X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też lubię ten Palmers - nawet po ciaży stosowałam - teraz mi się kończy i bedę kupować następny
    bio oil też mam i na zmianę stosuję

Arwi, Demsik lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:58

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missdiss wrote:
    Promyczku tak bardzo tulę!!!! ;( słyszałam, z opowieści że jakiś lekarz mówił, że dobrze właśnie się starać od razu po, bo wtedy hormony (które jeszcze nie opadły) sprzyjają od razu podtrzymaniu nowej ciąży, ale emocje w tym wszystkim.... Kochana trzymaj się :*

Dawno tu nie zaglądałam, bo jakoś nie miałam weny, a tu tyle stron przybyło, że aż ciężko nadążyć. Wczoraj zaczęłam 10 tydzień. Objawy ciążowe się u mnie zmniejszyły (mało mdłości, lekkie zawroty głowy, sporadyczne ciągnięcia brzucha, została tkliwość piersi i różne ciekawe sny :P) czy u Was też tak trochę spokojniej w tym 9-10 tygodniu? Usg dopiero 18.10 i staram się w ogóle nie myśleć, że coś może być nie tak, ale wiecie jak to jest, gdzieś zawsze jest ten niepokój.... chyba pomyślę o tym detektorze :P
    Jeżeli chodzi o sam brzuch to zaczyna być u mnie widać- ja chyba widzę najbardziej :P ale głównie po tym, że została mi tylko 1 para spodni w których jestem w stanie pomieścić fasolę i zjedzony obiad ;) w ogóle ten brzuch jakiś na wieczór zawsze wydatniejszy. To co mnie jeszcze męczyło ostatnimi dniami to zaparcia... :/ ale dobrze, że sezon jest na śliwki ;)
    Mam jeszcze pytanie do Was kolejne, czy przechodziłyście toxoplasmozę? bo ja nie przechodziłam i sama nie wiem jak bardzo trzeba teraz na wszystko uważać, bo jem surowe owoce, ale po umyciu i ze skórką, szynki staram się wybierać gotowane itd, ale to nie zawsze wszystko się tak da idealnie... myślicie że jest w tym wszystkim jakieś duże zagrożenie faktycznie?

miłego dnia wszystkim :):):)
    U mnie dziś 8t5d i od kilku dni ciut lepiej co mnie stresuje K przecieram nogami do wizyty :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Ehhh u mnie znowu jaja w pracy. Przysłali mi pocztą taką kartkę do podpisania z ilością godzin i ilością godzin faktycznie przepracowanych. No i jak byk jest o 4h za mało. Mialo być 180, a w tym realnie przepracowanych 19,5, a jest 176, w tym realnie przepracowanych 15,5. Te 4 miały być przepisane z dopełnień z poprzedniego miesiąca (czyli nadgodzin, ale ich tak nie nazywają, żeby nie musieli dodatkowo płacić +50%). Nie mogli mi ich w poprzednim miesiącu wpisać, bo miałam już za dużo dopełnień i byłoby to z ich strony niezgodne z prawem. Obiecali, że mi to przepiszą do września. I co? I dupa. Nosz.... Niby to "tylko" 4h, ale kurde, niech sami sobie pracują 4h za darmo!
    Aż się zdenerwowałam. Mam normalnie ochotę już ich podać do sądu pracy... Bo dopóki oni nie dostaną tego papierka podpisanego to ja nie dostanę wypłaty. A ja tego nie podpiszę jak mi tych 4h nie dodadzą i tyle.

Wrrrrrr!
    W sumie to podaj. I tak Ci już nic nie zrobią skoro bedziesz mieć l4 ciagle a chyba nie wracasz tam i tak po ciazy ?

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Ja też tego używam i to od dnia pozytywnego testu, miałam kupiony już kilka miesięcy temu jal miałam ciążę biochemiczną i za szybko się ucieszyłam... bardzo podobał mi się zapach dopóki mdłości mnie nie dopadły. Ale że skóra jest bardzo fajna po tym to i tak smarowałam i smaruję cały czas wieczorem po kąpieli. A Wy całe ciało smarujecie? Ja w tylko brzuch, pośladki, uda, cycki i ramiona... Drogi ten balsam więc staram się trochę przyoszczędzić:]
    W ogóle mam takie wzdęcia że wyglądam jak w zaawansowanej ciąży... I do tego zaparcia mnie męczą od kilku dni... Dieta nic nie pomoże bo albo nie jem prawie nic jak jest gorszy dzień, albo to na co akurat mam ochotę bo to jedyna rzecz jaka przez gardło mi przechodzi np a ja sie ciesze ze zjadlam cokolwiek... No trzeba to jakos przetrwac.
    Musisz pić dużo ok 3l dziennie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 11:06

WreszcieMama lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missdiss wrote:
    Promyczku tak bardzo tulę!!!! ;( słyszałam, z opowieści że jakiś lekarz mówił, że dobrze właśnie się starać od razu po, bo wtedy hormony (które jeszcze nie opadły) sprzyjają od razu podtrzymaniu nowej ciąży, ale emocje w tym wszystkim.... Kochana trzymaj się :*

Dawno tu nie zaglądałam, bo jakoś nie miałam weny, a tu tyle stron przybyło, że aż ciężko nadążyć. Wczoraj zaczęłam 10 tydzień. Objawy ciążowe się u mnie zmniejszyły (mało mdłości, lekkie zawroty głowy, sporadyczne ciągnięcia brzucha, została tkliwość piersi i różne ciekawe sny :P) czy u Was też tak trochę spokojniej w tym 9-10 tygodniu? Usg dopiero 18.10 i staram się w ogóle nie myśleć, że coś może być nie tak, ale wiecie jak to jest, gdzieś zawsze jest ten niepokój.... chyba pomyślę o tym detektorze :P
    Jeżeli chodzi o sam brzuch to zaczyna być u mnie widać- ja chyba widzę najbardziej :P ale głównie po tym, że została mi tylko 1 para spodni w których jestem w stanie pomieścić fasolę i zjedzony obiad ;) w ogóle ten brzuch jakiś na wieczór zawsze wydatniejszy. To co mnie jeszcze męczyło ostatnimi dniami to zaparcia... :/ ale dobrze, że sezon jest na śliwki ;)
    Mam jeszcze pytanie do Was kolejne, czy przechodziłyście toxoplasmozę? bo ja nie przechodziłam i sama nie wiem jak bardzo trzeba teraz na wszystko uważać, bo jem surowe owoce, ale po umyciu i ze skórką, szynki staram się wybierać gotowane itd, ale to nie zawsze wszystko się tak da idealnie... myślicie że jest w tym wszystkim jakieś duże zagrożenie faktycznie?

miłego dnia wszystkim :):):)
    Tez nie przechodziłam i między 26-28 tyg trzeba powtórzyć badanie. Nom najlepiej gotowane i oczywiście coś tam czasem możesz zjeść nie zaszkodzi. Ja to zawsze z daleka do nieznajomych kotów

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Ehhh u mnie znowu jaja w pracy. Przysłali mi pocztą taką kartkę do podpisania z ilością godzin i ilością godzin faktycznie przepracowanych. No i jak byk jest o 4h za mało. Mialo być 180, a w tym realnie przepracowanych 19,5, a jest 176, w tym realnie przepracowanych 15,5. Te 4 miały być przepisane z dopełnień z poprzedniego miesiąca (czyli nadgodzin, ale ich tak nie nazywają, żeby nie musieli dodatkowo płacić +50%). Nie mogli mi ich w poprzednim miesiącu wpisać, bo miałam już za dużo dopełnień i byłoby to z ich strony niezgodne z prawem. Obiecali, że mi to przepiszą do września. I co? I dupa. Nosz.... Niby to "tylko" 4h, ale kurde, niech sami sobie pracują 4h za darmo!
    Aż się zdenerwowałam. Mam normalnie ochotę już ich podać do sądu pracy... Bo dopóki oni nie dostaną tego papierka podpisanego to ja nie dostanę wypłaty. A ja tego nie podpiszę jak mi tych 4h nie dodadzą i tyle.

Wrrrrrr!
    Pierwsze najpierw do nich musisz napisać żeby to wyjaśnili najlepiej na piśmie i zebyś tez miala swoj egzemplarz podpisany ze im coś takiego dałaś w razie w i dla twojego bezpieczeństwa do pipu potem :) Jeśli to nie poskutkuje to piszesz skargę do pipu i oni się tym zajmują a na końcu jest sąd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 12:08

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też lekarz mówił że na początku ciąży nie puszcza się dźwięku serduszka. Najlepiej podpytaj na następnej wizycie. J
    ja dzisiaj cały dzień leże lub siedzę ale jutro muszę wrócić do pracy, chociaż na dwa dni. Pisałam z moją lekarką i mówiła że jak się powtórzy to jechać nawet na szpital a na razie uważać i się nie przemęczać. Ale i tak mnie to zmartwiło bo w żadnej ciąży tak nie miałam.
    Quasha i dobrze napisałaś, nie daj się :)
    Ja się na razie niczym nie smaruje ale też musze coś zakupić :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    dziewczyny tak sobie przeglądam w galerii Belly zdjecia brzuszków ciążowych. wpisałam zakres od 7 do 9 tygodznia, bo chciałam sie porównać.
    jeślimacie ochotę to popatrzcie sobie :) niektóre dziewczyny w tych tygodniach ciąży co my mają już widoczne brzuszki :) miło popatrzeć ;)

Też akurat wczoraj patrzyłam i się pocieszylam, bo myślałam, ze to mnie tylko tak wywaliło. Postaram się tu pozniej wrzucić zdj mojego bębna ;)

• Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqaaa wrzucaj wrzucaj :) pochwal się :) może wtedy i ja nabiorę odwagi :P

ja właśnie sprawdziłam wyniki badań, jest dobrze :)
    Hbs - niereaktywny
    Hcv - niereaktywny
    glukoza - 82 mg/dl

sylwia1985, Moniqaaa, monika_89 lubią tę wiadomość

age.png
  • Demsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha zawsze to 4h wiecej.walcz o swoje!!!

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • marie_marie22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z brzuchem jest różnie, bo gdy zjem obiad to zaraz mi 'wywali' brzuch jakbym była w 5 miesiącu;p ale tak normalnie to nic nie widać.

Przejrzałam sobie teraz te zdjęcia 8-9tc i w sumie różne te brzuszki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 12:24

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dziewczyny ale jestem szczęśliwa. Zmieniam lekarza prowadzącego ciążę bo wykupiłam pakiet w Swissmedzie i wyjdzie mi sporo taniej. No i miałam wizyte na 2 listopada a to już byłby 12 tydzień, ale udało się mnie wcisnąć na jutro na 19:00, wiec badania krwi też będę miała już z pakietu. Ale super. Normalnie skaczę pod sufit. Trzymajcie kciuki żeby było okej i żeby lekarz okazał się spoko :D

Uszczesliwiona, Nieśmiała, Arwi, sylwia1985, Demsik, Moniqaaa, Maniuś, mon!ta^, ag194, sylwucha89, Mabelle, monika_89 lubią tę wiadomość

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w hebe kupiłam za około 10zl olejek migdałowy. Bezpieczny dla kobiet w ciąży genialny na rozstępy :) z kosmetycznego punktu widzenia potrafi zdziałać cuda :)

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Ag94, miałam dokładnie tak samo z Palmersem, na początku pachniał ładnie ale gdy przyszły mdłości omijałem go szerokim łukiem, oddałam koleżance i kupiłam oliwkę dla dzieci i ani jednego rozstępu, choć myślę że to bardziej sprawa genetyczna - mama urodziła 3 dzieci bez żadnego rozstępu ;)

Nie strasz, moja mama ma masę rozstępów. Ja w sumie bez ciąży mam rozstępy na udach, pośladkach i piersiach (wyskoczyły mi jakoś w wieku dojrzewania) a zawsze byłam szczupła :( Przy wzroście 178 ważę tak 67-70kg. BMI zawsze w normie :) I mam nadzieję że mi się za dużo rozstępów nie narobi ! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita dopiero obejrzałam Twój filmik - cudny, a córcia do schrupania :)

julita lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Dziewczyny w hebe kupiłam za około 10zl olejek migdałowy. Bezpieczny dla kobiet w ciąży genialny na rozstępy :) z kosmetycznego punktu widzenia potrafi zdziałać cuda :)

a jak wygląda? wstawisz fotkę?

• Camilia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku bardzo mi przykro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 12:59

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ