X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Wróciłam ze sklepu, kupiłam lody waniliowe. Lody nie pytają, lody rozumieją :D

Szczególnie te 2,5 litrowe.

Dzisiaj nie jem kolacji! :D

A Wy? Co niegrzecznego dzisiaj wpadło? :D
    U mnie chipsy paprykowe... pół paczki na spółkę z mężem ;)

Sylwucha89, Qasha, dziekuję za odpowiedź :)
    Ewelinka33, Fara witajcie :):)

sylwucha89 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne wiadomości powizytowe!!! Ja padam. Dziś obudzilam się o ,3.48 na siku i już nie zasnęłam... Dobranoc...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 17:51

sylwucha89, ag194 lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • rybka33 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wizytuję o 8 rano az sie nie mogę doczekać.Trzeba się jeszcze ogarnąć i spać.Dobrej nocy dla Was.

Kleopatra lubi tę wiadomość

:(
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadlam zobaczyc co slychac i zaraz ide spac bo padam

Gratulacje wizyt

ja też mialam dopiero jedno usg bo lekarka nie robi ich duzo i nastepne ush nan dopiero 28 listopada
    14 ide ale pewnie zbada szyjke i wpisze wyniki badan i tyle

milej nocki

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh ja od tygodnia jem jak opentana, mam takie dziwne smaki :O a to kasza manna z sokiem a to spaghetti, chipsy to chyba co dwa dni jem ohh co to będzie później :/ dobranoc kobietki :)

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia ojej! może to jakieś zatrucie?

ja uciekam posłuchać dzidziola i spać, dobrej nocy :)

WreszcieMama, Mabelle lubią tę wiadomość

• Leirion Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu cala w czapkach. Teraz puchnie mi okolica oka.jutro mam dermatologa. Zobaczymy co powie..

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Madu1611 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Ja to tak wpadam tu i wypadam jak bumerang ;)

Super wiesci z wizyt przynosicie. Gratuluje Wielkich Ludzi <3

Wyobrazcie sobie, ze u mnie usg beda tylko dwa na cale 9 miechow. Pierwsze okolo 12 tyg (juz bylo)i drugie w 20 tyg (chyba, ze cos sie zacznie dziac niepokojacego to oczywiscie na podglad wysla). Takze zatesknie sie za moim bobasem :( Zostaje mi glaskanie rosnacego brzuchola i czekanie na ruchy. A te w pierwszej ciazy poczulam w 18 tyg i to podobno bylo wczesnie. Na razie cisza w brzuszku, nikt mnie jeszcze nie cmyra ale czekam z utesknieniem.

Witajcie Nowe Majoweczki :). Pamietam jak nie tak dawno (z 200 stron do tylu ;) )pierwszy raz sie tu odezwalam i jak fajnie mnie dziewczyny przyjelyscie :). A tak swoja droga to ciekawe ile jeszcze dziewczyn z ukrycia sledzi majowy watek. Wylazic z krzakow :P
    Ooo i zaraz 500 strona trzasnie :)

Do jutra Mamuski :) <3

Ps produkujcie dalej, bede miala co poczytac rano jak wstane :). Tym co moga i tym co JUZ moga, udanych seksow! Moze i mi sie cos milego dzis przytrafi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 23:34

blubka, Kleopatra, Maniuś lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba muszę zrezygnować z mojego ulubionego ostatnio napoju (soczek jabłkowy), bo mam po nim straszną zgagę D:
    Jeju i jak tu zasnąć :(

No nic, dobranoc dziewczyny <3

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się cały dzień nie czyta, to się później do drugiej nadrabia :)

Padłam po tekście Tosi-"Gabrycha wyczesana jak na studniówkę" :D :D :D,chyba w excelu trzeba będzie jeszcze jedną zakładkę założyć-złote myśli Tośki :D no nie ma bata ;)

Widzę,że wizyty udane :)Ja też dziś byłam,przez chwilę widziałam Maleństwo. A dziś rano jak się obudziłam około 8 poczułam 2 smyrnięcia. Uśmiechnęłam się i odsmyrałam :)
    Moja teściowa wiecznie mi powtarza, że pierwsze ruchy trzeba zapamiętać-w sensie godzinę, o której się je poczuło, bo najprawdopodobniej gdzieś w okolicach tej pory będzie poród. Także od razu pomyślałam, że co, że rano? 8 rano-przecież to środek nocy dla mnie! :)

Tosia pisała o wadze, ja przed wizytą specjalnie nie zjadałam obiadu, żeby wagą się nie podłamać. Pani Dr powiedziała waga oki, także z tej radości, jak wróciłam z wizyty, nafutrowałam się jak dzika :)

Kamilutek,co do pracy-po urodzeniu dziecka priorytety się zmieniają. Kiedyś byłam niemal pracoholiczką i owszem tesknię za wyzwaniami, za pracą, za ludźmi.Długo pracowałam na swoją pozycję. Będąc w ciąży zrezygnowałam z tego, opuściłam też miasto, które kochałam, znajomych. Wiec ciąża nie była tylko odejściem z pracy, ale też zmianą całego otoczenia. Ciężko było,ale dziś nie żałuję ani chwili. Plan jest taki, że wrócę na rynek pracy ze zdwojoną siłą, to nic, że po około 4 letniej przerwie (Synek musi mieć przecież rodzeństwo!:)). Wierzę w to, że skoro świetnie sobie radziłam, to i później sobie poradzę. Nie chciałam znowu czegoś zaczynać, by za chwilę iść na macierzyński. A może i Ty po pierwszym dziecku nie wrócisz do pracy, bo zdecydujesz się iść za ciosem i zapragniesz drugiego. Kto wie ;)

blubka, Hope_, Kleopatra, toska_88, Madu1611, monika_89, Maniuś lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobitki :)
    JA juz nie śpię, że 40 min,bo mój mąż z dziećmi tak się szykowali na pogrzeb ,że cały dom postawili na nogi.
    Ja oczywiście nie jadę,bo to za daleko jakieś 440 km w jedna stronę od nas do Bielawy.Wole nie ryzykować.

Spróbuję jeszcze usunąć, dziś dzień lenia, chata wolna można pospać
    U mnie szaro, buro i pizga strasznie wiatrem. Aż się nie chce z łóżka wychodzić. ;)

Wizytujacym mamusiom życzę samych cudownych wieści <3

Dobrego czwartku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 06:28

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 oto przepis:
    1 brokuł
    1 op słonecznika
    1 ser feta
    1 puszka kukurydzy
    Sos 1 łyżka musztardy+ 2 łyżki majonezu
    Słonecznik lekko zarumienić na suchej patelni, ostudzić.
    Brokuł chwilkę podgotowac, ostudzić dodać ser pokrojony w kostkę, słonecznik i kukurydzę. Polać sosem lekko wymieszać. Gotowe!

Mabelle, sylwucha89, Misia 69 lubią tę wiadomość

• Mabelle Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A można jeść feta ,bo ja ostatnio wyczytalam gdzieś ze w ciąży nie wolno.
    Oczywiście się wystraszylam, bo ja też jadłam ;)
    Ale przecież nie zjada się go kilogram na raz ;)

Tez zrobię brokułową :)

blubka lubi tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzygalam cala noc... nie moge sie szklanki wody napic bo od razu idzie...
    Po poludniu jade do szpitala ;(

GoNia1979 lubi tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

wszystkim wczorajszym wizytujacym dziewczynom gratuluję wspaniałych wieści i dużych dzieci. Brawo Wy!
    Za dzisiejsze trzymam kciuki.powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:47

ag194, Maniuś lubią tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Rzygalam cala noc... nie moge sie szklanki wody napic bo od razu idzie...
    Po poludniu jade do szpitala ;(
    Zyrcia może nie czekaj tylko jedź od razu, po co masz się męczyć jeszcze cały dzień

• blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabelle wrote:
    A można jeść feta ,bo ja ostatnio wyczytalam gdzieś ze w ciąży nie wolno.
    Oczywiście się wystraszylam, bo ja też jadłam ;)
    Ale przecież nie zjada się go kilogram na raz ;)

Tez zrobię brokułową :)
    Wiesz nigdy się nie zastanawiałam czy nie można. :-) ja kupuję ser Favita żółty i smakuje mi wybitnie :-)

Mabelle lubi tę wiadomość

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Blubka dziękuję bardzo za przepis jutro będę robić ;) a fetę też uwielbiam :)

Zyrcia nie męcz się tylko jedź dostaniesz kroplówkę i poczujesz się lepiej.

Ja uciekam robić chałkę ;)

blubka lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastrzeŻona wrote:
    Kamilutek,co do pracy-po urodzeniu dziecka priorytety się zmieniają. Kiedyś byłam niemal pracoholiczką i owszem tesknię za wyzwaniami, za pracą, za ludźmi.Długo pracowałam na swoją pozycję. Będąc w ciąży zrezygnowałam z tego, opuściłam też miasto, które kochałam, znajomych. Wiec ciąża nie była tylko odejściem z pracy, ale też zmianą całego otoczenia. Ciężko było,ale dziś nie żałuję ani chwili. Plan jest taki, że wrócę na rynek pracy ze zdwojoną siłą, to nic, że po około 4 letniej przerwie (Synek musi mieć przecież rodzeństwo!:)). Wierzę w to, że skoro świetnie sobie radziłam, to i później sobie poradzę. Nie chciałam znowu czegoś zaczynać, by za chwilę iść na macierzyński. A może i Ty po pierwszym dziecku nie wrócisz do pracy, bo zdecydujesz się iść za ciosem i zapragniesz drugiego. Kto wie ;)

W sumie to zawsze chciałam mieć dwójkę albo trójkę, tylko boję się, że jestem już za stara - 34 stuknęło jak nic, cztery lata dzieciak kazał nam na siebie czekać.

Mabelle jeśli feta z mleka pasteryzowanego to można jeść. Sprawdzaj na opakowaniu co piszą.

Dzisiaj mija ten dzień ciąży, który ostatnio skończył się paskudnie poronieniem, a mi nic! Zero plamień! I jak wstawałam w nocy na siku 4 razy, tak dalej wstaje, i mdłości mam, i wielki brzuchol, i jestem ZACHWYCONA! Niby człowiek stara się nie stresować, ale jednak czeka na te kamienie milowe jak za zbawienie :)

Miłego dnia wszystkim!

Mabelle, Madu1611, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ