Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś leniuchuje :) Mąż zrobił gołąbki na obiad, przed chwilą obejrzeliśmy ,,Gdzie jest Dory,, i zjedliśmy lody i tak mija dzień :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dzis na lenia:)wlasnie robilismy rolade zapiekana z szynka i serkiem i ciastem na pizze a co!!!

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:47

Demsik, Maniuś, bezimienna lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam wyrzuty sumienia bo nie poszłam do kościoła - zle się czuje i na dodatek leje u nas okropnie - ogolnie caly czas mi beznadziejnie nie wiem pewnie ta pogoda tez tak na mnie dziala
    Mam zrobic badania przed 14 bo wtedy wizyta ale nie chce mi sie nic - ledwo ledwo jestem w stanie wyjsc jak jest ladniejsza pogoda z synkiem na spacerek ale po chwili mam dosc i chce wracac do domu
    kurcze tez tak macie ze jestescie takie nijakie?

blubka, MEGI81 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Ja też dziś leniuchuje :) Mąż zrobił gołąbki na obiad, przed chwilą obejrzeliśmy ,,Gdzie jest Dory,, i zjedliśmy lody i tak mija dzień :)
    oo lody zapomnialam ze je mam - ide zaraz wszamnac :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:34

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia też tak mam, dzisiaj prawie cały dzień w łóżku leżę. To chyba ta pogoda nas tak dobija, bo jeszcze wczoraj byłam w stanie posprzątać a dzisiaj masakra, zwłoki :D i do tego głowa boli, ale chociaż apetyt dopisuje bo dwie porcje kopytek z sosikiem zjadłam, pychaa :D

Dziewczyny mam takie głupie pytanie. Przeczytałam gdzieś, że nie powinno się głaskać brzuszka tylko dotykać. O co z tym chodzi? Bo nie bardzo rozumiem jak głaskanie może zaszkodzić

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    głaskanie może powodować skurcze macicy, ale nie dajmy się zwariować, czasem jest tak,że intuicyjnie głaszczemy brzuszek bo to jest nasz kontakt z dzidziusiem. Jak leżałam w szpitalu na podtrzymaniu to położne i lekarze bardzo pilnowali aby nie głaskać brzuszków, a ile w tym prawdy to ja nie wiem... Lubię położyć całe dłonie na brzuch i oddać ich ciepło maleństwu to takie zastępcze głaskanie ;-)

Forbidden lubi tę wiadomość

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 18:03

Forbidden lubi tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie słyszałam że można położyć rękę ale nie smyrac ba lewo i prawo

WreszcieMama, Klaudia N. lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym nie popadała w paranoję, może ale po pierwsze bliżej końcowki a po drugie jeśli macica jest bardzo wrażliwa na takie bodźce.
    z Paulą non stop sie miziałam i kiziałam ;)

na patologii zabraniają bo tam przecież nie leży się dla relaksu tylko najczęściej żeby zatrzymac akcję skurczową

WreszcieMama, nick nieaktualny, Rudzik lubią tę wiadomość

• bbee Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj spokój na forum, można szybko nadrobić ;)

Też z tym głaskaniem słyszałam, tak samo z masowaniem piersi jest niby. Ciężko brzucha nie głaskać ale się staram, mąż za to na tą drugą sprawę narzeka ;)

Ja dziś z córką u moich rodziców się leniłam, mała się bawiła z kuzynostwem, ja odpoczywałam.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u nas leniwa niedziela :) sypie śnieg, choć z tego jeszcze zimy nie będzie...
    Nie jadłam mięsa od jakichś 3 miesięcy, bo mnie najzwyczajniej w świecie od niego odrzuciła, a dziś mnie naszła taka ochota na kotleta z piersi z zurawiną... A że nigdzie nie znaleźliśmy żurawiny to jadłam go z dżemem truskawkowym :) :) :) no ciąża pełną parą :)

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też o tym słyszałam, ale nie da się tego całkowicie wyeliminować. Przecież codziennie smarujemy brzuszki oliwkami, balsamami itp. Poza tym żadna z nas nie robi tego cały czas, tylko raz kiedyś :)

WreszcieMama, Arwi lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • bezimienna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w niedziela zazwyczaj wygląda tak samo, czyli obiad u moich rodziców a później wpadamy do teściów. Dziś stwierdziliśmy odciążyć moja mamę od gotowania i zabraliśmy moich rodziców na naleśniki i barszcz do restauracji. Było super. Teraz leniuchuje przy masterchefie...
    Jeżeli chodzi o rozstępy, to ja używam taki olejek https://goo.gl/images/D8i0i1 nie wiem,czy dobry ale dostałam to używam... Może któraś go zna?

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • WreszcieMama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 18:04

zem3o7esxha3u0v7.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna nigdy nie slyszalam o takim olejku, ja zawsze zanim kupię kosmetyki mamowo dzieciowe zaglądam na blog sroki :)

wreszicieMama jak ktoś ma od początku problemy i jest na podtrzymaniu to wiadomo, że nie powinno się drażnić, ale jak ja od 2 trym ciąża ksiażkowa to często się kziałam i bawiłam z córą :P w szpitalu kazali do porodu masować dno macicy (to pierwszy raz słyszałam) no i sutki ale to wiedziałm już z SR. W kżdym razie mnie nie ruszylo ale wiadomo, na każdego to działa inaczej

WreszcieMama, Maniuś lubią tę wiadomość

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny właśnie wróciłam z weekendu Szczawnicy, jestem wykończona :( już nigdzie w najbliższym czasie nie jadę! I wiecie co upewnilam się że to dziwne kizianie w podbrzuszu to dziecko <3 takie charce po drodze urządzalo że mi się wierzyć nie chciało :P

A no i witam się w 13tyg :)

Witam nowe mamusie i gratuluję pięknych brzuszków i dzieciaczkow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 20:51

bezimienna, WreszcieMama, Maniuś, marie_marie22 lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie czytałam opinie i ma bardzo dobre. Zachwyca mnie minimalny skład i fakt że mnie nie uczula. Aczkolwiek mało znana to marka jest, dlatego pytam czy któraś z Was stosowała...
    Dodam, że dostałam go z szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 20:57

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie Marcin zawsze leciutko gilgocze w brzuszek i to jest mega urocze <3
    Ja do młodego praktycznie codziennie już gadam, żeby się oswoił z głosem tej matki, co go tam ciągle podsłuchuje :D
    Ajjjj, chcę już maj. Chociaż u mnie ciąża bedzie donoszona już 13.04 i coś czuję wtedy wyjazd na porodówkę, haha :D Nie chcę siedzieć w dwupaku 42tyg... Nie wytrzymam z niecierpliwości :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ