MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaapi wrote:Witam mamusie!
Dołączamy do was termin wg. USG 25.05
Hej. Mamy ten sam termin. Moze powiesz cos o sobie i o swojej ciazy?
Ja po zjedzeniu czegokolwiek mam brzuch jak w 6 mcu heh mimo ze ogólnie jest płaski.
Dzisiaj tesciowa zrobila roladkiii -
plus jednej drzemki w ciągu dnia = już spi, wolny wieczór
pizza w piecu, zimne bezalkoholowe (!) piwo w lodówce, tak to mogę żyć, czuję że dobijam do 2 trymestru, wracają mi siły
Mabelle jak Ty masz tłuszcz to ja wyglądam jak ludzik michelin
Hope widziałam, że nademną ostatnio 2 kasjerki w rosmanie dumały czy mnie wołać czy nie bo nie były pewne czy jesyemw ciaży
kamililtek przed Tobą pół roku ciąży i cale życie macierzyństwia jak bedziesz wszystko rozkładac na czynniki pierwsze to się wykończyszMabelle, Hope_, Kamilutek lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Kleopatra,ja też codziennie się zastanawiam czy wszystko dobrze, bo objawy( czyt.mdlosci) ostatnio u mnie baaardzo rzadko,nie rzygalam wcale. U lekarza ostatnio byłam 3.10 od tamtej pory nic złego się nie dzieje ,nie plamię więc mam nadzieję że wszystko ok.
Prenatalne w piątek, 28.10 i chyba zwariuję do tego czasu:/ -
Witam wieczorową porą
Właśnie zjadłam dwa chickenburgery z Mc... Ale to nadal nie to co mi się chciało... Sama nie wiem co mi się dokładnie chce...
W piątek jedziemy do Polski na wszystkich świętych i wracamy już we wtorek bo w środę 2.11 mam wizytę...
Tak mnie boli głowa drugi dzień że zwariuje normalnie... Ciśnienie 90/60...
Dziewczyny w kolejnych ciazach, kiedy można się spodziewać pierwszych ruchów???Arwi, toska_88 lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór:) Jestem tu nowa. Jestem Monika, mam 24 lata. To moja 3 ciąża( mam nadzieję, że drugi szczęśliwy poród- jestem mamą Aniołka). Jestem w 10 tygodniu ciąży i od dwóch tygodni mam stwierdzoną cukrzycę ciążową, oprócz tego przyjmuję luteinę, acard, wit. D3, jod i kwas foliowy. Starczy synuś Remigiusz ma 5 lat, Aniołek odszedł rok i 10 miesięcy temu w 9 tygodniu ciąży. Chciałam się serdecznie przywitać
Demsik, Mabelle, ggonia, Arwi, Uszczesliwiona, Hope_, Uska, Madu1611, sylwucha89, Camilia, Karotka, Kamilutek, Breezee, rybka33 lubią tę wiadomość
Słodka mama -
Słodka mama wrote:Dobry wieczór:) Jestem tu nowa. Jestem Monika, mam 24 lata. To moja 3 ciąża( mam nadzieję, że drugi szczęśliwy poród- jestem mamą Aniołka). Jestem w 10 tygodniu ciąży i od dwóch tygodni mam stwierdzoną cukrzycę ciążową, oprócz tego przyjmuję luteinę, acard, wit. D3, jod i kwas foliowy. Starczy synuś Remigiusz ma 5 lat, Aniołek odszedł rok i 10 miesięcy temu w 9 tygodniu ciąży. Chciałam się serdecznie przywitaćDemsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
Słodka mama wrote:Dobry wieczór:) Jestem tu nowa. Jestem Monika, mam 24 lata. To moja 3 ciąża( mam nadzieję, że drugi szczęśliwy poród- jestem mamą Aniołka). Jestem w 10 tygodniu ciąży i od dwóch tygodni mam stwierdzoną cukrzycę ciążową, oprócz tego przyjmuję luteinę, acard, wit. D3, jod i kwas foliowy. Starczy synuś Remigiusz ma 5 lat, Aniołek odszedł rok i 10 miesięcy temu w 9 tygodniu ciąży. Chciałam się serdecznie przywitać
Witaj,milo że dołączyłas do nas
Na kiedy masz TP ?? -
nick nieaktualnySłodka mama wrote:Dobry wieczór:) Jestem tu nowa. Jestem Monika, mam 24 lata. To moja 3 ciąża( mam nadzieję, że drugi szczęśliwy poród- jestem mamą Aniołka). Jestem w 10 tygodniu ciąży i od dwóch tygodni mam stwierdzoną cukrzycę ciążową, oprócz tego przyjmuję luteinę, acard, wit. D3, jod i kwas foliowy. Starczy synuś Remigiusz ma 5 lat, Aniołek odszedł rok i 10 miesięcy temu w 9 tygodniu ciąży. Chciałam się serdecznie przywitać
Witaj wśród majóweczek
-
ja ruchy poczułam późno 19+5 mimo łożyska na tylniej ścianie, ale podobno szczupłe osoby szybciej je czują. Licze że tym razem jako że to druga ciąża poczuję je szybciej. BBF podpowiada ze mogę poczuć koło 16tc więc za 3 tygodnie!
Slodka mama witaj
Qasha widze że przyszły szwagier wziął się za robotę, ostnio pisałaś że o tym nie myśli. A Marcin cóz... pokazałaś mu że nie zalezy Ci na kasie tylko na nim, na stworzeniu z nim rodziny i mozna być wyrozumiałym ale tu prawe 30stka na karku więc wypadałoby żeby chłop się ogarnąłArwi, Maniuś lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Qasha ,wydaje mi się,ze jak zobaczy swoje Dzieciątko i weźmie je na ręce to może coś w nim pęknie i się w końcu ogarnie.
Życzę Ci tego z całego sercaArwi lubi tę wiadomość
-
Moj maz sie ogarnął dopiero na początku tegp roku jak go zostawiłam. 6 lat hulal sobie po imprezach z kolegami i panienlami a ja myslalam ze jest w pracy...jakiez to naiwne bylo...bylam tak zakochana ze oklamywalam sama siebie ze mnie kocha o jest mi wierny...peklo we mnie cos jak dowiedzialam sie o wszystkim. Teraz jest mi z nim dobrze, stara sie i mysli przyszłościowo, nie ma kolegow jest Rodzina teraz szczesliwa:-)
a pierwsze ruchy w pierwszej ciazy poczulam w 14 tyg bardzo Szybko;-)Arwi, GoNia1979, Demsik, sylwucha89, Mabelle, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Dziękuję wam za miłe słowa i wsparcie
Jakoś musimy dać radę
Ps. Marcin chyba pogodził się z synem, bo już mówi ciągle tylko KubuśCzuję, że po prenatalnych zmieniam suwaczek
GoNia1979, Madu1611, monika_89, Mabelle, Demsik, sylwucha89, Camilia, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Uska wrote:Moj maz sie ogarnął dopiero na początku tegp roku jak go zostawiłam. 6 lat hulal sobie po imprezach z kolegami i panienlami a ja myslalam ze jest w pracy...jakiez to naiwne bylo...bylam tak zakochana ze oklamywalam sama siebie ze mnie kocha o jest mi wierny...peklo we mnie cos jak dowiedzialam sie o wszystkim. Teraz jest mi z nim dobrze, stara sie i mysli przyszłościowo, nie ma kolegow jest Rodzina teraz szczesliwa:-)
a pierwsze ruchy w pierwszej ciazy poczulam w 14 tyg bardzo Szybko;-) -
Ja pierwsze ruchy poczułam w połowie 18 tygodnia, łożysko miałam umiejscowione z przodu ( podobno wtedy ruchy są mniej i delikatniej odczuwalne). Już nie mogę się doczekać kiedy ten maluszek da o sobie znać
, fantastyczne uczucie
Słodka mama a termin na kiedy?
Qasha, Ty wiesz najlepiej czy Wasz związek rokuje na przyszłość. Jeśli tak to oby wszystko się ułożyło po Twojej myśli. A M musi dużo zmienić żeby się zrehabilitować. Nie odpuszczaj mu i bądź konsekwentna. PowodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 20:50