MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynadia1 wrote:Macie może problem z długim siedzeniem? Ja jak siedzę za długo to zaraz zaczyna mnie ciągnąć i pobolewać w pachwinie i trochę brzuch i muszę się kłaść. Powinnam się martwić?
Ja mam tak przy dłuższym chodzeniu, przy siedzeniu w sumie też, ale znacznie mniej. A zresztą - potrafi mnie ciągnąć i przy leżeniu Taki może nie ból, a dyskomfort - irytujacy, ale nie trzeba przeciwbólowych. Moja ginekolog mówiła że to normalne bo macica się rozciąga i jej przyczepy. No i w ciąży zrobiła mi się torbiel luteinowa (ponoć to całkiem normalne) i może mnie ciągnąć też dlatego. Czasem długo szukam pozycji w której mnie nic nie ciągnie. Moja mama twierdzi że miała tak samo. Dlatego wydaje mi się, że nie ma się co na zapas martwić -
nick nieaktualny
-
Hope_ wrote:u nas kwestia psychiczna miała drugorzędne znaczenie, kierowaliśmy się przede wszystkim tym, że młody był urodzony przed terminem i niedotleniony przy porodzie, więc patrzeliśmy na kwestie medyczne i była to też rekomendacja neonatologa, że w tym przypadku polecałby taki zakup.
Tak czy inaczej chcieliśmy kupować nianię na wyjazdy a różnica w cenie niewielka więc woleliśmy ciut dołożyć i mieć spokój.Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Hej
Ja tez kupiłam palmers na początku ciąży, ale jak doszły mdłości, to nie mogę przeżyć jego zapachu i narazie się niczym nie smaruję i używam tylko biały jeleń bezzapachowy
A ja jak wczoraj z Wami pisałam coś, to o 20 weszłam do łóżka, zasnęłam i spałam do 9 i bym spała jeszcze dłużej ale na 12 mam znowu uczelnię..
Nadia wiem co czujesz wczoraj po paru godzinach na krzesełku myślałam, że mi kręgosłup pęknie i brzuch bolał ;/
Ja też śpię z poduszką pod brzuchem odkąd jestem w ciąży
Miłego dnia :* -
Nieśmiała wrote:Witam!! Jak po nocce?
Moniqaaa ja mam wizytę 5.10 ale bez usg bo ten moj lekarz nie ma zadnego sprzetu... na usg distane skierowanie na 19.10 ale 25.10 ide do innego lekarza juz i pewnie bedzie mi od razu robil, zeby wiedziec na czym stoi. i tak mysle czy isc na usg 19 a potem znow 25?
Ja wlasnie ide na badania z krwi.
Dziewczyny powiedzcie mi, czy Wy sie smarujecie jakimis kremami, oliwkami? Bo ja zauwazylam, ze mam strasznie suchą skórę i chetnie bym juz zaczęła się smarować i zabezpieczać przed rozstępami, ale gdzieś czytalam ze nie mozna w 1 trymestrze wogole brxucha smarowac. Uzywacie czegos?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 10:11
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Promyczku, nie wiem czy wypada pytać, ale powiedz mi czy dalej miałaś objawy ciążowe jak juz dzidziuś obumarł? Pytam bo moje dzieciątko w tamtym tygodniu było malutkie jak na tc i martwię się a wizyta dopiero w środę za tydzień
06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
Będzie Aleksandra Karolina -
tez kopiłam w Rossmanie balsam ale bałam sie smarować jak przeczytałam ze od 4 miesiąca, a jeszcze jak zaczęłam plamic to już całkiem zrezygnowałam, żeby maleństwu nie zaszkodzić
Hej dziewczyny, pisałyście że lekarze nie włączają na USG serduszka bo to może zaszkodzić, a mój gin już w 7 tyg. włączył i słyszałam bicie serduszka i na kolejnej wizycie 13.10 też planuje zrobić USG. Nie wiem teraz co myśleć28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Witam Was Dziewczęta
Wczoraj miałam dzień pełen chęci do wymiotoó, ciekawe jak będzie dziś, zapowiada się póki co ok, bo udało mi się zjeść bezproblemowo bułkę z żółtym serem.
Qasha, uwielbiam Cię i Twoje sny Wchodzę rano (tak, teraz już nie wstaję o 7:00 tylko ok 10:30...coś mi się przestawiło) i czytam Twój sen i od razu mam dobry humor
Tak mi lekarz mówił a propos tego bicia serca, powtarzam tylko słowa po nim. Ufam mu, bo wydaje się kompetentny.Arwi lubi tę wiadomość
-
marie_marie22 wrote:Witam Was Dziewczęta
Wczoraj miałam dzień pełen chęci do wymiotoó, ciekawe jak będzie dziś, zapowiada się póki co ok, bo udało mi się zjeść bezproblemowo bułkę z żółtym serem.
Qasha, uwielbiam Cię i Twoje sny Wchodzę rano (tak, teraz już nie wstaję o 7:00 tylko ok 10:30...coś mi się przestawiło) i czytam Twój sen i od razu mam dobry humor
Tak mi lekarz mówił a propos tego bicia serca, powtarzam tylko słowa po nim. Ufam mu, bo wydaje się kompetentny.
Haha, cieszę się, że moje sny nie tylko mi sprawiają radość
Dzisiejszego wam nie opowiem, bo był bardzo smutny i przygnębiający, a takie tematy nas przecież nie interesują!!Demsik, strawberry juice, marie_marie22, Mabelle lubią tę wiadomość
-
dziewczyny tak sobie przeglądam w galerii Belly zdjecia brzuszków ciążowych. wpisałam zakres od 7 do 9 tygodznia, bo chciałam sie porównać.
jeślimacie ochotę to popatrzcie sobie niektóre dziewczyny w tych tygodniach ciąży co my mają już widoczne brzuszki miło popatrzeć -
promyczek 39 wrote:Breeze podobno objawy zostaja do samego konca ,bo wysokie hcg daje te objawy,tak doczytałam,mnie zemdlilo nawet wczoraj rano ,wiec to prawda
promyczek 39 wrote:Moja ciąza obumarła prawdopodobnie w 6 tyg ,bo wtedy widziałam z ginem serduszko ,a dzis nie bylo go widac na becie tez to widac ,staneła w miejscu prawie bylo 30 tys a jest po 4 dniach 31 tys
Gin powiedział ze nie ma pospiechu ze szpitalem i zabiegiem ,ze moge poczekac na poronienie samoistne,ale ono moze nadejsc nawet po tygodniu lub dalej dal mi skierowanie w razie jakbym sie zdecydowała,to moge isc nawet jutro lub pojutrze
Promyczku tak bardzo tulę!!!! ;( słyszałam, z opowieści że jakiś lekarz mówił, że dobrze właśnie się starać od razu po, bo wtedy hormony (które jeszcze nie opadły) sprzyjają od razu podtrzymaniu nowej ciąży, ale emocje w tym wszystkim.... Kochana trzymaj się :*
Dawno tu nie zaglądałam, bo jakoś nie miałam weny, a tu tyle stron przybyło, że aż ciężko nadążyć. Wczoraj zaczęłam 10 tydzień. Objawy ciążowe się u mnie zmniejszyły (mało mdłości, lekkie zawroty głowy, sporadyczne ciągnięcia brzucha, została tkliwość piersi i różne ciekawe sny ) czy u Was też tak trochę spokojniej w tym 9-10 tygodniu? Usg dopiero 18.10 i staram się w ogóle nie myśleć, że coś może być nie tak, ale wiecie jak to jest, gdzieś zawsze jest ten niepokój.... chyba pomyślę o tym detektorze
Jeżeli chodzi o sam brzuch to zaczyna być u mnie widać- ja chyba widzę najbardziej ale głównie po tym, że została mi tylko 1 para spodni w których jestem w stanie pomieścić fasolę i zjedzony obiad w ogóle ten brzuch jakiś na wieczór zawsze wydatniejszy. To co mnie jeszcze męczyło ostatnimi dniami to zaparcia... ale dobrze, że sezon jest na śliwki
Mam jeszcze pytanie do Was kolejne, czy przechodziłyście toxoplasmozę? bo ja nie przechodziłam i sama nie wiem jak bardzo trzeba teraz na wszystko uważać, bo jem surowe owoce, ale po umyciu i ze skórką, szynki staram się wybierać gotowane itd, ale to nie zawsze wszystko się tak da idealnie... myślicie że jest w tym wszystkim jakieś duże zagrożenie faktycznie?
miłego dnia wszystkimcykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy