MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nieśmiała wrote:Witajcie Majowe Mamusie! :*
Czytam Was prawie od samego początku, ale wrodzona odwaga nie pozwoliła mi się wcześniej do Was przyłączyć :-p
Coś o mnie: mam 25 lat, od 9 lat w związku z tym samym kochanym Misiem.
To moja pierwsza ciąża. Przewidywany TP to 12 maja. co dla mnie jest fajne? To że zarówno ja oraz mój Miś również jesteśmy z maja!
Przyłączyłam się do Was, aby dzielić się ważnymi informacjami, pytać, pytać i jeszcze raz pytać. Wiele z Was juz ma dzieci, więc jesteście o wieeeeeeeeeeeeele bardziej doświadczone niż ja
mam nadzieję, że jeszcze nie jest za późno na dołączenie się
-
Hejka napisalam wczesniej posta teraz patrze a go nie ma :o
Niesmiala witaj na majoweczkach spokojnej ciazy !
ggonia mi lekarz powiedzial zebym przyszla w 10 tygodniu to wtedy badania beda refundowane ale nie wiem o co w tym chodzi ktos wie?
U mnie wczoraj na wizycie bylo widac piekny zarodeczek )) ma 0.8 cm serduszko bilo 150 uderzen na minute przepiekny widok! wg usg jest to 6t5d czyli owulka pozniej o 3 dni i tak rzeczywoscie byloblubka, promyczek 39, monika_89, toska_88, Kleopatra, Karotka, Maniuś lubią tę wiadomość
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
nick nieaktualny
-
Witam nowe mamusie fajnie że jest nas coraz więcej!
Mnie powoli zaczyna dopadac stres przed jutrzejszą wizytą ale musi być dobrze!! Mdłości powróciły i do tego już prawie zwróciłam śniadanie .. No i mam wreszcie mały postęp w odstawianiu młodego od piersi. Cyca już tylko na dobranoc i jak się przebudzi w nocy więc zazwyczaj tylko 2 razy na dobę dostaje no max 3 . Dziewczyny które już odstawialay maleństwa czy mleko po prostu wam przestało napływać czy bralyscie jakieś specyfiki na wygaszenie laktacyji? W ciąży pewnie nic nie będę mogła brać a cycki pod wieczór są jak dwa kamienie i zastanawiam się jak stopniowo mogę wyhamować laktację?
Kleopatra trzymam kciuki abyś zobaczyła już serduszko koniecznie daj znać po wizycie.
Ja badania I trymestru z krwi w tamtej ciąży robiłam ok 10 tyg bo na niektóre wyniki trzeba dłużej czekać.
Usg prenatalne robiłam w 12 tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 11:27
promyczek 39, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
Wiecie Kobitki..., tak Was podczytywałam i uwierzcie lub nie - płakałam gdy którejś było coś nie tak i cieszyłam, gdy wszystko wracało do normy.
gdy tak czytałam o tym, że już macie zarodki, serduszka, że wszystko widziałyście zaczęłam się zastanawiać czy u mnie jest wszystko ok.
Nie mam mdłości, brzuszek bolał mnie tylko w okolicach 4-15 września, piersi też juz daaawno nie bolą...
i stwierdziłam ze pojde zrobic usg prywatnie zeby lekarz ocenil czy jest ok.
i tak o to 23 września ( ostatni piatek) był to tydzien 7+0 widziałam moje
8-milimetrowe słoneczko i bijące serduszko 155 razy na minutę jezzzzuuu dziewczynyyy jaka to radość niesamowita
dziś mamy wtorek a ja wciąz mam przed ooczyma to bijąc serduszko kochamblubka, marie_marie22, promyczek 39, karola_aa, monika_89, julita, toska_88, sylwucha89, Kleopatra, Mabelle, Karotka, Breezee, sylwia1985, Maniuś, zastrzeŻona lubią tę wiadomość
-
Piękne uczucie Ja już w ogóle rozumiem swoją mamę (jestem jedynaczką i mimo iż mam 29 lat to mama nadal się o mnie mocno martwi;p) i wszystkie inne mamy, że tak się troszczą Jak już w ciąży człowiek się stresuje czy wszystko w porządku, czy ujrzy pęcherzyk, potem czy zobacy zarodek, czy jest serduszko itp...Ech, i tak całe życie pewnie
Nieśmiała, promyczek 39 lubią tę wiadomość
-
Marie marie pewnie tak jest wlasnie, wiecznie sie martwią matule;)
u mnie zostalo 8 dni do wizyty! nie moge sie doczekac:)
bylyscie z facetami na pierwszej wizycie? ja bym chciala zeby moj byl caly czas przy badaniiu -
Quasha bo belly liczy 8 tydzien zakonczony i 0d czyli zaczal sie dziewiaty tydz.u mnie zaczyna sie jutro;)
Ja na pierwszej wizycie bylam z mezem.dzis tez jedziemy razem lekarz go wola pokazuje usg tlumaczy.dla mnie to super.
Niesmiala rosnijcie zdrowo;)Nieśmiała lubi tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
gonia badania krwi czy prenatalne? ja całą krew i mocz robię na dniach, na prenatalne idę po 12tc
sylwucha mi same piersi się dostosowały, jak przestałam w ogóle odciągać to za jakiś czas zrobily mi sie guzki w piersiach wiec odciągłam do uczucia ulgi i rozbicia guzków a potem był spokójsylwucha89 lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
tak się zastanawiam, czy nie jestem za bardzo emocjonalna. Chodzi mi o to, że o wszystko się martwię, nawet się zastanawiam w jakiej pozycji spac... Niby wiem, że mogę na brzuchu i na lewym boku, ale.... jak się na lewym boku to lubię miec nogi zgięte w kolanach i podciągnięte pod samą brodę. Czy to nie uciska maleństwa?
a jak się na brzuchu to też zawsze jedną nogę zginam i zaciągam jak najbliżej brody i wtedy też mam wrażenie że naciskam na kropka...
jak to u Was jest? -
Niesmiala bez przesady ja tez roznie spie.raz na wznak, raz na boku z podkurczonymi nogami.w pierwszej ciazy tez spalam jak i bylo wygodnie dopoki brzuch mi nie przeszkadzalDemsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
niesmiała ja na brzuchu spałam do połowy ciązy jak nie dłużej, póki tobie wygodnie dziecku też potem zaleca sie spać na lewym bo macica duża i jak tak leżysz to nie uciska na żyłę główną13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Demsik wrote:Niesmiala bez przesady ja tez roznie spie.raz na wznak, raz na boku z podkurczonymi nogami.w pierwszej ciazy tez spalam jak i bylo wygodnie dopoki brzuch mi nie przeszkadzal
-
Niesmiałą to dobrze ze trafilas do nas ,U nas jak u mamy ,hihi I nawet dostaniesz odpowiedzi na najbardziej dziwaczne pytania:)
Cholercia nudzi mnie i mdli,nie mdli tylko jak jem heh,zgadnijcie jak mowi do mnie moj Mily..;FoodtrackArwi, Karotka, Maniuś, zastrzeŻona lubią tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥