MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
neczka90 wrote:Ja mam cały czas taki duży bebzon, ale tak jak wspominałam, to chyba kwestia tego, że przed ciążą była oponka. Jeśli chodzi o PAPP-a to chyba też tak zrobimy, 17ego USG, ale jeśli coś wyjdzie nietak to na gwałt będziemy szukać miejsca, gdzie tą krew można zrobić.
A czy jest ktoś z Trójmiasta??Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
ooo mon!ta^ może Ty mnie całkowicie zieloną doinformujesz. Czy na te testy PAPP-a trzeba długo czekać? Z tego co się orientuję to chyba w 4 miejscach na całe 3miasto robią takie badania. PS. Do jakiego lekarza chodzisz???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 15:38
-
nick nieaktualny
-
mon!ta^ wrote:Są tez tego zamienniki i tańsze bo sama brałam w poprzedniej ciąży ale na refundację miałam. Poszukaj lekarza który Ci przepisze na refundację bo serio ze są drogie. A tak to bardzo mało placilam. To samo jest z luteina dopochwowa 100 płaci się za opakowanie 54zl a z refundacja jakieś 6. Mój ginekologa tez daje na 100% ale za to mam lekarza co mi przepisuje na refundację kwestia dogadania się
mon!ta^ lubi tę wiadomość
-
Espera, współczuję odklejającego się łożyska:( ale będzie dobrze!
Dziewczyny wybaczcie, że tak rzadko się pojawiam. Ciągle mnie tak mdli, że masakra całe dnie się męczę. Najgorsze jest to, że najbardziej mi pomaga to co ogólnie szkodzi chipsy albo cola, cos słodkiego... ewentualnie orzechy ziemne czy kisiel. Od porzadniejszego jedzenia mnie odrzuca. Nie wiem co robić
Jutro chyba będę robic badania krwi, jak sobie rano na czczo poradzić z mdłościami? Jakieś rady? -
W końcu nadrobiłam zaległości i juz sama nie wiem co chciałam napisać...
Promyczku bardzo mi przykro. Współczuję. Ja o poronieniu zatrzymanym dowiedziałam się w 11 tyg, a rozwój zatrzymal się w 7. Minęło jeszcze 10 dni zanim poronilam.
Co do snów...Mi kolejny raz śniły się długie włosy na nogach.
Jak ja nie mam na nic apetytu. Nawet woda niegazowana przestała mi wchodzić. Teraz tylko wysokomineralizowane
Neczka i ja z Trójmiasta. -
marie_marie22 wrote:Czy warto robic ten test PAPPA? bo to nie jest to samo co badanie genetyczne usg (to między 11-13tc)?
marie_marie22 lubi tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
W pierwszej ciąży byłam kilka razy u Gniadka. Tez dał mi skierowanie na echo. Fakt, poświęca dużo czasu pacjentce, usg trwa bardzo długo. Jedyne co mnie irytowało to czekanie na wizytę zwłaszcza, że w koło parkingi płatne i wracałam w stresie czy nie mam mandatu do zapłacenia bo zazwyczaj przekraczałam czas
-
Espera wrote:. Kazał się oszczędzać i przepisał zastrzyki clexane... Bagatela 500PLN miesięcznie, ale jak ma pomóc to będziemy kombinować... A teraz po tej akcji odpoczywam...
To możemy sobie podać ręce, bo ja jestem od początku na clexane, na szczęście przepisuje mi na refundację.
-
Ok, tylko proszę się nie śmiać dziewczyny
No i obrócić zdjecia się nie da, próbowałam na różne sposoby...
Najgorsze jest to, ze nawet troche wciągnęłam brzuch. Jestem w szoku, z dnia na dzień brzuch rośnie w oczach. Jem dużo, no ale bez przesady
Maniuś, mon!ta^, marie_marie22, bbee, Karotka, Kleopatra, Agus26m, julita, sylwucha89, Hope_, blubka, Nieśmiała, WreszcieMama, Uska, Mabelle, Uszczesliwiona, monika_89, Madu1611 lubią tę wiadomość
-
marie_marie22 wrote:Czyli osobno mam się zarejestrować na ten test tak? To jest odrębna wizyta lekarska?Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
bbee wrote:
Jutro chyba będę robic badania krwi, jak sobie rano na czczo poradzić z mdłościami? Jakieś rady?2017 #1
2019 #2