X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi, czy bierzecie jakies suplementy witaminowe? Bo mi lekarz zalecil "zebym sobie cos kupila" ale nie wiem jak jest. Czy jak kupie suplement, to przestac brac kwas foliowy? Czy lepiej nie brac sztucznych tabletek?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera gratuluję wyników diety:-)(
    Nieśmiała nigdy nie jest za późno na dołączenie i żadno pytanie nie jest głupie jeżeli cie stresuje lepiej pytać. Promyczek leć może też po re cukierki imbirowe bo jak będziesz kasac wszystko bardzo te mdłości to dziecko się 6 kg urodzi :-)
    Ja przed chwilą zjadłam gofry z truskawkami i do tego kabanosy heh a zaraz biorę się za dietetyczny obiad frytki i rybka :-)
    A co do mężów to ja swojego zabrałam pierwszy raz na usg przez brzuch nie chciałam by szedł na to dowcipne bo to takie mało komfortowe.

promyczek 39, Espera lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 wrote:
    Witam nowe mamusie :) fajnie że jest nas coraz więcej!

Mnie powoli zaczyna dopadac stres przed jutrzejszą wizytą ale musi być dobrze!! Mdłości powróciły i do tego już prawie zwróciłam śniadanie .. No i mam wreszcie mały postęp w odstawianiu młodego od piersi. Cyca już tylko na dobranoc i jak się przebudzi w nocy więc zazwyczaj tylko 2 razy na dobę dostaje no max 3 ;). Dziewczyny które już odstawialay maleństwa czy mleko po prostu wam przestało napływać czy bralyscie jakieś specyfiki na wygaszenie laktacyji? W ciąży pewnie nic nie będę mogła brać a cycki pod wieczór są jak dwa kamienie i zastanawiam się jak stopniowo mogę wyhamować laktację?

Kleopatra trzymam kciuki abyś zobaczyła już serduszko koniecznie daj znać po wizycie.

Ja badania I trymestru z krwi w tamtej ciąży robiłam ok 10 tyg bo na niektóre wyniki trzeba dłużej czekać.
    Usg prenatalne robiłam w 12 tyg.
    Ja jak odstawiałam to stopniowo, potem musiałam jeszcze kilka razy ściągnąc do ulgi i samo przestało stopniowo leciec :)

sylwucha89 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • grzeszna24 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba się nie doczekam jutrzejszej wizyty. Umrę z ciekawości, czy wszystko jest w porządku z maleństwem.
    Powiedzcie mi, czy któraś z Was ma wykupiony pakiet w LuxMedzie? Wczoraj endo mi poleciła.
    Była w ogóle zaskoczona, że jestem w ciąży, ale była też szczęśliwa. Kazała mi za tydzień zrobić badanie tsh i ft4 i zadzwonić do niej jakie są wyniki i wtedy powie mi, czy zwiększyć dawkę euthyroxu czy zostawić taką samą.

Oprócz tego mam co 3 tygodnie robić tsh i jeździć do niej na wizytę, dlatego poleciła LuxMed, bo podobno ma wyjść taniej.

Co sądzicie?

klz9io4pgexxrw8j.png
    20130831050117.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Niesmiała,
    Ja na razie biorę tylko kwas foliowy ale jak mi się skończy to pewnie coś zakupie :)
    Mój mąż jeździł ze mną w pierwszych ciążach :) Jak byłam w drugiej to nawet starszy syn raz jechał. Teraz nikogo nie biorę ale później może tak :) W 3 ciąży to już chyba nie jest tak emocjonujące ;p i ktoś musi zostać z dziećmi ;p
    Jeszcze 4 godziny :(

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    A powiedzcie mi, czy bierzecie jakies suplementy witaminowe? Bo mi lekarz zalecil "zebym sobie cos kupila" ale nie wiem jak jest. Czy jak kupie suplement, to przestac brac kwas foliowy? Czy lepiej nie brac sztucznych tabletek?
    Ja biorę pregna plus

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ma któraś z was może Kinderki zmęczony promocyjnym opakowaniu w domu? Pilnie potrzebuję kodów że środka bo chrześniak jest zgłoszony na ten konkurs na zdjęcie i potrzebne są kody .

• grzeszna24 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ale jestem szczęśliwa!
    Udało mi się przepisać do ginekolog na dzisiaj na 18:40, bo zwolniło się miejsce! :D

Arwi, toska_88, mon!ta^, Klaudia N., sylwucha89 lubią tę wiadomość

klz9io4pgexxrw8j.png
    20130831050117.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam długi post i mi go wcięło, bu :( Aż się zirytowałam.
    Rany, tak mnie mdłości męczą, że wykituję D:

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe majoweczki :)
    Usta ja mam ten sam termin porodu i @ tez miałam 10 sierpnia :)
    Kinderek nie mam i nie polecam
    http://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/popularne-kinder-czekoladki-s%c4%85-gro%c5%bane-dla-zdrowia-mog%c4%85-powodowa%c4%87-raka/ar-BBu3BIv?li=BBr5MK7&ocid=ASUDHP

7u223e3kv1dyvizz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    gonia badania krwi czy prenatalne? ja całą krew i mocz robię na dniach, na prenatalne idę po 12tc

sylwucha mi same piersi się dostosowały, jak przestałam w ogóle odciągać to za jakiś czas zrobily mi sie guzki w piersiach wiec odciągłam do uczucia ulgi i rozbicia guzków a potem był spokój

Z krwi :) to ja zrobie tak żebym na 18.10 na wizycie już je miała

• Karotka Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha ja wczoraj miałam taki okropny dzień. Nie mogłam wstać z łóżka bo zaraz miałam uderzenia gorąca, a później robiło mi się słabo.

7u223e3kv1dyvizz.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny. Melduję tak na szybko. Jestesmy po pierwszej wizycie. Jest serduszko, widziałam, slyszalam :) podejrzenie ciąży bliźniaczej. Niestety lekarz nie mógł dojrzeć dokładnie bo na jajniku mam torbiel :( lekarz powiedział, że na 90% się wchłonie, a jak nie to będziemy obserwować.

julita, grzeszna24, Kleopatra, Maniuś, toska_88, mon!ta^, promyczek 39, Karotka, Arwi, Mabelle, kamyla112, monika_89, Klaudia N., zastrzeŻona, sylwucha89, Espera, MarliOne lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Uska Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesmiala witam:-) ja biore tylko kwas foliowy lekarz nie zalecil zadnych witamin twierdzac ze wszystkie witaminy dedykowane kobieta wciazy sa "maszynka"do zbijania kasy firm farmaceutycznych. Jesli morfologia nie wyjdzie najlepiej wtedy cos zaleci. U mnie jeszcze godzina czekania...

Espera lubi tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karotka super ze jestesmy na tym samym etapie:-)

Karotka lubi tę wiadomość

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o i beta zrobiona - wynik po 17
    kupilam sobie kwas foliowy po drodze i pare pierdolek

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • grzeszna24 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę kwas foliowy i witaminy mamadha.
    Endokrynolog mi je poleciła ze względu na moją tarczycę, bo zawierają w swoim składzie jod :)

bbee cudowne wieści <3

klz9io4pgexxrw8j.png
    20130831050117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żegnam się z Wami dziewczynki, zaczęłam krwawic więc to koniec. Chyba jednak organizm sam się co jest najlepsze. Życzę Wam zdrowych dzieciaczkow.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella86 wrote:
    Żegnam się z Wami dziewczynki, zaczęłam krwawic więc to koniec. Chyba jednak organizm sam się co jest najlepsze. Życzę Wam zdrowych dzieciaczkow.
    a w którym tygodniu ciązy byłaś ? i który dzień cylku? :( :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam... Wreszcie udało mi się nadrobić :)
    W czwartek moi rodzice i brat zrobili mi niesamowitą niespodziankę :) przyjechali do nas bez zapowiedzi :) mieszkam w Austrii więc prawie 700km zrobili by nas zobaczyć <3

Co do męża, mój też jest super facetem... W kwietniu będziemy obchodzić 10 rocznicę związku, a w sierpniu tego roku 4 po ślubie :)

Tyle chciałam napisać i już nic nie pamiętam...

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty no i za całe multum jutro!!! Ale będzie wieści... :)

grzeszna24, monika_89, sylwucha89 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ