MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWreszcieMama wrote:Dziewczyny jak w końcu jest z tymi trymestrami? Można znaleźć bardzo rozbieżne informacje... Jedne źródła podają że pierwszy trymestr trwa do końca 12 tygodnia (chociażby tutaj naa belly zakładka BAZA WIEDZY i CIĄŻA TYDZIEŃ PO TYGODNIU), z kolei w kalendarzu belly jest liczony do końca 13 tygodnia, a w internecie znalazłam nawet informację że pierwszy trymestr trwa do końca 14 tygodnia! I komu wierzyć?
WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
dewa wrote:Chyba taki sam sens, jak w każdym innym wieku. Fakt, że z wiekiem wzrasta ryzyko prwnych chorób, wcale nie wyklucza ich jak Mama ma 20 lat.
Ja jestem ciekawa, czy w Niemczech też się robi te badania, będę w 12 tygodniu na następnej wizycie, zastanawiam się jakie badania będę miała robione.
Moja lekarka mi powiedziała że to nie ma sensu robić ... a ja chcę . A ona jakas oburzona była faktem że chce zrobić te badania...
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Hope_ wrote:Kleopatra - nam 3 lata temu Preis zalecał pappa - ale ja robiłąm tak, że wyniki jego wzięłam do medicover i USG sobie skserowali, pobrali mi krew i pakiet gdzieś tam poszedł do analizy i dostałam już pełen opis z powrotem - Espera Ty nie możesz tak zrobić też?
-
Witam mamusie!
Dołączamy do was termin wg. USG 25.05mon!ta^, Camilia, Mabelle, sylwia1985, WreszcieMama, monika_89, Arwi, Demsik, Karotka, Espera, Hope_, sylwucha89, Madu1611, Uszczesliwiona, marie_marie22, GoNia1979, ggonia, rybka33 lubią tę wiadomość
-
WreszcieMama wrote:Qasha, Toska super! W takim razie ja sobie licze od skonczonego 12 tygodnia 2 trymestr
i chyba we wtorek poinformuje rodzicow o wnuku:D
Właśnie spojrzalam na kalendarz belly a tam we wtorek informacja: podziel sie wiadomoscia o ciazy ze znajomymitakze to chyba juz ten czas
tym bardziej ze brzucho rooooosnie...
WreszcieMama, a Tobie czasem też się nie zablokował suwaczek ??? -
witam się i ja - młody ma drzemkę więc mogę nadrobić
Byliśmy już w kościele z młodym a na obiadek mąż zrobił grila bo ładna pogoda
jutro mam wizytę u gina - nie wiem czy będzie mnie badała czy tylko wpisze wyniki bo robiła badania ale mam nadzieje ze wyprosze od niej juz l4 bo nie daje rady - kazdego wieczoru po ciezkim dniu boli mnie brzuch pewnie z przeciazenia i zmeczenia -ale może jak jej powiem ze musze nosic te ciezkie walizki czasem w blokach bez wizdy a potem wdychac te smierdzace kosmetyki - nie raz bylo mi tak nie dobrze ze myslalam ze zwymiotuje i jak tu sie usmiechac i rozmawiac z klientka jak mysle tylko o tym by nie zwymiotowac i zeby nie chcialo mi sie non stop sikuWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 15:54
WreszcieMama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny , ja ostatnio mam dużo na głowie robię pierdułki na święta bo i tak siedze na zwolnieniu.
Poza tym wybrzuszyło mnie tak szybko w poprzedniej ciąży taki brzuszek miałam w 16 tygodniu a tu dopiero idzie 11
za dużo zachcianek na ogórki korniszone
http://www.fotosik.pl/zdjecie/bd54fb3eaa5106bcManiuś lubi tę wiadomość
-
cześć, u mnie leniwa niedziela, nawet obiadu nie chciało mi się robić, pozjadałam jakieś resztki z lodówki. Maż był na grzybach więc w sumie nie było dla kogo gotować
teraz wciągnęłam gofry a wieczorem robimy pizzę
Spirit mnie zadziwia jakie wyczulone zmysły mogą być w ciąży, mąż się śmieje że udaję, że śmierdzi mi płyn do naczyć żebym nie musiała zmywać
Hope zdrówka dla synka. Z probiotyków na pewno można enterol (to kiedyś zapisał mi w ciązy gin) i lakcyd (Paula teraz brała i w ulotce pisze że jest bezpieczny dla cieżarówek)
dewa na śniadanie polecam muffiny jajecznechyba jutro zrobię
Qasha jak tam M. dalej psoci czy już przestał psuć Ci nerwy? Współczuję bólu zęba może w ramach wyjątku poratuj się apapem
madu ja idę w czwartek na kontrolę, mialam iść za tydzień ale ze wględu na pobyt w szpitalu idę szybciej
fryzjereczka imbir, przekąś coś w łożku, choćby skórkę z chleba, tabletki permovit, musisz sprawdzić co na Ciebie działa
Klaudia na pewno wyjdzie Ci niskie ryzyko, jak masz potrzebę to zrób, tylko pamietaj że to wyliczone statystycze ryzko a nie gwarancja
camilia gratulacje!
sylwia trochę słabo że musisz się prosić o l4skoro źle sie czujesz to nie powinno być problemu
ggonia w drugiej ciazy widać szybciej, ja już mam brzuch jak z córką w 5/6 mc, boję sie co będzie dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 16:38
Camilia lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
sylwia1985 wrote:ggonia właśnie ponoć w drugiej ciąży widać szybciej - ja już widzę inny brzuch niż miałam a to dopiero koniec 9 tyg aż się boję końcówki
Ja jestem w trzeciej ciąży i mam na razie tak samo płaski jak w poprzednich -
Hej dziewczyny:-) na poczatek od razu pytanie:-) ile minimum musi miec dzidzius cm zeby lekarz dal rade dobrze go "zbadac"? Mam prenatalne 8.11 i tak sobie obliczylam ze powinien miec 4,3cm bo skoro rosnie 1mm dziennie to mniej wiecej tak wychodzi:-) za kazdym razem jak szlam do lekarza obliczalam ile powinien miec dzidzius i sie sprawdzalo;-)
-
sylwia1985 wrote:pokaż
Robione 17.10 ,nie sorry 18.10Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 23:03
Espera, sylwucha89, Maniuś, sylwia1985, Arwi, Camilia, zastrzeŻona lubią tę wiadomość
-
uska 4,5cm to minimum
mabelle nie lubię Cięzajefajny brzuch! o taki będę walczyc latem!
Qasha eh ten Twój chłop. Mam nadzieję, ze jednak się ogarnie, masz rację, najwyższy czas nim porządnie potrząsnąćMabelle, Arwi, toska_88 lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.