MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć
u mnie cudowna noc tylko jedna pobudka i Paula wstala dopiero po 7, coż za luskus
Na szczęście maść którą wczoraj dostała pomogła i pupcia wygląda o niebo lepiej dzięki czemu mloda od razu w lepszym humorze
leririon nie daj się z nutellą co to to nie!
zyricia jak Ty i Leon?
Maniuś lada moment połowa ciaży
misia ja myslę, że do czwartku spokojnie Cię wypuszczą. Zdiagnozują Cię i będzie ok
breezee ja chodzłam i bardzo sobie chwalę. Raz że było parę info którego nie wyczytałam w necie a dwa poznałam położne z mojego szpitala. Sporo wiedzy teoretycznej np nt szczepień i różnic miedzy płatnymi a na nfz, kurs pierwszej pomocy niemowlakom, jak kąpać, zajęcia z mężem co ma robić podczas porodu żeby pomóc a nie przeszkadzać. Krok po kroku jak krowie na rowie łumaczą SN i CC, u nas były dwa dwuogodzinne bloki z cerytfikowanym doradcą laktacyjnym
Klaudia warto, o CC, przebiegu i połogu po nim też mówiąto nie tylko oddechy jak w tv
Mabelle, Maniuś, Breezee lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Wróciłam po badaniach. Jak się cieszę
)))) Jestem uspokojona i napatrzyłam się na naszego Maluszka do woli:D Dostaliśmy 18 zdjęć na pendrivie:D Kilka wydrukowanych:D Siedzę i oglądam
Mąż był ze mną. Bardzo mu się podobało.
Do rzeczy: wszystko w porządku, sama widziałam bijące serduszko, słyszałam je (160 uderzeń), dziecko się wierciło, zasłaniało rączką twarzale ginekolog cierpliwie obserwowała
Małe szanse na wady genetyczne, jest super
PS. zdradziła płeć wg niej, napiszę Wam, ale poczekam jeszcze na Wasze typydlatego wstawiam zdjęcie:
https://zapodaj.net/1ecf29513d22c.jpg.html
Poza tym widze, że ta ginekolog ma lepszy sprzęt i chyba przy niej zostanę. No i tez fajnie, że nie czekam po 2 h w kolejce mimo umówionej godziny.
teraz mam dylemat, bo zwolnienie mam do wtorku włącznie. Ta gin nie dała mi zwolnienia bo dziś jest piątek. Poleciła mi bym poszła na luxmed do innego gin albo nawet do rodzinnego. Czy rodzinny mi wystawi zwolnienie??monika_89, blubka, Hope_, bbee, Kofeina, sylwucha89, Mabelle, Maniuś, Arwi, bezimienna, Kleopatra, Uska, Breezee, sylwia1985, Demsik, mon!ta^, Madu1611, Rudzik lubią tę wiadomość
-
marie obstawiam syna
ze zwolnieniem hmmm od rodzinnego dostaniesz na 80%, nie możesz podejśc we wtorek do Twojego gin tylko po zwolnienie? niech Ci wypisze już a Ty tylko dobierzesz, wskoczysz między pacjenki (chyba że ma jakąś recepcję to niech tam zostawi)
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. Ja w poniedziałek w końcu zobaczyłam swoje maleństwo
Tak szybko machało rączkami i nóżkami, że nie dało rady poznać płci. Trochę się denerwuje bo lekarz przez to że maleństwo szybko się poruszało i przez to że mam trochę sadełka na brzuchu nie zobaczył kości nosowej
Powiedzcie będzie jeszcze jakieś badanie na które będę kierowana do innego lekarza niż mój prowadzący?
Mabelle, Hope_ lubią tę wiadomość
-
marie_marie22 wrote:Wróciłam po badaniach. Jak się cieszę
)))) Jestem uspokojona i napatrzyłam się na naszego Maluszka do woli:D Dostaliśmy 18 zdjęć na pendrivie:D Kilka wydrukowanych:D Siedzę i oglądam
Mąż był ze mną. Bardzo mu się podobało.
Do rzeczy: wszystko w porządku, sama widziałam bijące serduszko, słyszałam je (160 uderzeń), dziecko się wierciło, zasłaniało rączką twarzale ginekolog cierpliwie obserwowała
Małe szanse na wady genetyczne, jest super
PS. zdradziła płeć wg niej, napiszę Wam, ale poczekam jeszcze na Wasze typydlatego wstawiam zdjęcie:
https://zapodaj.net/1ecf29513d22c.jpg.html
Poza tym widze, że ta ginekolog ma lepszy sprzęt i chyba przy niej zostanę. No i tez fajnie, że nie czekam po 2 h w kolejce mimo umówionej godziny.
teraz mam dylemat, bo zwolnienie mam do wtorku włącznie. Ta gin nie dała mi zwolnienia bo dziś jest piątek. Poleciła mi bym poszła na luxmed do innego gin albo nawet do rodzinnego. Czy rodzinny mi wystawi zwolnienie??
Według mnie to jest dziewczynka jak nic -
Cześć laski!!
Miałam już do Was nie pisać, bo tu ciążowe forum i nie chciałam wprowadzać tu smutnych powiewów i Wam smęcić, ale kurde sie nie da. Ja muszę!
Więc tak, odebrałam wyniki histopatologiczne. Chyba są ok. Nie wskazują na żadne martwice czy ropnienie. Tylko potwierdziły, że ciąża była.
Teraz byłam u gina na kontroli. Pomacał i pozaglądał tu i ówdzie, stwierdził ze jest ok.
Poza tym, pytał mnie czy mam może pomysł skąd to poronienie... nosz kurde, kto jest lekarzem? Ja czy on?
Wypisal mi zlecenie na tsh po mojej prośbie, od siebie dorzucił morfologię i poziom bilurbiny czy czegoś. .
Ahh, niby nic się nie działo, ale musiałam napisaćforum mnie ciągnęło
Cieszę się wszystkimi bąbelkami! Gratuluję super wieści!
A no i gin powiedział mi, ze o kolejnej ciąży mogę zacząć myśleć dopiero za minimum 8 miesięcy. .. ha! Już widzę moje czekanie
Pozdrowionka, trzymajcie się zdrowoArwi, zastrzeŻona, Kleopatra, sylwia1985, Demsik, monika_89, Mabelle, Rudzik lubią tę wiadomość
-
LEkarz mówił, że takie są zalecenia po łyżeczkowaniu.. ja tam czekam do @ i działam. W sumie cały czas zmieniam decyzję.. raz chcem poczekać do @, a za chwilę chcem już teraz robić...
Do najbardziej czarnym myśli jakie mam w głowie zaliczam takie, że moze los tak chciał, bo gdzieś na goórze Bóg wie, że nie będę dobrą mamą czy coś...
Oczywiście staram się wyganiać te myśli, ale i tak przyłażą mendy jedneWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 13:22