówka była najdrozszym wydatkiem pewnej kobiety rodzącej. Odeszły wody i zabrudzila tapicerkę. Taksowkarz zarządał 600 pln za czyszczenoe tapicerki! Podobno tyle kosztowała i musiała to pokryć... to szok dopiero !
-
Gonia13 można dzwonić po karetkę. Jeśli nie odbierają pod 999 to dzwoń na 112 i zawiozą Cię choćby to miało być wozem strażackim albo radiowozem.
Daisy ja też nie lubię mleka, ale ostatnio się przełamałam i wypiłam szklankę takiego chłodnego jednym duszkiem i miałam cudowną noc bez zgagi i refluksu. Wczoraj też skorzystałam, bo stwierdziłam, że wolę się przemęczyć ze szklanką mleka niż walczyć całą noc ze zgagą.daisy123, Karissa lubią tę wiadomość
-
Anstice wrote:Lerion na SR mowiła połozna że do szpitala taksówka była najdrozszym wydatkiem pewnej kobiety rodzącej. Odeszły wody i zabrudzila tapicerkę. Taksowkarz zarządał 600 pln za czyszczenoe tapicerki! Podobno tyle kosztowała i musiała to pokryć... to szok dopiero !
Można podkład położyć zawsze (jest w torbie porodowej . Mąż już trzyma w samochodzie jeden jakby mi wody odeszły hehe też się nad tą swoją tapicerką trzęsie, ale rachunku chyba by mi nie wystawiłmarie_marie22, GoNia1979, MEGI81, Anstice, Madu1611, sylwucha89, Karissa lubią tę wiadomość
-
dowiem sie zaraz od poloznej jak to tu jest...zaraz do firmy taksowkowej zadzwonie i sie dowiem. podobno odmawiaja kobietom jadacym do szpitala, bo sie boja ze cos bedzie nie tak (cos bedzie a on nie wie co robic- za nieudzielenie pierwszej pomocy sa tu kary) lub ze sie sie im pobrudzi samochod...
ja sie jakos nastawialam na lekki porod, bo juz mi sie ta szyjka skraca itp. ale widze, ze to wcale nie znaczy latwiejszego porodu.
to jest dopiero poniedzialek po ciezkim weekendzie na forum
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Warto tak czy siak jadac do szpitala, chocby z samymi skurczami, siedziec na jakims podkladzie albo reczniku. Zawsze to jakies zabezpieczenie
Mi sie saczyly wody do czasu az nie trafilam na porodowke czyli ok 2h.. Zuzylam ponad paczke podkladow bella..sylwucha89 lubi tę wiadomość
-
daisy123 wrote:Można podkład położyć zawsze (jest w torbie porodowej . Mąż już trzyma w samochodzie jeden jakby mi wody odeszły hehe też się nad tą swoją tapicerką trzęsie, ale rachunku chyba by mi nie wystawił
Hmm dobre rozwiąZanie sama siw nad tym zastanawialam jak to Zrobić by nie zachlustac auta w razie czego.. -
Anstice wrote:Lerion na SR mowiła połozna że do szpitala taksówka była najdrozszym wydatkiem pewnej kobiety rodzącej. Odeszły wody i zabrudzila tapicerkę. Taksowkarz zarządał 600 pln za czyszczenoe tapicerki! Podobno tyle kosztowała i musiała to pokryć... to szok dopiero !
trudno karetka nie zabierze mojego męża więc planuję rozłożyc poklad na fotel + wsadzić podklad w majty jakos powinnam dojechać, nie jest tak daleko (mysle ze w 10 min dojedziemy). i nie planuję jakos specjalnie informowac o tym, ze rodzę, bo mogą mnie nie zabrac a mam pecha do taksowek w polowie drogi juz mnie nie wysadzą chyba...
Uzupelnilam tabelke excel rozpakowanych majowek - nie pasuje mi tylko termin porodu u bbee i wreszcie mamy nie gra z suwaczkami - mają inne TP a na suwakach to samo). Monia pewnie rodzi, to sobie potem przepisze do posta na 4 stronie
-
buahahaha, wlasnie znalazlam wydrukowane informacje na temat urlopu macierzynskiego i rodzicielskiego - moj chlop szperal w internetach Poczul siłę i czas normalnie
A myslalam ze mamy all obgadane faktycznie rzucil haslem ostatnio ze on moze moglby po moim polrocznym macierzynskim (a planowalam byc rok) zostac z dzieckiem na pol etatu przez rok, bo taka opcja jest. No to się zdziwilam ze tak kombinuje
Czekam az mi kurier przyniesie w koncu kosz mojzesza, takie cuś sobie zamowilam na olx, zeby postawic w salonie i siedziec z małą: https://www.olx.pl/oferta/lozeczko-kosz-mojzesza-CID88-IDlo3AG.html
Mam tez bujaczek ale one podobno tylko na kilka godzin w ciagu dnia a ja nie chce się uwięzić w sypialni bo tam lozeczko jest
Anstice lubi tę wiadomość
-
18scie lat temu jak rodzilam i wezwalam taxi gosciu w polowie drogi dopiero dowiedzial sie, ze jade do szpitala bo byc moze bede rodzic ( jechalam bez boli co prawda ) to mi powiedzial, ze gdyby wiedzial to by mnie nie zabral
-
Kurcze brzuch mnie boli, czop odchodzi o dużo śluzu dobrze, ze białego a nie wodnistego. Krwi na razie nie ma, wizyta za 4 godziny. Jakos wytrwam. Boje sie, ze to dzis oby to tylko straszaki były
MEGI81, Uszczesliwiona, Karissa lubią tę wiadomość
-
rozwaliłyscie mnie z tym radiowozem
co by tu na obiad zrobic? nie mam pomyslu (moj chlop zawsze mi odpowiada KUP GO heh)
plecy mnie bola okrutnie;/
mialam jechac na godzinke do pracy bo kryzys u jednych ma byc test i nie wiedza co i jak ale odwolalam i jutro podjade
a opowiadalam wam ? (kalafior nie pamieta;D) ostatnio na korkach siostra uczennicy lat jakies 2,5/3 pyta sie mnie :
pani a masz dziecko?
ja mowie no mam w brzuszku, a ona no ja jak bylam mała to tez byłam w brzuszku. mowie jej no wszyscy bylismy kiedys:) a ona no, swoja droga jak one tam trafiaja do brzuszka? hahaha tak mnie zbila z pantałyku ze odpowiedziałam ze ciezko powiedziec hahah a potem jeszcze pyta sie a to bedzie chlopczk czy dziewczynka? mowie dziewczynka a ona : O! Dziewczynka! i tak po dwoch sekudach a czemu nie chlopczyk? sie usmiałam:Dmarie_marie22, Foremeczka, Anstice, MEGI81, sylwucha89, Uszczesliwiona, Ania9, Rudzik lubią tę wiadomość
-
Anstice wrote:Herbatke z malin widziałam w aptece DOZ.pl
Ogolnie osobiscie polecam tą apteke jest dużo taniej niż w stacjionarnych aptekach szczegolnie witaminy suplementy czy pomoce w przeziębieniu. W wielu miastach odbiór osobisty w różnych aptekach i jest za free . Czesto wole poczekać 2 dni na realizacje zamówienia niż przepłacać w aptece np. ostatnio w zwykłej aptece kupiłam isle na gardło 20 szt 18 pln a w aptece DOZ za 18 pln było 60 szt. Dlatego polecam tam zagladać.
A co do masowania krocza czytałam o olejku z migdałów to taki normalny olejek się kupuje czy to jakis ze specjalistycznym przeznaczeniem?
Co do wyspania na zapas ... przed pobraniem krwii w sobote matka 2 dzieci do mnie z tekstem proszę się wyspać na zapas....ciekawe czy miała złoty środek na to ...
Mi też doskwiera nuda nuda nuda nie wiem co robić ... jestem typem działacza nie kanapowca sądze ze co niektórzy by pochłaniali się w tonach ksiązek ale ja to moge robic w chwilach spokoju umysłu i / lub zmeczenia . A tak to mysle tylko co robic i co robić dom sprzatniety.... to jak nie ma co to myślę o remoncie lub co mi brakuje co kupic lub kto rodzi a kiedy ja urodze i tak w kolo
Wpadnij do mnie okna pomyć . Później dam Ci sie pobawić moim synkiem. Polecicie na plac zabaw na dwie godzinki, potem czas na podwieczorek, zabawa, kąpiel, kasza, zabawa i spać. Zobaczysz jak Ci szybko dzień zleci . A ja SE będę leżała i jadła i na forum będę zaglądać non stop.
Leirion, Anstice, MEGI81, Camilia, Uszczesliwiona, Rudzik, Karissa lubią tę wiadomość
-
Oczywiście tez jestem zdania że jak wody odplywaja to cos pod pupe. Ale idioci zdarzaja sie jak ten taksówkarz wątpie zeby pranie tapicerki było tak kosztowne.
Lerion kosz super!
Klaudia to nie wiesz... ze dzieci przynoszą bociany ... dzieci potrafią rozbroić nas...
Dewa dzieki już tam jestem na phorum