X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Ojej, nie myśl tak nawet :* Myślę, że każda z nas, która cieszy się z dzieci już jest po części dobra :)
    To znaczy ja ogólnie w życiu mam taką zasade, ze nic sie nie dzieje bez przyczyny.
    Wyobraź sobie taki zbieg okoliczności, ze jak powiedzialam kierowniczce ze wraxam do pracy, to powiedziała, że dobrze bo akurat się kilka osób zwolniło i właśnie teraz potrzebują ludzi..

age.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 17:57

Nieśmiała lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak u Ciebie, ale myslę, że powrót do pracy, choćby na moment (no bo może niedługo ponownie się uda czego z całego serca Ci życzę) jest dobry, bo wteyd mysli skupiają się na czymś innym.
    Kochana, ja jestem pełna nadziei i tak jak to ktoś tutaj napisał, ja też wierzę, że te wszystkie Aniołki czuwają nad swoimi rodzicami.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Leirion Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marie_marie22 wrote:
    Ale czy rodzinny wystawi zwolnienie ciążowe? Kurcze, bo z tego co widzę to nie ma gin. Tzn chyba że pojde prywatnie do tego drugiego gin (jeszcze wizyty nie odwołałam)

Może wystawić - mi przy zlym samopoczuciu wpisaa rodzinna B na zwolnienie bez problemu

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Leirion Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    LEkarz mówił, że takie są zalecenia po łyżeczkowaniu.. ja tam czekam do @ i działam. W sumie cały czas zmieniam decyzję.. raz chcem poczekać do @, a za chwilę chcem już teraz robić...
    Do najbardziej czarnym myśli jakie mam w głowie zaliczam takie, że moze los tak chciał, bo gdzieś na goórze Bóg wie, że nie będę dobrą mamą czy coś...
    Oczywiście staram się wyganiać te myśli, ale i tak przyłażą mendy jedne

Mysli to masz glupie i tyle.

a ja bym sie skonsultowala z innym ginem. Baabym sie troche zaczynac starania od razu, dalabym sobie czas na regeneracje, ale 8 miesiecy to dlugo wiec chcialabbym 2, konsultacje. Ja ogolnie baaardzo nieufna w stosunku do lekarzy jestem, na prenatalne tez ide 2 x. wiec tym bardziej w takiej sytuacji bym wszystkie informacje 2 x sprawdzala i zorbila wszystkie wyniki, zeby wykluczyc ryzyko.

Hope_, Arwi lubią tę wiadomość

w57vhgqs6gy512r8.png

p19uvfxmkm1szofn.png

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:45

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniqaaa wrote:
    Daj znać jak będziesz się wybierać do Londynu, yo może się na kawkę umówimy? :)
    Za kilka tygodni to bedziesz miała typowo angielską pogodę więc nie zapomnij parasola ;)

Kawka z mila checia ale obawiam sie ze nie starczy czasu bo lece tylko ma weekend, no wlasnie...parasol... Chyba musze kupić jakiś porzadny, wiecie ja z tych co wszedzie bez ambureli chodza w końcu wlosy bardziej mi sie nie skreca:-P

Znowu same fajne wiadomości widze (oprocz zygow i biegunek)

Ja.jak na prenatalnych mi nie powie plci to tez do was uderze hehe swoja droga musze poczytac o.tej teorii! ;)

Moniqaaa lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Nieśmiała Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leirion, moja dzisiejsza wizyta była drugą po zabiegu. Pierwsza była tydzuen temu u innego lekarza, podobno bardxo dobrego.
    Tamten powiedxiał mi, ze zaleca się okolo 2-3 miesiące głownie ze względu na psychikę. Powiedział,że jeśli ktoś czuje się psychicNie na siłach, to można już po pierwszej @.
    Co to Twojego stwierdzenia na temat moich myśli - ooo tak, potwierdzam :-D

WreszcieMama, monika_89, MEGI81 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie ja się trzymam nadal chłopca u Ciebie choć że zdjęcia córka:-) ważne byleby było zdrowe:-) nieśmiała zostaje 3 lekarz do potwierdzenia i działaj:-)

marie_marie22, Kofeina lubią tę wiadomość

• Arwi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała wrote:
    LEkarz mówił, że takie są zalecenia po łyżeczkowaniu.. ja tam czekam do @ i działam. W sumie cały czas zmieniam decyzję.. raz chcem poczekać do @, a za chwilę chcem już teraz robić...
    Do najbardziej czarnym myśli jakie mam w głowie zaliczam takie, że moze los tak chciał, bo gdzieś na goórze Bóg wie, że nie będę dobrą mamą czy coś...
    Oczywiście staram się wyganiać te myśli, ale i tak przyłażą mendy jedne

Ja miałam po łyżeczkowaniu czekać 3 miesiące, ale jako, że @ dostałam dopiero po pięciu to dopiero po pół roku mogliśmy się starać. Ale jak w badaniu wszystko ok i w usg też to ja bym tyle nie czekała, tylko odczekałabym do pierwszej @ i potem jazda :D

Nieśmiała lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/53cbcc7228cb2.jpg.html
    https://zapodaj.net/fd7eab895668e.jpg.html
    No więc zrobiłam to szczegółowe prenatalne. Wszystko super. Na początku badania leżało spokojnie, a jak się zorientowało, że jest badane to na głowie stanęło i zaczęło uciekać haha. Mam nagranie na płycie+3d mi machnął chwilę w gratisie:D

A teraz spójrzcie na to :D rozłożyło nogi(wczoraj gadałam do brzucha-pokaż co tam masz, rozłóż nogi:D) i co tam jest?:D
    https://zapodaj.net/15d4496747db3.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 14:41

marie_marie22, blubka, toska_88, Kleopatra, Hope_, sylwia1985, monika_89, Demsik, Mabelle, Rudzik, Maniuś lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem, skąd te długie miesiące czekania.
    Specjaliści od głowy mówią, żeby dać sobie czas na żałobę, a u różnych ludzi przebiega ona różnie - niektórzy potrzebują 2 miesiące, inni 2 lata.

Po poronieniu bardzo chciałam zacząć od razu, natychmiast, bo z medycznego punktu widzenia można było. Ale z perspektywy czasu widzę, że prośba chłopa, żeby dać sobie 3 miesiące spokoju, była bardzo bardzo korzystna dla mojej psychiki. Miałam czas, żeby opłakać naszą Agatkę; były okresy, że myślałam o niej non stop, ale z czasem nie było to już takie bolesne i powoli częstotliwość się zmniejszała. Zaszłam w kolejną ciążę na ponad miesiąc przed planowanym terminem porodu i to też było ok, bo w jakiś sposób poczułam, że strata Agatki nie była na marne (Jezu, jak to strasznie brzmi!). No i wykorzystałam ten czas na badania, prawie wszystkie oczywiście prywatnie, bo lekarze dają skierowania dopiero po trzecim poronieniu, co jest skandalem.

W każdym razie ja bym radziła wsłuchać się w siebie i nie robić niczego za szybko. Lepiej poczekać miesiąc czy dwa niż żeby potem nieprzepracowana żałoba odbiła się na zdrowiu.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    https://zapodaj.net/53cbcc7228cb2.jpg.html
    https://zapodaj.net/fd7eab895668e.jpg.html
    No więc zrobiłam to szczegółowe prenatalne. Wszystko super. Na początku badania leżało spokojnie, a jak się zorientowało, że jest badane to na głowie stanęło i zaczęło uciekać haha. Mam nagranie na płycie+3d mi machnął chwilę w gratisie:D

A teraz spójrzcie na to :D rozłożyło nogi(wczoraj gadałam do brzucha-pokaż co tam masz, rozłóż nogi:D) i co tam jest?:D
    edit. zaraz dodam bo mi usunelo zdj:p
    Ag, super!! Ja nie wiem jaka pleć u Ciebie, czekam aż napiszesz:D Moja córka tez fikała, a ja się śmiałam z tego, a dr do mnie 'proszę się nie ruszać' i tak w kółko ;)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa właśnie marie gratulacje córeczki:)

marie_marie22 lubi tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ag194 wrote:
    aa właśnie marie gratulacje córeczki:)
    dziękuję :)
    U Ciebie chłopak? Widzę, że COOOŚ zaznaczyłaś;) ale kurcze...czy to jest ten wyrostek pod kątem wyżsym niż 30st to ja nie mam pojęcia ;P

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag jak dla mnie to corka jak malowana u ciebie:-)

ag194, Hope_ lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marie od razu widać że córka. A nie mówili Ci szybciej że syn?
    Ag u Ciebie chłopak :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyla to badanie da się tylko teraz wykonać do 13+6. Kośc nosowa powinna być widoczna. Idz prywatnie.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • ag194 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CÓRECZKA:)

marie_marie22, Spirit, bezimienna, toska_88, WreszcieMama, monika_89, blubka, Maniuś, Camilia lubią tę wiadomość

3i49df9hp36s3hdx.png
    20170812050113.png

Wysłany: 4 listopada 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Marie od razu widać że córka. A nie mówili Ci szybciej że syn?
    Ag u Ciebie chłopak :)
    Tośka mi tak przepowiada :) No i mnie się śniło 3 razy, że syn, ale według jakiś tam preferencji żywieniowych i teorii wg bicia serca to pasuje na córkę. Ochh, może będzie Lili :)

oar8yx8d9fawxkqt.png
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ