X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Część Dziewczyny. Nie piszę dużo bo ciaza mi nie sluzy dzis tez byla sytuacja awaryjna, ale czytam ba biezaco i trzymam kciuki za wszystkie wizyty, wkurzam sie na wadze tesciowe i lekarzy ktorzy zamiast usokoic to denerwują!

Sylwia wejdź na znany lekarz i dzwon po wolnych terminach wg tamtych kalendarzy może?
    jasne ze dzwonie caly czas i maz tez po znany lekarz ale dupa

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa wrote:
    =krotka, przy łożysku przodującym musisz sie na pewno oszczędzać, nie wiem czy Ci to lekarz mówił, ale na tym etapie bym sie mocno nie stresowała, bo moze sie jeszcze spokojnie unieść :) Poza tym, z tego co wiem, to przy tak ułożonym łożysku możliwe jest to, ze będziemy czuć ruchy trochę pózniej niż reszta dziewczyn. Aczkolwiek mi sie dzis wydaje, ze już czuje dość wyraźnie wiec nie nie jest przesadzone ;)
    =

kartotka pisała o łozysku na przeddneij ścianie, to co innego niż przodujące. Na przedniej jest od strony brzucha i amortyzuje kopniaki, dlatego wtedt później czuć ruchy, przodujące jest nisko i zasłania ujście szyjki i to ie jest bezpieczne

• bbee Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa, na toxo masz dwie wartości, jedna to jest czy przechodziłaś toxo a druga czy nie przechodzisz jej w danej chwili, jeśli obie są ujemne to znaczy, że nie przechodziłaś i masz uważać, jeśli ujemna jest tylko ta, "że przechodzisz w tej chwili", a ta druga dodatnia to lepiej, bo to znaczy, że przebyta już dawno temu. Źle jest tylko w odwrotnej konfiguracji, wtedy lekarz by się zainteresował, trzeba podać leki.

sylwucha89 lubi tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez wyszla toxo dodatnia ale ze ja kiedys przechodzilam teraz nie mam

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, całe wieki się nie odzywałam ale jestem z Wami. Czytam Was codziennie (nastepna uzalezniona od forum i nie zamierzam się z tego leczyć :P ).
    U mnie tak w skrócie to ostatnio panowała wirusowka tzn chorowali moi chłopcy mały i duży ja się na szczęście jakoś wybroniłam. Teraz za to dopadło mnie klasyczne przeziębienie (ból gardła, kaszel, katar). Nienawidzę być chora!
    Wizyty żadnej nie miałam w mniedzyczasie, więc płeć jest dalej tajemnicą, którą mam nadzieję poznać już za dwa tygodnie na połówkowych.
    Leci mi już 18 tydzień i ruchów jeszcze brak takich wyraźnych i jednoznacznych ale się tym nie martwię bo tak jakoś jestem pewna,ze wszystko jest ok. Z zakupami czekam aż poznam płeć dzidziolka.

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, to jak Cię potraktowała ta pseudolekarka to jakiś kosmos! Po ch... w ogóle Cie badała skoro i tak nic nie potrafiła zobaczyć ani zinterpretować obrazu usg? Normalnie trudno uwierzyć, ze takie rzeczy dzieją się naprawdę !!! Mam nadzieje, ze uda Ci się dostać do normalnego lekarza na dniach.

gannskjoqlc3hmdm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę spać bo nie mam na nic siły taka jestem zła że szok

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:48

Klaudia N., Karissa, Mabelle, Rudzik, MEGI81, marie_marie22, Kleopatra lubią tę wiadomość

zem3o7esxha3u0v7.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia straszna lipa z lekarzen ale bym sie wkurzyla:/ na jedno to dobre robić troszeczke wczesniej badanie bo można cos ogarnąć.

Ja dzisiaj zmieniłam lekarza w sensie odwolalan.wizyte u tej co bylam i bede Chodzić do tego co.mialam prenatalne i wizyta 23.12:) dzień przed wigilia akurat jak wraca maz dokładnie ja chcialam czyli ominie go tylko jedno spotkanie z coreczka:)

MEGI81 lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:49

zem3o7esxha3u0v7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja bym poszła po prostu do jakiegoś lekarza prywatnie na wizytę skoro nie możesz dostać się na usg do lekarza z certyfikatem idź do zwykłego gina na usg żaby zobaczył co tam się dzieje. Może nie potrzebnie się martwisz i biedna szukasz dojścia ma genetyczne bo podejrzewam że takie same baba ma umiejętności jak i kulturę osobista jako lekarz. Nie przejmowalabym się opinią tak mało kompetentnej baby . Prywatnie ginekolog zwykły moze nawet jutro cie jakiś przyjmie i napewno jest ich dużo więcej. Spróbuj zobaczysz że prenatalne nie będą potrzebne .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 22:38

Arwi, MEGI81 lubią tę wiadomość

• Karissa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, to ja myślałam, ze łożysko na przedniej ścianie i łożysko przodujące to to samo... aż dziwne, ze nie :p W takim razie przepraszam za wprowadzenie w błąd ;)

Musze sie pochwalić, ze dzis zaczęłam wreszcie wypełniać przepisnik, który dostałam od przyjaciółki w zeszłym roku na Gwiazdkę :) totalnie o nim zapomniałam i jak szukałam kartki, to odkryłam go na nowo! Już trafiły tam moje 3 ulubione przepisy! Zaczynam szukać kolejnych. Mam nadzieje, ze od środy bede mogła wychodzić z domu i wykazywać sie w kuchni. Czuje silna potrzebę tego, zeby teraz było ładnie i smacznie w domku i, zeby Mężuś jeszcze bardziej cieszył sie na powroty do domu :):):)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a5b2b4529fb.jpg

MEGI81, WreszcieMama, bezimienna lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...mogę mieć do Was prośbę? Mogłybyście wejść na te stronie i oddać głos na małego Mateusza Pirka?:) To synek mojej koleżanki z pracy i marzy jej sie wygrać sesje dla małego na jego pierwsze urodziny wiec staram sie jej pomoc jak mogę...:) Można głosować codziennie, ale jak byście chociaż raz zagłosowały, to już byłaby wielka pomoc :) Z góry dziekuje!!! :)
    http://www.expressilustrowany.pl/plebiscyt/karta/mateusz-pirek,36749,1636056,t,id,kid.html

MEGI81, daisy123 lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa wrote:
    O kurczę, to ja myślałam, ze łożysko na przedniej ścianie i łożysko przodujące to to samo... aż dziwne, ze nie :p W takim razie przepraszam za wprowadzenie w błąd ;)

Musze sie pochwalić, ze dzis zaczęłam wreszcie wypełniać przepisnik, który dostałam od przyjaciółki w zeszłym roku na Gwiazdkę :) totalnie o nim zapomniałam i jak szukałam kartki, to odkryłam go na nowo! Już trafiły tam moje 3 ulubione przepisy! Zaczynam szukać kolejnych. Mam nadzieje, ze od środy bede mogła wychodzić z domu i wykazywać sie w kuchni. Czuje silna potrzebę tego, zeby teraz było ładnie i smacznie w domku i, zeby Mężuś jeszcze bardziej cieszył sie na powroty do domu :):):)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a5b2b4529fb.jpg

Też mam taki przepiśnik tylko z inną okładką :D
    Dobrze, że mi przypomniałaś, bo mam masę przepisów do zapisania, a przez remont w Opolu kompletnie o nim zapomniałam!

Karissa lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Mabelle Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Witam się z Wami w 18tc czyli w 5 MIESIĄCU !!! Tak szybko minal ten czas :)

Dobrego dnia :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 07:17

bbee, MEGI81, toska_88, WreszcieMama, Madu1611, Demsik, blubka, marie_marie22, Karissa, Maniuś, bezimienna, Breezee lubią tę wiadomość

961l9vvj0jdvtr0r.png
    10.04.17-2600g <3 <3 <3
    13.02.17-1225g <3 <3 <3
    25.01.17- 891g Szczęścia <3 <3 <3
    28.10 ---6,95 cm. Mój mały wielki człowiek♡♡♡
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja:)u mnie dzisiejsza noc w miare przespana.nie budzilam sie co godzine.jaki rarytas:)u nas delikatny przymrozek ale bez sniegu.
    Sylwia trzymam kciuki za znalezienie gina do wykonania prenatalnych.
    Kto dzis wizytuje:)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • dewa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Wg OM dzisiaj zaczynam 16 tydzien, jeszcze tydzień i będzie 5 miesiący, jakoś trudno mi sobie to wyobrazić.

Za oknem piękny, mroźny poranek. Trochę szronu, ale śniegu brak. I taka mnie okrutna tęsknota za moim rodzinnym domem chwyciła. Za moim miasteczkiem ukochanym. Gdybym była w domu, zebrałabym tyłek w troki i poszła na dłuuuugi spacer, jest tam tyle pięknych miejsc. Tutaj nawet na ogrödek nie chce mi się iść. Mam nadzieję, źe wröcimy do Polski, jak najszybciej. Chciałabym, żeby ten Maluch, którego noszę pod sercem, poszedł do polskiej szkoły. Eeeech. Miłego dnia Wam życzę! Ktoś dzisiaj wizytuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 08:51

Mabelle, bbee, WreszcieMama, sylwucha89, marie_marie22, Maniuś, bezimienna lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:-) my sie szykujemy po mału i przed 10 Wyjeżdżamy z domu zalatwic dwie sprawy a o 11 do Krakowa:-)
    Lilusia sobie fika w brzuszku po sniadaniu:-) a jak tylko przyłoże ręke to przestaje:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Cześć Dziewczyny! Wg OM dzisiaj zaczynam 16 tydzien, jeszcze tydzień i będzie 5 miesiący, jakoś trudno mi sobie to wyobrazić.

Za oknem piękny, mroźny poranek. Trochę szronu, ale śniegu brak. I taka mnie okrutna tęsknota za moim rodzinnym domem chwyciła. Za moim miasteczkiem ukochanym. Gdybym była w domu, zebrałabym tyłek w troki i poszła na dłuuuugi spacer, jest tam tyle pięknych miejsc. Tutaj nawet na ogrödek nie chce mi się iść. Mam nadzieję, źe wröcimy do Polski, jak najszybciej. Chciałabym, żeby ten Maluch, którego noszę pod sercem, poszedł do polskiej szkoły. Eeeech. Miłego dnia Wam życzę! Ktoś dzisiaj wizytuje?

A nie dwa? Bo chyba od 18. tygodnia 5. miesiąc startuje, przynajmniej belly tak liczy :D

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa 2 tygodnie kochana jak pisze Qasha:-) zapedzila się trochę koleżanka:-)
    U mnie w sama wigilię równa połowa ciąży. Styczeń i luty będzie się ciągnął masaakrycznie a od marca już poleci.
    U mnie zimno jak cholera trochę śniegu mróz brrr nawet w domu zimno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 09:19

Arwi lubi tę wiadomość

‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ