MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEspera gratuluję wyników diety:-)(
Nieśmiała nigdy nie jest za późno na dołączenie i żadno pytanie nie jest głupie jeżeli cie stresuje lepiej pytać. Promyczek leć może też po re cukierki imbirowe bo jak będziesz kasac wszystko bardzo te mdłości to dziecko się 6 kg urodzi
Ja przed chwilą zjadłam gofry z truskawkami i do tego kabanosy heh a zaraz biorę się za dietetyczny obiad frytki i rybka
A co do mężów to ja swojego zabrałam pierwszy raz na usg przez brzuch nie chciałam by szedł na to dowcipne bo to takie mało komfortowe.promyczek 39, Espera lubią tę wiadomość
-
sylwucha89 wrote:Witam nowe mamusie fajnie że jest nas coraz więcej!
Mnie powoli zaczyna dopadac stres przed jutrzejszą wizytą ale musi być dobrze!! Mdłości powróciły i do tego już prawie zwróciłam śniadanie .. No i mam wreszcie mały postęp w odstawianiu młodego od piersi. Cyca już tylko na dobranoc i jak się przebudzi w nocy więc zazwyczaj tylko 2 razy na dobę dostaje no max 3 . Dziewczyny które już odstawialay maleństwa czy mleko po prostu wam przestało napływać czy bralyscie jakieś specyfiki na wygaszenie laktacyji? W ciąży pewnie nic nie będę mogła brać a cycki pod wieczór są jak dwa kamienie i zastanawiam się jak stopniowo mogę wyhamować laktację?
Kleopatra trzymam kciuki abyś zobaczyła już serduszko koniecznie daj znać po wizycie.
Ja badania I trymestru z krwi w tamtej ciąży robiłam ok 10 tyg bo na niektóre wyniki trzeba dłużej czekać.
Usg prenatalne robiłam w 12 tyg.sylwucha89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny chyba się nie doczekam jutrzejszej wizyty. Umrę z ciekawości, czy wszystko jest w porządku z maleństwem.
Powiedzcie mi, czy któraś z Was ma wykupiony pakiet w LuxMedzie? Wczoraj endo mi poleciła.
Była w ogóle zaskoczona, że jestem w ciąży, ale była też szczęśliwa. Kazała mi za tydzień zrobić badanie tsh i ft4 i zadzwonić do niej jakie są wyniki i wtedy powie mi, czy zwiększyć dawkę euthyroxu czy zostawić taką samą.
Oprócz tego mam co 3 tygodnie robić tsh i jeździć do niej na wizytę, dlatego poleciła LuxMed, bo podobno ma wyjść taniej.
Co sądzicie? -
Witaj Niesmiała,
Ja na razie biorę tylko kwas foliowy ale jak mi się skończy to pewnie coś zakupie
Mój mąż jeździł ze mną w pierwszych ciążach Jak byłam w drugiej to nawet starszy syn raz jechał. Teraz nikogo nie biorę ale później może tak W 3 ciąży to już chyba nie jest tak emocjonujące ;p i ktoś musi zostać z dziećmi ;p
Jeszcze 4 godziny -
nick nieaktualnyNieśmiała wrote:A powiedzcie mi, czy bierzecie jakies suplementy witaminowe? Bo mi lekarz zalecil "zebym sobie cos kupila" ale nie wiem jak jest. Czy jak kupie suplement, to przestac brac kwas foliowy? Czy lepiej nie brac sztucznych tabletek?
-
nick nieaktualny
-
Witajcie nowe majoweczki
Usta ja mam ten sam termin porodu i @ tez miałam 10 sierpnia
Kinderek nie mam i nie polecam
http://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/popularne-kinder-czekoladki-s%c4%85-gro%c5%bane-dla-zdrowia-mog%c4%85-powodowa%c4%87-raka/ar-BBu3BIv?li=BBr5MK7&ocid=ASUDHP -
nick nieaktualnymonika_89 wrote:gonia badania krwi czy prenatalne? ja całą krew i mocz robię na dniach, na prenatalne idę po 12tc
sylwucha mi same piersi się dostosowały, jak przestałam w ogóle odciągać to za jakiś czas zrobily mi sie guzki w piersiach wiec odciągłam do uczucia ulgi i rozbicia guzków a potem był spokój
Z krwi to ja zrobie tak żebym na 18.10 na wizycie już je miała -
Hej, dziewczyny. Melduję tak na szybko. Jestesmy po pierwszej wizycie. Jest serduszko, widziałam, slyszalam podejrzenie ciąży bliźniaczej. Niestety lekarz nie mógł dojrzeć dokładnie bo na jajniku mam torbiel lekarz powiedział, że na 90% się wchłonie, a jak nie to będziemy obserwować.
julita, grzeszna24, Kleopatra, Maniuś, toska_88, mon!ta^, promyczek 39, Karotka, Arwi, Mabelle, kamyla112, monika_89, Klaudia N., zastrzeŻona, sylwucha89, Espera, MarliOne lubią tę wiadomość
-
Niesmiala witam:-) ja biore tylko kwas foliowy lekarz nie zalecil zadnych witamin twierdzac ze wszystkie witaminy dedykowane kobieta wciazy sa "maszynka"do zbijania kasy firm farmaceutycznych. Jesli morfologia nie wyjdzie najlepiej wtedy cos zaleci. U mnie jeszcze godzina czekania...
Espera lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam... Wreszcie udało mi się nadrobić
W czwartek moi rodzice i brat zrobili mi niesamowitą niespodziankę przyjechali do nas bez zapowiedzi mieszkam w Austrii więc prawie 700km zrobili by nas zobaczyć
Co do męża, mój też jest super facetem... W kwietniu będziemy obchodzić 10 rocznicę związku, a w sierpniu tego roku 4 po ślubie
Tyle chciałam napisać i już nic nie pamiętam...
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty no i za całe multum jutro!!! Ale będzie wieści...
grzeszna24, monika_89, sylwucha89 lubią tę wiadomość