Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • rybka33 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 13 tc,ja tez czasami mam takie odczucia jakby coś się tam w brzuszku ruszało lub by serduszko pikało jak szalone.
    Co do zachcianek to też je spełniam sobie sama bo mam taką możliwość,no chyba że nie ma jakiegoś składnika to muszę poczekać na następny dzień by kupić i już po problemie.
    Tez postanowiłam zmienić lekarza i placówkę bo do tej co chodzę to mają stary sprzęt i lekarz nie mógł dokładnie zbadać maluszka.Dał mi skierowanie na usg do innej placówki i tam mam zamiar się zapisać jutro,ciekawe na kiedy będzie pierwsza wizyta,chyba najwcześniej w grudniu.
    Witam nowe majóweczki :)

:(
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha wrote:
    A mnie Marcin zawsze leciutko gilgocze w brzuszek i to jest mega urocze <3
    Ja do młodego praktycznie codziennie już gadam, żeby się oswoił z głosem tej matki, co go tam ciągle podsłuchuje :D
    Ajjjj, chcę już maj. Chociaż u mnie ciąża bedzie donoszona już 13.04 i coś czuję wtedy wyjazd na porodówkę, haha :D Nie chcę siedzieć w dwupaku 42tyg... Nie wytrzymam z niecierpliwości :D
    Czasem zapragniesz powrotu brzuszka ;) wspomnisz moje słowa ;)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mykam spac dobranoc :) dzisiaj był intensywny dzień

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    Czasem zapragniesz powrotu brzuszka ;) wspomnisz moje słowa ;)

To będzie oznaczało, że nadszedł ten czas, kiedy trzeba zrobić rodzeństwo <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:47

monika_89 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qasha, współczuję teściów ;-( Co oni maja Tobie do zarzucenia? Niech Ci to powiedzą prosto w oczy przy Marcinie. To ze jesteś biedniejsza niż oni? Lepiej sobie radzisz niż ich synek. Jeszcze możesz wyprowadzić go na prosta po tym jak oni go wychowali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 06:55

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zaczynam 15 tc a wczoraj czułam się najgorzej ze wszystkich dni w tej ciąży Dosc ze mnie mdliło to jeszcze przy tym byłam/jestem taka rozdrażniona.... spać mi się chciało a nie mogłam spać. Miala spadać beta od 12 tc i miało być lepiej a u mnie gorzej. Sorry za narzekanie

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz bym takich ludzi nie odwiedzila nigdy.zero szacunku do innych zero empatii i wogole wszystkiego zero.nie,zapomnialabym,przeciez maja pieniadze!!!to niech sobie wsadza je w ....!!!!cisnienie mi wzroslo!

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Rudzik Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem!
    Breezee po to jest forum żeby se ponarzekać!

Qasha współczuję teściów. Ciekawe jak zareagują jak już się wnuk urodzi. Oleją go? No w to nie uwierzę! Chyba wszyscy dziadkowie szaleją za swoimi wnukami?...

A z tym głaskaniem brzucha to ja mam teraz na nim tyle tłuszczu,że chyba macica nie wie,że to ona jest głaskana ;P

Dobra lecę, na 8 mam fryzjerkę! wreszcie! Bo już mi rudość zlazła!

monika_89, toska_88, Breezee, WreszcieMama, Madu1611 lubią tę wiadomość

7.10.2016 Groszuś 0,83 cm <3 4.11.2016- Dzidziuś 4,56 cm <3 2.12.2016 Dziewczynka!!! <3 30.12.2016 - 286g 27.01.2017- 570g 24.02.2017 -1150g 20.03.2017 -1600g 14.04.2017 - 2150g
    lardnkr.png
  • Jahoda9102 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Dziewczyny też się dziś tak beznadziejnie czujecie? Tao mnie głowa boli i nogi mi się trzesą, bolą że szok. Cisnienie miałam 100/60 wypiłam kawe ciekawe czy pomogła.

Jak pomyślę że muszę iść do pracy ktorej tak bardzo nie lubię to mi się jeszcze gorzej robi...:(

Dziś mam dzień "wszystko na nie". Jak tam u Was?

010iyx8dls33fb4m.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja :) a ja leżę sobie w łóżeczku :)

Qash
    Hmm... dla mnie oni po prostu obawiają się o niego. TYLKO zawsze mnie zastanawiało. dzieci takich ludzi nie mają kasy tylko ja dostają wiec czego się boją. Przeciez nie okradli ich itd. Dziecko nabierze doświadczenia, zobaczy jak to jest w życiu. Zacznie zarabiać, stworzy swoje gospodarstwo domowe i będzie miał swoje pidniadze. A oni się tego obawiają ze go stracą nie potrafią dziecka uwolnić spod swojej spódnicy oraz konta. chcą aby był jak najdłużej uzależniony od nich. Jemu robią krzywdę sobie tak samo. Po prostu ktoś musi im otworzyć oczy... może w końcu dziecko się odważy i po pewnym czasie się zdziwia. trzeba chcieć coś zmienić w życiu :) i żeby było tak z Twoim Marcinem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 08:27

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale robia tez krzywde qyashy mowiac takie rzeczy.a tu juz maja i u mnie na pienku!

Arwi lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Qasha lubię za rodzeństwo! ja tam nie tęskniłam ani trochę za brzuszkiem, zbyt mnie ciąża stresowała. Zaczęłam za to tęsknić do noworodka <3 dla mnie ciąża to wcale nei najpiekniejszy czas w życiu kobiety :P a jeślu chodzi o teściów... brak mi słow, serio. Tyle razy pokazał że mimo ich zdania chce z Tobą być a oni dalej swoje. Pewnie w myśl zasady kropla drązy skałę. Nie zdziwiłabym się jakby go odcięli od kasy ale moze to i dobrze bo musiałby wydorośleć

Rudzik made my day tym tekstem o tłuszczu :D

toska_88, WreszcieMama, bbee, Rudzik lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • koalaa Znajoma

Wysłany: 7 listopada 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama wrote:
    Dziewczyny, czy ktoras z Was bierze Acard?

Wlasnie lekarz zalecil mi przyjmowac raz dziennie 50 mg ze wzgledu na utrate ciazy mojej mamy w 20 tygodniu...

Bardzo mi sie to nie podoba... Kolejny lek ;/ I to nie wskazany w ciazy ;/ Jesli ktoras z Was tez przyjmuje napiszcie mi prosze co Wam lekarz mowil na ten temat, z jakiego powodu przyjmujecie...

Boje sie ze nasila mi sie znowu te plamienia/krwawienia, bo w koncu ten lek rozrzedza krew... ;/

ja biorę, chodzę do pani dr która ma specjalizację w ginekologii i położnictwie i endokrynologii, uspokoiła mnie ze to niewielka ilość aspiryny która ma na celu lepsze wykształcenie i ukrwienie łożyska, w tak małej dawce nie powoduje negatywnych skutków ale lekarze dopiero od niedawna go przepisują i u wielu pokutuje stare przekonanie, ze w ciazy jest niewskazany. Zaufaj swojemu lekarzowi, ja mojej gince ufam mysle że wie co robi :)

WreszcieMama lubi tę wiadomość

svchugpj0jqckodj.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa - dla mnie temat rzeka... Ja się modlę o to żebym kiedyś była normalną teściową, nie taką jak moja... I za dużo by tu pisać ale i ja od swojej dużo usłyszałam... Jest to przykre, ale ja jestem zdania że lepiej ja tolerować niż się kłócić... Bo co zabronie mężowi rozmawiać z nią? To jego matka, gdyby nie ona to nie byłoby mojego męża... Plusem u nas jest to że mieszkamy za granicą i widzimy się od święta, co nie zmienia faktu że zawsze mnie czymś wkurwi jak jesteśmy w Polsce... To typ najmadrzejszy, najpiękniejszy i w ogóle naj naj naj...

Co nie zmienia faktu że bardzo Ci Qasha współczuję :(

Arwi lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

toska_88 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie powinni sie wtrącać. Moja mama raz wtrąciła się o mojego brata. Mial bardzo fajna kobietę, która była starsza od niego o 6 lat. Mama suszyła mu głowę, aż się rozstali (oczywiście to inna sytuacja). Poślubił później dziewczynę młodszą od siebie o 5 lat. Maja bardzo rożne charaktery, ona go zamęcza słowami, a on jest jak struty. Zero wspólnych zainteresowań, z tamta miał wspólne zainteresowania, góry, jaskinie itp. Bardzo dobrze się dogadywali. Nawet jakby przestaliby się kochać to wspólne pasje by ich łączyły. Mama teraz żałuje, ze tak mu odradzała, ale już jest za późno. Lepiej niech teściowie nie wtrącają się do Waszego związku. To nie ich życie i nie przeżyją go za Marcina, choćby jak bardzo się starali.

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Ale robia tez krzywde qyashy mowiac takie rzeczy.a tu juz maja i u mnie na pienku!
    Jej tego nie mówią tylko jemu. ALE ogólnie krzywde dzieciom swoim robią. MYŚLĄ że pieniądze dadzą ze dzieci będą mieć lepiej niż oni jak byli mali a to nie tylko o to w życiu chodzi.

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co facetowi fajnego można kupić na imieniny? Nie mam pomysłu, a to już w piątek.

MEGI81 lubi tę wiadomość

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

• koalaa Znajoma

Wysłany: 7 listopada 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie lub planujecie kupić kurtki na zimę? typowo ciążowe czy zwykłe ale luźniejsze w pasie? nie mam żadnej puchówki tylko płaszcz wełniany i tak się zastanawiam co zrobić, kupić nową czy używaną, ciążową czy normalna ale większą? nie wiem do jakich rozmiarów urośnie mi brzuch ale znając zimę w PL to jeszcze w marcu mogę w niej śmigać a to będzie 7 miesiąc już, mam zagwózdkę :/ ładne kurtki ciążowe widziałam na stronie bon prix ale nie wiem jak z jakością bo nigdy nic u nich nie zamawiałam..

svchugpj0jqckodj.png
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ