X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 17:53

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w szpitalu jest tak ze nie trzeba brac ubranek. Dziecko ma tylko kaftanik, pieluszke i jest zawiniete w taki becik, a ten becik jest zwiazany sznurkiem;-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Nie jestem w stanie odnieść się do wszystkich tematöw, ale a propos podróżowania, to na Boże Narodzenie jedziemy do Polski, 900mkm, z dwoma kotami. Potem jedziemy km po synka mojego Darka i wracamy do mnie, 29 grudnia go odwozimy, a potem znowu tutaj, więc na Święta zrobimy ponad 3500 km, aleee co tam! Czego się nie robi dla rodzinki :D

Ewelina, Fara, witamy! :)

qb3canlimmmj6sap.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    Za 45min dentysta, sram w gacie. Wiem, że już to mówiłam, ale PANICZNIE BOJĘ SIĘ DENTYSTÓW.
    Jedno boją się ciemności, inni pająków, a ja się boję borowania. Jezu, ze stresu aż mnie brzuch boli... Jeśli nie uda mi się uspokoić to dzisiaj tylko przegląd, a za tydzień borowanie.
    Jeju, podrzućcie mi trochę odwagi, proszę... Przecież to siara, żeby dorosła kobieta szła do dentysty i beczała na fotelu :(
    Quasha wstyd to krasc i z konia spasc:)

GoNia1979 lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blubka wrote:
    dzidziusiowe rzeczy zapakuję w coś takiego, tylko kolor mam inny
    zdj. zaczerpnięte z internetu
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8388f8c15c0b.jpg
    blubka, bardzo fajna torba. Gdzie wypatrzyłaś taka?

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quasha ja tez się boje dentysty a boję się strasznie tak samo jak ty..nie jesteś sama..juz nie długo tez się wybieram i dzieciaki mysz zapisać na kontrole..

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    blubka, bardzo fajna torba. Gdzie wypatrzyłaś taka?
    Kupiłam w hurtowni chemicznej ale na allegro tez widziałam i to o połowę tańsze, możesz sobie pooglądać wystarczy wpisać kuferek i te 3 duże literki ze zdjęć i wyskoczy mnóstwo podobnych, one są małe w sam raz na dzidziusia rzeczy. Mi służy do tej pory :-)

Breezee lubi tę wiadomość

• bezimienna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się wczoraj zapisałam do dentysty na koniec listopada. Generalny przegląd udało mi się zrobić przed ciążą. Ale generalnie chyba zalecane jest odwiedzić w ciąży dentystę. Też nie lubię chodzić... choć na pierwszym roku studiów pracowałam u dentysty ;-)

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    quasha jak Cię to pocieszy to u mnie nie działa znieczulenie a mam tak niski próg bólu że mdleje... wiec jak sobie to wymyślił mój mózg? mdleje zanim siądę na fotel, powinnam iść z tym do specjalisty no ale on mi każe się przemóc i odrazu dostaję spazmów na samą myśl. Aż wstyd się przyznać ale zęby naprawiam pod narkozą lub sedacją, dużo to kosztuje ale przynajmniej nie dochodzę do siebie przez tyg i nie choruję przez dwa przed. Tylko powiedzcie jak to zrobić w ciąży żeby mieć zaświadczenie że zęby ok (mam tylko jedną malutką dziórkę - nic groźnego, może poczekać o porodu) a nie musieć siadać na fotel?

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:45

GoNia1979, Arwi lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 09:22

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sałatki brokułowej-jak Blubka wrzuciła fotkę swojej, to od razu mnie się zachciało takiej właśnie. Poszłam następnego dnia, kupiłam brokuła. Wróciłam do domu, ugotowałam i zajrzałam do lodówki jakie mam jeszcze składniki. Okazało się, że mam jogurt naturalny, także jeśli chodzi o przepis dla ubogich na sałatkę brokułową to:
    - brokuł
    - jogurt naturalny
    i to tyle. Rewelacja. Blubka to tu jakies wypasy już serwuje :D

Żyrcia mam nadzieję, że trafiłaś już do szpitala i Cię tam podrasowują. Masakra. Wracaj do zdrowia, bo to rzeczywiście wygląda jak jakiś wirus :/

Marie_marie ja prawie całą pierwszą ciążę przejeździłam. Mąż mieszkał 400km ode mnie i tak sobie co weekend jeździliśmy do siebie :D Dziś Synuś na widok samochodu tupie z radości i krzyczy bruuum, bruum! :) mały podróżnik :)

Kamilutek mam nadzieję, że nie jesteś pedantką z krwi i kości? Jeśli tak to od czasu do czasu zrób sobie mały bałagan i nie sprzątaj przez jakiś czas. No bo jak tak nagle później terapia szokowa od razu? Odkąd mój Maluch zaczął chodzić, to codziennie jakby tornado przez chałupę przeszło :D

Mój M.ostatnio siedzi i w każdej wolnej chwili poszukuje samochodu dla dużej rodziny. Pytam Go zatem po co mu taki, przecież spokojnie zmieścimy w się w nasz. Na co On, że przecież przy trójce dzieci to trzeba mieć już taki duuuży. Na co ja-ale my mamy dwoje dzieci, w sensie drugie w drodze. Na co On-no, ale za jakiś czas będziemy mieli przecież troje, dlatego już dziś chce wybrać sprawdzony model.
    To się nazywa myślenie przyszłościowe :D

blubka, marie_marie22, Kamilutek, Madu1611 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest obsuwa i ciągle czekam. Słucham sobie dźwięków borowania, no mega.
    Chyba zrobię tylko przegląd, a na ewentualne borowanko się umówię za tydzień, przy okazji sie gin we wtorek na wizycie zapytam jak te znieczulenia w ciąży, to będę wtedy spokojniejsza.

GoNia1979 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam że trzeba mieć zaświadczenie od dentysty do porodu (co do sn nie jestem pewna, ale do cc słyszałam że trzeba). Boże powiecie mi że nie trzeba? <pełna nadziei>

CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastrzeŻona wrote:
    Co do sałatki brokułowej-jak Blubka wrzuciła fotkę swojej, to od razu mnie się zachciało takiej właśnie. Poszłam następnego dnia, kupiłam brokuła. Wróciłam do domu, ugotowałam i zajrzałam do lodówki jakie mam jeszcze składniki. Okazało się, że mam jogurt naturalny, także jeśli chodzi o przepis dla ubogich na sałatkę brokułową to:
    - brokuł
    - jogurt naturalny
    i to tyle. Rewelacja. Blubka to tu jakies wypasy już serwuje :D

Żyrcia mam nadzieję, że trafiłaś już do szpitala i Cię tam podrasowują. Masakra. Wracaj do zdrowia, bo to rzeczywiście wygląda jak jakiś wirus :/

Marie_marie ja prawie całą pierwszą ciążę przejeździłam. Mąż mieszkał 400km ode mnie i tak sobie co weekend jeździliśmy do siebie :D Dziś Synuś na widok samochodu tupie z radości i krzyczy bruuum, bruum! :) mały podróżnik :)

Kamilutek mam nadzieję, że nie jesteś pedantką z krwi i kości? Jeśli tak to od czasu do czasu zrób sobie mały bałagan i nie sprzątaj przez jakiś czas. No bo jak tak nagle później terapia szokowa od razu? Odkąd mój Maluch zaczął chodzić, to codziennie jakby tornado przez chałupę przeszło :D

Mój M.ostatnio siedzi i w każdej wolnej chwili poszukuje samochodu dla dużej rodziny. Pytam Go zatem po co mu taki, przecież spokojnie zmieścimy w się w nasz. Na co On, że przecież przy trójce dzieci to trzeba mieć już taki duuuży. Na co ja-ale my mamy dwoje dzieci, w sensie drugie w drodze. Na co On-no, ale za jakiś czas będziemy mieli przecież troje, dlatego już dziś chce wybrać sprawdzony model.
    To się nazywa myślenie przyszłościowe :D

Twój post mnie dziś rozwalił :-) :-) :-)
    Bravo dla męża za ekonomiczne myślenie. Swoją drogą to fajnie się dopasowaliście :-)

zastrzeŻona lubi tę wiadomość

• blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:51

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOCHAM WAS!!!! <3 Aż się popłakałam ze szczęścia <3

To nie to że nie dbam o zęby bo zawsze miałam je w b.dobry stanie, raz na 3-4 lata 3-4 malutkie dziurki i zawsze pilnowałam żeby nie były większe no ale fotel mnie przerasta :(

Dziękuję za dobre wiadomości :* !!

Arwi lubi tę wiadomość

CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
‹‹ 483 484 485 486 487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ