X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Arwi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajj, jeszcze tydzień do wizyty i 3 tyg do usg połówkowego! :D
    Potem to już podobno leci z górki, prawda? :D

monika_89 lubi tę wiadomość

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • Forbidden Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane trzymajcie kciuki, dzisiaj idę po skierowanie do szpitala chorób zakaźnych i potem od razu na badania. Oby mnie tylko w tym szpitalu nie zostawili, no ale raczej ciężarnej z chorymi zakaźnie nie położą, co nie? No i ciekawe ile na wyniki będę czekać. Masakra, jaki stres... Jeszcze mój M. musi iść się zbadać, oby on tego cholerstwa nie miał

28.12 - 289g
    06.03 - 1498g
    ckaiyx8dib4qanun.png
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:16

mon!ta^, monika_89, Maniuś, bezimienna lubią tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • daisy123 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOpe _ trzymam kciuki :)

Ja za to dziś rano w tramwaju do pracy prawie zemdlałam, brzucha nie widać pod kurtką to nikt miejsca nie ustąpi. Musiałam wysiąść by złapać świeżego powietrza :/

Martwi mnie też, że lekarz podczas ostatniej wizyty nie zbadał szyjki i łożyska, zrobił usg tylko przez brzuch, powiedział że jest za wcześnie żeby to badać teraz....? No i kazał powoli odstawiać duphaston, dziś wzięłam ostatnią dawkę.

uwo93e3kkpq6y3qt.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa, macie pewnie Toska i Qasha rację! Jak dla mnie to Belly w ogóle zapierdziela. Wg usg to tydzień 14, tego się chyba będę trzymać :D

qb3canlimmmj6sap.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden, Hope, trzymam za Was mocno kciuki! Będzie dobrze, powtarzajcie to sobie jak mantrę, za wszystko jest odpowiedzialny nasz mózg, potrafi zdziałać cuda każde pozytywne myślenie i modlitwy :)

Dziewczyny, normalnie się zakochałam, mój dzidziuś tak cudnie od wczoraj kopie :) Aż chce mi się płakać ze wzruszenia i radości. Boli mnie kręgosłup i mięśnie bo źle spałam, a mimo wszystko czuję się jak na skrzydłach :) cudownie.

blubka, dewa, MEGI81, Rudzik, monika_89, Maniuś, bezimienna, Breezee, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, Forbidden, kciukasy zaciśnięte!

Ale ja Wam zazdroszczę tego kopania, już nie mogę się doczekać! Czasem mi się wydaje, że coś tam w środku czuję inaczej, ale pewnie tak bardzo chcę poczuć ruchy, że sama sobie wmawiam.

Dzisiaj mam pierwszą jazdę, ciekawe, jak ją zniosę. Powinna to być już trzecia, ale pierwszą odwołała mi szkoła jazdy, a drugą ja sama z powodu rzyganka. Denerwuję się i z chęcią bym sprawę odłożyła na nie wiadomo kiedy, ale niestety potrzebuję prawa jazdy, bo z naszej wioski wszędzie daleko.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Aaaaaa, macie pewnie Toska i Qasha rację! Jak dla mnie to Belly w ogóle zapierdziela. Wg usg to tydzień 14, tego się chyba będę trzymać :D
    Coś ty tu namieszalas:-) jakb6s zaczęła dziś 16 tydzień to datę porady mialabys na połowę maja jak ja a ty o ile pamietam maj/czerwiec?:-) według suwaczka dziś zaczęłaś 15 tc. A żeby wejść w 5 miesiąc musisz zacząć 18 tc:-) oj dewa uroki ciąży zakręcona:-)

Forbidden i Hope trzymam kciuki napewno wszystko się dobrze zakończy.

• bbee Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daisy123 wrote:
    HOpe _ trzymam kciuki :)

Ja za to dziś rano w tramwaju do pracy prawie zemdlałam, brzucha nie widać pod kurtką to nikt miejsca nie ustąpi. Musiałam wysiąść by złapać świeżego powietrza :/

Martwi mnie też, że lekarz podczas ostatniej wizyty nie zbadał szyjki i łożyska, zrobił usg tylko przez brzuch, powiedział że jest za wcześnie żeby to badać teraz....? No i kazał powoli odstawiać duphaston, dziś wzięłam ostatnią dawkę.

Gdzieś chyba na bebiprogram.pl jest wykaz wszystkich badań w ciąży, co w którym trym ile razy ma lekarz zbadać itd. Tam jest chyba, że co drugą wizytę lekarz bada szyjkę.

Acha, rejestrowałyście się już na bebiprogram? ja dzisiaj dostałam od nich darmową przesyłkę, niby drobiazg, ale jest w tym taki "kocyk sensoryczny" wielkości 15x15 cm i książeczka do poczytania dla mam, taki drobiazg a i tak cieszy.

daisy123, Breezee lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Carolina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forbidden, Hope mocno zacisniete kciuki
    Dajcie znac dziewczyny
    U mnie 5 msc zaczyna sie w piatek, szybko ten czas leci.
    Dewa, ja tez bardzo tesknie :( a u mnie raczej szans na powrot do Polski nie ma, nie wiem czy moj maz by sie odnalazl w Polsce chociaz uwielbia moje miasto i wciaz mnie wyciaga na kilka dni do Polski, to jednak sie boje, ze to nie kraj dla niego. Maz jest latynosem i niestety juz sie spotkalam z przykrymi docinkami jak bylismy w Polsce ;( Wszystkie durne docinki ze strony mezczyzn ( obcych na ulicy )
    My raczej wyprowadzimy sie do Portugalii albo Hiszpanii ale to czas pokaze na pewno nie wiazemy przyszlosci z UK
    Na razie czekamy az starsza corka pokonczy edukacje w UK i mam nadzieje, ze uda nam sie wyjechac przed tym jak mlodsza bedzie zmieniac szkole.

U mnie w czwartek wizyta bedzie to 18 tydzien bez 1 dnia wiec mam nadzieje, ze doktor podpatrzy conieco. Pozniej polowkowe na nfz w szpitalu 28.12 i kolejne polowkowe w styczniu prywatnie, mam nadzieje, ze w 100% bede czula sie spokojnie i zapomne o tescie pappa
    Dziewczyny od ktorego tygodnia najlepiej zrobic usg 3d?

U mnie ruchy sa wyczowlane od chyba 2 albo 3 tygodni ale tylko jak sie poloze i skupie to czuje jak dzidzia plywa w brzuszku ale kopniaki moze czulam ze dwa trzy razey, na razie jakos nie chce mi sie to rozkrecic na dobre. Juz wole nozki pod zebrami ale czuc kazdego dnia mojego skarba

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam w 21tyg ciazy.zalezy na czym ci zalezy czy pieknym zdjeciu calego dzidziusia czy tylko jego raczki czy buzki bo im wyzsza coaza tym dzidzia juz nie ma tyle miejsca na ruch.

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba dzisiaj zrobię pierniczki, takie cienkie jak z Ikei. Chłop nie wróci przed 21, ostatnio bardzo mało czasu spędzamy razem, bo on ma 2 etaty + jeszcze ten remont...
    Muszę sobie jakąś terapię zajęciową zorganizować. Szkoda, że nie mam maszyny do szycia, może bym się nauczyła szyć.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • dewa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Coś ty tu namieszalas:-) jakb6s zaczęła dziś 16 tydzień to datę porady mialabys na połowę maja jak ja a ty o ile pamietam maj/czerwiec?:-) według suwaczka dziś zaczęłaś 15 tc. A żeby wejść w 5 miesiąc musisz zacząć 18 tc:-) oj dewa uroki ciąży zakręcona:-)

Forbidden i Hope trzymam kciuki napewno wszystko się dobrze zakończy.

Tośka, termin mam na 23 maja, a suwaczek jest wg usg, z tym że z każdym badaniem Maluch nadgania. To zdjęcie z dzisiejszego kalendarza Belly

2hzic04.jpg

Jak w mordę strzelił, minęło już pełnych 15 tygodni. Za tydzień minie pełnych 16 czyli 4 miesiące (zakładajac, że ciąża trwa 40 tygodni, czyli 10 miesięcy).

To tylko cyferki, a prawda jest taka, że żadna z nas nie wie ile dokładnie w ciąży będzie, ile już jest, to tylko statystyki ;)

toska_88 lubi tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej:) Dzień dobry:)
    Wyspałam się :))) Ohc, jakie to piękne uczucie! (wczoraj obudziłam się o 5.30 i zasnąć nie mogłam, zaczęłam czytać, a po godzinie już mnie głowa bolala i taki był caly dzień).

Karissa, pytałaś o toxo ujemne. To jest tak:

Ig G ujemne - tzn, że nie masz przeciwciał czyli nigdy nie chorowałaś na tę chorobę bądź nie miałaś szczepionki (np w przypadku różyczki)

Ig M ujemne - nie jestes chora

Ig G dodatnie - kiedyś chorowałaś na daną chhorobę bądź miałaś na nią szczepionkę, czyli posiadasz przeciwciała dla tej choroby, więc to Cię broni i już nie zachorujesz

Ig M dodatnie - jesteś chora na daną chorobę

Mam nadzieję, że troszkę pomogłam :)

Hope, Forbiden, powodzenia!! Dajcie proszę znać, co załatwiłyście

Dewa, wg belly 5 mc zaczyna się wraz z rozpoczęciem 18 tc, chociaż gdzieś na jakiejś stronce dla mam znalazłam, że od 17.

Miłego dnia :)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwonie dzisiaj od samego rana - udało mi się zarejestrować do jednego prywatnego gina na jutro na 19:15 - niestety poprzez rejestracje nie dadza numeru prywatnego do ginka wiec mam nadzieje ze robi usg przez brzuch i mi zrobi -pojde z mezem i mu wytlumaczymy i moze sie zlituje - maz wraca jutro kolo 19 wiec migusiem pojedziemy - mam nadzieje ze sie wyrobi

bbee, WreszcieMama, toska_88, marie_marie22, Karissa, monika_89, Madu1611, Maniuś, Hope_, bezimienna, Edyta84, Breezee lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 12:59

dewa, marie_marie22 lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooooobra, pal licho który to dzień, dzwoniłam do gina i przyszły wyniki toxo! Tak jak w maju, oba negatywne czyli wszystko ok, muszę dalej się pilnować, ale pierwszy trymestr minął bezpiecznie :D

Idę w nagrodę wypieściuchać te moje dwie kocie Parchy :D

toska_88, monika_89, WreszcieMama, Maniuś, Uszczesliwiona lubią tę wiadomość

qb3canlimmmj6sap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa no niewiem czemu myślałam że ty masz na 1/2 czerwca.:-) ja zawsze liczę według ostatniej @ tygodnie 8 wchodząc w 38 tc już wiem że mogę bezp8wcznie rodzic. Jakby tak patrzeć na termin z usg to by Ci się co chwile zmienial bo raz dziecko będzie nadrabiać raz nie i tak do końca.

Sylwia czemu masz takie parcie na usg przez brzuch? Mój gin też mówił że prenatalne robi się przede wszystkim docipnie a pomaga sobie tylko obrazem przez brzuch hak nie można zrobić pomiarów od dołu że względu na pozycję.

• Carolina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja mialam dopochwowo zrobione u prywatnego wiec jest mozliwosc, ze zrobi CI w razie czego dopochwowe.( trzymam kciuki aby zrobil Ci normalne porzadne USG z mierzeniem wszystkich parametrow bobasa ) U mnie wszytsko sie zgadza bo kilka dni pozniej mialam przez brzuch na nfz i parametry podobne ( lekka roznica bo rowniez troszke wieksza ciaza )
    Ja nawet nie wiem czy moj gin jest uprawniony do robienia prenatalnych ale wyjscia nie mialam zadnego, polski ginekolog w UK nie jest latwy do znalezienia ;) i tak mam godzine drogi do niego a wiekszy wybor polskich lekarzy niestety jest w Londynie a tu juz ponad 3h drogi wiec jak dla mnie za daleko wole wsiasc w samolot i poleciec do Polski niz co miesiac jezdzic do Londynu

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska bo nie zmierzyla nic ani przeziernosci ani nic nie wiem czy ma wszystkie narzady i w ogole

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 11:22

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ