X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20161128_122359_jpg_300x300_q85.jpg

U mnie mój Mąż wpadł w szaleństwo zakupów :) weszliśmy dzisiaj do pepco po gumki do włosów, a wyszliśmy z rzeczami dla Mikołaja :)

bbee, sylwia1985, WreszcieMama, marie_marie22, Karissa, GoNia1979, bezimienna, monika_89, Mabelle, sylwucha89 lubią tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:16

bezimienna lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia współczuję kontaktów z taką teściową :( Ty i Qasha macie tyle stresów przez takie podłe baby :( ale walcz o swoje, jesteś silną kobietą :)

Marta lepiej tak, niż patrzeć na cierpienie kotki, która by się męczyła :(

Hope jak się trzymasz przed aminopunkcją? Bardzo często o Tobie myślę <3

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    sylwia dla mnie ta lekarka jakaś niespełna rozumu. 12 tc to najbardziej wiarygodny moment diagnostyczny jak mi mówili lekarze - wtedy najwięcej rzeczy można u maluszka wypatrzeć i niektóre rzeczy, które teraz są i świadczą o wadach potem może ich nie być, ale jak są na tym etapie do dają dodatnie markery wad genetycznych. przecież przeziernośc to jeden z nastu markerów wad geentycznych które się bada na tym usg! kość nosowa, narządy maluszka, przepływ DV, ta przepuklina, która u nas jest i inne.

Jakie maluszek ma CRL? Bo na USG genetyczne jest wąskie okienko żeby je zrobić. wg suwaczka to dzisiaj ostatni dzień,a le nie wiem ile maluszek mierzył?

Zrobisz jak uważasz, ale ja na Twoim miejscu to pędziłabym prywatnie. To i połówkowe to 2 najważniejsze badania w ciąży. Medycyna i diagnostyka posżły do przodu warto z tego korzystać.
    nic nie powiedziałą powiedziała tylko że według usg jest 13+1

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:46

zem3o7esxha3u0v7.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, a to w Polsce ? Bo mi się coś przewidziało, że Ty za granicą mieszkasz.

Masakra jak Cię potraktowała ta lekarka... Ja chodzę na nfz i miałam normalnie badanie przeprowadzone, lekarz dość długo oglądał dzidzię przez brzuch, organy wewnętrzne, zewnętrzne, wszystko mierzył, zapewnił że dzidziuś wygląda na zdrowego i wszystko w normie, co prawda mówił, że sprzętu jakiegoś super to nie ma, ale wszystko posprawdzał. Wypisuje mi dużo więcej badań krwi i testów robi niż jak chodziłam prywatnie w pierwszej ciąży.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee Polska

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope te papierki lakmusowe są do dupy. Już z 20 sztuk zuzylam mierząc ph połowy rzeczy w domu i tylko kwaśny odczyn dobrze pokazuje a wody mają zasadowy jak się nie mylę więc dalej nic mnie nie ratuje. Tyle że w zeszlej ciaxy jak poszło trochę wód to efekt był taki jakby się moczu nie utrzymalo że majtki zmoczylo i po nogach poszło a nie takie małe plamy na bieliźnie .
    Gonia jaka historia brawo ty za twoją dojrzałość i mądrość życiową. Już zaglądam na priva.
    Sylwia zmień tego lekarza BJ szkoda twoich barów na konowalow.
    Co do kąpieli dziecko do tej pory kapane było codziennie bo dla mnie to jest codzienny rytuał i lepiej się śpi. Czasami były wyjątki ale zazwyczaj codzienne. W szpitalu nie kapalam ponieważ chciałam żeby pierwsza kąpiel była w domowym zaciszu. Teraz od 2 tygodni mały buntuje się i nie chce nawet wejść do wanny! Wpada w taką histerie zw aż się trzęsie to glowr myjemy raz na tydzień ale dupke codziennie że względów higieny.
    Pieluchy z pampersa wielorazowe bym się wykończyla jak chłop pije po 2-3 litry wody dziennie i pampek co godzinę był do zmiany.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia zaakceptowałam Cię:-)

GoNia1979 lubi tę wiadomość

• bbee Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    bbee Polska
    to mi się coś przewidziało ;)

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kutfa człowiek musi się tylko denerwować !!!!nigdzie nie mogę się dodzwonić prywatnie !!! chyba zaraz mnie coś trafi

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:47

MEGI81, bbee, Karissa, Espera, Uszczesliwiona, toska_88, Kamilutek, Hope_, monika_89, marie_marie22, Rudzik, Mabelle, Kleopatra, Maniuś, Uska, sylwucha89, Breezee lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama <3 dla mnie też Dziewczyny z forum są bardzo bliskie :)

WreszcieMama lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WreszcieMama czuje dokładnie to co ty. Mi tu w Hamburgu ciężko znaleźć dobre koleżanki, większość imprezuje i do 40 żyje w takim jakimś dziwnym i nie moim stylu, te co maja dzieci zazwyczaj nie maja czasu a te które nie maja od kiedy jestem w ciąży tez już nie maja.

My po wizycie dzidzia ma 12.2 cm i wazy 134 g No i chcieliśmy nie znać płci, ale tak swoje klejnoty pokazał ze nie może byc nic innego tylko chłopiec, mój maz ze szczęścia to aż podskoczył ;) już widzę jak sie Antek ucieszy bo on mnie codziennie błaga żeby to był chlopiec.

Moja lekarka jak zwykle mało mowi, tylko ze wszystko jest w porządku dzidzia jak na ten wiek ciąży bardzo dobrze. Najpierw nie mogła go znaleźć i jak już znalazła to powiedziała ze bardzo nisko siedzi, a jak ja spytałam czy to zle to ze to w tym wieku ciąży może tak byc. Nasz synek w ogóle leży sobie głowa w dół pupa do góry to sie zaśmiała ze już mu na brzuszku wygodniej.

No i tez sie trochę chował za łożyskiem, tez jak sie spytałam czy Ok to odpowiedz ze w tym wieku ciąży może tak byc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 16:32

WreszcieMama, Karissa, MEGI81, bbee, bezimienna, Hope_, monika_89, marie_marie22, Rudzik, Kleopatra, Maniuś, sylwucha89, Breezee lubią tę wiadomość

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

• Karissa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - ja na Twoim miejscu natychmiast umówiłaby sie na prenatalne prywatnie. To hiper, hiper ważne! Poza tym napisz na ZnanyLekarz odpowiednia opinie na temat tej baby co robiła Ci teraz usg, zeby ostrzec inne dziewczyny! Pomagajmy sobie przestrzegając sie przed takimi "lekarzami"!!!

Megi - widzę, ze macie z Mezem podobny gust do nas :) I cos czuje, ze Młody będzie miał taki sam zestaw!:D Mega mi sie podoba wszystko <3
    Niech tylko w środę potwierdzi lekarz, ze Tomaszek nie stał sie jednak Zosią i niech zdejmie areszt domowy i lecę do Pepco i Tesco, bo mam je dość blisko :):):) Ostatnio dwie osoby mi opowiadały, ze na pierwszych wizytach miał być synek i dopiero w okolicy połówkowego sie okazało, ze siusiora jednak nie ma...myśle, ze skoro w środę kończymy równo 18tc, to już będzie niewielka szansa na pomyłkę, nie?

WreszcieMama - czuje dokładnie to samo co Ty. To nie jest zwykle forum, a wirtualne miejsce spotkań z kobietami, które przechodzą teraz to samo co ja. Zawsze możemy liczyć na wsparcie i chyba nie wyobrażam sobie teraz dnia bez Was :) Cieszę sie ogromnie, ze Ty czujesz to samo i jeszczw bardziej, ze to forum dało Ci tak dużo pozytywnej energii! :)

Dziewczyny! Od 10min dość wyraźnie czuje jakieś ruchy w brzuchu! Nie jadłam nic od kilku h wiec raczej to Maluszek wreszcie daje o sobie znać! Oby sie to utrzymało i nie okazało sie fałszywym "alarmem" ;)

WreszcieMama, MEGI81, bbee, bezimienna, monika_89, Maniuś lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden wrote:
    Dziewczyny jestem przerazona. Wyszedl mi HBs dodatni ponad 2000... Dostalam skierowanie do poradni chorob zakaźnych... Lekarz powiedział ze dziecku to nie zagraża ale boje sie co dalej...
    kurde nie pomoge bo nie robiłam jeszcze tego badania, umówiłaś się już do tej poradni? może jesteś tylko nosicielką i nie ma zagrożenia?, kurcze nie wiem. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa te rzeczy są tak słodkie, że cieszę się z nich, jak dziecko :) a do tego są niedrogie :)
    Myślę, że jak teraz potwierdzą Wam płeć, to już raczej się nie zmieni :)
    Jak kupisz coś fajnego, to wrzucaj zdjęcia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 16:49

Karissa lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :) dzidzia dalej jest dzidzia bo skrzyzowalo nóżki i koniec podgladania :( mama musi poczekać :( wszystko jest w porządku rośnie ładnie i ma mocne serduszko :) to tak z szybkiego podglądu :)

Sylwia baba jakąś opentana jest! Lec szybko na prywatne. Skąd jesteś może możemy Ci pomóc szukać lekarza?

WreszcieMama dokładnie jest tak jak piszesz, jesteśmy wirtualna rodzina :)

Marta bardzo mi przykro z powodu kotka ale ważne że już nie cierpi.

Gonia jesteś wspaniała osobą <3

Hope a Ty nie miałaś mieć dzisiaj wizyty u genetyka czy jutro?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 16:56

MEGI81, WreszcieMama, bbee, bezimienna, GoNia1979, toska_88, sylwia1985, Hope_, monika_89, marie_marie22, Kleopatra, Maniuś, sylwucha89, Breezee lubią tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę idę do tej poradni na dalsze badania. Bardzo mnie ten wynik zaskoczył, bo byłam szczepiona i nie wiem gdzie mogłam się zarazić... Czytam w internecie, że dziecku to nie zagraża bo przy porodzie dostanie szczepionkę. Boję się o siebie, nie wiem co to dla mnie oznacza... Załamałam się :( żółtaczka to brzmi dla mnie strasznie... A jeśli jestem nosicielką to boję się, że zarażę partnera... Masakra :/

Carolina lubi tę wiadomość

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zarazić się mogłaś u dentysty czy w szpitalu, no ciężko gdybać, może partner też powinien się zbadać?

‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ