X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Dziewczyny zaraz nadrobie was tutaj :) a mi mona lekarka poprawiła humor bo zwolniło się jedno miejsce u niej i jutro idę na prenatalne ! <3 w końcu malucha zobaczę :)
    na którą idziesz? Ja na 10.00. Pierwszy raz bedzie ze mna maz:)

Kleopatra lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    czekam teraz na meza pojechal po pizze bo mam dzisiaj imieniny i zachcialo mi sie pizzy zamiast rozyczki :)
    Wszystkiego najlepszego

sylwia1985 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    Ja wiecie czym się dzisiaj zajadalam? PISTACJAMI:-P

A po powrocie od endo i kosmetyczki robie sałatkę brokulowa taka jak ktoras wspominała ale brokul szyn sos czosnkowy i uwaga jajko na twardo! Sałatka miszcz!:)

Ja za pare tygodni mam zamiar lecieć samolotem do anglii odwiedzić meza i przy okazji zwiedzić Londyn <3 wiecie jak jest, anglistka... ;) a maz wyjeżdża na miesiac i 11 dni więc na pewno tyle bez niego nie wytrzymam ale wszystko zależy od cen biletów i tego czy gin wyrazi zgodę.

Jeszcze 25 minut i fajrant

W weekend imprezka Kumpela zaprasza mnie i mojego męża ba oblewanie jej mgr. Będzie tylko rodzina jej i my bo jesteśmy dla siebie jak siostry. Z reszta ona idzie ze mna na badanie 24.11 bo meza nie bedzie i sie pytala czy moze ze mną isc heh tak Przeżywa :) jej siostra tez w ciazy juz trzeciej i termin na czerwiec jakos:-)

Daj znać jak będziesz się wybierać do Londynu, yo może się na kawkę umówimy? :)
    Za kilka tygodni to bedziesz miała typowo angielską pogodę więc nie zapomnij parasola ;)

• Leirion Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

czekam teraz na meza pojechal po pizze bo mam dzisiaj imieniny i zachcialo mi sie pizzy zamiast rozyczki :)
    Wszystkiego naj :)
    No to ja właśnie miałam w Halloween taki sam pomysl (8 rocznica bycia razem). I jestem absolutnie pewna ze to ta pizza mnie tak spuchła. Mój mąż chcial wczoraj wrzucac na Fb moje zdjęcie z podpisem "bo zupa byla za słona" ale bal sie ze faktycznie zbyt mocno przypominam ofiarr przemcy w rodzinie (zapuchnieta cala twarz) i go zamkną od razu.

Mam wiec zakaz pizzy a nawet K. Chce mi zabronić nutelli bo ma alergeny (ale tu się nie dam).
    Dzis juz lepiej. Wydaje mi się ze udalo mi się skutecznie wygonić potwora z organizmu

blubka lubi tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:45

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    na którą idziesz? Ja na 10.00. Pierwszy raz bedzie ze mna maz:)

Ja na 17 :*

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim!
    Mnie też niestety coś choróbsko podbiera i na wszelki wypadek dzisiaj zostaję w domu. Zatoki mi pękają a zatkany nos podobno sprawia, że chrapię głośniej niż marynarz i mój chłop razem wzięci.

Ale nie ma tego złego, co ba na dobre nie wyszło - rozprawię się z tą górą prasowania wielkości Everestu.

A propos podróżowania: przyszły tydzień mam bardzo nomadyczny, w czwartek w tę i z powrotem do Warszawy do hematologów (mój gin jest boski - udało mu się przyspieszyć wizytę o prawie 11 miesięcy), potem w piątek i sobotę jestem na konfie we Freibergu. Łącznie coś koło 2000 km. Niby w ciąży można podróżować jak nie ma przeciwwskazań, ale i tak trochę się obawiam, jak to przetrwam.

Miłego dnia!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jezdze teraz malo,bardzo malo.a jak sie poruszam za duzo to z sil opadam chyba ze jeszcze organizm nie wszedl na swoje tory po takim czasie lezenia.
    Sylwia wszystkiego naj z okazji wczorajszych imieninek.pizza smakowala?
    U mnie w szpitalu tez nie musialam miec nic dla dzidziusia,wszystko zapewniał szpital.posciel salowe zmienialy kiedy byla potrzeba.wchodzily i pytaly czy komus potrzeba zmiany.nie wyobrazam sobie jak niektore krwawia mocno i mialyby w brudnym lezec z 3 dni czasem wiecej.teraz prawdopodobnie bede rodzic w Poznaniu wiec nie wiem co tam bedzie potrzebne.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wczoraj pochwaliłam, że jem za dwoje i cała noc za dwoje wymiotowalam. Może faktycznie wirus. Teraz jestem na czczo, bo lecę na badania. Miłego dnia! W Toruniu od rana świeci słoneczko!1

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie...dzis juz w koncu zobacze mojego babelka.

Sylwia wszystkiego naj naj z okazji imienin wczorajszych duzo milosci I nudnej ciazy.

Zyrcia jak minela noc ? Jak ty I malutki sie czujecie?

Trzymam kciuki za wizytujace dzis mamusie :)

Mabelle, sylwia1985 lubią tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    monita - ja rodziłam też na Zaspie i przez cały pobyt nikt nie zmienił pościeli ani razu (23 maj wieczorem urodziłam, 26 wychodziłam)
    A targanie walizki - nam akurat położna pozwolila jak to ujęła "wyjątkowo" wprowadzić mężów, ale dziewczynom z 2 pokojów obok dzień i 2 dni wcześniej nie pozwalaly, by mężowie wchodzili na oddział i same się targały z walizkami.
    No widzisz czyli zależne od personelu :) ja leżałam na ginekologii oraz na polozniczym tutaj i tutaj Panie zmieniały, albo się pytała czy można zmienić czy jest taka potrzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:33

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

koalaa lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam się z Wami w 10 tygodniu, no po prostu szał pał! :D

Łooo, widzę że się majówki rozrzygały jak koty! Może to faktycznie jakiś wirus albo inne cholerstwo?

Sylwia, wszystkiego co najlepsze! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 09:01

Breezee lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :) 16 tydzień czas start <3 leci mi ta druga ciąża jak nie wiem :)

Miłego dnia i samych dobrych wieści :)

toska_88, ag194, Rudzik, Hope_, Breezee, Spirit, monika_89, marie_marie22 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Majówki, trochę ponadrabiałam,ale kurcze tyle drukujecie,że jak się nie siedzi w chacie to trudno to ogarnąć. Chciałam tylko powiedzieć ,że o 11.30 ujrzę dziś mojego wielkiego, zdrowego SYNKA i wcale się nie będę denerwować, panikować, a już na pewno nie będę ryczeć. szkoda tylko,że mężul nie może dziś iść ze mną :/ ale na następne obowiązkowo go zaciągnę.
    A..... zgodnie z instrukcjami Tośki grażyna wygolona "jak na studniówkę" :) brzuch do przodu i lecę!

Marie, Gonia i Klaudia trzymam kciuki, jeśli kogoś z dziś wizytujących pominęłam to niechcący ale też trzymam kciuka :-)

Dodatkowe uściski dla rzygających! Trzymajcie się!

Kleopatra, toska_88, Hope_, GoNia1979, Mabelle, Maniuś, bezimienna, monika_89, marie_marie22, sylwucha89 lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Panuje jelitowka bo moj syn też biegunki wczoraj cały dzień! Dobrze że na kibel lata ale i tak dupka podrazniona. Monika współczuję tak się męczy malutka ale u nas zawsze p9 antybiotyku były biegunki i odparzona cała dupka. Mimo osłonki zawsze tak się kończy. Raz nawet po antybiotyku mały miał cały czarny język! Horror mówię wam zawału dostałam bo nigdy czegoś takiego nie widziałam a wtedy też miał długie leczenie bo miał zapalenie płuc i oskrzeli a Do tego szły 4 zęby naraz. Na szczęście wyleczylo się to a co więcej ponoć często się zdarza a ja o tym nie słyszałam.
    Misia cj tam u ciebie w tym szpitalu?
    Zyrcia zyjecie jakoś? Przeszło trochę?
    Maniuś lecisz jak burza! Bliżej już połowy:-)
    Dziewczynom udanych wizyt życzę .
    U mnie akcja kolor włosów ciekawe jak długo będę klnac po wszystkim ale to się okaże wieczorem. Narazie poszedł odrost i oczywiście w porównaniu do tych białych jest rudy ale popołudniu przyjdzie farba na te jasne do przyciemnienia i działamy dalej .

GoNia1979, Maniuś lubią tę wiadomość

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Rudzik, toska_88 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny,
    Leon przespal ladnie cala noc, juz bez rzygow wiec moze jednak sie przejadl na noc i to bylo od tego bo na razie nie widac zeby bylo cos nie tak. Dalam mu orsalit na wszelki no i nie chce jesc za bardzo ale mleko pije.
    Ja srednio ale juz moge przelknac jakies picie, spijam miete wiec juz chyba tez sie poprawia. Najgorzej ze nie mam w ogole sily, jakby mnie ktos pobil sie czuje no i ten cholerny zoladek boli :/ niech juz to wszystko idzie w cholere. Waze juz 69 kg... ciaze zaczynalam z 75... prxy wzroscie 180...
    Nadal nie moge nic przegryzc...

Trzymam kciuki za wizytujace i zdrowka wszystkim zycze

GoNia1979, Rudzik lubią tę wiadomość

• Misia 69 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny. Życzę udanch wizyt.
    Ja idę do szpitala ze względu na podwyższony cukier we krwi. Diabetolog chce zobaczyć jak reaguję na insulinę i dopasować mi odpowiednią ilość jednostek. Mam nadzieję że w czwartek już wyjdę na 10 urodzinki mojej córeczki.
    Tosla ja nawet nie wiedziałam,ze z twojej wróżby wychodzi mi córeczka:) oj moja starsza córka skakalaby ze szczęście hehe jak się twoja wróżba spełni :)

GoNia1979, toska_88 lubią tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ