X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:45

toska_88, blubka, Kleopatra, MEGI81 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Dziewczyny potem Was nadrobię... Teraz w skrócie...

Aleksander jest Aleksandrem... Skoro trzeci lekarz to potwierdza... Podobno jest ewidentny siurek, z nuba też jest taki kąt że nie ma wątpliwosci... No coz... :)

No i ta szyjka nieszczesna... Podobno jest jak na razie w normie... W zaleznosci jak mierzyc to ma miedzy 3-3,5 cm i jest zamknieta dobrze... Bede miec to kontrolowane ale na razie mam sie nie martwic... Aczkolwiek oszczedny tryb zycia jak najbardziej... Glownie polegiwanie w lozeczku... No ale najwazniejsze ze nie ma bezposredniego zagrozenia uff. Nastepna wizyta za 5 tygodni dopiero ale mam sie za 3 tygodnie zglosic na dyzur mojego lekarza zeby podejrzal te szyjke i malucha.
    3-3.5 cm i ty się martwisz?! Kochana! Ja wc5antej ciąży do połowy miałam tylko 2 cm od połowy ciąży już tylko 1 cm! Kazali leżeć straszyli przedwczesnym porodem. Od 32 tc już było 0.5 i szyjki i rozwarcie na 0.5 cm byłam tydzień na patologii ale po tygodniu wyszłam i dalej tak lazilam ( tak nie leżałam bo to nie ten typ człowieka co uleży w miejscu dłużej niż trudne sprawy trwają) w 37 tc dramatyczna wysypka na ciele- szpital rozwarcie na 4 i akcji brak nawet wody nie odeszły. Wywołali cały porod bo dziecko było duże a po co mieli mnie bez celu w szpitalu trzymać i co? Mały nie chciał wyjść a organizm nie chciał go oddać! Do dziś lekarze się śmieją że to nie możliwe że nie dość że ledwo donioslam to jeszcze nie wyszedł i cc a szyjki prawie w ogóle nie było więc głowa do góry!
    Szczerze to już cię widzę po porodzie jak jesteś u pediatry 3 razy w tygodniu panikaro:-) poluzuj rajtuzy bo napewno będzie dobrze!

blubka, WreszcieMama, MEGI81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    Toska - uwielbiam Cię! Trzeba stworzyć spis Twoich złotych myśli :D

blubka - uprzedzaj, że będzie mega śmiesznie - bo parsknęłam śmiechem do monitora :D
    Też staram się nie czytać w trakcie na jedzenia bo już oplulam telefon kilka razy:-)
    Tak w ogóle to przytyłam 2 kg w miesiąc!

GoNia1979, MEGI81 lubią tę wiadomość

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja która zawsze mam niskie ciśnienie zaraz ne wytrzymam z bólu głowy na samym czubku łba . Masakra .

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    i tak którymś razem wycielam sobie strzałkę w dol i poszłam do gina a on do mnie
    - dziękuję za wskazówki mysle że bym wiedział gdzie badać:-) ha ha
    buahahaha!!!! genialne!

monika_89 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka czytam te twoje teksty i leje ze śmiechu .. aaaa Lilka jest śliczna i wierz w nia do końca...
    ja swoje kłaczory na głowie rzecz jasna ogarnęłam w zeszłym tygodniu bo żal dupe ściskał jak patrzyłam na siebie w lustrze.. a Bożenkę ogarnę w wieczornej kąpieli jutro wizyta uff w końcu .. juz nie moge sie doczekać..
    ja ja Wam zazdroszczę że już podglądałyście swoje dzidziolki.. że czujecie smerania w brzuszku.. masakra ja juz sie nie moge doczekać, a męzulek co dzień rano dzwoni z trasy i pyta czy maleństwo daje spać mamusi i jak sie czuję..
    Ach no i mdłości minęły tylko ten posmak w ustach i bolące cycory ... masakra ..a Mężuś się cieszy hehehe

toska_88 lubi tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Hej dziewczyny :) ja która zawsze mam niskie ciśnienie zaraz ne wytrzymam z bólu głowy na samym czubku łba . Masakra .
    zrób sobie ciepły okład, pomoże

• Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    HA ha ha też miałam taka historie prywatna! Kiedyś za każdym goleniem tworzyłam jakiś wzorek :-) i tak którymś razem wycielam sobie strzałkę w dol i poszłam do gina a on do mnie
    - dziękuję za wskazówki mysle że bym wiedział gdzie badać:-) ha ha
    Od tamtej pory kosze trawnik na zero bo i tak po omacku bo przez oponę w pasie ledwo widzę spojenie lonowe:-)

Uwielbiam cie :D bahaha

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • bbee Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia1979 wrote:
    Ach no i mdłości minęły tylko ten posmak w ustach i bolące cycory ... masakra ..a Mężuś się cieszy hehehe
    spróbuj pić coś zasadowego, odkwaszajacego organizm, mi pomaga ostatnio sok grapefruitowy, rozwadniany trochę, albo woda z cytryną. Piję od paru dni i jest zdecydowanie lepiej!

GoNia1979 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    spróbuj pić coś zasadowego, odkwaszajacego organizm, mi pomaga ostatnio sok grapefruitowy, rozwadniany trochę, albo woda z cytryną. Piję od paru dni i jest zdecydowanie lepiej!

spróbuje ten sok może bo woda z cytryna odpada..:( mąż sie smieje że na gumy do zucia dla mnie nie zarobi hehehe..non stop miele paszczą jak krowa na pastwisku tylko w nocy jakos daje rade bez.
    W ogóle w gre u mnie nie wchodza zadne słodzone napoje czy soki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 11:18

201705051770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia mi wczoraj mierzył ciśnienie 30 min po kawie i było 100/60:-) jak mu powiedziałam że to i tak dobrze bo jestem po kawie to się śmiał że bez tej kawy to bym w ogóle nie doszła ale ja właśnie mam takie ciśnienie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka Halooooo daj znać co tam Pływa u Ciebie:-):-)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ja dzis lecę na pierwszą wizytę do diabetolga. Ciekawe co ciekawego mi powie na moje wyniki

madu jaaaa tylko 2 usg nie wyobrażam sobie :P

Zatrzeżona też słyszałam ten przesąd :p ja pierwsze poczylam w połudne a cc miałam z samego rana wiec pewnie dotyczny tylko SN :D

Kamilutek zastrzeżona dobrze pisze co do pracy. Ja byłam czynna zawodowo, weekendowo ciągle sie doszkalalam, jak nie studia to kursy, wiecznie poza domem a odkąd urodziła się Paula na prawdę dobrze mi w domu. Teraz mam czas dla niej, niedlgo dla rodzeństwa a potem wrócę do aktywności zawodowej z podówjną siłą i energią

Mabelle z pasteryzowanego mleka możesz jeść wszystkie sery, tak pleśniowe też

zyrcia współczucia :/ pewnie sie czymś zatrułaś bidulko

koalaa skotro to ta sama lekarka to pogadaj z nią niech czasem jakeiś badania wypisze na nfz. mój gin też przyjmuje w ośrodku i żebym szła do diablo na nfz wypisal że byłam w ośrodku i tam dał mi skierowanie teoretycznei

marie_marie jak dobrze sie czujesz i nei ma przeciwwskazan to jedź ale rob częściej przystanki żeby nie ściskać brzuszka i nie zapomnij o adapterze do pasów

Qasha mój mąż absolutnie nie chciał dzieci rok po roku. i co? :P na spokojnie to przemyślał i sam stwierdził, ze to rozsądniejsze rozwiązanie, bo w końcu z pieluch w pieluchy łatwiej niż z samodzielnego w miarę 3/4latka znowu w pieluchy ;)

WreszcieMama całkiem ładny wynik długości szyjki :) no i cieszę sie, że lepiej u Ciebie, odpoczywaj

tośka jesteś misztrzm

wizytującym życzę powodzenia ! ;)

WreszcieMama, toska_88, Madu1611, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Klaudia mi wczoraj mierzył ciśnienie 30 min po kawie i było 100/60:-) jak mu powiedziałam że to i tak dobrze bo jestem po kawie to się śmiał że bez tej kawy to bym w ogóle nie doszła ale ja właśnie mam takie ciśnienie.

Jak ja mam 60 dolne to święto jest :/ jeszcze przez to siedzenie w domu to taka jestem jakas spowolniona

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc jestem po wizycie u diabetologia. Niestety dostałam skierowanie do szpitala :( wiec w nd muszę się wstawić w szpitalu ok 70km od mojej miejscowości.
    Monia mam nadzieję ze i Ciebie lepsze wieści.

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wszystko robie na raty.chwile cos pogrzebie i odpoczynek,chwile pogrzebie i odpoczynek.malz od rana na grzybach mam nadzieje ze go las nie wciagnal bo z sasiadka pojechal:):):)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • koalaa Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny normalnie siedzę w pracy i płaczę ze śmiechu do monitora :D historia o brokacie i o strzałce made my day :D :D :D

svchugpj0jqckodj.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia kurcze czemu do szpitala?

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia co się dzieje??

wiecie dziewczyny co?? jestem przerazona tym co trzeba do szpitala zabrać.. może śmieszne Wam się wydaje moje przerażenie ale ja rodziłam 14 lat temu więc takiej listy nie było.. teraz to nie torba potrzebna a WALIZAAAA !!!

201705051770.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 wrote:
    A więc jestem po wizycie u diabetologia. Niestety dostałam skierowanie do szpitala :( wiec w nd muszę się wstawić w szpitalu ok 70km od mojej miejscowości.
    Monia mam nadzieję ze i Ciebie lepsze wieści.
    pojedziesz, podleczą Cię, poobserwują i wypuszczą do domu, nie martw się wszystko będzie dobrze, a my dotrzymamy Ci towarzystwa żebyś się nie smuciła

‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ