X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :) u mnie cudowna noc tylko jedna pobudka i Paula wstala dopiero po 7, coż za luskus :D Na szczęście maść którą wczoraj dostała pomogła i pupcia wygląda o niebo lepiej dzięki czemu mloda od razu w lepszym humorze

leririon nie daj się z nutellą co to to nie! :P

zyricia jak Ty i Leon?

Maniuś lada moment połowa ciaży :)

misia ja myslę, że do czwartku spokojnie Cię wypuszczą. Zdiagnozują Cię i będzie ok

breezee ja chodzłam i bardzo sobie chwalę. Raz że było parę info którego nie wyczytałam w necie a dwa poznałam położne z mojego szpitala. Sporo wiedzy teoretycznej np nt szczepień i różnic miedzy płatnymi a na nfz, kurs pierwszej pomocy niemowlakom, jak kąpać, zajęcia z mężem co ma robić podczas porodu żeby pomóc a nie przeszkadzać. Krok po kroku jak krowie na rowie łumaczą SN i CC, u nas były dwa dwuogodzinne bloki z cerytfikowanym doradcą laktacyjnym

Klaudia warto, o CC, przebiegu i połogu po nim też mówią ;) to nie tylko oddechy jak w tv ;)

Mabelle, Maniuś, Breezee lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik pewnie że smakowała była pyszna

mąż pojechał teraz z młodym do lekarza bo od kilku dni kaszel go męczy i katar - wole dmuchac na zimne i niech go oslucha

u mnie dzisiaj lazanki na obiad i rosol

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam po badaniach. Jak się cieszę :))))) Jestem uspokojona i napatrzyłam się na naszego Maluszka do woli:D Dostaliśmy 18 zdjęć na pendrivie:D Kilka wydrukowanych:D Siedzę i oglądam :D Mąż był ze mną. Bardzo mu się podobało.
    Do rzeczy: wszystko w porządku, sama widziałam bijące serduszko, słyszałam je (160 uderzeń), dziecko się wierciło, zasłaniało rączką twarz :) ale ginekolog cierpliwie obserwowała :) Małe szanse na wady genetyczne, jest super :)
    PS. zdradziła płeć wg niej, napiszę Wam, ale poczekam jeszcze na Wasze typy :):) dlatego wstawiam zdjęcie:

https://zapodaj.net/1ecf29513d22c.jpg.html

Poza tym widze, że ta ginekolog ma lepszy sprzęt i chyba przy niej zostanę. No i tez fajnie, że nie czekam po 2 h w kolejce mimo umówionej godziny.

teraz mam dylemat, bo zwolnienie mam do wtorku włącznie. Ta gin nie dała mi zwolnienia bo dziś jest piątek. Poleciła mi bym poszła na luxmed do innego gin albo nawet do rodzinnego. Czy rodzinny mi wystawi zwolnienie??

monika_89, blubka, Hope_, bbee, Kofeina, sylwucha89, Mabelle, Maniuś, Arwi, bezimienna, Kleopatra, Uska, Breezee, sylwia1985, Demsik, mon!ta^, Madu1611, Rudzik lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie obstawiam syna ;) ze zwolnieniem hmmm od rodzinnego dostaniesz na 80%, nie możesz podejśc we wtorek do Twojego gin tylko po zwolnienie? niech Ci wypisze już a Ty tylko dobierzesz, wskoczysz między pacjenki (chyba że ma jakąś recepcję to niech tam zostawi)

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 17:56

zem3o7esxha3u0v7.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie marie super, że wszystko ok. Co do płci to ja się nie znam i poczekam aż sama zdradzisz ;-) a rodzinny powinien wystawić zwolnienie, przynajmniej mój by wystawił

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czy rodzinny wystawi zwolnienie ciążowe? Kurcze, bo z tego co widzę to nie ma gin. Tzn chyba że pojde prywatnie do tego drugiego gin (jeszcze wizyty nie odwołałam)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:45

7v8rugpjlukgsvjv.png

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziała mi że według jednej teorii (ja już w myślach dodałam sobie 'ooo wiem, z forum, że teorii Nuba') to dziewczynka :)

monika_89, blubka, sylwucha89, Hope_, toska_88, Maniuś, Arwi, zastrzeŻona, Kleopatra, Breezee, Demsik lubią tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie, czyżby chłopczyk? :)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia0727 wrote:
    Ja nie mam co iść booo u mnie na 100% cesarka :p
    Ja również miałam planowaną cesarkę ale warto było się wybrać, dowiedziałam się dużo ciekawych rzeczy :-)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie wpisac CI na listę córę? :)

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja w poniedziałek w końcu zobaczyłam swoje maleństwo :) Tak szybko machało rączkami i nóżkami, że nie dało rady poznać płci. Trochę się denerwuje bo lekarz przez to że maleństwo szybko się poruszało i przez to że mam trochę sadełka na brzuchu nie zobaczył kości nosowej :( Powiedzcie będzie jeszcze jakieś badanie na które będę kierowana do innego lekarza niż mój prowadzący?

Mabelle, Hope_ lubią tę wiadomość

• Mabelle Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Wróciłam po badaniach. Jak się cieszę :))))) Jestem uspokojona i napatrzyłam się na naszego Maluszka do woli:D Dostaliśmy 18 zdjęć na pendrivie:D Kilka wydrukowanych:D Siedzę i oglądam :D Mąż był ze mną. Bardzo mu się podobało.
    Do rzeczy: wszystko w porządku, sama widziałam bijące serduszko, słyszałam je (160 uderzeń), dziecko się wierciło, zasłaniało rączką twarz :) ale ginekolog cierpliwie obserwowała :) Małe szanse na wady genetyczne, jest super :)
    PS. zdradziła płeć wg niej, napiszę Wam, ale poczekam jeszcze na Wasze typy :):) dlatego wstawiam zdjęcie:

https://zapodaj.net/1ecf29513d22c.jpg.html

Poza tym widze, że ta ginekolog ma lepszy sprzęt i chyba przy niej zostanę. No i tez fajnie, że nie czekam po 2 h w kolejce mimo umówionej godziny.

teraz mam dylemat, bo zwolnienie mam do wtorku włącznie. Ta gin nie dała mi zwolnienia bo dziś jest piątek. Poleciła mi bym poszła na luxmed do innego gin albo nawet do rodzinnego. Czy rodzinny mi wystawi zwolnienie??

Według mnie to jest dziewczynka jak nic ;)

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    marie wpisac CI na listę córę? :)
    poproszę :)

Moniqaaa lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski!! :)
    Miałam już do Was nie pisać, bo tu ciążowe forum i nie chciałam wprowadzać tu smutnych powiewów i Wam smęcić, ale kurde sie nie da. Ja muszę! :-D
    Więc tak, odebrałam wyniki histopatologiczne. Chyba są ok. Nie wskazują na żadne martwice czy ropnienie. Tylko potwierdziły, że ciąża była.
    Teraz byłam u gina na kontroli. Pomacał i pozaglądał tu i ówdzie, stwierdził ze jest ok.
    Poza tym, pytał mnie czy mam może pomysł skąd to poronienie... nosz kurde, kto jest lekarzem? Ja czy on?
    Wypisal mi zlecenie na tsh po mojej prośbie, od siebie dorzucił morfologię i poziom bilurbiny czy czegoś. .
    Ahh, niby nic się nie działo, ale musiałam napisać :-) forum mnie ciągnęło :-D

Cieszę się wszystkimi bąbelkami! Gratuluję super wieści! :-D

A no i gin powiedział mi, ze o kolejnej ciąży mogę zacząć myśleć dopiero za minimum 8 miesięcy. .. ha! Już widzę moje czekanie ;-)
    Pozdrowionka, trzymajcie się zdrowo :)

Arwi, zastrzeŻona, Kleopatra, sylwia1985, Demsik, monika_89, Mabelle, Rudzik lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Nieśmiała, czemu tak długo macie czekać? Dobrze, że zrobisz to TSH, może się coś rozjaśni. Wpadaj do nas i się nawet nie zastanawiaj :)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LEkarz mówił, że takie są zalecenia po łyżeczkowaniu.. ja tam czekam do @ i działam. W sumie cały czas zmieniam decyzję.. raz chcem poczekać do @, a za chwilę chcem już teraz robić...
    Do najbardziej czarnym myśli jakie mam w głowie zaliczam takie, że moze los tak chciał, bo gdzieś na goórze Bóg wie, że nie będę dobrą mamą czy coś...
    Oczywiście staram się wyganiać te myśli, ale i tak przyłażą mendy jedne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 13:22

age.png

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, nie myśl tak nawet :* Myślę, że każda z nas, która cieszy się z dzieci już jest po części dobra :)

Nieśmiała lubi tę wiadomość

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ma może ktoraś pomysł na to, po co man robić piziom bilirubiny? Sprawdziłam teraz na necie, i dzięki niej diagnizuje się choroby wątroby bądź żółtaczkę. Jaki to może mieć związek z poronieniem?

age.png
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ