MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniqaaa wrote:26go mam scan a 2 dni później spotkanie z położną.
Chciałabym wiedzieć czy są jakieś badania, które nie będą zapewnione i które warto zrobić prywatnie. Mam super lekarza prywatnego takze nie byłoby problemu.
niewiem,to dziwne ze najpierw scan,przewaznie najpierw jest polozna i zaklada ksiazke ciazy,caly wywiad przeprowadza,milion pytan zadaje,wypisuje zlecenie na badanie krwi,mocz pyta czzy chcesz test z krwi na badania genetyczne (trisomie) to jest bezplatne,potem umawia na kolejna wizyte w 16stym tygodniu,jesli jest to ciaza zwiekszonego ryzyka to po usg jest zawsze wizyta u konsultanta,ja w poprzedniej mialam ze wzgledu na lozysko na przedniej scianie,a teraz tez ze wzgledu na wiek (41).A jakiego masz lekarza prywatnego?polskiego czy ang przychodnia?ja nic niewiem o prywatnej opiece zdrowotnej w uk,naswietl mi cos -
Forbidden wrote:Jestem tak rozczarowana dzisiejszą wizytą, że ide do innego lekarza dzisiaj na 19.30. Tamten mi nawet w badaniach krwi nie zlecił badania na toksoplazmozę, nie zrobił cytologii, praktycznie nic nie powiedział, a najgorsze to usg na które czekałam i się nie doczekałam
Jedynie podstawowe badania morfologii i mocz, które skomentował "są ok". Także nadal jestem zielona w kwestii ciąży, nie mam pojęcia co, jak, kiedy i gdzie...
Mam nadzieję, że ta wizyta o 19.30 będzie bardziej konkretna
Daj znać jak poszło!Forbidden, toska_88 lubią tę wiadomość
-
AsiaPoli wrote:niewiem,to dziwne ze najpierw scan,przewaznie najpierw jest polozna i zaklada ksiazke ciazy,caly wywiad przeprowadza,milion pytan zadaje,wypisuje zlecenie na badanie krwi,mocz pyta czzy chcesz test z krwi na badania genetyczne (trisomie) to jest bezplatne,potem umawia na kolejna wizyte w 16stym tygodniu,jesli jest to ciaza zwiekszonego ryzyka to po usg jest zawsze wizyta u konsultanta,ja w poprzedniej mialam ze wzgledu na lozysko na przedniej scianie,a teraz tez ze wzgledu na wiek (41).A jakiego masz lekarza prywatnego?polskiego czy ang przychodnia?ja nic niewiem o prywatnej opiece zdrowotnej w uk,naswietl mi cos
Miałam mieć wizytę z położną w tamtum tygodniu, ale jestem w Polsce na urlopie, a list mi przyszedł dzien przed wylotem no i musiałam przełożyć.
Lekarza prywatnego mam w polskiej klinice. Zna się na rzeczy, wybadał mnie z kazdej strony, bo mówił, że na to nie mogę liczyć na NHS dlatego też nie wiem czego się spodziewać.
Następna wizyta jest juz w 16 tygodniu? Myślałam, że koło 20go. Suoer
Dziękuję za doinformowanie
Byłaś już na wizytach? -
Dziewczyy niedawno czekalysmy na serduszka a teraz juz czekamy na usg genetyczne;)oj te nasze bable rosna.duzo prztylyscie czy wogole?ja na razie spadam z wagi.najgorsze jest to ze malo pije i wmusic w siebie nie moge.staram sie zuy czesto gotowac i jesc bo to tez woda;)dzis byla pyszna buraczkowa;)
Forbiden ale konowal ten lekarz,mam nadzieje ze wizyta wieczorna bedzie uplywala milo rzeczowo usg-owo i spokojnie;)daj znac po.Forbidden, dewa, strawberry juice lubią tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Demsik wrote:Dziewczyy niedawno czekalysmy na serduszka a teraz juz czekamy na usg genetyczne;)oj te nasze bable rosna.duzo prztylyscie czy wogole?ja na razie spadam z wagi.najgorsze jest to ze malo pije i wmusic w siebie nie moge.staram sie zuy czesto gotowac i jesc bo to tez woda;)dzis byla pyszna buraczkowa;)
Forbiden ale konowal ten lekarz,mam nadzieje ze wizyta wieczorna bedzie uplywala milo rzeczowo usg-owo i spokojnie;)daj znac po.
U mnie też waga między 1 a 2 kg na minusie, ale pewnie po jutrzejszej wizycie nadrobię, jeśli dobrze wyjdzieDemsik lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wróciłam od lekarza. Dzieciak rośnie, ma już 4,65 cm. Tętno 160. Przeziarnistosc na tym etapie ok. Dziecko bardzo ruchliwe. Zatkało mnie totalnie. Niesamowite uczucie, bo na usg już widać małego człowieka. Kontynuacja L4, mam za tydzień zacząć leczyć e.cole antybiotykiem. Jak sie nauczę to wstawię zdjęcie.
I lekarz powiedział, ze na tym etapie najlepiej wyliczyć termin porodu i tego sie już trzymać będziemy. Potwierdzone na 1 maja 2017 - mi sie zgadza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 18:33
Demsik, Forbidden, ag194, mon!ta^, toska_88, Nieśmiała, strawberry juice, julita, sylwucha89, Maniuś, monika_89, Breezee, Klaudia N., WreszcieMama, blubka, marie_marie22, Kleopatra, Camilia, AsiaPoli, Madu1611, GoNia1979, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość
-
Qasha wrote:Hmm jak przechodziłam różyczkę w dzieciństwie to muszę też te badania na różyczkę robić? Sprawdzałam swoją książeczkę zdrowia i raz miałam jak miałam 7 miesięcy, a potem jak miałam 6 lat, przy czym mama mi powiedziała, że lekarz jej mówił, że to w wieku 6 lat to na 1000% różyczka, a wcześniej to coś mogło ją udawać.
I powiedzcie mi, mam brać na usg prenatalne dokumentację odnośnie mojego zabiegu na sercu? Robili mi go jak byłam niepełnoletnia i moi rodzice zażyczyli sobie, żeby o niczym mnie nie informować i sami przekazali mi tylko, że mam chore serduszko i muszę mieć zabieg i tyle. Widziałam jakie to dla nich ciężkie, więc nie pytałam o szczegóły. Teraz oni szczegółów już nie pamiętają, a na dokumentach jest mnóstwo słów, których nie rozumiem. Jedyne, co ogarnęłam to, że miałam ablację z powodu komorowych zaburzeń rytmu serca, strzał pojedynczy, udany. Nie mam pojęcia, czy wada była wrodzona, czy nabyta. Oczywiście spytam o to też mojej gin, ale może ktoś miał podobną sytuację to wiedziałabym na co się mniej więcej nastawić.
Moim zdaniem powinnaś wykonać igm bo tak naprawdę nie wiadomo na czym się stoi.
Tez przechodziłam w dzieciństwie różyczke ale nie zaszkodzi sprawdzić a to tylko mała próbka krwiale każdy zrobi jak uważa.
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyForbidden dawaj znać co i jak bo powinnaś spokojna wychodzić od lekarza a nie martwić się. Dobrze zrobiłaś że umówiłas się na randkę z innym ginem:-) będzie dobrze zobaczysz.
Bezimiennna ale duże już dzieciątko! Super! A usg robił już przez brzuch? Cieszę się razem z tobą i już też nie mogę doczekać się wizyty a to jeszcze 20 dni... Kleopatra tobie też gratulacje! To moje pewnie będzie podobnej wielkości:-)Forbidden, Kleopatra, bezimienna lubią tę wiadomość
-
Kurczę cały dzień mnie boli podbrzusze ze stresu przed jutrzejszą obroną
staram się jakoś uspokajac ale i tak boli. Taki tępy ból jak w trakcie okresu
Mam tylko nadzieję że nie zaszkodzę tym stresem dziecku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 19:17
-
toska_88 wrote:.. Kleopatra tobie też gratulacje! To moje pewnie będzie podobnej wielkości:-)
Ja też zawsze jak czytam relacje dziewcczyn z wizyt, to się zastanawiam czy u mnie też juz jest to i to, czy widać to samotoska_88 lubi tę wiadomość