X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 17:53

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w szpitalu jest tak ze nie trzeba brac ubranek. Dziecko ma tylko kaftanik, pieluszke i jest zawiniete w taki becik, a ten becik jest zwiazany sznurkiem;-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Nie jestem w stanie odnieść się do wszystkich tematöw, ale a propos podróżowania, to na Boże Narodzenie jedziemy do Polski, 900mkm, z dwoma kotami. Potem jedziemy km po synka mojego Darka i wracamy do mnie, 29 grudnia go odwozimy, a potem znowu tutaj, więc na Święta zrobimy ponad 3500 km, aleee co tam! Czego się nie robi dla rodzinki :D

Ewelina, Fara, witamy! :)

qb3canlimmmj6sap.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Za 45min dentysta, sram w gacie. Wiem, że już to mówiłam, ale PANICZNIE BOJĘ SIĘ DENTYSTÓW.
    Jedno boją się ciemności, inni pająków, a ja się boję borowania. Jezu, ze stresu aż mnie brzuch boli... Jeśli nie uda mi się uspokoić to dzisiaj tylko przegląd, a za tydzień borowanie.
    Jeju, podrzućcie mi trochę odwagi, proszę... Przecież to siara, żeby dorosła kobieta szła do dentysty i beczała na fotelu :(
    Quasha wstyd to krasc i z konia spasc:)

GoNia1979 lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    dzidziusiowe rzeczy zapakuję w coś takiego, tylko kolor mam inny
    zdj. zaczerpnięte z internetu
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8388f8c15c0b.jpg
    blubka, bardzo fajna torba. Gdzie wypatrzyłaś taka?

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha ja tez się boje dentysty a boję się strasznie tak samo jak ty..nie jesteś sama..juz nie długo tez się wybieram i dzieciaki mysz zapisać na kontrole..

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    blubka, bardzo fajna torba. Gdzie wypatrzyłaś taka?
    Kupiłam w hurtowni chemicznej ale na allegro tez widziałam i to o połowę tańsze, możesz sobie pooglądać wystarczy wpisać kuferek i te 3 duże literki ze zdjęć i wyskoczy mnóstwo podobnych, one są małe w sam raz na dzidziusia rzeczy. Mi służy do tej pory :-)

Breezee lubi tę wiadomość

• bezimienna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się wczoraj zapisałam do dentysty na koniec listopada. Generalny przegląd udało mi się zrobić przed ciążą. Ale generalnie chyba zalecane jest odwiedzić w ciąży dentystę. Też nie lubię chodzić... choć na pierwszym roku studiów pracowałam u dentysty ;-)

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    quasha jak Cię to pocieszy to u mnie nie działa znieczulenie a mam tak niski próg bólu że mdleje... wiec jak sobie to wymyślił mój mózg? mdleje zanim siądę na fotel, powinnam iść z tym do specjalisty no ale on mi każe się przemóc i odrazu dostaję spazmów na samą myśl. Aż wstyd się przyznać ale zęby naprawiam pod narkozą lub sedacją, dużo to kosztuje ale przynajmniej nie dochodzę do siebie przez tyg i nie choruję przez dwa przed. Tylko powiedzcie jak to zrobić w ciąży żeby mieć zaświadczenie że zęby ok (mam tylko jedną malutką dziórkę - nic groźnego, może poczekać o porodu) a nie musieć siadać na fotel?

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:45

GoNia1979, Arwi lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 09:22

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sałatki brokułowej-jak Blubka wrzuciła fotkę swojej, to od razu mnie się zachciało takiej właśnie. Poszłam następnego dnia, kupiłam brokuła. Wróciłam do domu, ugotowałam i zajrzałam do lodówki jakie mam jeszcze składniki. Okazało się, że mam jogurt naturalny, także jeśli chodzi o przepis dla ubogich na sałatkę brokułową to:
    - brokuł
    - jogurt naturalny
    i to tyle. Rewelacja. Blubka to tu jakies wypasy już serwuje :D

Żyrcia mam nadzieję, że trafiłaś już do szpitala i Cię tam podrasowują. Masakra. Wracaj do zdrowia, bo to rzeczywiście wygląda jak jakiś wirus :/

Marie_marie ja prawie całą pierwszą ciążę przejeździłam. Mąż mieszkał 400km ode mnie i tak sobie co weekend jeździliśmy do siebie :D Dziś Synuś na widok samochodu tupie z radości i krzyczy bruuum, bruum! :) mały podróżnik :)

Kamilutek mam nadzieję, że nie jesteś pedantką z krwi i kości? Jeśli tak to od czasu do czasu zrób sobie mały bałagan i nie sprzątaj przez jakiś czas. No bo jak tak nagle później terapia szokowa od razu? Odkąd mój Maluch zaczął chodzić, to codziennie jakby tornado przez chałupę przeszło :D

Mój M.ostatnio siedzi i w każdej wolnej chwili poszukuje samochodu dla dużej rodziny. Pytam Go zatem po co mu taki, przecież spokojnie zmieścimy w się w nasz. Na co On, że przecież przy trójce dzieci to trzeba mieć już taki duuuży. Na co ja-ale my mamy dwoje dzieci, w sensie drugie w drodze. Na co On-no, ale za jakiś czas będziemy mieli przecież troje, dlatego już dziś chce wybrać sprawdzony model.
    To się nazywa myślenie przyszłościowe :D

blubka, marie_marie22, Kamilutek, Madu1611 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest obsuwa i ciągle czekam. Słucham sobie dźwięków borowania, no mega.
    Chyba zrobię tylko przegląd, a na ewentualne borowanko się umówię za tydzień, przy okazji sie gin we wtorek na wizycie zapytam jak te znieczulenia w ciąży, to będę wtedy spokojniejsza.

GoNia1979 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam że trzeba mieć zaświadczenie od dentysty do porodu (co do sn nie jestem pewna, ale do cc słyszałam że trzeba). Boże powiecie mi że nie trzeba? <pełna nadziei>

CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastrzeŻona wrote:
    Co do sałatki brokułowej-jak Blubka wrzuciła fotkę swojej, to od razu mnie się zachciało takiej właśnie. Poszłam następnego dnia, kupiłam brokuła. Wróciłam do domu, ugotowałam i zajrzałam do lodówki jakie mam jeszcze składniki. Okazało się, że mam jogurt naturalny, także jeśli chodzi o przepis dla ubogich na sałatkę brokułową to:
    - brokuł
    - jogurt naturalny
    i to tyle. Rewelacja. Blubka to tu jakies wypasy już serwuje :D

Żyrcia mam nadzieję, że trafiłaś już do szpitala i Cię tam podrasowują. Masakra. Wracaj do zdrowia, bo to rzeczywiście wygląda jak jakiś wirus :/

Marie_marie ja prawie całą pierwszą ciążę przejeździłam. Mąż mieszkał 400km ode mnie i tak sobie co weekend jeździliśmy do siebie :D Dziś Synuś na widok samochodu tupie z radości i krzyczy bruuum, bruum! :) mały podróżnik :)

Kamilutek mam nadzieję, że nie jesteś pedantką z krwi i kości? Jeśli tak to od czasu do czasu zrób sobie mały bałagan i nie sprzątaj przez jakiś czas. No bo jak tak nagle później terapia szokowa od razu? Odkąd mój Maluch zaczął chodzić, to codziennie jakby tornado przez chałupę przeszło :D

Mój M.ostatnio siedzi i w każdej wolnej chwili poszukuje samochodu dla dużej rodziny. Pytam Go zatem po co mu taki, przecież spokojnie zmieścimy w się w nasz. Na co On, że przecież przy trójce dzieci to trzeba mieć już taki duuuży. Na co ja-ale my mamy dwoje dzieci, w sensie drugie w drodze. Na co On-no, ale za jakiś czas będziemy mieli przecież troje, dlatego już dziś chce wybrać sprawdzony model.
    To się nazywa myślenie przyszłościowe :D

Twój post mnie dziś rozwalił :-) :-) :-)
    Bravo dla męża za ekonomiczne myślenie. Swoją drogą to fajnie się dopasowaliście :-)

zastrzeŻona lubi tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:51

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOCHAM WAS!!!! <3 Aż się popłakałam ze szczęścia <3

To nie to że nie dbam o zęby bo zawsze miałam je w b.dobry stanie, raz na 3-4 lata 3-4 malutkie dziurki i zawsze pilnowałam żeby nie były większe no ale fotel mnie przerasta :(

Dziękuję za dobre wiadomości :* !!

Arwi lubi tę wiadomość

CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ