MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
My tez dzis na lenia:)wlasnie robilismy rolade zapiekana z szynka i serkiem i ciastem na pizze a co!!!
Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;
-
a ja mam wyrzuty sumienia bo nie poszłam do kościoła - zle się czuje i na dodatek leje u nas okropnie - ogolnie caly czas mi beznadziejnie nie wiem pewnie ta pogoda tez tak na mnie dziala
Mam zrobic badania przed 14 bo wtedy wizyta ale nie chce mi sie nic - ledwo ledwo jestem w stanie wyjsc jak jest ladniejsza pogoda z synkiem na spacerek ale po chwili mam dosc i chce wracac do domu
kurcze tez tak macie ze jestescie takie nijakie?blubka, MEGI81 lubią tę wiadomość
-
Sylwia też tak mam, dzisiaj prawie cały dzień w łóżku leżę. To chyba ta pogoda nas tak dobija, bo jeszcze wczoraj byłam w stanie posprzątać a dzisiaj masakra, zwłoki
i do tego głowa boli, ale chociaż apetyt dopisuje bo dwie porcje kopytek z sosikiem zjadłam, pychaa
Dziewczyny mam takie głupie pytanie. Przeczytałam gdzieś, że nie powinno się głaskać brzuszka tylko dotykać. O co z tym chodzi? Bo nie bardzo rozumiem jak głaskanie może zaszkodzić28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
głaskanie może powodować skurcze macicy, ale nie dajmy się zwariować, czasem jest tak,że intuicyjnie głaszczemy brzuszek bo to jest nasz kontakt z dzidziusiem. Jak leżałam w szpitalu na podtrzymaniu to położne i lekarze bardzo pilnowali aby nie głaskać brzuszków, a ile w tym prawdy to ja nie wiem... Lubię położyć całe dłonie na brzuch i oddać ich ciepło maleństwu to takie zastępcze głaskanie
Forbidden lubi tę wiadomość
-
ja bym nie popadała w paranoję, może ale po pierwsze bliżej końcowki a po drugie jeśli macica jest bardzo wrażliwa na takie bodźce.
z Paulą non stop sie miziałam i kiziałam
na patologii zabraniają bo tam przecież nie leży się dla relaksu tylko najczęściej żeby zatrzymac akcję skurczowąWreszcieMama, toska_88, Rudzik lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Dzisiaj spokój na forum, można szybko nadrobić
Też z tym głaskaniem słyszałam, tak samo z masowaniem piersi jest niby. Ciężko brzucha nie głaskać ale się staram, mąż za to na tą drugą sprawę narzeka
Ja dziś z córką u moich rodziców się leniłam, mała się bawiła z kuzynostwem, ja odpoczywałam. -
I u nas leniwa niedziela
sypie śnieg, choć z tego jeszcze zimy nie będzie...
Nie jadłam mięsa od jakichś 3 miesięcy, bo mnie najzwyczajniej w świecie od niego odrzuciła, a dziś mnie naszła taka ochota na kotleta z piersi z zurawiną... A że nigdzie nie znaleźliśmy żurawiny to jadłam go z dżemem truskawkowymno ciąża pełną parą
-
Też o tym słyszałam, ale nie da się tego całkowicie wyeliminować. Przecież codziennie smarujemy brzuszki oliwkami, balsamami itp. Poza tym żadna z nas nie robi tego cały czas, tylko raz kiedyś
WreszcieMama, Arwi lubią tę wiadomość
-
U mnie w niedziela zazwyczaj wygląda tak samo, czyli obiad u moich rodziców a później wpadamy do teściów. Dziś stwierdziliśmy odciążyć moja mamę od gotowania i zabraliśmy moich rodziców na naleśniki i barszcz do restauracji. Było super. Teraz leniuchuje przy masterchefie...
Jeżeli chodzi o rozstępy, to ja używam taki olejek https://goo.gl/images/D8i0i1 nie wiem,czy dobry ale dostałam to używam... Może któraś go zna? -
bezimienna nigdy nie slyszalam o takim olejku, ja zawsze zanim kupię kosmetyki mamowo dzieciowe zaglądam na blog sroki
wreszicieMama jak ktoś ma od początku problemy i jest na podtrzymaniu to wiadomo, że nie powinno się drażnić, ale jak ja od 2 trym ciąża ksiażkowa to często się kziałam i bawiłam z córąw szpitalu kazali do porodu masować dno macicy (to pierwszy raz słyszałam) no i sutki ale to wiedziałm już z SR. W kżdym razie mnie nie ruszylo ale wiadomo, na każdego to działa inaczej
WreszcieMama, Maniuś lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Hej dziewczyny właśnie wróciłam z weekendu Szczawnicy, jestem wykończona
już nigdzie w najbliższym czasie nie jadę! I wiecie co upewnilam się że to dziwne kizianie w podbrzuszu to dziecko
takie charce po drodze urządzalo że mi się wierzyć nie chciało
A no i witam się w 13tyg
Witam nowe mamusie i gratuluję pięknych brzuszków i dzieciaczkowWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 20:51
bezimienna, WreszcieMama, Maniuś, marie_marie22 lubią tę wiadomość
-
Generalnie czytałam opinie i ma bardzo dobre. Zachwyca mnie minimalny skład i fakt że mnie nie uczula. Aczkolwiek mało znana to marka jest, dlatego pytam czy któraś z Was stosowała...
Dodam, że dostałam go z szpitala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 20:57
-
A mnie Marcin zawsze leciutko gilgocze w brzuszek i to jest mega urocze
Ja do młodego praktycznie codziennie już gadam, żeby się oswoił z głosem tej matki, co go tam ciągle podsłuchuje
Ajjjj, chcę już maj. Chociaż u mnie ciąża bedzie donoszona już 13.04 i coś czuję wtedy wyjazd na porodówkę, hahaNie chcę siedzieć w dwupaku 42tyg... Nie wytrzymam z niecierpliwości