X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki gratuluje udanych wizyt..
    U mnie drugi dzień z bolem okropnym Glowy i wymiotami.. Juz nie daje rady poprostu.. Sen nic nie pomaga..
    Czuje sie slaba i waga znow w dol boje się cokolwiek zjesc bo zaraz lecę obejmować kibelek..
    RATUNKU :(

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoNia1979 wrote:
    Czesc dziewczynki gratuluje udanych wizyt..
    U mnie drugi dzień z bolem okropnym Glowy i wymiotami.. Juz nie daje rady poprostu.. Sen nic nie pomaga..
    Czuje sie slaba i waga znow w dol boje się cokolwiek zjesc bo zaraz lecę obejmować kibelek..
    RATUNKU :(
    Gonia, miałam tak właśnie ok 2 tyg temu... ciągłe wymioty. Powiem Ci, że w tym momencie (17 tc) jest trochę lepiej, także jest nadzieja.
    Uzupełniaj płyny, pij dużo wody.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Anstice Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie co do imion dla dziecka to jest moja decyzja. Powiedziałam mężowi ze mój trud będzie porodu i noszenia 9 mc dzidziusia w brzuchu, więc.... chyba jestem wredna żonka ;););)
    Oczywiście mogę iśç na kompromis ale ostateczna decyzja moja :-)

Czekamy na Ciebie Córeczko! Moje 2700 g szczęścia <3
    Kolejna wizyta 04.05.2017
    201705157147.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra mówił też że to może być pepowina . Kazał czekac do 28. Grudnia

• Demsik Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska ilu z nas przepowiedzialas dobrze?

Carolina lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he niewiem ale chyba większości ha ha łącznie ze sobą!

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie już decydowanie nie nadaję sie do wychodzenia samej. Byłam po kalendarz w empiku i tak słabo mi się zrobiło że myślałam że padnę, musiałam posiedzieć na ławeczce przed CH i pooddychać świezym powietrzem :/

sylwia do 2 możesz chodzić ale nie wiem czy do dwóch na nfz nei wiem jak to wygląda od tej strony. Cieszę się, że wszystko dobrze, niepotrzebny stres tylko. Masz jeszcze czas ewentualnie na prenatalne, zmieścisz sie skoro dzidzia ma 7,7 cm może gdzieś na przyszły tydzień uda Ci się wbić jeślu Ci zalezy. no i ja bym się przepisała

monita poszalałaś, ładne :) Syn kochany :)

marta jak wyniki? oo no proszę mnie też badał. Gołębiowski. Właśnie on powiedział, że w 17tc nie widać płci. MAgia, u Ciebie widać. Po prostu nie chciało mu sie i tyle :/ grrrr

julita ja polecam materialki.pl i dresowka.pl

Zastrzeżona jakie oczyska <3

toska żeby Nelka miała sisiora? :P jak tam noga w ogóle?

mon!ta^, zastrzeŻona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia a tobie zostawili jeszxzd nadzieję na córkę?

• Madu1611 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina, o której jutro masz wizytę ? I u jakiego lekarza, gp czy u gina? Jak znajdziesz chwile to daj znać co i jak.
    Toska, Ty tak lubisz zgadywanki i z określaniem płci tak dobrze poszło to może chcesz pozgadywać nasze znaki zodiaku albo cuś? ;)
    Monita, super podusie wyczarowałaś. Zazdroszczę tym co potrafią szyć, bo prawdziwe cudeńka możecie tworzyć. Ja to owszem guzik mogę przyszyć albo jakieś lekkie rozprucie naprawić i to by było na tyle z moich talentów krawieckich :( .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 21:07

mon!ta^ lubi tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś umieram. Migrena powróciła, mam nadzieję że tylko na jeden dzień...

Gratuluję udanych wizyt, zakupów, poduszeczek itd.
    Idę chyba spać.

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • GoNia1979 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    A ja dziś umieram. Migrena powróciła, mam nadzieję że tylko na jeden dzień...

Gratuluję udanych wizyt, zakupów, poduszeczek itd.
    Idę chyba spać.

Witaj w klubie mnie juz meczy drugi dzień..masakra

<3 <3 Oliwierek Dawid <3 <3
    201705051770.png
  • karola81 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję dziewczyny udanych wizyt.Super.
    U nas żałoba... na kopalni,w której pracuje mój mąż był wstrząs.zginęło 8 górników w tym nasz dobry znajomy.
    dziękuję Bogu ze M miał pierwsza zmiane.

09.2005 Kaja <3
    08.2010 Aleksander <3
    pvjs3eeabzl5kbr6.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracamy z Tomaszowa. Wizyta niby dobra, ale nie do końca. Młody już na 98% jest chłopcem wiec, jak to stwierdził gin, "zespół odpadającego siusiaka" mu nie grozi :p Śmiał sie z tego, ze znajomym tez pokazywali chłopca, a pózniej ok 20tc okazywało sie, ze siusiak odpadł i sa dziewczynki :p Swoją droga czytałam, ze od 16tc już dokładnie widać narządy płciowe dziecka na ekranie usg i doświadczony lekarz nie powinien sie już na tym etapie wahać czy mylić, jeśli sie dziecko oczywiście dobrze ułoży ;) Nie wiem czemu Wam niektórzy nie chcą mowić...dziwne. W każdym razie Młody rośnie pięknie, ma już ok 18cm! Szyjka ładna, 4cm i zamknięta. Niestety to moje nieszczęsne łożysko nie podniosło sie znacznie i choć już nie jest przodujące, to nadal idealnie nie jest. Mogę już w miarę normalnie funkcjonować, nie musze lezec, tylko oszczędnie i bez dźwigania. Natomiast nadal zakaz seksu ;( Moze to śmieszne, ale jestem tym załamana i płakać mi sie chce ;( Gin mówi, ze jest łożysko tak ułożone, ze to praktycznie pewnie, ze jak po 20tc macica zacznie znacznie rosnąć, to pociągnie je za sobą, ale póki co mamy nie ryzykować...

marie_marie22, monika_89, mon!ta^, Kamilutek, sylwucha89, MEGI81, Breezee, Kleopatra, Maniuś lubią tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krissa, super, Tomuś jest nadal Tomusiem :):) a seks..szkoda, ale trudno, wszystko dla Tomaszka :)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola cały dzień myślę o tych górnikach i ich rodzinach :( Jak Ty to znosisz? Jak męża do pracy wypuszczasz? Nie mogę sobie tego wyobrazić :(

qb3canlimmmj6sap.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola przykro mi bardzo, wyrazy współczucia :( jak zwykle najwiecej wypadków przed barbórką. Mój mąz też pracuje na dole, tyle że węgiel nie miedź

Karissa ciesz się że sie podniosło, ja się modlę o taką diagnozę, mogę chuchać dmuchac i uważać na sibie byle się podniesie. Seks drugorzędny, ważne że z dzidzią ok :)

dewa a jak chcesz nie puścić męża do pracy? musi iść i koniec, gdzieś pracować trzeba, choć zdarzają się dni że człowiek czeka z duszą na ramieniu kiedy ten łoś włączy telefon i da znać że już jest "na górze"

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę każdy z nas wychodząc z domu może zginąć :( mają ciężki zawód to prawda i współczuję

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny trochę pracy wlozylam w te podusie ale fakt faktem jestem zadowolona z efektu.

Karissa trzeba się cieszyć ze z dzidzia ok a łożysko ma jeszcze chwile na podniesienie :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, straszne co się wydarzyło. Aż trudno coś napisać żeby podnieść Was na duchu.
    Niestety w każdej pracy jest ryzyko i inne zagrożenia dla człowieka ale tak jak Monika piszesz trzeba codziennie do tej pracy iść. Mój mąż prowadzi piętruska w Londynie i jak długo nic nie pisze albo nie dzwoni to moja wyobraźnia potrafi wariować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 21:58

gannskjoqlc3hmdm.png
  • karola81 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Karola cały dzień myślę o tych górnikach i ich rodzinach :( Jak Ty to znosisz? Jak męża do pracy wypuszczasz? Nie mogę sobie tego wyobrazić :(

Dewa, może dziwnie to zabrzmi ale to kwestia przyzwyczajenia.gdybym za każdym razem o tym myślała to już dawno bym oszalała.

09.2005 Kaja <3
    08.2010 Aleksander <3
    pvjs3eeabzl5kbr6.png
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ