X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Madu akurat wolnego czasu mam dziś nadmiar bo dzień bez męża i nie muszę nic robić ale te pieprzyki liczę już od miesiaca bo przybywają w takim tempie że serce mnie boli. Ja miałam naprawdę mało a latem chodziłam aż czarna taka opalona ale pieprzykow nie było a teraz na każdej z rąk mam po 20! Nogi plecy klatka brzuch no masakra!
    Co do włosów na brzuchu a synem potwierdzam bo mi z małym też się rzucił mech na cały brzuch .
    Gonia mój twojego przebija bo jemu się żadne nie podoba tylko jego własne:-)

To Ci powiem newsa mojemu się jego podoba i on mogłby dać synowi swoje imie i dodałby Junior no padłam :D

• bbee Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, bardzo się cieszę i dalej trzymam kciuki! :)

Marta, współczuję śmierci babci :(

Sylwia, to już możesz być spokojna :)

A ja dzisiaj "poszalałam" na zakupach w lumpie... Byliśmy na mieście i przy okazji weszłam do takiego angielskiego szmateksu, dzisiaj nawet najtaniej było, Żal było nie brać tego co było, pełno bodziaków, nie wiem czy chociaż raz założone, dobrych firm, z mięciutkiej bawełny, super jakość.Z resztą zaraz Wam pokażę co pokupowałam dziś i ostatnio jak byłam.

śpiochy x2, półśpiochy i rampersy

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3de5fc8ec3ec.jpg

Bodziaki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6ea00343e63.jpg

Body z długim, dwie koszulki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9d4fafe76d0.jpg

sweterek z czapeczką (dziewczynkowe trochę :P ale co tam)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/83c41c98acf3.jpg

śpiworek jasny róż
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f38af902d66.jpg

ręczniczek, dla dziewczynki (trochę większej) jak będzie synek to starsza córka już ma na niego oko
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/713ff03d5a8f.jpg

Mięciutki kocyk
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e61a19023ea5.jpg

Prawie wszystko kupiłam dzisiaj za niecałe...9zł, śpiworek i sweterek kupiłam wcześniej

Kamilutek, bezimienna, Uszczesliwiona, Rudzik, Uska, marie_marie22, monika_89 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam w planach najazd na lumpeksy :)
    Tylko najpierw muszę nauczyć się odróżniać bodziaki od rampersów i śpiochów :p

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta - bardzo mi przykto z powodu babci

Tośka - pieprzyki to pikuś gorzej jak rozstępy będziesz miała mega duże to wtedy ma się czym martwić. A pieprzyki dodają uroku :) takie mam zdanie.

Dewa - ja nie robiłam zakaz ćwiczeń i przemęczania się w pierwszej ciąży. Ale dziewczyna jedna robiła tzn jej mąż robił masaż krocza a jest fizjoterapeuta i w czasie porodu w kilku miejscach poszła. Także to kwestia indywidualna jednej pomoże innej nie.

Breezee - nie ma co się przejmować gałganem, ważne że mu powiedziałaś, że jest inaczej a nie siedziałaś jak cicha myszka :)

Hope - dobrze, że wyszło za pierwszy razem teraz trzeba trzymać mocniej kciuki za wyniki, które będą na pewno dobre :)

Jahoda9102 - ja się dobrze dziś czuję wena mnie chwyciła nawet ;)

Camillia - graty prawie 300g szczęścia :D

Kamilutek - mi się nie nudzi mam małego on mi czas zabiera i to wystarczająco dużo :D :P ważne że nie muszę leżeć to wtedy byłoby gorzej z czasem....

Sylwia1985 - dobrze, że wszystko wyszło ok :) można chodzić do dwóch na NFZ mam znajomą co chodziła w pierwszej ciąży do 4 ginków dwóch na NFZ i dwóch prywatnie xD ale dla mnie to przegięcie. Najwidoczniej za dużo czasu miała wolnego xD :P

to właśnie moje wypociny xD
    9ab41ad87253cc90med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:22

bbee, julita, MEGI81, Hope_, marie_marie22, Kleopatra, Uszczesliwiona, bezimienna, blubka, Edyta84, Breezee, rybka33 lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Bodziaki to koszulka z majtkami, zapinane pod pampersem. Śpiochy to jak koszulka bez rękawków z doszytymi rajtuzami, zapinane na ramionach zazwyczaj. Rampersy to śpiochy bez skarpetek, jak koszulka i spodenki :)

Kamilutek, toska_88 lubią tę wiadomość

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

bbee, julita, Moniqaaa, MEGI81, Demsik, zastrzeŻona, sylwia1985, Rudzik, sylwucha89, Hope_, toska_88, WreszcieMama, Uska, Kamilutek, Madu1611, marie_marie22, Maniuś, Espera, Uszczesliwiona, monika_89, bezimienna, blubka, Edyta84, Elmo13 lubią tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita jaki przystojniak z tego Twojego maluszka *.* swietny jest :D sliczne poduszki uszylas, szkoda ze nie mieszkasz gdzies blizej to bym zlozyla zamowienie u Ciebie! :D fajnie miec taka jedna jedyna poduszke ktorej nigdzie indziej (chyba) nie zobaczysz :)
    A ja sie troche martwie.. Dzisiaj krwawilam ciemna krwia przez chwile i teraz juz cisza... Nic mnie nie boli, czuje sie normalnie tak jak do tej pory... Nie wiem czy to po naszym nocnym "baraszkowaniu"... Boje sie strasznie :/ byle do piatku i wizyty u gina.

mon!ta^ lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda19 wrote:
    Monita jaki przystojniak z tego Twojego maluszka *.* swietny jest :D sliczne poduszki uszylas, szkoda ze nie mieszkasz gdzies blizej to bym zlozyla zamowienie u Ciebie! :D fajnie miec taka jedna jedyna poduszke ktorej nigdzie indziej (chyba) nie zobaczysz :)
    A ja sie troche martwie.. Dzisiaj krwawilam ciemna krwia przez chwile i teraz juz cisza... Nic mnie nie boli, czuje sie normalnie tak jak do tej pory... Nie wiem czy to po naszym nocnym "baraszkowaniu"... Boje sie strasznie :/ byle do piatku i wizyty u gina.
    moim zdaniem na pewno od tego pamiętaj, że pochwa aktualnie jest bardziej ukrwiona niż przed ciążą więc pewnie to to. Ale jak masz się denerwowac to idz na wizyte.

Lubię za przystojniaka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:23

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    kulka silikonowa :D
    wpadłam na pomysł gdy usłyszałam, że jest dzień misia tzn już parę dni temu, ale wtedy źle się czułam.. a jak przysiadłam to stworzyłam

a gdzie się zaopatrujesz w materaiały? allegro czy jakiś sklep stacjonarny w mieście? Kusi mnie aby spróbować zrobić coś podobnego :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Bodziaki-koszulka z zapinaniem na pampersa
    Rampers -jak body ale z nogawkami krótkimi
    Spiochy -dlugi rekaw i nozki cale schowane

Kamilutek, marie_marie22 lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    moim zdaniem na pewno od tego pamiętaj, że pochwa aktualnie jest bardziej ukrwiona niż przed ciążą więc pewnie to to. Ale jak masz się denerwowac to idz na wizyte.

Jak chcesz mogę wysłać bo ogólnie ja szyję na sprzedaż w większości :) oczywiście swojemu też szyję i dla kolejnego będę robiła pościel na pewno :)

Lubię za przystojniaka

O to super ze tez mozesz wyslac :D chcialabym tez posciel dla mojej corci jak sie urodzi :) mozemy sie gdzies zgadac i napiszesz mi swoj cennik :)

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • dewa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jest właśnie to, czego w Niemczech baaaaardzo mi brakuje! Lumpeksów!!! :( Mam taki fajny w rodzinnej miejscowości! Już bym za grosze pöł torby miała! A tutaj? Koszulka za 3-4 euro...to już lepiej na wyprzedaż do H&M iść, na jedno wyjdzie :/

Monita, słodziak z Twojego synka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 16:43

qb3canlimmmj6sap.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Młoda 19 zaprosilam Ciebie do znajomych przyjmij

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 13:23

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta słodziaszny ten Twój Synek! :)

też już od jakiegoś czasu chciałam podrzucić Wam moje Szczęście, tylko proszę nie cytować :)

edit: i fotki zniknęły ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 00:20

bbee, sylwia1985, mon!ta^, sylwucha89, Hope_, toska_88, WreszcieMama, dewa, Uska, Kamilutek, Madu1611, marie_marie22, Maniuś, Uszczesliwiona, monika_89, bezimienna, Karissa, blubka, Elmo13, MEGI81, Breezee lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • zastrzeŻona Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na wizycie, krótkie usg, Bobas sobie polegiwał boczkiem więc co do płci nadal niewiadoma, ale 16go mam połówkowe więc może się ujawni :)

Kamilutek chyba wspominała o nudzeniu się. Właśnie po to kobiecie dziecko, aby w drugiej ciąży się nie nudziła ;)

Cieszę się z Waszych wizyt. Bobaski tak rosną. Za chwilę połowa za nami! Do Świąt czas zleci raz dwa.

Kamilutek, Hope_, Maniuś, monika_89, Karissa, MEGI81 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgcqe8mphs.png
    zrz6anlixek9tsr0.png
    Aniołek * 16.02.2016
  • bbee Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    I to jest właśnie to, czego w Niemczech baaaaardzo mi brakuje! Lumpeksów!!! :( Mam taki fajny w rodzinnej miejscowości! Już bym za grosze pöł torby miała! A tutaj? Koszulka za 3-4 euro...to już lepiej na wyprzedaż do H&M iść, na jedno wyjdzie :/

Monita, słodziak z Twojego synka :)

Ja mam tyle ciuchów po córce, że jakby nie lumpy to w ogóle szkoda by mi było kasę wydać... Dzisiaj mąż jeszcze poprzynosił z piwnicy, mamy już tego sporo, a jeszcze w piwnicy jest parę worków/siatek... szkoda mi tylko będzie tych dziewczynkowych rzeczy jeśli będzie synuś (a Hania takie śliczne sukienusie miała, ach) :) bo dziewczynce to we wszystkim ładnie, jak coś bardziej chłopięce to też się przyda (a mamy też parę rzeczy po kuzynie Hani, bo szwagier nie miał gdzie trzymać, a drugiego dziecka nie planują).

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee ja też mam sporo ciuszków po młodym - muszę wszystko dopiero przepatrzeć i wówczas jak coś będzie brakowało to dokupię

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka... dawno mnie tu nie było.... też tak macie że ciągle śpicie? Ja idę do pracy wracam i śpię robię pauzę na mycie jedzenie i śpie rana.... mam bardzo mało energii.
    Poza tym jeszcze nic nie przytyłam schudłam 3 kilo i nic więcej na wadze brzuszek powoli rośnie.... już 16 tydzień i 3 dzień :-)
    Mam też pytanie pewnie może gdzieś tu się pojawiło ale chodzi mi o stosowanie kremów na rozstępy... obecnie używam kremu Palmers ale jest lepki ... i mnie to wkurza ;-) czy ktoś stosował bio olil albo poleca coś innego?
    Pewnego razu czytałam że ktoś z was pisał że tak się przelewa w brzuchu czy to jest normalne Ja też tak mam i czytałam gdzieś na jakimś forum że jak dzidziuś ruchliwe to słychać wody płodowe... wiecie coś w tym temacie?
    Jak powrocilam po długiej nieobecnosci to z samymi pytaniami ;-) ale to jest własnie jeden z niewielu momentow kiedy nie śpie.

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • amilka87 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam sporo ciuszków po tosku, chociaż batmana kupiłam jak wszyscy to wszyscy Hihi.

Wczoraj sie z mężem pokłóciliśmy o imię dla synka masakra, teraz ma kilka dni do namysłu bo do 9 jestem w Polsce u mamy ;)

Już sobie zaraz termin zrobiłam na manicure, pedicure, fryzjera, usg 3D i dermatologa bo moja cera coraz gorzej.

Podróż samolotem był koszmar, mały w brzuszku spał i to było super, Tosiek tez chciał spac, tylko jak to powiedział ta dziewczynka z tylu jest za głośna i on nie może. Masakra ja rozumiem ze nae dziecko może godzinnego lotu nie wytrzymać i płakać albo robić awanturę, ale żeby dziesięciolatka wrzeszczała, trzaskala tym stolikiem, kopała siedzenie obok, waliła mnie i mojego synka po głowie, (siedzieliśmy przed nimi) No bym po dupie dała. A jak zwróciłam uwagę to jej tata żebym zajęła sie swoim dzieckiem bo jego księżniczka przynajmniej szczęśliwa a mój wyglada na bardzo smutnego. Palant.

p19ucsqv9hbi49uu.png
    wersja z OM
    oar8skjoa5uwfzmc.png
    dqprj44j0rp9buta.png

‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ