X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiecie czym się dzisiaj zajadalam? PISTACJAMI:-P

A po powrocie od endo i kosmetyczki robie sałatkę brokulowa taka jak ktoras wspominała ale brokul szyn sos czosnkowy i uwaga jajko na twardo! Sałatka miszcz!:)

Ja za pare tygodni mam zamiar lecieć samolotem do anglii odwiedzić meza i przy okazji zwiedzić Londyn <3 wiecie jak jest, anglistka... ;) a maz wyjeżdża na miesiac i 11 dni więc na pewno tyle bez niego nie wytrzymam ale wszystko zależy od cen biletów i tego czy gin wyrazi zgodę.

Jeszcze 25 minut i fajrant

W weekend imprezka Kumpela zaprasza mnie i mojego męża ba oblewanie jej mgr. Będzie tylko rodzina jej i my bo jesteśmy dla siebie jak siostry. Z reszta ona idzie ze mna na badanie 24.11 bo meza nie bedzie i sie pytala czy moze ze mną isc heh tak Przeżywa :) jej siostra tez w ciazy juz trzeciej i termin na czerwiec jakos:-)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po. Okazało się, że BARDZO DOBRZE, że plomba z 6 wypadła, bo dzięki temu było widać, że... w piątce jest armagedon! Do leczenia najszybciej jak się da. Ale że lepiej będzie zrobić oba zęby za jednym razem to umówiła się ze mną na przyszłą środę. Oprócz tego mam jakieś małe dziurki, ale jak to określiła pani dentystka "do kontroli i przeżyją do maja" :)
    Więc w środę umieram. Dobrze, że we wtorek mam wizytę u gin to się wypytam o te znieczulenia.

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie u diablo :) dostalam nowy glukometr i jaram sie bo mogę ściągnąć apkę i wszystko zapisuje mi się na telefonie, a ja jestem gadżeciara :P na razie sama dieta i za miesiąc kontrola. Gdyby cukry szalały przyjść szybciej. Dzis po pierwszym pomiarze całe 98 więc cudownie (a do obiadu zgrzeszyłam colą ;))

misia szpital? :O pewnie będą Ci robić pełną diagnostykę, dla mnie to pic na wodę przy szpitalnym jedzeniu

gonia1979 każdy szpital ma swoją listę, to taka orientacyjna. W niektorych są też ubranka dla dzieci i to np odpada

madu świetne wiadomości :) breeze gratluję :)

bulbka nie umawiasz sie ze swoim ginem na cc? mnie będzie mój ciął

uszczęśliwona mi dentysta robił zwykły przegląd jamy ustnej i zapisał że zęby ok, ale ten wpis nie jest konieczny (w karcie oprócz tego jest internista i okulista, możesz tez sobie darować ;))

Zastrzeżona u nas to samo z samochodem :p mąż sprzedał moje combi i szuka czegoś większego na 2 wózki a ja zostałam bez samochodu :P

Qasha 2 trym w miarę bezpieczny, można znieczulenie, są dla ciezarówek

jeśli chodzi o wyprawkę do szpitala to ja bym tam dopisala zgrzewkę wody (tych duzych butelek) bo nie wiem jak was, ale mnie suszyło jak cholera :P potrafiłam wypić 3l samej wody codziennie. Pododkłady i podpaski w szpitalu dawali, ale podpaski wolałam swoje, tam wielgachne grube narty a ja miałam swoje z canpola dla mnie kolosalna rożnica w komforcie. Toska widzialam, ze dopisałaś rożek, u mnie takie rzeczy dają w szpitalu :) Majtki jednorazowe u nas to bylo must have a po cc koniecznie wysokie, inaczej zaraz bura od ordynatora.
    bulbka wenflon? jak? przecież to w szpitalu zakładają, masz swój przywieźć? :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 17:03

zastrzeŻona, Breezee, Madu1611, Maniuś lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastrzeŻona wrote:
    Co do sałatki brokułowej-jak Blubka wrzuciła fotkę swojej, to od razu mnie się zachciało takiej właśnie. Poszłam następnego dnia, kupiłam brokuła. Wróciłam do domu, ugotowałam i zajrzałam do lodówki jakie mam jeszcze składniki. Okazało się, że mam jogurt naturalny, także jeśli chodzi o przepis dla ubogich na sałatkę brokułową to:
    - brokuł
    - jogurt naturalny
    i to tyle. Rewelacja. Blubka to tu jakies wypasy już serwuje :D

Kamilutek mam nadzieję, że nie jesteś pedantką z krwi i kości? Jeśli tak to od czasu do czasu zrób sobie mały bałagan i nie sprzątaj przez jakiś czas. No bo jak tak nagle później terapia szokowa od razu? Odkąd mój Maluch zaczął chodzić, to codziennie jakby tornado przez chałupę przeszło :D

Ha, ale nas wzięło na brokuły! Też mam, ale ja sobie chyba zrobię z makaronem na jutro do pracy.

zastrzeŻona, nie jestem pedantką, tylko mam swoje... dziwactwa :)
    uwielbiam pudełka i ciuchy wg kolorów i książki poukładane tematycznie i noże na listwie w kuchni skierowane w jedną stronę - ale to chyba normalne prawda? :p

zastrzeŻona lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przespalam caly dzien, wymioty ustaly, zjadlam nawet suchara i wypilam herbate. Na razie szpital sobie daruje bo poprawa jest. Najwazniejsze ze juz moge cos pic ale to byl jakis koszmar...

zastrzeŻona, sylwucha89, Uszczesliwiona, ag194 lubią tę wiadomość

• zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek a pewnie, że tak! ;) Ja to zawsze miałam artystyczny nieład dookoła jeśli chodzi o dom, ale w pracy zawsze wszystko musiało być na tip top, poukładane, zamknięte na ostatni guzik sratatatata. Więc to traktuje jako swoje dziwactwo. Nienawidzę kiedy deska od kibelka jest otwarta. Na szczęście mój M.też więc tylko goście mogą zepsuć ład :D I nie mogę znieść gdy czajnik jest otwarty np.gdy ktoś zrobi herbatę,odstawi i nie zamknie. Nie wiem o co chodzi, ale pokrywka/dziubek zawsze musi być zatkany i koniec :D

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia to super, może to rzeczywiście wirus był i już sobie poszedł

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Przespalam caly dzien, wymioty ustaly, zjadlam nawet suchara i wypilam herbate. Na razie szpital sobie daruje bo poprawa jest. Najwazniejsze ze juz moge cos pic ale to byl jakis koszmar...
    To dobrze. Ja wczoraj też rzygalam od 12 do wieczora. Może jakaś taka aura. Przeszło mi dopiero po rosole. Wszystko zaczęło się układać w żołądku i dziś pracuje.

Niby już dawno drugi trymestr, a tu takie rewolucje... Dopiero co Camilii napisałam że u mnie lepiej... Aż zalowalam, jak rzygalam co pół godziny, że to napisałam.

Jutro idę na pobranie krwi, wszystkie badania będę robić...

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kreci mnie caly czas ale tragedii nie ma. Zobaczymy czy juz bedzie szlo w dobra strone :/

• blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 23:51

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wygląda apartament naszego słoneczka na dzień przed ukończeniem 15 tygodnia <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e105572c7c37.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 17:45

blubka, monika_89, Kamilutek, zastrzeŻona, bezimienna, julita, sylwucha89, Misia 69, Breezee, GoNia1979, Arwi, Hope_, Demsik, Madu1611, ag194, Uszczesliwiona, mon!ta^, Mabelle, rybka33, sylwia1985, kamyla112, Moniqaaa, Rudzik, bbee, Agus26m lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • blubka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś no piękny ten apartament ;-) dzidziuś na pewno zadowolony

Maniuś lubi tę wiadomość

• Kamilutek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś, jaki masz piękny brzuch! Zazdroszczę i też chcę taki :)

Maniuś lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a wiecie co? :) wg om ide na prenatalne 11t5 d ale wg usg jeśli będzie nadal 5d do przodu to będzie w sumie 12t3d i to dokładnie ten sam dzien co moja kumpela robila prenatalne i jej powiedzial płeć i sie nie pomylil a ja ide do tefo samego lekarza ma ten sam sprzet więc mam nadzieję ze we wtorek dopiszecie mi do listy ze dziewczynka hihi

monika_89 lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius brzuszek super. Gratulacje! U mnie też już troszkę widać, ale nie tak pięknie jak u Ciebie. Może też jutro fotkę wstawię.

Julita no niestety dopada, za to dziś mam apetyt jak za dwoje :p

Maniuś lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety znowu gorzej. Dzwonilam do gina, mam kupic jakies leki co podal i jak nie minie za dzien dwa po tym to szpital :/
    Powiedzial ze albo jelitowka albo rota.

• bezimienna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna, słabo. Koniecznie dużo pij wody, żebyś się nie odwodniła.

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 17:54

zem3o7esxha3u0v7.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius super apartament ja juz się nie moge doczekać kiedy taki bedzie miała moja dzidzia..

Maniuś lubi tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:45

7v8rugpjlukgsvjv.png
‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ