MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Uska wrote:Myslalam ze juz bedzie widac serduszko a tu nawet zarodka nie ma. Miala ktoras z Was taka sutuacje w 6 tygodniu? Strasznie sie martwie
U mnie w 6 tyg zarodek miał niecałe 2mm i gdyby nie to, że miałam robione usg ma mega dobrym sprzęcie to by go nie było widać -
Uska wrote:Myslalam ze juz bedzie widac serduszko a tu nawet zarodka nie ma. Miala ktoras z Was taka sutuacje w 6 tygodniu? Strasznie sie martwie
-
marie_marie22 wrote:Dziewczęta, nie dam rady Was nadrobić z czytaniem.
Wczoraj się okropnie słabo czułam, dziś jestjeszcze gorzej. Pierwszy raz zwymiotowałam i to kilka razy Wzięłam luteinę ok godz 8.50 (podjęzykowo, więc zanim się rozpuściła, to upłynęło trochę czasu). Ok godz 9.20 już miałam mega nudności (mniej więcej wtedy już minęło kilka minut po przyjęciu tabletki i jej rozpuszczeniu). Próbowałam powstrzymywac wymioty, ale się niestety nie udało. No i ok 9.30 zaczęłam wymiotować. Boję się, że luteina się nie przyjęła i że to będzie miało wpływ na rozwój dzieciaczka Ale to tylko jednorazowa sytuacja,to może nie będzie tak źle? Czy powinnam według Was przyjąć jeszcze raz tabletkę czy dopiero przyjąć normalnie wieczorem tak jak powinnam?marie_marie22 lubi tę wiadomość
-
Moi chłopcy wiedzą i codziennie wymyślają imiona. Starszy chce mieć brata a młodszy siostrę Ja bym chciała dziewuszkę ale nie daję sobie wielkich nadziei bo czuję się jak w ciąży z chłopcami ;p
Na 16.30 wizyta, chyba umrę do tego czasutoska_88 lubi tę wiadomość
-
Uska, ja bylam wg OM w 6t4d a wg USG 5t5d i był tylko pecherzyk 6mm. Dodarkowo lekarka powiedziała, ze ewidentnego echa zarodka nie ma, ale wygląda jakby coś się miało lada chwila pojawić. Także ja cały czas liczę, że będzie ok i Ty też badz dobrej myśli. Niedlugo już bedziesz wiedziała. Daj znać
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
własnie wrócilam z krzywej cukrowej ,boze jaka bylam glodna myzlalam ze zjem pol lodowki ogydna ta glukoza bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,i tak ja mialam glukoze cytrynowa i zapomnaialm cytryny z domu ale mila babeczka mi wlozyla swoja,i siedzialam sama w takim pokoiku pierwsza godzine ,na szczescie druga przysza laska w ciazy w szostym miesiacu i cala godzine sobie gadalysmy ,wtedy juz szybko minelo2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
cześć i czołem. nie wiem kto pisł wczoraj o gołąbkach, ale muszę dziś zrobić na obiad
nt nowej ustawy mam takie zdanie jak Julita. całe szczęście że w razie gdyby przeszła mam blisko do Czech i mam gdzie jechać na badania. ZastrzeŻona to samo pomyśłam o sprawdzaniu czy poronienei było umyślne. Ostatnie na co miałabym ochotę to tłumaczenie się z przyczyn poronienia ;/
czy tu sami długodystansowi? my razem ponad 11 lat razem, 3 po ślubie13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
dewa na początku coś tam pobolewało codziennie, teraz raz na jakiś czas
Hope witaj ja bym się wielkością nie przejmowala, ważne że pęcherzyk rośnie, owu/zagnieżdżenie mogło być później i masz obsuwę
bulblka ja też coś czuję że wypakuję się w kwietniu. Wolę maj, ale nie wiem czy lekarz pozwoli mi sie tak długo turlać
mama_marie weź normalne wieczorem, na pewno jest ok
marie_marie22, blubka lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Uska wrote:Marie marie wizyte mam dzis na 15 na dobtym sprzęcie jestem dobrej mysli zwlaszcza ze nie mam zadnych boli ani plamien.
monika_89 dziękuję, już jakoś stweirdziłam że niekażda mama w ciąży bierze luteinę, a ja ją miałam wypisaną, bo na początku miałam bóle w podbrzuszu. Teraz w sumie juz jest ok z bólami, to jak raz zwymiotowałam, to nie będzie źle. A powiem Wam, że trochę jest lepiej po wymiotach, ulga -
Moniqaa wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Uska witam w gronie majówek i nie martw się. Na pewno wszystko okaże się dzisiaj dobrze:)
Kleopatra trzymam kciuki i czekam na informacje
Dziewczyny tak Was czytam i czytam i widzę że nie tylko ja mam problemy ze snem. W nocy przewalam się z boku na bok a jak wydaje mi się że przysnę to wstaję do łazienki. Usypiam na ranem i wtedy budzik że do pracy trzeba iść. A ja w najlepsze bym wtedy spala.
Widziałam że poruszyłyście temat aborcji. Dla mnie to jest głupota i nie jest to normalne żeby ktoś decydował za Nas. A to że kobieta ma się tłumaczyć z poronienia to już istna przesada. Co za rząd mamy.Kleopatra lubi tę wiadomość
-
A wiecie snily mi sie moje urodziny i zajrzalam do sennika to zapowiedz spelnienia moich zyczen,poczatek czegos nowego...zmiana trybu zycia ,no jak w morde strzelil moje dzieciatko
Moiniqaa Najlepszego,1oo lat ,zdrowka i nudnej ciazy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 10:38
sylwucha89, toska_88, zastrzeŻona, Espera lubią tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Witajcie Majowe Mamusie! :*
Czytam Was prawie od samego początku, ale wrodzona odwaga nie pozwoliła mi się wcześniej do Was przyłączyć :-p
Coś o mnie: mam 25 lat, od 9 lat w związku z tym samym kochanym Misiem.
To moja pierwsza ciąża. Przewidywany TP to 12 maja. co dla mnie jest fajne? To że zarówno ja oraz mój Miś również jesteśmy z maja!
Przyłączyłam się do Was, aby dzielić się ważnymi informacjami, pytać, pytać i jeszcze raz pytać. Wiele z Was juz ma dzieci, więc jesteście o wieeeeeeeeeeeeele bardziej doświadczone niż ja
mam nadzieję, że jeszcze nie jest za późno na dołączenie siępromyczek 39, marie_marie22, monika_89, toska_88, Mabelle, Karotka, sylwia1985, Maniuś, zastrzeŻona, MarliOne lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny