X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Wróciłam ze sklepu, kupiłam lody waniliowe. Lody nie pytają, lody rozumieją :D

Szczególnie te 2,5 litrowe.

Dzisiaj nie jem kolacji! :D

A Wy? Co niegrzecznego dzisiaj wpadło? :D
    U mnie chipsy paprykowe... pół paczki na spółkę z mężem ;)

Sylwucha89, Qasha, dziekuję za odpowiedź :)
    Ewelinka33, Fara witajcie :):)

sylwucha89 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne wiadomości powizytowe!!! Ja padam. Dziś obudzilam się o ,3.48 na siku i już nie zasnęłam... Dobranoc...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 17:51

sylwucha89, ag194 lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • rybka33 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wizytuję o 8 rano az sie nie mogę doczekać.Trzeba się jeszcze ogarnąć i spać.Dobrej nocy dla Was.

Kleopatra lubi tę wiadomość

:(
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadlam zobaczyc co slychac i zaraz ide spac bo padam

Gratulacje wizyt

ja też mialam dopiero jedno usg bo lekarka nie robi ich duzo i nastepne ush nan dopiero 28 listopada
    14 ide ale pewnie zbada szyjke i wpisze wyniki badan i tyle

milej nocki

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh ja od tygodnia jem jak opentana, mam takie dziwne smaki :O a to kasza manna z sokiem a to spaghetti, chipsy to chyba co dwa dni jem ohh co to będzie później :/ dobranoc kobietki :)

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia ojej! może to jakieś zatrucie?

ja uciekam posłuchać dzidziola i spać, dobrej nocy :)

WreszcieMama, Mabelle lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu cala w czapkach. Teraz puchnie mi okolica oka.jutro mam dermatologa. Zobaczymy co powie..

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Madu1611 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Ja to tak wpadam tu i wypadam jak bumerang ;)

Super wiesci z wizyt przynosicie. Gratuluje Wielkich Ludzi <3

Wyobrazcie sobie, ze u mnie usg beda tylko dwa na cale 9 miechow. Pierwsze okolo 12 tyg (juz bylo)i drugie w 20 tyg (chyba, ze cos sie zacznie dziac niepokojacego to oczywiscie na podglad wysla). Takze zatesknie sie za moim bobasem :( Zostaje mi glaskanie rosnacego brzuchola i czekanie na ruchy. A te w pierwszej ciazy poczulam w 18 tyg i to podobno bylo wczesnie. Na razie cisza w brzuszku, nikt mnie jeszcze nie cmyra ale czekam z utesknieniem.

Witajcie Nowe Majoweczki :). Pamietam jak nie tak dawno (z 200 stron do tylu ;) )pierwszy raz sie tu odezwalam i jak fajnie mnie dziewczyny przyjelyscie :). A tak swoja droga to ciekawe ile jeszcze dziewczyn z ukrycia sledzi majowy watek. Wylazic z krzakow :P
    Ooo i zaraz 500 strona trzasnie :)

Do jutra Mamuski :) <3

Ps produkujcie dalej, bede miala co poczytac rano jak wstane :). Tym co moga i tym co JUZ moga, udanych seksow! Moze i mi sie cos milego dzis przytrafi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 23:34

blubka, Kleopatra, Maniuś lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba muszę zrezygnować z mojego ulubionego ostatnio napoju (soczek jabłkowy), bo mam po nim straszną zgagę D:
    Jeju i jak tu zasnąć :(

No nic, dobranoc dziewczyny <3

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się cały dzień nie czyta, to się później do drugiej nadrabia :)

Padłam po tekście Tosi-"Gabrycha wyczesana jak na studniówkę" :D :D :D,chyba w excelu trzeba będzie jeszcze jedną zakładkę założyć-złote myśli Tośki :D no nie ma bata ;)

Widzę,że wizyty udane :)Ja też dziś byłam,przez chwilę widziałam Maleństwo. A dziś rano jak się obudziłam około 8 poczułam 2 smyrnięcia. Uśmiechnęłam się i odsmyrałam :)
    Moja teściowa wiecznie mi powtarza, że pierwsze ruchy trzeba zapamiętać-w sensie godzinę, o której się je poczuło, bo najprawdopodobniej gdzieś w okolicach tej pory będzie poród. Także od razu pomyślałam, że co, że rano? 8 rano-przecież to środek nocy dla mnie! :)

Tosia pisała o wadze, ja przed wizytą specjalnie nie zjadałam obiadu, żeby wagą się nie podłamać. Pani Dr powiedziała waga oki, także z tej radości, jak wróciłam z wizyty, nafutrowałam się jak dzika :)

Kamilutek,co do pracy-po urodzeniu dziecka priorytety się zmieniają. Kiedyś byłam niemal pracoholiczką i owszem tesknię za wyzwaniami, za pracą, za ludźmi.Długo pracowałam na swoją pozycję. Będąc w ciąży zrezygnowałam z tego, opuściłam też miasto, które kochałam, znajomych. Wiec ciąża nie była tylko odejściem z pracy, ale też zmianą całego otoczenia. Ciężko było,ale dziś nie żałuję ani chwili. Plan jest taki, że wrócę na rynek pracy ze zdwojoną siłą, to nic, że po około 4 letniej przerwie (Synek musi mieć przecież rodzeństwo!:)). Wierzę w to, że skoro świetnie sobie radziłam, to i później sobie poradzę. Nie chciałam znowu czegoś zaczynać, by za chwilę iść na macierzyński. A może i Ty po pierwszym dziecku nie wrócisz do pracy, bo zdecydujesz się iść za ciosem i zapragniesz drugiego. Kto wie ;)

blubka, Hope_, Kleopatra, toska_88, Madu1611, monika_89, Maniuś lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobitki :)
    JA juz nie śpię, że 40 min,bo mój mąż z dziećmi tak się szykowali na pogrzeb ,że cały dom postawili na nogi.
    Ja oczywiście nie jadę,bo to za daleko jakieś 440 km w jedna stronę od nas do Bielawy.Wole nie ryzykować.

Spróbuję jeszcze usunąć, dziś dzień lenia, chata wolna można pospać
    U mnie szaro, buro i pizga strasznie wiatrem. Aż się nie chce z łóżka wychodzić. ;)

Wizytujacym mamusiom życzę samych cudownych wieści <3

Dobrego czwartku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 06:28

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwucha89 oto przepis:
    1 brokuł
    1 op słonecznika
    1 ser feta
    1 puszka kukurydzy
    Sos 1 łyżka musztardy+ 2 łyżki majonezu
    Słonecznik lekko zarumienić na suchej patelni, ostudzić.
    Brokuł chwilkę podgotowac, ostudzić dodać ser pokrojony w kostkę, słonecznik i kukurydzę. Polać sosem lekko wymieszać. Gotowe!

Mabelle, sylwucha89, Misia 69 lubią tę wiadomość

• Mabelle Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A można jeść feta ,bo ja ostatnio wyczytalam gdzieś ze w ciąży nie wolno.
    Oczywiście się wystraszylam, bo ja też jadłam ;)
    Ale przecież nie zjada się go kilogram na raz ;)

Tez zrobię brokułową :)

blubka lubi tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzygalam cala noc... nie moge sie szklanki wody napic bo od razu idzie...
    Po poludniu jade do szpitala ;(

GoNia1979 lubi tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

wszystkim wczorajszym wizytujacym dziewczynom gratuluję wspaniałych wieści i dużych dzieci. Brawo Wy!
    Za dzisiejsze trzymam kciuki.powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:47

ag194, Maniuś lubią tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Rzygalam cala noc... nie moge sie szklanki wody napic bo od razu idzie...
    Po poludniu jade do szpitala ;(
    Zyrcia może nie czekaj tylko jedź od razu, po co masz się męczyć jeszcze cały dzień

• blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mabelle wrote:
    A można jeść feta ,bo ja ostatnio wyczytalam gdzieś ze w ciąży nie wolno.
    Oczywiście się wystraszylam, bo ja też jadłam ;)
    Ale przecież nie zjada się go kilogram na raz ;)

Tez zrobię brokułową :)
    Wiesz nigdy się nie zastanawiałam czy nie można. :-) ja kupuję ser Favita żółty i smakuje mi wybitnie :-)

Mabelle lubi tę wiadomość

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Blubka dziękuję bardzo za przepis jutro będę robić ;) a fetę też uwielbiam :)

Zyrcia nie męcz się tylko jedź dostaniesz kroplówkę i poczujesz się lepiej.

Ja uciekam robić chałkę ;)

blubka lubi tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastrzeŻona wrote:
    Kamilutek,co do pracy-po urodzeniu dziecka priorytety się zmieniają. Kiedyś byłam niemal pracoholiczką i owszem tesknię za wyzwaniami, za pracą, za ludźmi.Długo pracowałam na swoją pozycję. Będąc w ciąży zrezygnowałam z tego, opuściłam też miasto, które kochałam, znajomych. Wiec ciąża nie była tylko odejściem z pracy, ale też zmianą całego otoczenia. Ciężko było,ale dziś nie żałuję ani chwili. Plan jest taki, że wrócę na rynek pracy ze zdwojoną siłą, to nic, że po około 4 letniej przerwie (Synek musi mieć przecież rodzeństwo!:)). Wierzę w to, że skoro świetnie sobie radziłam, to i później sobie poradzę. Nie chciałam znowu czegoś zaczynać, by za chwilę iść na macierzyński. A może i Ty po pierwszym dziecku nie wrócisz do pracy, bo zdecydujesz się iść za ciosem i zapragniesz drugiego. Kto wie ;)

W sumie to zawsze chciałam mieć dwójkę albo trójkę, tylko boję się, że jestem już za stara - 34 stuknęło jak nic, cztery lata dzieciak kazał nam na siebie czekać.

Mabelle jeśli feta z mleka pasteryzowanego to można jeść. Sprawdzaj na opakowaniu co piszą.

Dzisiaj mija ten dzień ciąży, który ostatnio skończył się paskudnie poronieniem, a mi nic! Zero plamień! I jak wstawałam w nocy na siku 4 razy, tak dalej wstaje, i mdłości mam, i wielki brzuchol, i jestem ZACHWYCONA! Niby człowiek stara się nie stresować, ale jednak czeka na te kamienie milowe jak za zbawienie :)

Miłego dnia wszystkim!

Mabelle, Madu1611, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ