X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka, ja w ogóle mam sryliard pieprzyków na całym ciele, ale teraz jedyne, co zauważyłam, to to, że robią się ciemniejsze. Mam nadzieję, że mi nie wyskoczą dodatkowe bo już naprawdę nie bardzo mam na nie miejsce :s

Ja się bardzo boję i pęknięcia, i nacinania. Niestety mam fatalne problemy z gojeniem ran, zawsze tworzą się bliznowce, które okropnie bolą przez pierwszy rok albo i dwa, a potem wiecznie mnie ciągnie i mam nadwrażliwość w tych miejscach. Mam wielką nadzieję na cesarkę, bo inaczej, znając moje szczęście, seks przestałby być przyjemny, a stałby się bolesny...

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:16

Breezee lubi tę wiadomość

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope cieszę sie, że już po wszystkim i udało się pobrać dośc materiału. Trzymam kciuki żeby w Wawie dalo się cos z tego zrobic. NO i za szybkie wyniki, niech przyjdą przed świętami i to cudowne

• Breezee Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Hope ze wszystko przebiegło sprawnie

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Ju14 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope super, że już jesteście po. Trzymam kciuki za same super wiadomości, no i przede wszystkim szybkie wiadomości.

Breeze co za kretyn Ci się trafił! Olej dziada! Ja już bym do niego nie wróciła.

w4sq0dw4ipdk3tpr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee co to za bezduszny kutas! Daj sobie z nim spokój- mój to jak idę do niego tj wie jak stresujaca jest dla mnie waga i sam mówi żeby się nie martwić i przypomnieć sobie jak było w pierwszej ciazy jak szybko spadło 30 kg. Ja mam już 5 na + i on mnie uspokaja. Jem mało ale nie dietetyczne:-) współczuję dobrze ze masz jeszcze drugiego .

Hope!!!!!! Super kochana że się udało! Teraz już będzie tylko lepiej przetrwały z tobą ten okres oczekiwania na wyniki. :-*

• MEGI81 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek ja nie czułam kiedy pękłam. Szycia też nie czułam. Byłam dobrze i fachowo zszyta i po dwóch tygodniach mogłam już normalnie siedzieć.

Też cieszę się, że mam wspaniałą położną (Kochana ciocia mojego Męża) i cudownego lekarza, który jest na każde moje zawołanie i ma poważanie w szpitalu.

Hope cieszę się, że wszystko przebiegło prawidłowo i udało się też z tym drugim badaniem. Teraz kilka dni tylko odpoczywaj, a w przyszłym tygodniu dostaniesz pierwsze dobre wiadomości :) <3

Breezee, ja chyba bym mu powiedziała parę słów do słuchu co myślę na temat jego uwag.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 12:31

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Breezee Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym sama nie wiedziała, to przy nim nie miałabym prenatalnych zrobionych. Nic mu nie powiedziałam, ze załatwiłam sobie skierowanie. Nawet nie zbadał mnie jakoś bardziej szczegółowo w tym okresie, a myślałam, ze może sam pomierzy skoro uważa ze prenatalne nie maja sensu. Chodzę do niego tylko po L4 i skierowania na badania, ale i tak potrafi mnie wkurzyć

h4zprjjg9y5bpb0n.png
    h4zprjjgv6g3t57c.png

06.11 - badanie genetyczne. Możliwe, że dziewczynka
    21.12 - badanie połówkowe. na 100% dziewczynka
    Będzie Aleksandra Karolina
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki - wczoraj u nas wrócił temat imion. Chłop zaczął kręcić nosem na Hugo i Matyldę. Hugo ładne, ale ciężko się wymawia, a u Matyldy z kolei widzi problem ze zdrobnieniami. Noż kurde, już się przywiązałam do tych imion, a jak się przywiążę, to potem ciężko mi się odwiązać :)
    Sam nie ma pomysłu, a kręci nosem na wszystko.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 13:00

MEGI81, Breezee, toska_88, Marta931217 lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Breezee wrote:
    Jakbym sama nie wiedziała, to przy nim nie miałabym prenatalnych zrobionych. Nic mu nie powiedziałam, ze załatwiłam sobie skierowanie. Nawet nie zbadał mnie jakoś bardziej szczegółowo w tym okresie, a myślałam, ze może sam pomierzy skoro uważa ze prenatalne nie maja sensu. Chodzę do niego tylko po L4 i skierowania na badania, ale i tak potrafi mnie wkurzyć
    Trzeba było zapytać czy dobrze trafiłaś czy to ginekolog czy dietetyk bo już zglupialas:-) a w Oświęcimiu takich jak on by ustawili jako pierwszych w kolejce :-)

Breezee, WreszcieMama, Hope_ lubią tę wiadomość

• bezimienna Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Z innej beczki - wczoraj u nas wrócił temat imion. Chłop zaczął kręcić nosem na Hugo i Matyldę. Hugo ładne, ale ciężko się wymawia, a u Matyldy z kolei widzi problem ze zdrobnieniami. Noż kurde, już się przywiązałam do tych imion, a jak się przywiążę, to potem ciężko mi się odwiązać :)
    Sam nie ma pomysłu, a kręci nosem na wszystko.
    Moja koleżanka ma córkę Matyldę i wołają Mati albo Tylka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 12:41

Kamilutek lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja_1 wrote:
    Hope cieszę się, że wszystko przebiegło bez komplikacji, teraz trzymam kciuki za dobre wyniki!

Breezee co za wredny typ!

Tośka ja mam bardzo dużo pieprzyków więc może trudno mi zauważyć, ale chyba nic nowego się nie pojawiło, ale za to mam strasznie owłosiony brzuch :)

Ja też zauważyłam, że pojawił mi się na brzuchu takie delikatny meszek i zastanawiam się skąd się to wzięło.

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, super, ze już jesteś po i ze wszystko przebiegło sprawnie. Czas szybko zleci, zobaczysz. Dalej trzymamy kciuki za dobre wyniki!
    Marta, bardzo mi przykro z powodu odejścia babci.
    Breezee, a to podły typ Ci się trafił! Nie pojmuję co mu da takie chamskie zachowanie? Jakąś chorą satysfakcję, że kobiecie przykrość sprawił?! debil!
    Tośka, Ty to masz duuuzooo wolnego czasu dziś co? Tak sobie siedzisz i pieprzyki liczysz :D. Chyba, ze to taka terapia?;) niektórzy liczą do dziesięciu a Toska postanowiła liczyć pieprzyki do stu ;). Ooo wiem, jak nie będziesz mogła zasnąć to sobie je licz zamiast owieczek. Hihihi...

Breezee, toska_88 lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna wrote:
    Moja koleżanka ma córkę Matyldę i wołają Mati albo Tylka :)

No właśnie mówiłam mu, że Mati można, a on do mnie, że Mati to zdrobnienie od Mathiasa. I weź tu z takim gadaj :)

Hope, bardzo się cieszę, że wszystko się tak pięknie udało. Odpoczywaj teraz!

3jgxhqvktwt5w6mq.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    No właśnie mówiłam mu, że Mati można, a on do mnie, że Mati to zdrobnienie od Mathiasa. I weź tu z takim gadaj :)

Hope, bardzo się cieszę, że wszystko się tak pięknie udało. Odpoczywaj teraz!
    Od Matyldy jest mnóstwo zdrobnienia np córko, córeczko ,corunio, corus,corusiu itp itd... :-)

• gaja_1 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 13:00

uwo9yx8db7dsv504.png
  • blubka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope odpoczywaj
    Monika współczuję straty babci
    Breezee na tym forum co jeden lekarz to gorszy buc

• WreszcieMama Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2017, 19:56

zem3o7esxha3u0v7.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, dobrze że dobrze Kochana!

Breezee...brak słów na tego buca. Raz że przyrost w normie a dwa, że chamski komentarz o Oświęcimiu był całkowicie nie na miejscu. To byłaby moja ustatnia wizyta u niego.

Co do imion, łomatko. Wczoraj wypisaliśmy po 8. Z dziewczynką nie ma problemu, jest w czym wybierać. A dla chłopca...no na chwilę obecną żadne imię nie pasuje. Żadne :D

qb3canlimmmj6sap.png
‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ