X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkie serdecznie,wizytujace powodzenia;)

Espera, Hope_ lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 267 wrote:
    hej dziewczyny dzisiaj mam właśnie wizyte usg 11 tydzień, czy wtedy miałyście robione już usg przez brzuch? czy wasi partnerzy byli z wami?
    Moj maz od pierwszej wizyty jest ze mna na kazdym usg,chociaz dopochwowe.lekarz ladnie mnie zaslania papierowa kotarka i gotowe.ale w poprzedniej ciazy jak chodzilam do innego to nie moglam wchoDzić z mezem.u aktualnego to normalne zjawisko ze pary wchodza razem.jedynie na badaniu na samolocie maz siedzi wygodnie w drugim pomieszczeniu gabinetu.
    Taka dzis zastalam wiadomosc:
    Gratulacje! To mały krok na przód.
    Minął okres największego zagrożenia utraty ciąży. Zakończyło się krytyczne stadium rozwoju Twojego dziecka.
    Twoje dziecko w terminologii medycznej będzie teraz nazywane płodem, a nie zarodkiem;))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 09:14

Espera, bezimienna, Rudzik, Arwi, Maniuś, sylwucha89, toska_88 lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Espera Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powodzenia dla wszystkich wizytujacych dzisiaj :-)
    Ja zaraz startuje ...

WreszcieMama lubi tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Kofeina Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane moje . Ja dziś w miarę ok . Plamienie ustalo. Ale i tak.mega słabo się czuję. Tak czy siak na wizytę idę o 14.30 zobaczymy czy wszystko ok . Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace . Ja idę się położyć na godzinę a później sprzatanie lekkie i obiadek . Miłego dnia mamuśki.

8p3odqk3vkpa5ho3.png
    iv09krhm842d4967.png
    uiklje9g90mcnvau.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeina wrote:
    Hej kochane moje . Ja dziś w miarę ok . Plamienie ustalo. Ale i tak.mega słabo się czuję. Tak czy siak na wizytę idę o 14.30 zobaczymy czy wszystko ok . Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace . Ja idę się położyć na godzinę a później sprzatanie lekkie i obiadek . Miłego dnia mamuśki.
    Miłego dnia Kofeina :-) powodzenia na wizycie.

Ja cały czas plamie, ba! to nie jest plamienie tylko jakby okres innego koloru, jest tego naprawdę dużo... Czekam niecierpliwie kiedy się skończy. Oby jak najszybciej bo trwa to już 3 tygodnie.

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 16:43

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Miłego dnia Kofeina :-) powodzenia na wizycie.

Ja cały czas plamie, ba! to nie jest plamienie tylko jakby okres innego koloru, jest tego naprawdę dużo... Czekam niecierpliwie kiedy się skończy. Oby jak najszybciej bo trwa to już 3 tygodnie.

Ja też znowu plamię, jak nie przejdzie do popołudnia to piszę do gin i chyba zacznę znowu łykać dupka 3x1. Najgorsze, że to plamienie ma taki dzwny kolor... było brązowe, potem kawa z mlekiem, a teraz jest... pomarańczowe. Z brązowymi grudkami od czasu do czasu.
    Ale czaicie? POMARAŃCZOWY.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • blubka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:17

Arwi lubi tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    No to masz kolorowo! U mnie szaro,buro i brązowo. I jednym słowem błoto! Ach te nasze przypadki...

Ale mogłoby już przestać, bo ileż można^^

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • blubka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Ale mogłoby już przestać, bo ileż można^^
    Jak długo plamisz?

• Spirit Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qadha ja miałam właśnie albo jasny róż albo pomarańcz. Przy czym różowy mnie stresować a ten pomarańczowy olalam, ale to chyba dlatego ze wcześniejsze plam7enia mnie zahartow aly.

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)
    Wczoraj się chwaliłam, że dolegliwości ustały...a dziś wróciły, ech.
    Zestresowałam się, bo mąż ma zapalenie oskrzeli. On chodzi cały podenerwowany i w ogóle wściekły na siebie. Przez to mnie denerwuje:P Ja też się zestrsowałam, bo wiem, że to nic fajnego jakbym się zaraziła, a trochę bolą mnie plecy i kaszlę.

Mabelle, ale masz pięęękny brzuszek, pozazdrościć tylko:)

Mabelle lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Jak długo plamisz?

Zaczęłam wczoraj ok 19, koło 23 już prawie nic nie było, może jakaś milimetrowa plamka. A teraz od rana znowu :/ Nie wiem, może to brud po plamieniu jeszcze? Mam tylko nadzieję, że łożysko się bardziej nie odkleja...
    Kurde, Groch, miałeś już być grzeczny i nie robić numerów !

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień doberek ja dzis zaczynam 3 miesiac :) noc taka sobie mlody budzil sie non stop - od urodzenia nie przespal ani jednej nocy normalnie juz sie boje co to bedzie z dwojka

blubka, Arwi, monika_89, Madu1611 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Zaczęłam wczoraj ok 19, koło 23 już prawie nic nie było, może jakaś milimetrowa plamka. A teraz od rana znowu :/ Nie wiem, może to brud po plamieniu jeszcze? Mam tylko nadzieję, że łożysko się bardziej nie odkleja...
    Kurde, Groch, miałeś już być grzeczny i nie robić numerów !
    Właśnie czasem mam wrażenie jakby to plamienie w lolo mnie robiło, raz jest raz nie ma... A po wczorajszym usg dowcipnym to do dziś mam powódź, lekarz nie mógł wczoraj znaleźć źródła plamienia i trochę mnie wychochlował tą usgieniczną fujarą, może to od tego?

• stowtotka Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj wielki dzień. O 19 mam prenatalne. Strasznie się stresuję. W czwartek wg. gina prwadzącego wszystko było ok a dzieciątko miało 4,5cm Mam nadzieję, że trochę urosło do dzisiaj i do badania wystarczy.

WreszcieMama, Arwi, Kleopatra, blubka, sylwucha89, Demsik, toska_88 lubią tę wiadomość

85993e3k9358oh0b.png
    Czekamy na Mateusza
    Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
    10.1998 syn
    7.2014 (*) 10 tydz.
    4.2015 (*) 9 tydz.
    2.2016 (*) 8 tydz. Amelia

homozygota CC A1298C MTHFR

• Arwi Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stowtotka wrote:
    U mnie dzisiaj wielki dzień. O 19 mam prenatalne. Strasznie się stresuję. W czwartek wg. gina prwadzącego wszystko było ok a dzieciątko miało 4,5cm Mam nadzieję, że trochę urosło do dzisiaj i do badania wystarczy.

No, trzymamy kciuki mocno! Czekamy na same dobre wieści :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • dewa Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie, jak samopoczucie? Ja dzisiaj jestem totalnie z dupy. Po prostu. Fatalnie spałam, nie mogłam sobie znaleźć w łóżku miejsca. Wstałam jak zawsze o 2 wyprawić mojego na nocną zmianę i praktycznie odkąd wyszedł to się kręciłam, dopóki o 6 nie zadzwonił budzik. W pracy nie chodzę, tylko się przemieszczam :/ Marzę o łóżku a dopiero co miałam 4 dni wolnego, które praktycznie spędziłam na kanapie i przed lodówką. Mam nadzieję, że to wpływ Malucha, bo wierzyć mi się nie chce, że jestem taka leniwa. Miałam dzisiaj powiedzieć szefowej o ciąży, ale mi się nie chchce tłumaczyć. Nic mi się nie chce. Wrrrrr.

qb3canlimmmj6sap.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Ja też znowu plamię, jak nie przejdzie do popołudnia to piszę do gin i chyba zacznę znowu łykać dupka 3x1. Najgorsze, że to plamienie ma taki dzwny kolor... było brązowe, potem kawa z mlekiem, a teraz jest... pomarańczowe. Z brązowymi grudkami od czasu do czasu.
    Ale czaicie? POMARAŃCZOWY.
    u mnie przewaznie byla kawa z mlekiem, pozniej coraz jasniej, ale tez wlasne zdarzyl sie pomarancz - nie roz ale wlasnie pomarancz. Nie plamie juz od 17 dni, a plamilam 3 tygodnie. Teraz z reguly jest przezroczyscie, bialo (od lutki chyba), lub kremo. Powodzenia dla wszystkich wizytujących!

blubka lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa czuję się dokładnie tak samo, nie umiem się na niczym skupić i do niczego zmotywować, nawet zrobienie prania to jest dla mnie wyzwanie. Mam wyrzuty sumienia, bo czasami nawet nie mam siły mojemu M zrobić kanapek do pracy. Nigdy jeszcze ze mnie taki leń nie wychodził jak teraz

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ