X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł :)

Tak szybciutko się chciałam przywitać z Wami.

Na 13 lecę do dentysty bo mi wypełnienie wypadło kilka dni temu. Kciuki nie będą potrzebne, dam radę ;).

Zyrcia, żyjesz kobieto? Martwimy się bardzo!

A no i udało mi się wyciągnąć z krzaków jeszcze jedną majówkę :). Witaj Babelek :)

Co do podróżowania, jak ciąża nie zagrożona i mama czuje się dobrze to czemu nie. Ja w poprzedniej podróżowałam dosyć daleko i często praktycznie każdym dostępnym środkiem transportu (lądowym i powietrznym). A na samym początku tej ciąży zaliczałam szlaki piesze po dwie, trzy godziny pod górę po lesie (w Sudetach byliśmy na urlopie więc szkoda mi było siedzieć na tyłku w hotelu i podziwiałam naturę). Ale podkreślam, że dobrze się czułam.

Megi, ja też lubię mieć porządek w domu, tylko sprzątać nie lubię :P. Dlatego czasem trochę kurzu zalega na telewizorze ;).

Zgadzam się w stu procentach z tym, że dziecko potrafi przewartościować cały system. Też nie wyobrażałam sobie jak ja będę funkcjonować bez pracy i spędzać cały czas z dzieckiem. Teraz nie wyobrażam sobie żeby było inaczej. To jest najlepszy czas w miom życiu. Nie mam stresów, dużo czasu spędzam na zewnątrz, mam więcej czasu dla ludzi (tak ogólnie znajomych) i tak mogę wymieniać bez końca. Oczywiście do pracy będę chciała wrócić jak dziecki podrosną do wieku przedszkolnego ale teraz to by mi chyba serce pękło.

Ach, i na koniec jeszcze, dostałam wyniki badań z prenetalnych. Niskie ryzyko ZD, Edwardsa i Patau. YESSSS! Mogę odetchnąć.

GoNia1979, blubka, Kleopatra, toska_88, Breezee, Maniuś, zastrzeŻona, monika_89 lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pakowania szpitalnej walizy, to tym razem będę mądrzejsza i POŁOWĘ tego co miałam ostatnio zabieram. I tak dużo rzeczy okazało się zbędne a poza tym jak coś zbraknie to mężuś podrzuci albo ktoś inny kto się akurat będzie wybierał.

toska_88, GoNia1979 lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu1611 wrote:
    Co do pakowania szpitalnej walizy, to tym razem będę mądrzejsza i POŁOWĘ tego co miałam ostatnio zabieram. I tak dużo rzeczy okazało się zbędne a poza tym jak coś zbraknie to mężuś podrzuci albo ktoś inny kto się akurat będzie wybierał.
    również biorę tylko niezbędne rzeczy ;-) w razie czego tak jak piszesz mąż podrzuci, zresztą ja mam torbę dla siebie dosyć małą i walizeczkę malutką dla dzidziusia, która pomieści pampersy, chusteczki i ubranka na 4 dni.

Madu1611 lubi tę wiadomość

• ag194 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, ze dziś o 2 w nocy obudziło mnie ssanie w żołądku :)
    Musialam zjeść 5kanapek z poledwica i serem(a ostatnio miałam fuuuj na to) i dopiero zasnelam! Haha kocham byc w ciazy

A walizkę to ja pewnie wypakuje po brzegi:D

Madu1611, toska_88, Arwi lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blubka, ja przede wszystkim zabrałam zbyt dużo ubranek dla dzieciaczka i dla siebie zresztą też.Myślę, że tym razem zapakuję się w jedną torbkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 13:30

blubka lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po dermatologu. Dostałam maść z hydrocoryzonem, mam odpoczywać i smarowac sie 2x dziennie, jesc lekko zeby oczyścić organim z toksyn. Zobaczymy co to będzie. Jeśli to pizza to w końcu przejdzie

blubka, Madu1611, Moniqaaa, monika_89 lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam właśnie listę rzeczy, którą maluch musi mieć - i jestem w szoku! W ogóle to z chłopem myśleliśmy sobie, że - żeby nie zapeszać - większość rzeczy kupimy tak pod koniec ciąży lub nawet po porodzie, ale kurde - nie da się! Zbankrutujemy jeśli nie rozłożymy sobie tego na etapy.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzidziusiowe rzeczy zapakuję w coś takiego, tylko kolor mam inny
    zdj. zaczerpnięte z internetu
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8388f8c15c0b.jpg

Madu1611, toska_88, Moniqaaa lubią tę wiadomość

• Madu1611 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, to super ,że był zapewniony taki starter set :). Gdzie tak jest?

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espera wrote:
    Piękne wiadomości powizytowe!!! Ja padam. Dziś obudzilam się o ,3.48 na siku i już nie zasnęłam... Dobranoc...
    chyba sciagnelam Cie myslami. Od 3.10 nie spalam, mialam takiego nerwa i nie wiem czemu. Reka tak cholernie mnie darla ze nie wiedzialam co z nia zrobic. Moze na zmiane pogody? ale nigdy nie mialam zlamanej

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i pierwszy dzien 2 trymestru, witajcie:-) Udalo sie!

toska_88, WreszcieMama, ag194, blubka, Mabelle, bbee, Arwi, GoNia1979, Demsik, Moniqaaa, zastrzeŻona, marie_marie22, monika_89, Espera, Madu1611, Maniuś, MEGI81 lubią tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzuciłam okiem na tą tabelkę ale szczerze?! W życiu bym nie zabrała podkładów na łóżko! B3z przesady nie dość że wszystko swoje to jeszcz3 mam im o pościel dbać? Napewno... niewiem jak u was ale i nas zabraniają zakładania majtek jednorazowych. I trzeba się dowiedzieć bo w niektórych szpitalach używają tylko swoich ciuszków dla maluchów. Na szczęście u nas nie choc bezpośrednio po cc ubrali go w swoje sprane, poplamione.

• blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:50

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 17:52

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Powodzenia!! Daj nam znać, jak już będziesz po :)

Ja mam jutro i jeszcze naczytałam się Was, jakie to duże macie dzieci i co? Oczywiście przyśniło mi się CAŁĄ NOOOOC moje usg jutrzejsze. Ale caaaaałąąą noc trwało hahaha. co się przebudziłam, przytulałam Męża i dalej zamykałam oczy i byłam spowrotem na usg ;) Śnił mi się znowu synek (już trzeci raz) który ma 6,5 cm :O taki olbrzym. Ciekawe co z tego się jutro sprawdzi :P Pewnie nic:D

Zyrcia, pojedź już z rana do lekarza. Co się będziesz męczyć.

Dziewczyny, właśnie już tu Mabelle wspomniała że nie jedzie 440km bo daleko. Ja się zastanawiam nad tym czy w ciąży możemy jeździć, czy to nie zagraża nic Dzidzi? W ogóle ja mam swój dom rodzinny pod Szczecinem (to jest jakieś 700km różnicy) i bardzo bybm chciała już odwiedzić rodziców. Poza tym teraźniejsze święta 'wypadają' u nich, a nie u teściów (tak się umówiliśmy z mężem przed ślubem że raz jedziemy do moich rodziców, raz do jego, żeby było sprawiedliwie). Myślicie, że mogę jechać na Boże Narodzenie?
    Myśmy teraz byli w Polsce - 700km w jedną stronę... Na Boże Narodzenie też mamy zamiar jeszcze jechać, A jak byłam w ciąży z Alexem to jechaliśmy także w 8msc na wesele mojego brata :) myślę że jeśli ciąża przebiega prawidłowo to można jeździć... Ale zawsze warto poradzić się jeszcze lekarza...

WreszcieMama, marie_marie22 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Powodzenia!! Daj nam znać, jak już będziesz po :)

Ja mam jutro i jeszcze naczytałam się Was, jakie to duże macie dzieci i co? Oczywiście przyśniło mi się CAŁĄ NOOOOC moje usg jutrzejsze. Ale caaaaałąąą noc trwało hahaha. co się przebudziłam, przytulałam Męża i dalej zamykałam oczy i byłam spowrotem na usg ;) Śnił mi się znowu synek (już trzeci raz) który ma 6,5 cm :O taki olbrzym. Ciekawe co z tego się jutro sprawdzi :P Pewnie nic:D

Zyrcia, pojedź już z rana do lekarza. Co się będziesz męczyć.

Dziewczyny, właśnie już tu Mabelle wspomniała że nie jedzie 440km bo daleko. Ja się zastanawiam nad tym czy w ciąży możemy jeździć, czy to nie zagraża nic Dzidzi? W ogóle ja mam swój dom rodzinny pod Szczecinem (to jest jakieś 700km różnicy) i bardzo bybm chciała już odwiedzić rodziców. Poza tym teraźniejsze święta 'wypadają' u nich, a nie u teściów (tak się umówiliśmy z mężem przed ślubem że raz jedziemy do moich rodziców, raz do jego, żeby było sprawiedliwie). Myślicie, że mogę jechać na Boże Narodzenie?

Ja co miesiąc jeżdżę do łodzi do rodziców :) czyli 300 km i jest ok :) rób sobie tylko przerwy co jakich czas

marie_marie22 lubi tę wiadomość

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Myśmy teraz byli w Polsce - 700km w jedną stronę... Na Boże Narodzenie też mamy zamiar jeszcze jechać, A jak byłam w ciąży z Alexem to jechaliśmy także w 8msc na wesele mojego brata :) myślę że jeśli ciąża przebiega prawidłowo to można jeździć... Ale zawsze warto poradzić się jeszcze lekarza...

A ja nie mogę za długo jeździć,bo mnie zaraz boli brzuch :(
    Do Kielc mam 80 km i już to odczułam.
    W ogóle dziś mam strasznie depresyjny dzień :( :(

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wpadłam się przywitać :) Dzisiaj dzień sprzątania akwarium, wygląda mniej więcej to tak że około 5min coś robię i 15min odpoczywam, ja się pytał długo jeszcze będę się tak męczyć?! Chałpa zaniedbana tak że jak wreszcie będę miała siłę sprzątać to zajmie mi to z 5dni ;/ mąż w pracy od 7 do 22 i też nie ma kiedy sprzątać :( Boże jak ja marzę zobaczyć informację : jesteś w drugim trymestrze! :) mam nadzieję że te wszystkie dogodności pierwszego trymestru miną...

Dziewczyny dzidziusie piękne, tyle szczęścia teraz na forum :) <3

Żyrcia u krk jest paskudny wirus grypy żołądkowej, może i Ciebie dopadło.

Tośka mistrzu narracji, żuć fryzjerstwo i zostań pisarką!

Klaudia jak mi tak spada ciśnienie to jedynie kawa pomaga ale taka moja uroda od 5roku życia (oczywiście mama nie pozwalała ale ja tylko jak się dało spijałam kawę a piła parzoną czarną i gorzką, nie wiem jak ja mogłam to pić :P ), dopiero po kilku latach wyszło że to ze względu na moje zdrowie tak spijałam kawę, jednak organizm mądrzejszy niż człowiek :D

co do wyprawki to przejrzałam listy na necie , wypisałam wszystko i co uważałam za zbędne to wykreślałam. Ale też robiłam tą listę co trzeba do domu na pierwsze tygodnie, bo niestety jeśli się listą nie ograniczę o zrobię zapasy jakbym miała mieć pięcioraczki (przynajmniej :P ), rodzinka poinformowana o istniejącej liście i jak będą chcieli coś kupić to mogą spytać co potrzeba (w końcu 20 pajacyków w rozmierze 56 nie trzeba :P ). Do naszej jeszcze nie zajrzałam bo dopiero co kompa włączyłam, zazwyczaj na tel a jednak to nie to samo :) zaraz zerknę i tu (a nóż znajdę coś co KONIECZNIE muszę MIEĆ ;) )

A no i oczywiście trzymam kciuki za wizytujące :)

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:24

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 45min dentysta, sram w gacie. Wiem, że już to mówiłam, ale PANICZNIE BOJĘ SIĘ DENTYSTÓW.
    Jedno boją się ciemności, inni pająków, a ja się boję borowania. Jezu, ze stresu aż mnie brzuch boli... Jeśli nie uda mi się uspokoić to dzisiaj tylko przegląd, a za tydzień borowanie.
    Jeju, podrzućcie mi trochę odwagi, proszę... Przecież to siara, żeby dorosła kobieta szła do dentysty i beczała na fotelu :(

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ