MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Qasha masz rację, ja jeszcze chwilę temu czytałam o pierwszych objawach ciąży i tylko czekałam, żeby test zrobić. A tu już 10 tydzień leci, za 2 tygodnie prenatalne.
Dziewczyny udanych wizyt życzę, czekam na dobre wieści!
Mmm, wciągnęłam pyszne kanapeczki i aż mi lepiej. Jakaś taka nienajedzona jestem, ciągle mam na coś smaki pomimo tych okropnych mdłości
Chyba znalazłam odpowiedniego ginekologa, dzisiaj dzwoniłam się zapisać bo ma bardzo dobre opinie (pomimo, że na nfz) i terminy dopiero na grudzień. Miła pani w rejestracji wcisnęła mnie na 4.11 w drodze ostatecznościWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 20:57
monika_89, toska_88 lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
Kurczę, zaczęłam trochę plamić. Coś pomiędzy brąz a kawa z mlekiem
Malo tego, głównie w środku. Gin mówiła, że mogę jeszcze plamić, ale jakoś tak... myślałam, że ten etap mam już za sobą
Może to dlatego, że dawka dupka mniejsza? Starałam się oszczędzać, nie kojarzę, żebym zrobiła coś, żeby się nadwyrężyć. No nic, mam nadzieję, że do jutra przejdzie. -
Qasha wrote:Kurczę, zaczęłam trochę plamić. Coś pomiędzy brąz a kawa z mlekiem
Malo tego, głównie w środku. Gin mówiła, że mogę jeszcze plamić, ale jakoś tak... myślałam, że ten etap mam już za sobą
Może to dlatego, że dawka dupka mniejsza? Starałam się oszczędzać, nie kojarzę, żebym zrobiła coś, żeby się nadwyrężyć. No nic, mam nadzieję, że do jutra przejdzie.2017 #1
2019 #2
-
Ja miałam plamienie jak mimo brania mi spadało. Teraz zanim zmniejsze dawkę to zrobię badania potem zanim dostawie to znowu. Wydaje mi się ze łożysko zacznie pełną parą pracować jeszcze za kilka dni dopiero a jesteśmy ba podobnym etapie2017 #1
2019 #2
-
Qasha ja o niczym innym nie marzę jak o porodówce
szwagierka powiedziała, że dla niej ciąza to był jeden z najpięknieszych okresów a dla mnie to ciągły stres o jutro, z niecierpliwością odliczam dni do końca 1 tr, drugi zleci a potem z górki. Co do plamień moze jeszcze coś tam się oczyszcza z krwiaka? może napisz do gin smsa?
Spirit łożysko konczy się tworzyć gdzieś w okolicach 16/18tc z tego co wiem i wtedy w pełni przejmuje żywienie dziecka także jeszcze sporo czasu. Mi teraz w szpitalu też mówili że nie ma łozyska jescze, krwiak podkosmówkowy a nie pod lozyskiem bo ono w pełni tworzy się dużo później13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Qasha wrote:Kurczę, jeszcze niedawno robiłyśmy testy, bety, zaczynałyśmy 5 tydzień, a tu już prenatalne, końcówki pierwszego trymestru i w ogole... Ach, jak to leci
Za chwilę będziemy na porodówkach
. I na odwrót, te co urodzą będą zazdrościć pozostałym, że jeszcze mogą sobie leżeć ile wlezie i nikt im nie ryczy po nocach
Jednym słowem BĘDZIE WESOŁO NA FORUM
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 22:07
monika_89, Forbidden, toska_88, Mabelle, Maniuś, Uszczesliwiona, Camilia, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
madu dlatego się ciesze że TP mam na początku maja, ostatnio miałam na koniec stycznia i żal mi było żem prawie ostatnia
a nie śpię i tak więc nie będę zazdrościć że sie dziewczyny wysypiają
rybka jak masz skierowanie to pappa jest za darmo, tylko to raczej ma sens robić razem z genetycznymi. Bez skierowania musisz płacić, chyba w granicach 200/300 zł13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nick nieaktualnyMadu1611 wrote:Tak, tak...i te co się rozpakują jako pierwsze będą znienawidzone przez te z terminem na koniec maja, bo one się jeszcze kulają z wielkimi, ciężkimi brzuchami a inne już tulą maleństwa w ramionach
. I na odwrót, te co urodzą będą zazdrościć pozostałym, że jeszcze mogą sobie leżeć ile wlezie i nikt im nie ryczy po nocach
Jednym słowem BĘDZIE WESOŁO NA FORUM
Dobra dziewczęta idę spać bo nie mogę się już doczekać aż babkę wywioza. Mój syn jak wchodzi do salonu i widzi ze ona siedzi to wali głową w ścianę i ucieka z placzem ha ha. Nie chce jej tu nawet mały.
Snijcie o tych pi3knych zdjęciach usg które jutro pokażecie dobranocManiuś, Demsik lubią tę wiadomość
-
Monika, my mamy ten sam termin
. Przy odrobinie szczęścia jeszcze ze dwa latka i Będzie nam dane przesypiać całe noce
We mnie nadzieję tchnęła Kleopatra ( jeśli dobrze pamiętam). Kiedyś wspominała, że jej chłopcy zaczęli przesypiać nocki po 2,5 roku. Dla mnie to cudowna obietnica, że i ja kiedyś dożyję takiej chwili.
monika_89 lubi tę wiadomość
-
Spirit wrote:Ja miałam plamienie jak mimo brania mi spadało. Teraz zanim zmniejsze dawkę to zrobię badania potem zanim dostawie to znowu. Wydaje mi się ze łożysko zacznie pełną parą pracować jeszcze za kilka dni dopiero a jesteśmy ba podobnym etapie
U mnie to, co pokazuje suwaczek + 3 dni, bo maluch 3 dni starszy
Może sobie zrobię proga, ale w sumie dupek 2x1 to też wystarczająco bezpieczna dawka.
monika_89 wrote:Qasha ja o niczym innym nie marzę jak o porodówceszwagierka powiedziała, że dla niej ciąza to był jeden z najpięknieszych okresów a dla mnie to ciągły stres o jutro, z niecierpliwością odliczam dni do końca 1 tr, drugi zleci a potem z górki. Co do plamień moze jeszcze coś tam się oczyszcza z krwiaka? może napisz do gin smsa?
Jak nie przejdzie to napiszę, ale mówiła mi, że chociaż krwiaka już nie ma to mogę jeszcze lekko podplamiać.
No, zobaczymu, co będzie
-
Madu1611 wrote:Monika, my mamy ten sam termin
. Przy odrobinie szczęścia jeszcze ze dwa latka i Będzie nam dane przesypiać całe noce
We mnie nadzieję tchnęła Kleopatra ( jeśli dobrze pamiętam). Kiedyś wspominała, że jej chłopcy zaczęli przesypiać nocki po 2,5 roku. Dla mnie to cudowna obietnica, że i ja kiedyś dożyję takiej chwili.
O rany, moje dzieci jak skończyły 3 m-c życia przesypialy całe noce od 20 do 7 rano.Wiadomo, że jak były chore to się budziły.Mam nadzieje , że teraz będzie podobnie i Wam życzę tego samegotoska_88, rybka33 lubią tę wiadomość