X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu1611 wrote:
    Toska, spróbuj im teraz wymyślić imiona :D . Sorki,ze się trochę nabijam nie obraź się. Wiem , ze pewnie nie jest Ci do śmiechu jak tych pieprzyków więcej i więcej. Ja mam za to miliony piegów więc jak mi coś przybywa np w lato to nawet nie jestem w stanie tego wychwycić.
    Nie jestem z tych co się obrażają ale nie żebym ci życzyla żeby od tego syna ci wąsy urosły bo wtedy poczulabys co czuje :-) ha ha

MEGI81 lubi tę wiadomość

• Madu1611 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa powodzenia na wizycie. Ktoś jeszcze wizytuje?

Sylwia, coś długo ta Twoja wizyta trwa :/ . Gdzie Ty?

Karissa, sylwia1985 lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Nie jestem z tych co się obrażają ale nie żebym ci życzyla żeby od tego syna ci wąsy urosły bo wtedy poczulabys co czuje :-) ha ha
    Tylko klątwy na mnie nie rzuć!!! Cholera, lepiej z Tobą nie zadzierać... Wąsy brrr... nie chcę, boję się!!!

toska_88, MEGI81 lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:56

zem3o7esxha3u0v7.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Megi Jakub trenkler ładnie brzmi:-)

Karisa wizytujemy tak samo:-)

Podoba mi się Jakub i Mężowi też, ale mój były szwagier ma tak na imię i mam bardzo złe skojarzenia :(

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska ja mysle ze te pieprzyki nie sa przyczyna tego ze jestes wkasiu ciazy,raczej reakcja skory na nadmierne opalanie w lecie.chociaz kiedys czytalam ze jak pojawia sie dyzo pieprzykow to moze byc problem z watroba.moze warto zasiegnac opinii lekarskiej?
    Hope bardzo sie ciesze ze juz po badaniu,odpoczywaj i odliczamy tygodnie do prawidlowych wyników,bo innych tu nie przewidujemy.
    Sny to macie nieziemskie.dziecko w zamrazarce:)usmialam sie.ktoras pisala ze moze zimno w nocy a mojego synka dzis budzę do przedszkola a on bez spodni od pizamy bo mu wsie nocy goraco bylo:)
    Penelopa ha ha-smieje sie bo moj maz na mnie wola Pela;);)chociaz jestem Ania.
    Sylwia melduj sie zaraz po wizycie
    Brezze olej komentarze lekarza choc czasem to trudne.przeciez too nie do konca zalezy od tego kto ile czego je.jedne sie opychaja wwszystkim i tyja malo a inne jedza normalnie ivtyja po 30kg.komentarze czasem zwalaja z nog.moj gin mi mowil ze moge przytyc 2kg do 20tc ale jesli przytylabym wiecej to nic by nie powiedzial.

Breezee lubi tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Karotka Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa to u mnie jest odwrotnie z imionami. Dla chłopca bez problemu, a dla dziewczynki nic mi się nie podoba (a wygląda na to, że będzie kolejna córa)

Hope cieszę się, że wszystko poszło sprawnie i bez komplikacji. Teraz tylko czekać na dobre wiadomości.

7u223e3kv1dyvizz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi ja już nie patrzę kogo znam z danym imieniem bo żadnego bym nie dala. Jak wam się podoba to nie ma co patrzeć na szwagra yymbardziej byłego ( osobowość osobowością ale to będzie wasz syn napewno wychowacie go lepiej jak szwagra) świetnie pasuje podoba się nie ma co gdybac:-)

Demsik czytałam o tym że w ciąży może być duży nacisk na wątrobę i dlatego. Co najdziwniejsze to na twarzy szyi i dłoniach nie mam a to są miejsca najbardziej wystawiane na słońce nie wspominając o tym że mój brzuch nie ogląda słońca bo by ludzie pouciekali a tam już wyszło 11..

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia serdecznie gratuluję syna!!! To teraz będzie piękna parka :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak dzisiaj lekarz nie zrobi usg to ja też mu zbadam szyjke :-)

Espera, Hope_, Madu1611, Kleopatra, MEGI81, Uszczesliwiona, Maniuś, Rudzik, Demsik, Karissa, marie_marie22 lubią tę wiadomość

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:17

Marta931217 lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam do sprzedania fotelik Cybex Aton 4 w znakomitym stanie (cena 420zł). Jeśli ktoras z Was bedzie zainteresowana to podaję link do ogłoszenia na olx:https://www.olx.pl/oferta/fotelik-cybex-aton-4-CID88-IDiZsRf.html

a tutaj kilka zdjęć:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3be9efef70dd.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/150e534df6c4.jpg

Pozdrawiam, mama z marca :)

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope ciesze się że wszystko gładko poszło i trzymam kciuki

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny na zwolnieniu, czy Wam też tak się okrutnie nudzi? Uświerknę zaraz.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam po 13 bo opoznienie bylo - w domu musialam ogarnac mlodego , przewinac, przebrac bo zostawialm go tesciowej i wygladal jak nie powiem co - cały mokry , pielucha az mu wisiala z nadmairu sikow no ale dobrze ze choc zostala - w sumie nie mam sie czego spodziewac po 77 letniej tesciowej

Z wizyty jestem zadowolona - gin pobral mi cytologie, zbadal recznie i robil usg- dokladnie ogladal dzidziolka - posluchalismy serduszka - co sie dalo to zbadal ale dzidziol byl skulona w klebuszek - dostalam focie i opis na nim pisze ze struktury plodu prawidlowe - dzidzior ma 7,7 cm, mierzył kończyny . główkę itp - on jest malomowny bardzo ale na koncu powiedzial ze wszystko wporzadku - mam przyjsc za 2 tygodnie - dal skiertowanie na badania - i chyba sie do niego przepisze no chyba ze mozna chodzic do dwoch na raz ? orientujecie sie moze ? o l4 nie pytalam bo mam jeszcze do 19 grudnia od lekarki

nie pokazał co ma między nogami :(

a i z tych stresow schudlam 2 kilo i waze 49

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 15:08

Rudzik, Breezee, bezimienna, mon!ta^, Karissa, Hope_, Uska, marie_marie22, monika_89, blubka, Edyta84 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toska_88 wrote:
    Megi ja już nie patrzę kogo znam z danym imieniem bo żadnego bym nie dala. Jak wam się podoba to nie ma co patrzeć na szwagra yymbardziej byłego ( osobowość osobowością ale to będzie wasz syn napewno wychowacie go lepiej jak szwagra) świetnie pasuje podoba się nie ma co gdybac:-)

Demsik czytałam o tym że w ciąży może być duży nacisk na wątrobę i dlatego. Co najdziwniejsze to na twarzy szyi i dłoniach nie mam a to są miejsca najbardziej wystawiane na słońce nie wspominając o tym że mój brzuch nie ogląda słońca bo by ludzie pouciekali a tam już wyszło 11..

W sumie od kilku tygodni mówimy do brzucha Mikołaj i jakoś tak wszyscy już się przyzwyczaili, ale syn Kacper do 7 miesiąca był Marcelem, więc może być różnie :)

Powiedz lekarzowi na wejściu, że jak nie zrobi Ci usg, to zbadasz mu szyjkę :) jego mina byłaby bezcenna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 15:12

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • dewa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, super! Kawał Dzieciątka! I co, powiedziałaś że byłaś juź u innego lekarza? ;)

qb3canlimmmj6sap.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa wrote:
    Sylwia, super! Kawał Dzieciątka! I co, powiedziałaś że byłaś juź u innego lekarza? ;)
    nie powiedzialam ze bylam u innego - powiedzialam ze ostatni obfity okres mialam 28 sierpnia( w rzeczywistosci 23 sierpnia ale pare dni nie robi roznicy ) - we wrzesniu nic - w pazdzierniku lekkie skape krwawienie a pod koniec mialam mdlosci i zrobilam test i dwie krechy wyszly i sie zapisalam a ze chwile trzeba bylo na wizyte czekac to jestem dzisiaj
    mowil ze nie ja jedna dowiaduje sie pozno ze mial pacjentki ktore dowiedzialy sie w 6 mcu jak zauwazyly ze im brzuch rosnie ze tak sie zdarza - o dziwno byl mega mily dzisiaj i gratulowal i powiedzial ooo widzi Pani mniej stresu bedzie bo dzidzius juz ma wszystko co trzeba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 15:17

bezimienna, dewa, Karissa, toska_88, monika_89 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta bardzo współczuję straty babci.

Hope bardzo się cieszę że wszystko dobrze przebiegło i wierzę że będą dobre wieści niedługo :)

Mi przyszły już butelki i cieszę się jak małe dziecko z cukierka, to się chyba już powinno leczyć :P

Gratuluję udanych wizyt <3

Wierzę że u każdej z nas już będzie dobrze i każdy niepokojący wynik badania to tylko fałszywy odczyt :*

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia bardzo sie ciesze ze wizyta udana i dzidziulka rosnie;)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ