X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj drugi dzien na zmniejszonej dawce duphastonu i widzę różnicę w cycach. Są miększe, ciut mniejsze, ale w cholerę bardziej bolą :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki PKS dziewczęta hrabine trzeba autem odwiezc z powrotem 120 km bo na to jej zadupie nawet PKS nie jeździ. Mąż wściekły 200 zl nas kosztowały jej odwiedziny żebym mogła podać jej obiad wyprać jej rzeczy i ja wykąpać ( inaczej bym się udusila) także wraca jutro babinka po SPA na wichure a ja tylko utwierdzam się w fakcie że jak umiesz liczyć licz na siebie.jeszcze codziennie browary wali toż się babka trafiła! A taka chora.
    Dewa może ciągle chce jeść bo na jak długo chcesz się śliwka i jogurtem zapychac? Wal na kebaba to do jutra nawet nie pomyślisz o zarelku:-)

Madu1611, Demsik, Arwi, marie_marie22, rybka33 lubią tę wiadomość

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska_88 a wcześniej nie wiedzieliście jaka ona jest? Czy myslalas ze się zmieniła?

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia i wzdęcia polecam kiwi na czczo ;-)

• Demsik Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidzę kiwi,jako dziecko jezdzilam do sanatorium na kregoslup i kiwi kojarzy mi sie z tamtym miejscem.bleee

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może głupie pytanie, ale czy do pappa trzeba być na czczo? :d Chyba nie, nie?

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • blubka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Nienawidzę kiwi,jako dziecko jezdzilam do sanatorium na kregoslup i kiwi kojarzy mi sie z tamtym miejscem.bleee
    Demsik jak to się mówi tonący brzytwy się chwyta :-) też nie przepada za kiwi ale jak trzeba to się przed nimi nie bronię :-)

Demsik lubi tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odnośnie l4 to ja byłam ostatnio w Zusie bo muszę im zgłosić nr konta do zasiłku chorobowego. Zapytałam jak inaczej niż osobiście mogę to zrobić, bo jestem na zwolnieniu leżącym, a tu będzie wiadomo że byłam w urzędzie. Pani powiedziała, że zwolnienie zwolnieniem ale jak jak jest coś do załatwienia to trzeba wyjść z domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Toska_88 a wcześniej nie wiedzieliście jaka ona jest? Czy myslalas ze się zmieniła?
    Jeździłam do niej raz do roku w odwiedziny to zawsze kawkę robiła latala koło nas atak to ciotka ja zawsze do siebie bierze i mówiła że u niej w domu dużo pomaga dlatego chciałam zaryzykować ale u mnie ni chu chu. A ze piła wiedziałam od zawsze ale myślałam że się umie chamowac. Rekord chyba dla babki tyle km jechać i 2 dni później wracać:-D ha ha muszę jej jakieś zdjęcia dać bo za szybko mnie nie ujrzy.

• missdiss Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a ja robilam pappa po prostu po normalnym sniadaniu... pojutrze wyniki. A jutro usg genetyczne mnie czeka, trzymajcie kciuki bo troche sie stresuje tymi wszystkimi ocenami... :/

toska_88, Demsik lubią tę wiadomość

cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy

0d1yskjoed1yxen7.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamyla112 wrote:
    Dziewczyny odnośnie l4 to ja byłam ostatnio w Zusie bo muszę im zgłosić nr konta do zasiłku chorobowego. Zapytałam jak inaczej niż osobiście mogę to zrobić, bo jestem na zwolnieniu leżącym, a tu będzie wiadomo że byłam w urzędzie. Pani powiedziała, że zwolnienie zwolnieniem ale jak jak jest coś do załatwienia to trzeba wyjść z domu.
    Wysyłają również załącznik gdzie trzeba wypisać dane i można im wysłać. Ale czy w każdym tak robią zusie to nie wiem :)

Tez robiłam test i jadłam normalnie lekarz mówił ze nie ma przeciwskazan. Plus również brałam luteine i wszyscy wyniki ok :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nic nie wiem żeby pappę trzeba było robić na czczo, ostatnio nie robiłam teraz też nie bo badanie o 16 (chyba ze przyjąć na czczo to nie jesć 3h przed :P)

missdiss o ja tez jutro. O której?

jeżu... niedobrze mi z nerwów sie robi ;/ tak się staram wrzucić na luz a przez ostatnie wydarzenia nie mogę, boję się co okaże się na badaniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , rozpisałyście się tak że nie nadąże nadrobić :)
    Jutro wizytuje o 13:45 więc jak najszybciej dam znać po wizycie , bardzo proszę trzymajcie za Nas kciuki <3

Maniuś, toska_88, monika_89, marie_marie22, Rudzik, Forbidden, bezimienna, Camilia, Demsik, Misia 69, Madu1611 lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta 267 nie za często to usg? U mnie wszyscy lekarze uważają że nawet raz na tydzień to za często :)
    Hope_ hehe pisałam dzisiaj że trzeba dzwonić po 20.10.
    Uska piękny brzuszek.
    Trzymam kciuki za wiytujące jutro. Prosze się nie denerwować :)
    Ja objawów nadal nie mam. Chciałam dzisiaj powiedzieć szefowej i jest dwa dni na urlopie ;p
    Własnie zjadłam tone gofrów z bitą śmietana ;p

Mabelle lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:49

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia. Ale wszyscy lekarze do których chodziłam, a to moja 3 ciąża więc trochę ich było ;p, uważają że co tydzień to stanowczo za często ;p Ogólnie chyba tak średnio co 3-4 tyg się robi, no chyba że jest jakiś ważny powód :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope a na kiedy kazała ci się umówić?

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ostatnio już takich dolegliwości, tak gdzieś od dwóch dni już mi lepiej. Jedynie czasem boli mnie po lewej stronie miednica i pupa, zwłaszcza jak się schylam.

Powodzenia tym, które jutro idą na wizyty i na prenatalne usg. Będę trzymać kciuki za Was i Wasze Skarby:)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, jeszcze niedawno robiłyśmy testy, bety, zaczynałyśmy 5 tydzień, a tu już prenatalne, końcówki pierwszego trymestru i w ogole... Ach, jak to leci :) Za chwilę będziemy na porodówkach :)

Camilia, Forbidden, Misia 69, Demsik, monika_89, Madu1611, toska_88, Maniuś, marie_marie22 lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ