MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze, jak słyszę,że lekarz nie chciał dać L4 to aż się boję. Wydawało mi się,że to taki przywilej ciężarnej,że jak się źle czuje to idzie na L4 i tyle... Nie wiem co zrobię jak mój lekarz nie da mi L4,ale zapewne go zmienię
Marta na Twoim miejscu nawet nie wiem co bym zrobiła jakby mnie wyśmiał.... ale biorąc pod uwagę mega rozchwinie ciążowe bym się pewnie poryczała, jak co chwila -
U mnie na razie nic się nie powtórzyło więc leże. Jak odpukać znowu zacznę plamić to pojadę na SOR. Może to jednorazowe, musze inne ciuchy nosić, cisnęło mnie w pracy za biurkiem. I ten masakryczny kaszel
strawberry juice, Mabelle, ag194 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKleopatra wrote:U mnie na razie nic się nie powtórzyło więc leże. Jak odpukać znowu zacznę plamić to pojadę na SOR. Może to jednorazowe, musze inne ciuchy nosić, cisnęło mnie w pracy za biurkiem. I ten masakryczny kaszel
Ciesze sie, że Tobie lepiej. Moze idz na zwolnienie? Chora i przemeczona dziecku nie pomozesz -
Tak jak pisałam, pizza zjedzona to i mdłości przeszły.Będzie czym rzygać
Mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie łaskawa bez księży w snach i takich tam
Miłej nocy kochane i przyjemnych snówWreszcieMama, Arwi, Rudzik, Demsik lubią tę wiadomość
-
WreszcieMama wrote:Oooo ja tez mam taki bialo-zoltawy sluz, w zaleznosci od pory dnia... Wydawalo mi sie ze jak jest taki bardziej zoltway to jakies resztki resztki po plamieniu sa... To jednak normalne to jest? Bo nigdy wczesniej takiego nie mialam. Tzn przed ciaza.
A teraz pytanie do Was moje drogie - co myslicie o zakupie detektoru tetna płodu?
Wiem ze to jeszcze moze za wczesnie troche bo jutro niby zaczynam 10 tydzien dopiero w/g miesiaczki ale zanim mi go przysla... Czy ktoras z Was korzystala kiedys albo planuje taki zakup zrobic w ciazy?
Ja jestem straszna panikara i wizyty u lekarza co 4 tygodnie to masakra... A tak to mozna by sobie malucha podsluchiwac w miedzyczasie i sie nie denerwowac
https://angelsounds.pl/
Chociazby o taki moglby byc...
Piszcie co o tym myslicie, wiem ze nie kazdej sie przyda bo są cierpliwe osoby wsrod nas ale...
Sama jak glupia bije sie z myslami czy kupic czy nie. Niestety do ok 20 tc koedy to nie czujeny ruchow badz sa delikatne to ciagle mamy obawy. Taki detektor by pomogl i nas uspokoil. Ale.... mam kolezanki, ktore pedem jechaly na ip bo nie slyszaly serducha. I to poki co mnie skutecznie zniecheca, bo ten stres ten malyszkowi nie potrzebny.
-
Właśnie jeśli chodzi o ten śluz, to ja miałam trochę bardziej obfity przy owulacji (bardziej ciągnący), a teraz hm...nie jest go dużo ale się niedawno od kilku dni pojawił. Mam nadzieję, że nie jest groźny. Ogólnie czasem boli mnie podbrzusze wieczorami przed snem (tak mnie ciągnie trochę), ale plamień nie mam.
-
mama_marie ja mam taki cały czas, nie typowo biały ani przeźroczysy tylko lekko zabawiony
WreszcieMama ja mam i zamierzam korzystać. Na początku ciężko było uchwycić serce ale wystarczało mi ze słyszałam jak tam sobie pluska w środku. Jak zaczęła się ruszać przestałam używac, jedynie w awaryjnych sytuacjach sprawdzałąm tętno Pauli13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
myslicie ze lepiej isc prywatnie zeby dostac l4 ? moze nie odrazu ale tak od 3 mca - boje sie ze na nfz nie dostane - z pierwszym synem blagalam w 8 mcu o l4 i nie dal dopiero poszlam prv i sie dziwil ze ja jeszcze pracuje i dostalam ale wiadomo prv
-
sylwia1985 wrote:myslicie ze lepiej isc prywatnie zeby dostac l4 ? moze nie odrazu ale tak od 3 mca - boje sie ze na nfz nie dostane - z pierwszym synem blagalam w 8 mcu o l4 i nie dal dopiero poszlam prv i sie dziwil ze ja jeszcze pracuje i dostalam ale wiadomo prv
Mi po szpitalu dali 30dni, ale moja gin powiedziała, że "ja już nie pracuję", więc nie martwię się L4. Chociaż wolałabym żeby wszystko było ok i normalnie pracować, bo u mnie połowa pensji to premia, która na L4 niestety nie przysługuje