X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 11:03

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Mi po szpitalu dali 30dni, ale moja gin powiedziała, że "ja już nie pracuję", więc nie martwię się L4. Chociaż wolałabym żeby wszystko było ok i normalnie pracować, bo u mnie połowa pensji to premia, która na L4 niestety nie przysługuje :(
    Ale wyłączają w zusie ze wszystkim wiec możesz mieć nawet więcej usredniaja z 12 miesięcy :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ten http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angeltalk-ktg-ciaza-porod-i6261660364.html

sylwia dużo zależy od gina, ja dostałam od razu ale byłam też po poronieniu, więc to też inaczej

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem ze jestem na L4 od 5 tyg. ze wzgledu na charakter pracy, za duze zagrozenie dla płodu, a gdybym pracowala to zarobilabym z 600zl mniej, bo w nocy nie mozna w ciazy pracowac, wiec odpadlby mi dodatek nocny. Troche to bez sensu :P

Wynudze sie w domu do maja, ale wole tak, niż uszkodzić moja dzidzie. Moja przelozona powiedziala ze mam sie bez zwolnienia nie pokazywac

Demsik lubi tę wiadomość

• marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy bezpieczne są takie detektory? Mi ostatnio lekarz podczas wizyty dał obejrzeć serduszko bijące ale powiedział 'nie będziemy słuchać, żeby nie zagrażac mu" - jakoś tak to ujął? Jakie mogło to być zagrożenie?

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Czy bezpieczne są takie detektory? Mi ostatnio lekarz podczas wizyty dał obejrzeć serduszko bijące ale powiedział 'nie będziemy słuchać, żeby nie zagrażac mu" - jakoś tak to ujął? Jakie mogło to być zagrożenie?
    to nie jest bezpieczne teraz, jak płód jest większy można z tego co sie orientuję

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, rozumiem, dziękuję monika_89 :)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, spalam calutka noc, 4 godziny w ciagu dnia i juz senna jestem.

Dobranoc, slodkich snow ! :)

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc, dobranoc :-)
    Życzę przyjemnych snów ( cokolwiek by dla Was to oznaczało ;-) )

age.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lekarz kazal mi zwiekszyc dawke kwasu foliowego od 2 do 3 tabletek na dziennie. Orientujecie sie czy mozna go brac w takich ilosciach??

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2023, 22:39

• Madu1611 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    U mnie ciąża ciągle ma status poronienia zagrażającego, więc ban na wszelkiego rodzaju seksy :< A pytongi się śnią, oj tak! Ale o tych znach wam nie opowiadam, haha :D

Hej, a czemu nie opowiesz? Daj sie namowic. Ja bym chetnie poczytala :))

Arwi lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro lekarz zalecil to chyba wie co mowi.na forum dziewczyny pisaly ze braly duze dawki kwasu, ale nie wiem dlaczego.
    Slodkich snow wam zycze i oczywiscie erotycznych;)a dla tych co moga stosunkowo udanej;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:44

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Czytałam kiedyś,ze można ale nie pamiętam w jakich okolicznościach
    Już do czytałam, że jak mama ma padaczkę lub cukrzycę lub w rodzinie występuje wadą cewy nerwowej

Nie bylo takich przypadkow u mnie w rodzinie, bede chba brac dalej tylko jedna:-)

Ide juz spac, takze wszystkim milych snow, tych erotycznych tez:-) dobranocki:-) :-*

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zwykle pojawiam sie dopiero poznym wieczorem. Maz jeszcze w pracy, dziecina spi a ja sumiennie nadrabiam wszystkie posty.

Promyczku, wspolczuje Ci z calego serca!
    Krotko jestem na forum ale czytam Was juz od jakiegos czasu i przezywam mocno zarowno dobre wiesci jak i te tragiczne. Mam nadzieje, ze znajdziesz pocieszenie w gronie najblizszych.

Fajnie, ze wciaz przybywa nowych, szczesliwych majoweczek:)

Gratuluje udanych wizyt. Ja na swoja musze czekac az do 25 pazdziernika. Bedzie to usg w 12 tygodniu prenatalne.
    Niektore z Was martwi brak objawow ciazowych a ja sie ciesze, ze mnie jednak omijaja.
    Pare dni temu po raz pierwszy poczulam strach jak ja ogarne dwojke malych dzieci. Roznica wieku bedzie tylko 1 rok i 5 miesiecy. Rany, ale bedzie urwanie glowy aaaa.... Ratunku!!!!

A zakup detektora mnie jednak nie kusi. Obawiam sie wlasnie tego, ze bardziej bym panikowala majac go. Bede czekac cierpliwie z wizyty na wizyte.

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Kofeina jak się czujesz?
    Kochana staram się nadrobić zaległości na forum.ale chyba nie dam.rady .
    Gratulacje tym które miały dziś wizyty
    Promyczek bardzo mi przykro :(
    A ja wczoraj miałam. Dzień chodzenia w gości. Czułam. Się super ale dziś masakra jak bym miała kaca . Mdłości brak ale serio.czulam.sie jak bym mega wczoraj popila. Mam nadzieję że jutro przejdzie i będzie już dobrze bo córka potrzebuje dużo uwagi . Dziękuję za zainteresowanie ❤

blubka lubi tę wiadomość

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uska wrote:
    Nie bylo takich przypadkow u mnie w rodzinie, bede chba brac dalej tylko jedna:-)

Ide juz spac, takze wszystkim milych snow, tych erotycznych tez:-) dobranocki:-) :-*

Jak lekarz kazał brać dwie to ja bym brała dwie. Z resztą mi tak kazała gin i tak biorę. Zaszkodzić nie zaszkodzi na pewno, dziewczyny braly dawki dzienne powyżej 1000 jak miały wskazania, a jedna dawka to z reguły 400. Ja biorę jedną tabletkę Prenatalu (400) i jedną Foliku (400).
    Moja koleżanka brała 4 tabletki Foliku dziennie, bo świrowała w drugą stronę, teraz ma zdrowego synka :)
    Lekarze nie są głupi, więc trzeba ich słuchać. A jeśli są głupi to zmienić.

blubka, Hope_, mon!ta^ lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu1611 wrote:
    Hej, a czemu nie opowiesz? Daj sie namowic. Ja bym chetnie poczytala :))

Wolę wam oszczędzić tych opowieści :D Chociaż ostatnio śniło mi się, że mój Marcin posuwa Orlando Blooma, a ja patrzę i sama się... no. I we śnie mi się bardzo podobało.

Tak, tak, wiem że to dziwne, ale nie umiem wpłynąć na moje chore sny :D

WreszcieMama, Mabelle, Moniqaaa, blubka, Demsik, Majcia, sylwucha89, Maniuś, marie_marie22, Uszczesliwiona, monika_89 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:24

Arwi lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ