X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 17:51

Kleopatra, ag194 lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz nie mam z kim Leona zpstawic :/

• koalaa Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    sylwucha89 oto przepis:
    1 brokuł
    1 op słonecznika
    1 ser feta
    1 puszka kukurydzy
    Sos 1 łyżka musztardy+ 2 łyżki majonezu
    Słonecznik lekko zarumienić na suchej patelni, ostudzić.
    Brokuł chwilkę podgotowac, ostudzić dodać ser pokrojony w kostkę, słonecznik i kukurydzę. Polać sosem lekko wymieszać. Gotowe!

robię bardzo podobną tylko zamiast kukurydzy daję trochę szynki pokrojonej w cieniutkie paseczki a sos nie musztardowy tylko czosnkowy z jogurtu greckiego i majonezu, jedna z moich ulubionych sałatek :)
    Mabelle wrote:
    A można jeść feta ,bo ja ostatnio wyczytalam gdzieś ze w ciąży nie wolno.
    Oczywiście się wystraszylam, bo ja też jadłam ;)
    Ale przecież nie zjada się go kilogram na raz ;)

Tez zrobię brokułową :)

można fetę pod warunkiem że jest zrobiona z pasteryzowanego mleka, warto sprawdzić na opakowaniu przed zakupem ;)

Dziewczyny ja też chodzę prywatnie do ginekologa, tzn na pierwszej wizycie byłam na nfz ale czekałam na nią pół roku (akurat się tak złożyło że zaszłam w ciążę tak że na niej mogłam ją potwierdzić) i niestety babka jest tak fajna i tak oblegana, że do końca roku na nfz nie ma już miejsc :/ więc na następną wizytę umówiłam się prywatnie, lekarka niesamowita bo jest taka sama na wizytach na nfz jak i prywatnych, wszystko dokładnie tłumaczy, nie ma dla niej głupich pytań, niestety w ramach nfz ma na 1 wizytę przewidziane 15min a prywatnie 30 więc jak byłam na tej pierwszej na nfz to czekałam 2h i zamiast wejść o 19 weszłam o 21 do gabinetu :/ zdecydowany plus chodzenia do niej prywatnie to na pewno to że ma dużo lepszy sprzęt, bardzo nowoczesny, jak byłam na ostatniej wizycie to zaprosiła męża na usg i oglądał sobie naszego malucha na ogromnym telewizorze :) a na wizycie na nfz to usg takie przedpotopowe że ja tam nic nie widziałam.. zdecydowany minus chodzenia prywatnie to niestety pełnopłatne badania ale nie chce mi sie bawić w podwójne wizytowanie i chodzenie do kogos innego na nfz po skierowanie (z reszta moj poprzedni gin do ktorego chodzilam na nfz to byla porazka, wizyta max 5min, jak w fabryce i najchetniej nic by nie powiedział, zadnych badan nie zlecił, coś strasznego!)... zobaczymy jakie to będą koszty, z resztą możliwe że po nowym roku będę mogła choć częściowo wrócić do niej na wizyty na nfz tzn tak zeby nie płacić za badania...

svchugpj0jqckodj.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:44

ag194 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe majóweczki!
    Zyrcia trzymaj się!

Dzień dobry mówię dziś w 15 tygodniu, aaaa! Jeszcze 25 tygodni i widzimy się mały szkrabie!!

WreszcieMama, Hope_, marie_marie22, GoNia1979, ag194, Espera, monika_89, Maniuś, Breezee, Camilia, Agus26m lubią tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka33 wrote:
    Ja jutro wizytuję o 8 rano az sie nie mogę doczekać.Trzeba się jeszcze ogarnąć i spać.Dobrej nocy dla Was.
    Powodzenia!! Daj nam znać, jak już będziesz po :)

Ja mam jutro i jeszcze naczytałam się Was, jakie to duże macie dzieci i co? Oczywiście przyśniło mi się CAŁĄ NOOOOC moje usg jutrzejsze. Ale caaaaałąąą noc trwało hahaha. co się przebudziłam, przytulałam Męża i dalej zamykałam oczy i byłam spowrotem na usg ;) Śnił mi się znowu synek (już trzeci raz) który ma 6,5 cm :O taki olbrzym. Ciekawe co z tego się jutro sprawdzi :P Pewnie nic:D

Zyrcia, pojedź już z rana do lekarza. Co się będziesz męczyć.

Dziewczyny, właśnie już tu Mabelle wspomniała że nie jedzie 440km bo daleko. Ja się zastanawiam nad tym czy w ciąży możemy jeździć, czy to nie zagraża nic Dzidzi? W ogóle ja mam swój dom rodzinny pod Szczecinem (to jest jakieś 700km różnicy) i bardzo bybm chciała już odwiedzić rodziców. Poza tym teraźniejsze święta 'wypadają' u nich, a nie u teściów (tak się umówiliśmy z mężem przed ślubem że raz jedziemy do moich rodziców, raz do jego, żeby było sprawiedliwie). Myślicie, że mogę jechać na Boże Narodzenie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 08:21

blubka lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Powodzenia!! Daj nam znać, jak już będziesz po :)

Ja mam jutro i jeszcze naczytałam się Was, jakie to duże macie dzieci i co? Oczywiście przyśniło mi się CAŁĄ NOOOOC moje usg jutrzejsze. Ale caaaaałąąą noc trwało hahaha. co się przebudziłam, przytulałam Męża i dalej zamykałam oczy i byłam spowrotem na usg ;) Śnił mi się znowu synek (już trzeci raz) który ma 6,5 cm :O taki olbrzym. Ciekawe co z tego się jutro sprawdzi :P Pewnie nic:D
    Albo wszystko :-)

marie_marie22 lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama, powodzenia na wizycie!

WreszcieMama lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koalaa, sprobuj się do niej zapisać na nfz na jakąś wizytę, wtedy będziesz miała skierowania na badania, tak?

Qasha, zazdroszczę, że Ty już w 15 tc <3 :D

blubka, no tak, albo może mi się sprawdzi. Jestem dziwna, bo jednak chyba sercem bym chciała dziewczynkę, ale ciągle mam przeczucie, że będzie chłopak albo tak mi się śni.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Rzygalam cala noc... nie moge sie szklanki wody napic bo od razu idzie...
    Po poludniu jade do szpitala ;(
    . Zyrcia a moze jakiegos wirusa złapałaś bo takie wymioty to nie jest normalne..mykaj do szpitala i to jak najszybciej..

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • koalaa Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    koalaa, sprobuj się do niej zapisać na nfz na jakąś wizytę, wtedy będziesz miała skierowania na badania, tak?

no tak, tak tylko tak jak pisałam ona do końca roku nie ma już terminów na nfz (przyjmuje raz w tygodniu) więc dopiero po nowym roku a badania I trymestru muszę niestety zrobić już a to chyba najdroższa część :/

svchugpj0jqckodj.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa dopiero ogarnęłam o co Tośce chodziło, więc edit:D
    wiem, że 3, ale szkoda, że tak co 2 miechy, bo ciężarna zazwyczaj zaczyna panikować po tygodniu:) ew 2:p
    Hope, byłabym wdzięczna za namiary, bo szukam, szukam i opinii dużo różnych, to może kogoś sprawdzonego wreszcie wezmę:)
    Wczoraj byłam ważona -3kg od początku
    WreszcieMama kciuki:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 08:52

toska_88, WreszcieMama lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry;-) zycze powodzenia wizytach i czekamy na dobre wiesci;-)

Ja juz synka zawiozlam do przedszkola, zjadlam sniadanie i dalej leze w lozku;-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag194 ja chodzę do ginekologa na nfz i jest rewelacyjny, więc tu nie chodzi o priv czy nfz tylko o charakter lekarza, Ty trafiłaś na prawdziwego gbura jeśli źle się u niego czujesz to Znajdź drugiego, trzeba myśleć o sobie a nie o tym kto co sobie o nas pomyśli, ja zmieniłam prywaciaza na fundusz i to był w 100% dobry wybór, też się kiepsko czułam u priv bo on całą winą za moje plamienia tylko chciał mnie obarczyć, nie próbował uspokoić tylko wbijał szpile,zeby tylko on był czysty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 08:55

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie_marie pewnie że można podróżować. Rób częstsze przerwy żeby się trochę wyprostować i nie ma przeciwwskazań.
    Wreszcie mama trzymam kciuki.
    zyrcia współczuję, nie możesz nikogo do małego załatwić?
    Kamilutek dla mnie to 3 ciąża ale po każde4j wracam do pracy żeby nie wypaśc z obiegu. Ja nie jestem typem osoby co siedzi w domu i gotuje obiadki ;p Po pierwszym porodzie musiałam wrócić do pracy jak mały miał 7 miesięcy ale całe szczęście mąż z nim został. Przy drugim musiałam iść na wychowawczy ze względu na niepełnosprawność i rehabilitacje. Teraz przy trzecim planuje jak będzie miało rok dać do żłobka. Moje dzieci poszły do przedszkoli jak miały niespełna 2 latka i uważam że wyszło im to na dobre a i ja potrzebuje kontaktu z dorosłymi bo jak siedzę w domu to jestem bardziej nerwowa :) Zobaczysz w praktyce jak będzie u Ciebie :) Nie ma co się zbytnio nastawiać ani w jedną ani w drugą stronę :)
    Ja myślicie zmienić suwaczek bardziej pod to wczorajsze usg? Zbliżyło się to do terminu ostatniej miesiączki i teraz nie wiem w sumie jak jest właściwie :)

marie_marie22, WreszcieMama lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka, bo są lekarze i ,lekarze'
    Znajdziemy z dzidziolem jakiegoś fajnego doktorka :D

blubka lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    Oczywiście, że tak!

ag194 lubi tę wiadomość

• koalaa Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:

dokładnie to wszystko zależy na jakiego człowieka się trafi ;) moja ginka jest taka sama na nfz i prywatnie, o ginie do którego chodziłam na nfz słyszałam, ze prywatnie jest zupełnie inny, ma czas, odpowiada na pytania itd. :/ dla mnie najgorsze jest to, że większość gabinetów na nfz ma wysłużony i przestarzały sprzęt, u tego gina do którego chodziłam na nfz prowadziła ciążę moja koleżanka i mówiła,że na jego usg w ogóle nie słychać bicia serca, można je tylko zobaczyć.. przykre jest to, że płacimy składki a w zamian dostajemy taki poziom świadczeń.

ag194 lubi tę wiadomość

svchugpj0jqckodj.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znaleźliśmy:)
    Dr Doering, ma bdb opinie, na grunwaldzkiej przyjmuje.
    Dziewczyny z Gdańska, była któraś u niego?:)

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia, też mi sie wydaje, że to może być wirus, u nas też panuje jakiś rota, moja siostra z rodziną poległa, rodziców też złapało, nas juz chyba ominie bo od niedzieli jak rodzice u nas na troche byli to już raczej sporo czasu minęło. Ja po sobie nie stwierdzę czy mnie łapie bo w żołądku czy jelitach to mnie kręci już od września;)

Marie, drugi trymestr jest najbezpieczniejszy na podróże, skonsultuj z lekarzem ;)

Co do pracy to ja to w ogóle "przewaliłam" ale tak widocznie musiało być, jak urodziłam pierwsze dziecko pięć lat temu, tak od tej pory w domu. Mąż tak pracuje, że ja nie mogłam nic znaleźć by móc dziecko rano odprowadzić czy popołudniu miał kto z nią zostać (praca od 6.00 albo popołudniami głównie), do tego nasza córeczka ma astmę oskrzelową i ostatnie dwa lata przedszkola byla chora co najmniej raz w miesiącu często po dwa- trzy tyg. A nasi rodzice też pracują i mają jeszcze po kilkoro wnucząt. Także dziecko weryfikuje czasami jak będzie nasze życie wyglądać.

Ag194, też mam lekarza na nfz. Co prawda na wizytę jest ok 15 min, ale wczesniej przed wizytą przyjmuje obok w gabinecie położna i ona waży i mierzy ciśnienie, wypełnia kartę ciąży itd, potem lekarz u siebie robi krótki wywiad, bada i robi usg, wypisuje skierowania ;) wydaje się wszystko OK i profesjonalnie.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ