X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Dziewczyny zaraz nadrobie was tutaj :) a mi mona lekarka poprawiła humor bo zwolniło się jedno miejsce u niej i jutro idę na prenatalne ! <3 w końcu malucha zobaczę :)
    na którą idziesz? Ja na 10.00. Pierwszy raz bedzie ze mna maz:)

Kleopatra lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    czekam teraz na meza pojechal po pizze bo mam dzisiaj imieniny i zachcialo mi sie pizzy zamiast rozyczki :)
    Wszystkiego najlepszego

sylwia1985 lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Moniqaaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    Ja wiecie czym się dzisiaj zajadalam? PISTACJAMI:-P

A po powrocie od endo i kosmetyczki robie sałatkę brokulowa taka jak ktoras wspominała ale brokul szyn sos czosnkowy i uwaga jajko na twardo! Sałatka miszcz!:)

Ja za pare tygodni mam zamiar lecieć samolotem do anglii odwiedzić meza i przy okazji zwiedzić Londyn <3 wiecie jak jest, anglistka... ;) a maz wyjeżdża na miesiac i 11 dni więc na pewno tyle bez niego nie wytrzymam ale wszystko zależy od cen biletów i tego czy gin wyrazi zgodę.

Jeszcze 25 minut i fajrant

W weekend imprezka Kumpela zaprasza mnie i mojego męża ba oblewanie jej mgr. Będzie tylko rodzina jej i my bo jesteśmy dla siebie jak siostry. Z reszta ona idzie ze mna na badanie 24.11 bo meza nie bedzie i sie pytala czy moze ze mną isc heh tak Przeżywa :) jej siostra tez w ciazy juz trzeciej i termin na czerwiec jakos:-)

Daj znać jak będziesz się wybierać do Londynu, yo może się na kawkę umówimy? :)
    Za kilka tygodni to bedziesz miała typowo angielską pogodę więc nie zapomnij parasola ;)

• Leirion Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

czekam teraz na meza pojechal po pizze bo mam dzisiaj imieniny i zachcialo mi sie pizzy zamiast rozyczki :)
    Wszystkiego naj :)
    No to ja właśnie miałam w Halloween taki sam pomysl (8 rocznica bycia razem). I jestem absolutnie pewna ze to ta pizza mnie tak spuchła. Mój mąż chcial wczoraj wrzucac na Fb moje zdjęcie z podpisem "bo zupa byla za słona" ale bal sie ze faktycznie zbyt mocno przypominam ofiarr przemcy w rodzinie (zapuchnieta cala twarz) i go zamkną od razu.

Mam wiec zakaz pizzy a nawet K. Chce mi zabronić nutelli bo ma alergeny (ale tu się nie dam).
    Dzis juz lepiej. Wydaje mi się ze udalo mi się skutecznie wygonić potwora z organizmu

blubka lubi tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:45

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    na którą idziesz? Ja na 10.00. Pierwszy raz bedzie ze mna maz:)

Ja na 17 :*

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim!
    Mnie też niestety coś choróbsko podbiera i na wszelki wypadek dzisiaj zostaję w domu. Zatoki mi pękają a zatkany nos podobno sprawia, że chrapię głośniej niż marynarz i mój chłop razem wzięci.

Ale nie ma tego złego, co ba na dobre nie wyszło - rozprawię się z tą górą prasowania wielkości Everestu.

A propos podróżowania: przyszły tydzień mam bardzo nomadyczny, w czwartek w tę i z powrotem do Warszawy do hematologów (mój gin jest boski - udało mu się przyspieszyć wizytę o prawie 11 miesięcy), potem w piątek i sobotę jestem na konfie we Freibergu. Łącznie coś koło 2000 km. Niby w ciąży można podróżować jak nie ma przeciwwskazań, ale i tak trochę się obawiam, jak to przetrwam.

Miłego dnia!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jezdze teraz malo,bardzo malo.a jak sie poruszam za duzo to z sil opadam chyba ze jeszcze organizm nie wszedl na swoje tory po takim czasie lezenia.
    Sylwia wszystkiego naj z okazji wczorajszych imieninek.pizza smakowala?
    U mnie w szpitalu tez nie musialam miec nic dla dzidziusia,wszystko zapewniał szpital.posciel salowe zmienialy kiedy byla potrzeba.wchodzily i pytaly czy komus potrzeba zmiany.nie wyobrazam sobie jak niektore krwawia mocno i mialyby w brudnym lezec z 3 dni czasem wiecej.teraz prawdopodobnie bede rodzic w Poznaniu wiec nie wiem co tam bedzie potrzebne.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wczoraj pochwaliłam, że jem za dwoje i cała noc za dwoje wymiotowalam. Może faktycznie wirus. Teraz jestem na czczo, bo lecę na badania. Miłego dnia! W Toruniu od rana świeci słoneczko!1

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie...dzis juz w koncu zobacze mojego babelka.

Sylwia wszystkiego naj naj z okazji imienin wczorajszych duzo milosci I nudnej ciazy.

Zyrcia jak minela noc ? Jak ty I malutki sie czujecie?

Trzymam kciuki za wizytujace dzis mamusie :)

Mabelle, sylwia1985 lubią tę wiadomość

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    monita - ja rodziłam też na Zaspie i przez cały pobyt nikt nie zmienił pościeli ani razu (23 maj wieczorem urodziłam, 26 wychodziłam)
    A targanie walizki - nam akurat położna pozwolila jak to ujęła "wyjątkowo" wprowadzić mężów, ale dziewczynom z 2 pokojów obok dzień i 2 dni wcześniej nie pozwalaly, by mężowie wchodzili na oddział i same się targały z walizkami.
    No widzisz czyli zależne od personelu :) ja leżałam na ginekologii oraz na polozniczym tutaj i tutaj Panie zmieniały, albo się pytała czy można zmienić czy jest taka potrzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:33

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

koalaa lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam się z Wami w 10 tygodniu, no po prostu szał pał! :D

Łooo, widzę że się majówki rozrzygały jak koty! Może to faktycznie jakiś wirus albo inne cholerstwo?

Sylwia, wszystkiego co najlepsze! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 09:01

Breezee lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :) 16 tydzień czas start <3 leci mi ta druga ciąża jak nie wiem :)

Miłego dnia i samych dobrych wieści :)

toska_88, ag194, Rudzik, Hope_, Breezee, Spirit, monika_89, marie_marie22 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Majówki, trochę ponadrabiałam,ale kurcze tyle drukujecie,że jak się nie siedzi w chacie to trudno to ogarnąć. Chciałam tylko powiedzieć ,że o 11.30 ujrzę dziś mojego wielkiego, zdrowego SYNKA i wcale się nie będę denerwować, panikować, a już na pewno nie będę ryczeć. szkoda tylko,że mężul nie może dziś iść ze mną :/ ale na następne obowiązkowo go zaciągnę.
    A..... zgodnie z instrukcjami Tośki grażyna wygolona "jak na studniówkę" :) brzuch do przodu i lecę!

Marie, Gonia i Klaudia trzymam kciuki, jeśli kogoś z dziś wizytujących pominęłam to niechcący ale też trzymam kciuka :-)

Dodatkowe uściski dla rzygających! Trzymajcie się!

Kleopatra, toska_88, Hope_, GoNia1979, Mabelle, Maniuś, bezimienna, monika_89, marie_marie22, sylwucha89 lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Panuje jelitowka bo moj syn też biegunki wczoraj cały dzień! Dobrze że na kibel lata ale i tak dupka podrazniona. Monika współczuję tak się męczy malutka ale u nas zawsze p9 antybiotyku były biegunki i odparzona cała dupka. Mimo osłonki zawsze tak się kończy. Raz nawet po antybiotyku mały miał cały czarny język! Horror mówię wam zawału dostałam bo nigdy czegoś takiego nie widziałam a wtedy też miał długie leczenie bo miał zapalenie płuc i oskrzeli a Do tego szły 4 zęby naraz. Na szczęście wyleczylo się to a co więcej ponoć często się zdarza a ja o tym nie słyszałam.
    Misia cj tam u ciebie w tym szpitalu?
    Zyrcia zyjecie jakoś? Przeszło trochę?
    Maniuś lecisz jak burza! Bliżej już połowy:-)
    Dziewczynom udanych wizyt życzę .
    U mnie akcja kolor włosów ciekawe jak długo będę klnac po wszystkim ale to się okaże wieczorem. Narazie poszedł odrost i oczywiście w porównaniu do tych białych jest rudy ale popołudniu przyjdzie farba na te jasne do przyciemnienia i działamy dalej .

GoNia1979, Maniuś lubią tę wiadomość

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Rudzik, toska_88 lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny,
    Leon przespal ladnie cala noc, juz bez rzygow wiec moze jednak sie przejadl na noc i to bylo od tego bo na razie nie widac zeby bylo cos nie tak. Dalam mu orsalit na wszelki no i nie chce jesc za bardzo ale mleko pije.
    Ja srednio ale juz moge przelknac jakies picie, spijam miete wiec juz chyba tez sie poprawia. Najgorzej ze nie mam w ogole sily, jakby mnie ktos pobil sie czuje no i ten cholerny zoladek boli :/ niech juz to wszystko idzie w cholere. Waze juz 69 kg... ciaze zaczynalam z 75... prxy wzroscie 180...
    Nadal nie moge nic przegryzc...

Trzymam kciuki za wizytujace i zdrowka wszystkim zycze

GoNia1979, Rudzik lubią tę wiadomość

• Misia 69 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny. Życzę udanch wizyt.
    Ja idę do szpitala ze względu na podwyższony cukier we krwi. Diabetolog chce zobaczyć jak reaguję na insulinę i dopasować mi odpowiednią ilość jednostek. Mam nadzieję że w czwartek już wyjdę na 10 urodzinki mojej córeczki.
    Tosla ja nawet nie wiedziałam,ze z twojej wróżby wychodzi mi córeczka:) oj moja starsza córka skakalaby ze szczęście hehe jak się twoja wróżba spełni :)

GoNia1979, toska_88 lubią tę wiadomość

f2w33e3k5idkv34t.png
‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ