X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:44

ag194 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, u nas już będzie 6 lat odstępu między dziećmi, ale tak jak pisałam, niestety tak życie zweryfikowało, że nie mogłam nic znaleźć, że córka ma astmę oskrzelową i dużo choruje... No po prostu życie. Też mi przykro bo miałam ambicje, ale przecież dziecka w kosmos nie wyślę, bo mam jakieś tam ambicje ;) W tej chwili mam 28 lat, jak drugie dziecko pójdzie do przedszkola już będę miała 32... Ale liczę, że sobie poradzę jakoś wtedy ze znalezieniem jakieś pracy, albo sama sobie coś zakręcę ;) jakaś działalność artystyczna np :P

Arwi lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Fara Nowa

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem typem domatora. Przestałam pracować przed pierwszą ciążą. Jak syn skończył 1.5 roku poszłam do pracy, a że miejsc w żłobku brak oddawałam go do niani/znajomej i serce mi pękało. Pracowałam rok i teraz znów jestem w domu i pewnie posiedzę trochę zanim drugi bobas sie nie ogarnie a ja nie znajde pracy :) głownie ze względów finansowych.

Co do podróży to nie sa zakazane chyba, że ciąża zagrożona :) Jeśli się ktoś dobrze czuje to nie widzę problemu. Ja jeżdzę często, ale krótkie trasy, do 100km w jedną str. W pierwszej ciąży jeździłam do 8mca. Także powodzenia :)

Bombeleekk witam :) Spokojnej ciąży :)

Qasha może m jeszcze zmieni zdanie o różnicy między dziećmi :) Ja sama wiedziałam, że chcę więcej niż jedno, ale dopiero jak syn skończył 2.5 roku zdecydowaliśmy się na starania, wcześniej bym chyba padła :P

bbee, marie_marie22 lubią tę wiadomość

tid1dvh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie podrozowac można tylko musisz wycyrkulowac w jakich odstępach jest wc na trasie :-):-) gabryche w krzaki zima na trasie wystawiać to nie bardzo bo dziecku grzywke podwieje:-)
    A święta w rodzinnym gronie to musowo! To są właśnie święta! ( no chyba że masz taką rodzinę jak ja ze chyba wezmę prowidenta i spieprzamy do Zakopanego na święta jak najdalej stąd ha ha)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 10:14

Kleopatra, marie_marie22, MEGI81, GoNia1979, WreszcieMama, sylwucha89, Madu1611, Moniqaaa, Arwi, zastrzeŻona, Rudzik, Agus26m lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    cześć Lilka :)
    Od razu widać że kobieta nie?:-) hehe

Espera, Rudzik lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dobrą dobrą pracę i muszę wracać żeby nie wypaść z obiegu. Zajmuje się pozyskiwaniem środków unijnych, tu ciągle się zmieniają zasady, rozporządzenia itp. Pracę mam od poniedziałku do piątku do 15.30 więc akurat odbieram synka ze szkoły. I ciągle mi się liczą lata pracy ;p Ale ja tez się dużo uczę, robię podyplomówki od czasu do czasu. Mam w sumie kilka zawodów jakby co :)

toska_88, marie_marie22, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Fara Nowa

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra taka praca to skarb :)

Kleopatra lubi tę wiadomość

tid1dvh.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra, pozazdrościć :) Ja za nic nie mogłam znaleźć pracy w ludzkich godzinach! I od razu zonk, bo nie ma z kim dziecka zostawić, bo mąż ma pracę czterozmianową i więcej godzin niż etat (obija sobie tylko w dniach okołoświątecznych). Też bym na Twoim miejscu nie odpuszczała takiej pracy :)

Kleopatra lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 15:11

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:44

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 17:36

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 23:16

toska_88 lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Marie podrozowac można tylko musisz wycyrkulowac w jakich odstępach jest wc na trasie :-):-) gabryche w krzaki zima na trasie wystawiać to nie bardzo bo dziecku grzywke podwieje:-)
    A święta w rodzinnym gronie to musowo! To są właśnie święta! ( no chyba że masz taką rodzinę jak ja ze chyba wezmę prowidenta i spieprzamy do Zakopanego na święta jak najdalej stąd ha ha)
    Haha, Ty to masz super teksty!:D (a ja mam taką wyobraźnię, że od razu to widzę:D i się tu śmieję do monitora). Oboje mamy rodzinne atmosfery, stąd te dylematy gdzie do kogo jechać ;) bo wiadomo i jedni i drudzy rodzice by chcieli nas i my ich. Jeszcze za czasów narzeczeństwa jeździliśmy tak: Wigilia i pierwszy dzień świąt do południa u jednych, potem jazda pociągiem nocnym, a później u drugich rodziców drugi dzień świąt. Ale w ciąży to nawet jazdy pociągiem nie wyobrażam tak dalekiej. Będziemy jechać autem. Na szczęście ciąża nie jest zagrożona (była na początku wg lekarza, a teraz ok jest) i pozwolił mi jak byłam u niego 3 tyg temu. Jeszcze bliżej świąt spytam. Obawiam się tej jazdy, ponieważ nawet jak po Krakowie jeżdżę 15min tramwajem to mi niedobrze. Ale baaaaardzo chcę odwiedzić swoją rodzinę.

Toska, piękna ta Twoja Lila :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 10:41

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska jak piszesz o gabryśce to mi się przypomina taki przypadek z życia wzięty, opowiedziała mi go koleżanka jakieś 15lat temu: pojechała kobietka pociągiem do Częstochowy do ginekologa, no i wiadomo po podróży poszła do toalety się odświeżyć, użyła jakiejś mgiełki do odświeżania i poszła do gabinetu, lekarz pochyla się do broszki podnosi głowę i mówi" fiu fiu ale błysk" ale normalnie ją zbadał.Ta wyszła z gabinetu i nie wiedziała o co chodzi z tym błyskiem, zagląda do torebki i wyciąga brokat w sparyu i wszystko stało się jasne ;-) podobno historia prawdziwa... hahahaha

toska_88, Marta931217, bbee, Hope_, GoNia1979, marie_marie22, Kleopatra, sylwucha89, Madu1611, Moniqaaa, Leirion, MEGI81, Breezee, zastrzeŻona, rybka33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MEGI81 wrote:
    Oczywiście, że dziewczynka i będzie śliczna po Mamusi :)
    Dziękuję za nadzueje w końcu ona umiera ostatnia:-)
    Mamusia wygląda okropnie. Czekam aż przyjdą mi farby do włosów i biorę się za te nieszczęsne włosy . Boję się że narobie sobie kłopotów Bo do tego mam talent i zawsze się tak kończy jak chce przyciemnic włosy w zeszłej ciągle wychodziły żółte! Ale teraz masakra odrost na 5 cm.

MEGI81 lubi tę wiadomość

• Marta931217 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem typem domatora, nie umie usiedziec na dupie i wszędzie mnie pełno :D w pracy mam stanowisko rządzące więc ciągle latam, dogladam, jeżdżę, załatwiam :D póki co mam zamiar pracować do końca marca jak bd dobrze :) a potem zobaczę ile wytrzymam w domu :D

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie Dziewczyny, które dzisiaj wizytują :) ja też mam wizytę u swojego ginekologa, który jest lekarzem z powołania :) poświęca kobiecie tyle czasu ile ona potrzebuje, bardzo szczegółowo wszystko tłumaczy i pokazuje, a do tego ma anielską cierpliwość.

Wszystkim Wam, które miały wczoraj wizyty, serdecznie gratuluję Wielkich Cudów :)

Zyrcia jedź do szpitala. Panuje jakaś wirusówka i po co się męczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 10:48

Maniuś lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 17:52

blubka, Hope_, GoNia1979, marie_marie22, Kleopatra, monika_89, ag194, sylwucha89, Breezee, Arwi, Karotka, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    Toska jak piszesz o gabryśce to mi się przypomina taki przypadek z życia wzięty, opowiedziała mi go koleżanka jakieś 15lat temu: pojechała kobietka pociągiem do Częstochowy do ginekologa, no i wiadomo po podróży poszła do toalety się odświeżyć, użyła jakiejś mgiełki do odświeżania i poszła do gabinetu, lekarz pochyla się do broszki podnosi głowę i mówi" fiu fiu ale błysk" ale normalnie ją zbadał.Ta wyszła z gabinetu i nie wiedziała o co chodzi z tym błyskiem, zagląda do torebki i wyciąga brokat w sparyu i wszystko stało się jasne ;-) podobno historia prawdziwa... hahahaha
    HA ha ha też miałam taka historie prywatna! Kiedyś za każdym goleniem tworzyłam jakiś wzorek :-) i tak którymś razem wycielam sobie strzałkę w dol i poszłam do gina a on do mnie
    - dziękuję za wskazówki mysle że bym wiedział gdzie badać:-) ha ha
    Od tamtej pory kosze trawnik na zero bo i tak po omacku bo przez oponę w pasie ledwo widzę spojenie lonowe:-)

blubka, Hope_, GoNia1979, Kleopatra, Spirit, sylwucha89, Madu1611, Moniqaaa, MEGI81, Maniuś lubią tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    HA ha ha też miałam taka historie prywatna! Kiedyś za każdym goleniem tworzyłam jakiś wzorek :-) i tak którymś razem wycielam sobie strzałkę w dol i poszłam do gina a on do mnie
    - dziękuję za wskazówki mysle że bym wiedział gdzie badać:-) ha ha
    Od tamtej pory kosze trawnik na zero bo i tak po omacku bo przez oponę w pasie ledwo widzę spojenie lonowe:-)
    szalejesz , ale masz fach w reku to możesz sobie pozwolić hahahaha na różne wzorki strzałka hihihihihihihihihi

‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ