X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadia1 wrote:
    Macie może problem z długim siedzeniem? Ja jak siedzę za długo to zaraz zaczyna mnie ciągnąć i pobolewać w pachwinie i trochę brzuch i muszę się kłaść. Powinnam się martwić?

Ja mam tak przy dłuższym chodzeniu, przy siedzeniu w sumie też, ale znacznie mniej. A zresztą - potrafi mnie ciągnąć i przy leżeniu :P Taki może nie ból, a dyskomfort - irytujacy, ale nie trzeba przeciwbólowych. Moja ginekolog mówiła że to normalne bo macica się rozciąga i jej przyczepy. No i w ciąży zrobiła mi się torbiel luteinowa (ponoć to całkiem normalne) i może mnie ciągnąć też dlatego. Czasem długo szukam pozycji w której mnie nic nie ciągnie. Moja mama twierdzi że miała tak samo. Dlatego wydaje mi się, że nie ma się co na zapas martwić ;)

• Uska Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-) mi dzis się snily jakies koszmary ze zostalam porwana... Bardzo realistyczny byl ten sen... A co do smarowania brzucha to w ciazy z synem smarowalam sie codziennie oliwka dla dzieci od 4 mies i nie mam ani jednego rozstepu:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • nadia1 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff... Pozycja leżąca to u mnie głównie na boku i z poduszeczką podłożoną pod brzuch bo na kanapie inaczej ciągnie. A na łóżku nauczyłam się wkładać kołdre między nogi.

f2wl2n0aostlugvm.png
    iv09df9hod3fw1jt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadia1 wrote:
    Uff... Pozycja leżąca to u mnie głównie na boku i z poduszeczką podłożoną pod brzuch bo na kanapie inaczej ciągnie. A na łóżku nauczyłam się wkładać kołdre między nogi.

Ja śpię z poduszką między nogami :D

nadia1 lubi tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    u nas kwestia psychiczna miała drugorzędne znaczenie, kierowaliśmy się przede wszystkim tym, że młody był urodzony przed terminem i niedotleniony przy porodzie, więc patrzeliśmy na kwestie medyczne i była to też rekomendacja neonatologa, że w tym przypadku polecałby taki zakup.
    Tak czy inaczej chcieliśmy kupować nianię na wyjazdy a różnica w cenie niewielka więc woleliśmy ciut dołożyć i mieć spokój.
    No to przy tym się zgodzę :) pewnie też bym kupiła. Ja nianię mam na telefonie :p

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja tez kupiłam palmers na początku ciąży, ale jak doszły mdłości, to nie mogę przeżyć jego zapachu i narazie się niczym nie smaruję i używam tylko biały jeleń bezzapachowy :D
    A ja jak wczoraj z Wami pisałam coś, to o 20 weszłam do łóżka, zasnęłam i spałam do 9 i bym spała jeszcze dłużej ale na 12 mam znowu uczelnię..
    Nadia wiem co czujesz wczoraj po paru godzinach na krzesełku myślałam, że mi kręgosłup pęknie i brzuch bolał ;/
    Ja też śpię z poduszką pod brzuchem odkąd jestem w ciąży :)
    Miłego dnia :*

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    Witam!! Jak po nocce? ;)
    Moniqaaa ja mam wizytę 5.10 ale bez usg bo ten moj lekarz nie ma zadnego sprzetu... :\ na usg distane skierowanie na 19.10 ale 25.10 ide do innego lekarza juz i pewnie bedzie mi od razu robil, zeby wiedziec na czym stoi. i tak mysle czy isc na usg 19 a potem znow 25?

Ja wlasnie ide na badania z krwi.

Dziewczyny powiedzcie mi, czy Wy sie smarujecie jakimis kremami, oliwkami? Bo ja zauwazylam, ze mam strasznie suchą skórę i chetnie bym juz zaczęła się smarować i zabezpieczać przed rozstępami, ale gdzieś czytalam ze nie mozna w 1 trymestrze wogole brxucha smarowac. Uzywacie czegos?
    Ja używam firmy rossmanowskiej oliwka na noc i rano balsam. Ale jeśli mają być rozstępy to nawet za 200 zł kremy nic nid pomogą wszystko w genach :) plus jeszcze peeling oraz gąbkę antycelulit

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 10:11

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 11:05

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strawberry juice wrote:
    Udało się. Dziękuję <3
    Polecam sie na przyszlosc;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nadia1 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff... Dobrze, że to normalne :) teraz to już jestem spokojna :D

f2wl2n0aostlugvm.png
    iv09df9hod3fw1jt.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku, nie wiem czy wypada pytać, ale powiedz mi czy dalej miałaś objawy ciążowe jak juz dzidziuś obumarł? Pytam bo moje dzieciątko w tamtym tygodniu było malutkie jak na tc i martwię się a wizyta dopiero w środę za tydzień

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez kopiłam w Rossmanie balsam ale bałam sie smarować jak przeczytałam ze od 4 miesiąca, a jeszcze jak zaczęłam plamic to już całkiem zrezygnowałam, żeby maleństwu nie zaszkodzić

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Forbidden Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pisałyście że lekarze nie włączają na USG serduszka bo to może zaszkodzić, a mój gin już w 7 tyg. włączył i słyszałam bicie serduszka i na kolejnej wizycie 13.10 też planuje zrobić USG. Nie wiem teraz co myśleć :(

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breeze podobno objawy zostaja do samego konca ,bo wysokie hcg daje te objawy,tak doczytałam,mnie zemdlilo nawet wczoraj rano ,wiec to prawda :(

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczęta :)
    Wczoraj miałam dzień pełen chęci do wymiotoó, ciekawe jak będzie dziś, zapowiada się póki co ok, bo udało mi się zjeść bezproblemowo bułkę z żółtym serem.

Qasha, uwielbiam Cię i Twoje sny :D Wchodzę rano (tak, teraz już nie wstaję o 7:00 tylko ok 10:30...coś mi się przestawiło) i czytam Twój sen i od razu mam dobry humor :D

Tak mi lekarz mówił a propos tego bicia serca, powtarzam tylko słowa po nim. Ufam mu, bo wydaje się kompetentny.

Arwi lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Witam Was Dziewczęta :)
    Wczoraj miałam dzień pełen chęci do wymiotoó, ciekawe jak będzie dziś, zapowiada się póki co ok, bo udało mi się zjeść bezproblemowo bułkę z żółtym serem.

Qasha, uwielbiam Cię i Twoje sny :D Wchodzę rano (tak, teraz już nie wstaję o 7:00 tylko ok 10:30...coś mi się przestawiło) i czytam Twój sen i od razu mam dobry humor :D

Tak mi lekarz mówił a propos tego bicia serca, powtarzam tylko słowa po nim. Ufam mu, bo wydaje się kompetentny.

Haha, cieszę się, że moje sny nie tylko mi sprawiają radość :D
    Dzisiejszego wam nie opowiem, bo był bardzo smutny i przygnębiający, a takie tematy nas przecież nie interesują!! :)

Demsik, strawberry juice, marie_marie22, Mabelle lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tak sobie przeglądam w galerii Belly zdjecia brzuszków ciążowych. wpisałam zakres od 7 do 9 tygodznia, bo chciałam sie porównać.
    jeślimacie ochotę to popatrzcie sobie :) niektóre dziewczyny w tych tygodniach ciąży co my mają już widoczne brzuszki :) miło popatrzeć ;)

age.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:25

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Breeze podobno objawy zostaja do samego konca ,bo wysokie hcg daje te objawy,tak doczytałam,mnie zemdlilo nawet wczoraj rano ,wiec to prawda :(
    Mnie w poprzedniej ciazy przestaly bolec piersi i przestalam byc senna, innych objawow nie mialam. Troche sie zmartwilam...

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• missdiss Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Moja ciąza obumarła :( prawdopodobnie w 6 tyg ,bo wtedy widziałam z ginem serduszko ,a dzis nie bylo go widac :( na becie tez to widac ,staneła w miejscu prawie bylo 30 tys a jest po 4 dniach 31 tys
    Gin powiedział ze nie ma pospiechu ze szpitalem i zabiegiem ,ze moge poczekac na poronienie samoistne,ale ono moze nadejsc nawet po tygodniu lub dalej dal mi skierowanie w razie jakbym sie zdecydowała,to moge isc nawet jutro lub pojutrze

Promyczku tak bardzo tulę!!!! ;( słyszałam, z opowieści że jakiś lekarz mówił, że dobrze właśnie się starać od razu po, bo wtedy hormony (które jeszcze nie opadły) sprzyjają od razu podtrzymaniu nowej ciąży, ale emocje w tym wszystkim.... Kochana trzymaj się :*

Dawno tu nie zaglądałam, bo jakoś nie miałam weny, a tu tyle stron przybyło, że aż ciężko nadążyć. Wczoraj zaczęłam 10 tydzień. Objawy ciążowe się u mnie zmniejszyły (mało mdłości, lekkie zawroty głowy, sporadyczne ciągnięcia brzucha, została tkliwość piersi i różne ciekawe sny :P) czy u Was też tak trochę spokojniej w tym 9-10 tygodniu? Usg dopiero 18.10 i staram się w ogóle nie myśleć, że coś może być nie tak, ale wiecie jak to jest, gdzieś zawsze jest ten niepokój.... chyba pomyślę o tym detektorze :P
    Jeżeli chodzi o sam brzuch to zaczyna być u mnie widać- ja chyba widzę najbardziej :P ale głównie po tym, że została mi tylko 1 para spodni w których jestem w stanie pomieścić fasolę i zjedzony obiad ;) w ogóle ten brzuch jakiś na wieczór zawsze wydatniejszy. To co mnie jeszcze męczyło ostatnimi dniami to zaparcia... :/ ale dobrze, że sezon jest na śliwki ;)
    Mam jeszcze pytanie do Was kolejne, czy przechodziłyście toxoplasmozę? bo ja nie przechodziłam i sama nie wiem jak bardzo trzeba teraz na wszystko uważać, bo jem surowe owoce, ale po umyciu i ze skórką, szynki staram się wybierać gotowane itd, ale to nie zawsze wszystko się tak da idealnie... myślicie że jest w tym wszystkim jakieś duże zagrożenie faktycznie?

miłego dnia wszystkim :):):)

cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy

0d1yskjoed1yxen7.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ