X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Espera Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie zrobilam moje wymarzone bakłażany a'la parmigiana.... Już w piekarniku i Apach się rozchodzi.... Mmmm....

Mabelle, monika_89, sylwucha89, Madu1611, Arwi lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    uska 4,5cm to minimum

mabelle nie lubię Cię :P zajefajny brzuch! o taki będę walczyc latem!

Qasha eh ten Twój chłop. Mam nadzieję, ze jednak się ogarnie, masz rację, najwyższy czas nim porządnie potrząsnąć

Kochana, na tym zdjęciu to ja jestem juz utyta :D i mam mnóstwo tłuszczyku dookoła. Normalnie to jest mniejszy i umięśniony...raczej ;)

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Espera Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabelle, piękny brak brzucha! taki brzuch to ja sobie zrobię po ciąży.... Plan był przed ale nie zdążyłam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 17:35

Mabelle, toska_88 lubią tę wiadomość

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:25

Mabelle lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Dalej jesteśmy pokłóceni, ale dobija się do mnie i przeprasza. Powiedziałam mu, że dopóki nie zrobi czegoś w sprawie swojego bezrobocia (nawet CV nie napisał!!) ani nie zacznie pisać pracy magisterskiej i nie pokaże mi efektów to ma się do mnie nie odzywać, bo mi się nie wolno denerwować. Powiedziałam mu też, że jak się nie pojawi na prenatalnych to dla mnie to będzie oznaczać, że jednak nie chce tego dziecka, a wtedy może już pakować moje rzeczy i g mnie obchodzi, że na poniedziałek się umowił z majstrami od podłogi, nie od dziś wie, kiedy są badania.
    Mam dość cackania się z nim, najwyższy czas nim potrząsnąć, albo się ogarnie, albo... cóż. Niech tym razem on da coś od siebie i pokaże, że mu zależy.

A co do apapu to nie zaryzykuję alergii, więc ratuję się zimnymi okładami :) Trochę pomagają :)

Dzisiaj miałam mega ochotę na Schweppes Bitter Lemon no i musiałam kupić małą puszkę i wypić, bo bym nie wytrzymała :D
    Quasha skoro praca mgr nie obroniona,bez pracy to jak on chce cie utrzymac jak sie dziecko urodzi?na twoja wyplate liczy czy na co?rodzice wam wszystko dadza?no rece i cycki mi opadly tak mnie wkur.....il!!!!wr....o zgrozo wymiekam...powiedz mu ze tu duzo jest takich na ktorych dziala jak plachta na byka i niech uwaza i zajmie sie dojrzaloscia bo ta w najblizszym czasie mu sie przyda.

Mabelle, sylwucha89 lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabelle wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b2e7712f699.jpg

Robione 17.10 ,nie sorry 18.10 :P
    Jak ty masz lekko z tluszczykiem to ja jestem spaslak i tyle w temacie;)

Arwi, Camilia, rybka33 lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera wrote:
    Wreszcie zrobilam moje wymarzone bakłażany a'la parmigiana.... Już w piekarniku i Apach się rozchodzi.... Mmmm....
    Koochaaammm bakłażany!!! W każdej postaci. Przynajmniej raz w tygodniu są w menu.

U mnie w drugiej ciąży brzuszek dużo szybciej się pokazał. Z pierwszej ciąży zostało mi 4 kg. Pracowałam nad nimi dzielnie ale nie zdążyłam sie wszystkich pozbyć bo hop siup w drugą ciążę zaszłam. :)
    Mabelle, Twój dzidziol to chyba się kręgosłupa trzyma ;). Ja też chcę taki brzuch ale po urodzeniu :)

Qasha, ja to już nie wiem czy Ci współczuć czy podziwiać? :/ Skąd Ty masz siłę żeby to znosić ? Ja bym nie dała rady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 18:32

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki wielki beben ze szok... Najgorzej wieczorami bo wtedy wygladam jak w 18tyg. Szkoda ze to od z wzdec:-) jakbym Wam pokaala zdjecie z Przedwczoraj to byscie nie Uwierzyly ze to 11 tydz;-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Dalej jesteśmy pokłóceni, ale dobija się do mnie i przeprasza. Powiedziałam mu, że dopóki nie zrobi czegoś w sprawie swojego bezrobocia (nawet CV nie napisał!!) ani nie zacznie pisać pracy magisterskiej i nie pokaże mi efektów to ma się do mnie nie odzywać, bo mi się nie wolno denerwować. Powiedziałam mu też, że jak się nie pojawi na prenatalnych to dla mnie to będzie oznaczać, że jednak nie chce tego dziecka, a wtedy może już pakować moje rzeczy i g mnie obchodzi, że na poniedziałek się umowił z majstrami od podłogi, nie od dziś wie, kiedy są badania.
    Mam dość cackania się z nim, najwyższy czas nim potrząsnąć, albo się ogarnie, albo... cóż. Niech tym razem on da coś od siebie i pokaże, że mu zależy.

A co do apapu to nie zaryzykuję alergii, więc ratuję się zimnymi okładami :) Trochę pomagają :)

Dzisiaj miałam mega ochotę na Schweppes Bitter Lemon no i musiałam kupić małą puszkę i wypić, bo bym nie wytrzymała :D

Witajcie dziewczyny podczytuję was co dzień miałam ciężkie dni wczoraj migrena zz wymiotami masakra..ale dzis o niebo lepiej czuje ze żyje..
    Quasha mam rade dla ciebie daj mu popalić pokaz ze jesteś o wiele więcej warta niz on sobie myśli ja cos wiem na ten temat 14 lat temu poza moim bylym świata nie widziałam tylko on się liczył a jak dziecko pojawilo sie na świecie pokazał na co go stać mimo ze pracowal żal mu bylo na wszystko dla dziecka na pieluchy szczepionki wózek to byla masakra..ale nie żal mu bylo na imprezy z kumplami nie potrafił nas nawet odebrać ze szpitala (odebrał mnie brat z moja mamą) to bylo chore małżeństwo fakt ze oczy mi sie otwarly po 9 latach małżeństwa ale gn..ja zabolalo to ze potrafiłam zawalczyć o swoje o spokój o to ze schudlam ponad 20kg zmieniłam sie totalnie a jego szlak trafia do dzis ze syn jest za mną ze wyprowadzilam sie od rodziców ponad 120 km ze jestem szczęśliwa..traktował mnie jak śmiecia a swojemu synowi przez 14 lat nie powiedzial kocham cie..żenada..nie daj sie uwierz mi łatwiej samej wychować dziecko zaluje tego ze wtedy podjelam decyzje o małżeństwie z nim bo nie bylo go w nasze zyciu wg i tak samo jej rodziców w zyciu Kubusia..do dzis tak jest..
    Wiec trzymam kciuki za odpowiednie decyzje twoje.nerwy szkodzą i tobie i maleństwu..

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, powróciłam po trudnym weekendzie (studia), jestem tak padnięta, że co chwilę przysypiam.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabelle wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b2e7712f699.jpg

Robione 17.10 ,nie sorry 18.10 :P
    no piękny :)

Mabelle lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej malduje się w 11tyg <3

I z końcówki zajęć :) zaraz do domu ! JUPII <3 !!!

Mabelle, Demsik, Maniuś, Camilia lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

toska_88 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ggonia właśnie ponoć w drugiej ciąży widać szybciej - ja już widzę inny brzuch niż miałam a to dopiero koniec 9 tyg aż się boję końcówki

U mnie tez juz nieźle widac brzuchol hehehh... Ale niech patrzą ja dumna jestem z tego w pierwszej ciąży termin miałam na grudnia a brzuch bylo widac dopiero pod koniec września..

Madu1611 lubi tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    a ja t mam taki brzuch że z powodzeniem mogłabym iść do kasy pierwszeństwa :P

Hahhaha ,rozbawiłas mnie ;)

Ja miałam ten plus,ze od razu po porodzie jeszcze w szpitalu brzuch mi się wklęsł (po obydwu porodach).Nigdy nie miałam takiej oponki pociazowej ,chociaż nie wiadomo jak będzie tym razem. Cóż starość nie radość,mlodosc nie wieczność :P

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie się czyta Wasze posty :)
    Zwłaszcza te o pozytywnym myśleniu i braku czarnowidztwa, pomagają bardzo!
    Czarnowidztwo to coś, czego robienie opanowałam do do perfekcji. Dzisiaj na przykład mam wrażenie, że mam nieco mniej nabrzmiałe piersi i oczywiście panikuję i zamęczam chłopa - są takie jak wczoraj? nie spadły? nie rozchodzą się bardziej na boki? - o tak co 5 minut.
    Na szczęście w nocy znowu biegałam do łazienki (5x!), a teraz mam lekkie mdłości, więc postanowiłam trochę odpuścić z tym czarnowidztwem; zobaczymy, na jak długo :s.

Madu1611 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już tak widać że wszyscy patrzą :D
    moja znajoma jest w 5 msc pierwszej ciąży i mamy praktycznie takie same brzuszki , no ale ona to chudzinka była a ja do szczuplutkich nigdy nie należałam ;)

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam brzuch wielki, aż się dziwię, że rodzina nic nie podejrzewa.
    Na wadze tyle samo co przed ciążą, a w pasie min. kilka cm więcej :)

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wielki brzuch więc musiałam powiedzieć w pracy :)
    Też praktycznie co drugi dzień mam takie myśli czy wszystko ok bo objawów brak Ale zawsze sobie mówię ze póki nie krwawie to musi być dobrze :)
    Zmęczona jestem dzisiaj a tu trzeba do 20 wytrzymać i dzieci położyć.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ