MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Suer ze dzidziole rosna jak szalone i wszystko dobrze.ja mam teraz chwile ciszy bo maz pojechał z synem na basen.bylam dzis z nim u ortopedy,wszystko lepiej ale dalej korekcyjne w przedszkolu,basen 2x w tyg i cwiczenia na stopy w domu.
U mnie dzis byla gzika i ziemniaczki w mundurkach:)Rudzik lubi tę wiadomość
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
nick nieaktualnyMarie ja tam mówię dzidzia bo nie chce się przyzwyczajać ani w jedną ani w drugą stronę
w pierwszej ciaxy jak mówili że córka cały czas mówiłam Zuzia a później tak się zawiodłam że nie umiałam się przestawić i wierz mi że tak jest najbezpieczniej:-)
Demsik cicho ta gzika bo siedzę i myślę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 16:40
-
Kleopatra wrote:Kamyla to badanie da się tylko teraz wykonać do 13+6. Kośc nosowa powinna być widoczna. Idz prywatnie.
Jak liczycie te tygodnie, czego sie trzymacie? -
Nieśmiała zastanów się nad zrobieniem badań w kierunku zespołu antyfosfolipidowego. To częsta przyczyna poronień.
Chryste, Kleopatra, ale mnie nastraszyłaś! Jak przeczytałam u Ciebie
Kleopatra wrote:Haha, różnie może byćteraz na kwietniowkach wychodzą błędy z usg genetycznych.
to aż mi serce stanęło! Z początku pomyślałam, że kwietniówkom wychodzą wady genetyczne rozwojowe dopiero teraz, czyli już po usg genetycznym, i że my byśmy musiały jeszcze czekać miesiąc! Uffff, dobrze, że doczytałam, że chodziło o płeć.
Dewa ja liczę z usg, bo nie wiem dokładnie, kiedy była u mnie owulacja. Jak bym znała owu, to bym liczyła z owu. Mój gin też tak liczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 16:43
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
toska_88 wrote:Marie ja tam mówię dzidzia bo nie chce się przyzwyczajać ani w jedną ani w drugą stronę
w pierwszej ciaxy jak mówili że córka cały czas mówiłam Zuzia a później tak się zawiodłam że nie umiałam się przestawić i wierz mi że tak jest najbezpieczniej:-)
Demsik cicho ta gzika bo siedzę i myślę!tzn ja mówię tez tak: dzidzia, maluszek, skarb, ale dziś się przychylam ku Lili już i kilka razy tak nazwałam swój brzuch.
W ogóle bardzo fajnie jest zabrać swojego partnera na usg, żeby sobie popatrzył na ruszające się dziecko. Mój mąż przeszczęśliwy, pierwszy raz był i siedział jak wryty i patrzył w telewizorekBo jednak co innego na zdjęciu a co innego jak widać gdy się rusza maluszek.
-
Kleopatra-płeć sprawdzał Doering, powiedział, że narazie jest na 100% dziewczynka, ale potwierdzić ostatecznie można na połówkowym tylko i tak jest chyba w przypadku każdego dzieciaczka na tym etapie, nawet chłopca. Słyszałam za to, że on na połówkowym nigdy się nie pomylił co do płci:)Więc liczę, że teraz też nie. Sprawdzał tę płeć dokładnie i na ten etap na pewno dziewczynka. Ja też czuję dziewczynkę
Ale tak mi się wydaje, że u Was w większości tych chłopców już lekarze widzą, a mojemu nic nie wyrosło, więc liczę, że się nie zmieni, ale ubranka kupuję neutralne:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 16:56
Kleopatra lubi tę wiadomość
-
dewa wrote:Do 13+6 wg OM czy wg tego co dowiadujemy się na wizycie? Wg Om mam juz 11+2. Wg wizyty z 15 pazdziernika 10+0. Wiadomo, Maluch do 15 listopada moze podgonic. Juz sie gubię.
Jak liczycie te tygodnie, czego sie trzymacie?
tyodnie tygodniami a liczy sie wielkośc zarodka. Musi byc między 4,5 a 8,5cmdewa, WreszcieMama lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:46
monika_89, blubka, toska_88, WreszcieMama, bezimienna, Arwi, Breezee, Madu1611, Rudzik, Mabelle, Kleopatra, Maniuś, dewa, Camilia, mon!ta^, sylwucha89, rybka33, Moniqaaa, zastrzeŻona, Uska, koalaa lubią tę wiadomość