MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudia współczuję kontaktów z taką teściową
Ty i Qasha macie tyle stresów przez takie podłe baby
ale walcz o swoje, jesteś silną kobietą
Marta lepiej tak, niż patrzeć na cierpienie kotki, która by się męczyła
Hope jak się trzymasz przed aminopunkcją? Bardzo często o Tobie myślę -
Hope_ wrote:sylwia dla mnie ta lekarka jakaś niespełna rozumu. 12 tc to najbardziej wiarygodny moment diagnostyczny jak mi mówili lekarze - wtedy najwięcej rzeczy można u maluszka wypatrzeć i niektóre rzeczy, które teraz są i świadczą o wadach potem może ich nie być, ale jak są na tym etapie do dają dodatnie markery wad genetycznych. przecież przeziernośc to jeden z nastu markerów wad geentycznych które się bada na tym usg! kość nosowa, narządy maluszka, przepływ DV, ta przepuklina, która u nas jest i inne.
Jakie maluszek ma CRL? Bo na USG genetyczne jest wąskie okienko żeby je zrobić. wg suwaczka to dzisiaj ostatni dzień,a le nie wiem ile maluszek mierzył?
Zrobisz jak uważasz, ale ja na Twoim miejscu to pędziłabym prywatnie. To i połówkowe to 2 najważniejsze badania w ciąży. Medycyna i diagnostyka posżły do przodu warto z tego korzystać. -
Sylwia, a to w Polsce ? Bo mi się coś przewidziało, że Ty za granicą mieszkasz.
Masakra jak Cię potraktowała ta lekarka... Ja chodzę na nfz i miałam normalnie badanie przeprowadzone, lekarz dość długo oglądał dzidzię przez brzuch, organy wewnętrzne, zewnętrzne, wszystko mierzył, zapewnił że dzidziuś wygląda na zdrowego i wszystko w normie, co prawda mówił, że sprzętu jakiegoś super to nie ma, ale wszystko posprawdzał. Wypisuje mi dużo więcej badań krwi i testów robi niż jak chodziłam prywatnie w pierwszej ciąży. -
nick nieaktualnyHope te papierki lakmusowe są do dupy. Już z 20 sztuk zuzylam mierząc ph połowy rzeczy w domu i tylko kwaśny odczyn dobrze pokazuje a wody mają zasadowy jak się nie mylę więc dalej nic mnie nie ratuje. Tyle że w zeszlej ciaxy jak poszło trochę wód to efekt był taki jakby się moczu nie utrzymalo że majtki zmoczylo i po nogach poszło a nie takie małe plamy na bieliźnie .
Gonia jaka historia brawo ty za twoją dojrzałość i mądrość życiową. Już zaglądam na priva.
Sylwia zmień tego lekarza BJ szkoda twoich barów na konowalow.
Co do kąpieli dziecko do tej pory kapane było codziennie bo dla mnie to jest codzienny rytuał i lepiej się śpi. Czasami były wyjątki ale zazwyczaj codzienne. W szpitalu nie kapalam ponieważ chciałam żeby pierwsza kąpiel była w domowym zaciszu. Teraz od 2 tygodni mały buntuje się i nie chce nawet wejść do wanny! Wpada w taką histerie zw aż się trzęsie to glowr myjemy raz na tydzień ale dupke codziennie że względów higieny.
Pieluchy z pampersa wielorazowe bym się wykończyla jak chłop pije po 2-3 litry wody dziennie i pampek co godzinę był do zmiany. -
nick nieaktualny
-
WreszcieMama czuje dokładnie to co ty. Mi tu w Hamburgu ciężko znaleźć dobre koleżanki, większość imprezuje i do 40 żyje w takim jakimś dziwnym i nie moim stylu, te co maja dzieci zazwyczaj nie maja czasu a te które nie maja od kiedy jestem w ciąży tez już nie maja.
My po wizycie dzidzia ma 12.2 cm i wazy 134 g No i chcieliśmy nie znać płci, ale tak swoje klejnoty pokazał ze nie może byc nic innego tylko chłopiec, mój maz ze szczęścia to aż podskoczyłjuż widzę jak sie Antek ucieszy bo on mnie codziennie błaga żeby to był chlopiec.
Moja lekarka jak zwykle mało mowi, tylko ze wszystko jest w porządku dzidzia jak na ten wiek ciąży bardzo dobrze. Najpierw nie mogła go znaleźć i jak już znalazła to powiedziała ze bardzo nisko siedzi, a jak ja spytałam czy to zle to ze to w tym wieku ciąży może tak byc. Nasz synek w ogóle leży sobie głowa w dół pupa do góry to sie zaśmiała ze już mu na brzuszku wygodniej.
No i tez sie trochę chował za łożyskiem, tez jak sie spytałam czy Ok to odpowiedz ze w tym wieku ciąży może tak byc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 16:32
WreszcieMama, Karissa, MEGI81, bbee, bezimienna, Hope_, monika_89, marie_marie22, Rudzik, Kleopatra, Maniuś, sylwucha89, Breezee lubią tę wiadomość
wersja z OM
-
Sylwia - ja na Twoim miejscu natychmiast umówiłaby sie na prenatalne prywatnie. To hiper, hiper ważne! Poza tym napisz na ZnanyLekarz odpowiednia opinie na temat tej baby co robiła Ci teraz usg, zeby ostrzec inne dziewczyny! Pomagajmy sobie przestrzegając sie przed takimi "lekarzami"!!!
Megi - widzę, ze macie z Mezem podobny gust do nasI cos czuje, ze Młody będzie miał taki sam zestaw!
Mega mi sie podoba wszystko
Niech tylko w środę potwierdzi lekarz, ze Tomaszek nie stał sie jednak Zosią i niech zdejmie areszt domowy i lecę do Pepco i Tesco, bo mam je dość bliskoOstatnio dwie osoby mi opowiadały, ze na pierwszych wizytach miał być synek i dopiero w okolicy połówkowego sie okazało, ze siusiora jednak nie ma...myśle, ze skoro w środę kończymy równo 18tc, to już będzie niewielka szansa na pomyłkę, nie?
WreszcieMama - czuje dokładnie to samo co Ty. To nie jest zwykle forum, a wirtualne miejsce spotkań z kobietami, które przechodzą teraz to samo co ja. Zawsze możemy liczyć na wsparcie i chyba nie wyobrażam sobie teraz dnia bez WasCieszę sie ogromnie, ze Ty czujesz to samo i jeszczw bardziej, ze to forum dało Ci tak dużo pozytywnej energii!
Dziewczyny! Od 10min dość wyraźnie czuje jakieś ruchy w brzuchu! Nie jadłam nic od kilku h wiec raczej to Maluszek wreszcie daje o sobie znać! Oby sie to utrzymało i nie okazało sie fałszywym "alarmem"WreszcieMama, MEGI81, bbee, bezimienna, monika_89, Maniuś lubią tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
Forbidden wrote:Dziewczyny jestem przerazona. Wyszedl mi HBs dodatni ponad 2000... Dostalam skierowanie do poradni chorob zakaźnych... Lekarz powiedział ze dziecku to nie zagraża ale boje sie co dalej...
-
Karissa te rzeczy są tak słodkie, że cieszę się z nich, jak dziecko
a do tego są niedrogie
Myślę, że jak teraz potwierdzą Wam płeć, to już raczej się nie zmieni
Jak kupisz coś fajnego, to wrzucaj zdjęciaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 16:49
Karissa lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie
dzidzia dalej jest dzidzia bo skrzyzowalo nóżki i koniec podgladania
mama musi poczekać
wszystko jest w porządku rośnie ładnie i ma mocne serduszko
to tak z szybkiego podglądu
Sylwia baba jakąś opentana jest! Lec szybko na prywatne. Skąd jesteś może możemy Ci pomóc szukać lekarza?
WreszcieMama dokładnie jest tak jak piszesz, jesteśmy wirtualna rodzina
Marta bardzo mi przykro z powodu kotka ale ważne że już nie cierpi.
Gonia jesteś wspaniała osobą
Hope a Ty nie miałaś mieć dzisiaj wizyty u genetyka czy jutro?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 16:56
MEGI81, WreszcieMama, bbee, bezimienna, GoNia1979, toska_88, sylwia1985, Hope_, monika_89, marie_marie22, Kleopatra, Maniuś, sylwucha89, Breezee lubią tę wiadomość
-
W środę idę do tej poradni na dalsze badania. Bardzo mnie ten wynik zaskoczył, bo byłam szczepiona i nie wiem gdzie mogłam się zarazić... Czytam w internecie, że dziecku to nie zagraża bo przy porodzie dostanie szczepionkę. Boję się o siebie, nie wiem co to dla mnie oznacza... Załamałam się
żółtaczka to brzmi dla mnie strasznie... A jeśli jestem nosicielką to boję się, że zarażę partnera... Masakra
Carolina lubi tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g