X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    to do dzieła! ;) no niestety mówi się, że 90% to sprawa genetyczna i regularne natłuszczające skóry nie koniecznie może załatwić spawę ale na pewno nie będzie gorzej niż wcale się nie natłuszczać, ale kto wie może nie będziesz miała ani jednego? tego ci życzę ;)

I tego się trzymajmy :d ja też sobie tego życzę :D

• Uska Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisalam wczesniej na brzuchu nie mam rozstępów moze to zasluga tej oliwki, natomiast cycki mam cale w rozstepach... I nie smarowalam ich... A co do brzuszkow to moj jest spory ale to zasluga raczej sadełka:-D jestem bardzo szczupla ale brzuch zawsze mialam taki "wydety". Teraz w 8 tyg wygladam tak samo jak w 16 pierwszej ciazy:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Millciaa Koleżanka

Wysłany: 4 października 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny po weekendzie.
    Widzę że mam mega zaległości. A to przez to że była na weselu. Powiem Wam że się wybawiłam. Bałam się tego wesela ale było dobrze. Oszczędzałam się i jak czułam się słabo albo źle to odpoczywałam.

Czy będzie któraś uprzejma i powie mi w skrócie co tu się działo?
    Bo tyle napisałyście że nie wiem ile będę to czytać. A na pewno działo się dużo.

Okazało się wczoraj że gin musi przełożyć moją wizytę i idę jutro podglądać naszego kropka. Mam nadzieję że już będzie serducho :)

strawberry juice lubi tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:59

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś się moje drogie Panie dość dobrze czuje. Akurat dziś głowa nie boli . Ale za to podbrzusze dość mocno ciągnie. Objawy są słabsze. Brzuch rośnie w oczach .
    Posprzątalam jak razie tylko 3 sypialnie i łazienkę i zrobiłam obiadek . Na resztę nie mam siły. Od godziny leżę bo o 14 muszę odebrać córkę że szkoły wraz z jej koleżanka. Tak więc będzie dziś u mnie głośno. Później mam iść zrobić zdjęcia szczeniaków owczarka niemieckiego które już za 4 tyg mają iść na sprzedaż. 9 małych wesołych szczeniaczkow. Oj będzie wesoło. No i dziś dzień czysciucha czyli córcia będzie mieć pełne szorowanie . A ja sama w domu bo mój od 12 do 22 pracuje . Masakra obym to jakoś ogarnęła. Mam nadzieję że się uda . Życzę wam miłego dnia mamusie .

blubka lubi tę wiadomość

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś okropna deszczowa pogoda - nic sie nie chce - jezstem spiaca ale szkoda mi spac bo mlody ma drzemke i choc tyle odpoczywam jak spi i nadrabiam zaleglosci
    dzisiaj wolny dzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 13:43

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Ale dziś okropny dzień. Kojarzycie Morwę? Właśnie przeczytałam na LWD, że okazała się u niej ciąża pozamaciczna i chceili jej usunąć ostatni jajowód.
    Normalnie siedzę i ryczę. Ciążę Demsik i Morwy to dwie, na które chyba czekałam najbardziej (po mojej). Kurde, kurde, kurde...
    Demsik ty musisz spiąć dupę i donosić!
    Idę się zwinąć w kłębek i ryczeć dalej. Życie jest niesprawiedliwe.
    No ja czytałam o Morwie :( I się ponownie wkurzyłam na tą durną propozycje ustawy.

A tak to też muszę się za godzinę zwlec i odebrać starszego ze szkoły i zawieźć na zajęcia z animacji filmowej. A o 18 mam zebranie bo jestem w trójce klasowej :(

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:25

zem3o7esxha3u0v7.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    u mnie dziś okropna deszczowa pogoda - nic sie nie chce - jezstem spiaca ale szkoda mi spac bo mlody ma drzemke i choc tyle odpoczywam jak spi i nadrabiam zaleglosci
    dzisiaj wolny dzień
    u mnie też deszczowo:(
    Ja teraz czekam na pana z Tesco, bo zrobiłam zamówienie przez internet i ma być w godz 13-15. Czasem z mężem zamawiamy przez neta, żeby nie musiał aż tyyyyle dźwigać (głównie zamawiamy wtedy soki i wody). No gdzie ten pan??Już się doczekać nie mogę, bo m.in kupiłam też pierogi ruskie i już chce je jeść :D:P

Dziewczyny, ja mam taki krem do rozstępów Perfecta Professional Express Slim serum przeciw rozstępom. Czy któraś go używa?

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/980e249ed368.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a0764615fc6.jpg

Nie ma żadnego zapachu :)

sylwia1985, strawberry juice, Demsik, monika_89 lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 13:03

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja pierwszy dzień na zwolnieniu i przypalętało mi się zapalenie pęcherza, przynajmniej tak mi się wydaje, mam parcie i pieczenie. Polecacie jakieś sprawdzone sposoby?

Mam też do was pytanie, czy któraś z was leczyła już zęby u dentysty? Czy miała znieczulenie?

Marta 267
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 267 wrote:
    Mam też do was pytanie, czy któraś z was leczyła już zęby u dentysty? Czy miała znieczulenie?
    Leczyłam w ok 5-6 tc. Dentystka chciałą mi dać znieczulenie, ponieważ mówiła, że jeszcze jest za szybko, żeby duży procent wniknął do zarodka, jednak ja odmówiłam i leczyłam 'na żywca'. Dentystka powiedziała mi również, że lepiej leczyć zęby w 2 trymestrze ciąży, gdy będzie taka konieczność.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Wariatkaa Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie to wszystko jest niesprawiedliwe. Czemu tak sie dzieje, ze jedne rodza dzieci co rku a innym nie jest dane donosic swojej wymarzonej ciazy.
    Morwa (jesli kiedys to przeczytasz) zycze Ci z calego serca by do waszego zycia tez wkradla sie mala iskierka, wierze to z calej sily.

Demsik lubi tę wiadomość

• Demsik Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Ale dziś okropny dzień. Kojarzycie Morwę? Właśnie przeczytałam na LWD, że okazała się u niej ciąża pozamaciczna i chceili jej usunąć ostatni jajowód.
    Normalnie siedzę i ryczę. Ciążę Demsik i Morwy to dwie, na które chyba czekałam najbardziej (po mojej). Kurde, kurde, kurde...
    Demsik ty musisz spiąć dupę i donosić!
    Idę się zwinąć w kłębek i ryczeć dalej. Życie jest niesprawiedliwe.
    Quasha nie ma opcji innych niz ta ze brzuszki beda nam rosly i wszystko bedzie dobrze.przykro mi z powodu morwy, czytalam o jej cp.najwazniejsze ze udalo sie zostawic ten jajowod bo tylko ten ma a lekarze chcieli usunac.ja wierze ze bog da jej wreszcie upragnione szczescie;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Wariatkaa Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam wizyte u docelowego doktorka prywatnie. Licze na l4 bo powinnam niedlugo juz do pracy wrocic. Dzisiaj tez dowiedzialam sie ze moj brat tez bedzie mial dziecko w maju. Super.

Kleopatra, Demsik lubią tę wiadomość

• Marta 267 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Leczyłam w ok 5-6 tc. Dentystka chciałą mi dać znieczulenie, ponieważ mówiła, że jeszcze jest za szybko, żeby duży procent wniknął do zarodka, jednak ja odmówiłam i leczyłam 'na żywca'. Dentystka powiedziała mi również, że lepiej leczyć zęby w 2 trymestrze ciąży, gdy będzie taka konieczność.

no właśnie ja byłam na przeglądzie 3 tygodnie temu, mam trzy małe ubytki, które mogą spokojnie poczekać do 2 trymestru, tak mówił lekarz. Przedwczoraj odezwał się u mnie ból jednego zeba ale taki delikatny, czasami go czuje i umówiłam się na jutro, ale chyba odwołam. Wole przeczekać do 2 trymestru, mi lekarz też mówił, że znieczulenie nic nie zrobi dziecku, ale dużo bezpieczniejsze jest w 2 trymestrze, a leczenie na żywca powiedział, że może się skonczyc jeszcze gorzej, bo dziecko bardziej odczuwa ból, a ja mam strasznie zeby wrażliwe. Sama nie wiem co robić.

Co radzicie?

Marta 267
  • dewa Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missdiss wrote:
    Mam jeszcze pytanie do Was kolejne, czy przechodziłyście toxoplasmozę? bo ja nie przechodziłam i sama nie wiem jak bardzo trzeba teraz na wszystko uważać, bo jem surowe owoce, ale po umyciu i ze skórką, szynki staram się wybierać gotowane itd, ale to nie zawsze wszystko się tak da idealnie... myślicie że jest w tym wszystkim jakieś duże zagrożenie faktycznie?

miłego dnia wszystkim :):):)
    Tez nie przechodzilam, a mam w domu dwa koty, ktore codziennie tarmosze na wszystkie strony ;) Zdrowy rozsadek trzeba zachowsc, faktycznie myc owoce i warzywa, w ziemi bawic sie w rekawiczkach a kotom zmieniac kuwetke tez z rekawiczkami, ot co ;)

qb3canlimmmj6sap.png
  • neczka90 Koleżanka

Wysłany: 4 października 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, chciałam nieśmiało wreszcie dołączyć do Was :) Termin mam na 5 maja i jest to moja pierwsza ciąża :)

sylwia1985, marie_marie22, strawberry juice, Wariatkaa, Nieśmiała, Arwi, Demsik, mon!ta^, Uszczesliwiona, Hope_, bbee, Agus26m, MamaSsaka, kamyla112, Camilia, Mabelle, monika_89 lubią tę wiadomość

m3sxskjolk535f4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj neczka90, napisz coś więcej o sobie :)

‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ