SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    Marta ojeku :/ Wodzisław? co to za durny lekarz który straszy pacjentkę? :/

Uska kciuki

sylwia jak trzebabędzie to ściemniaj, tylko jak się do niego przepiszesz to może być problem z becikowym, bo da Ci zaświadczenie że byąłś pod kontorlą przed 10tc?

Hope halo?

Kofeina Ty też się melduj
    Niestety Wodzisław :( w Rydultowach mnie nawodnili i na Wodzisław dali skierowanie do konsultacji a Ci mnie zostawili. Lekarz młody dość, jedyne co miłe to dowiedzialam się, że będzie Synuś :))

toska_88, Kleopatra, Demsik lubią tę wiadomość

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope powodzenia

ja dzisieszej nocy nie spalam - mam strasznego stresa - glowa mnie boli i jestem nieprzytomna

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, kciuki trzymam!

Megi, współczuję... U mnie też wraca zgaga, na razie tylko zgaga, ale gorzko w ustach, ble :/

Marta, dalej w szpitalu?

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Uska Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie te kłócia w podbrzuszu nadal sie utrzymuja, ale sa lżejsze niż wczoraj. Dobrze ze pojechalam do tego szpitala, przynajmniej wiem ze mic złego sie nie dzieje, wiec zwalam to na rozciąganie macicy:-) jak się zwleke z lozka to pójdę do apteki po nospe:-)

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope Kochana trzymaj się dzielnie. Cały czas myślę dzisiaj o Tobie <3

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Hope wszystkie jesteśmy z tobą będzie dobrze!

Sylwia jesteś dorosla zrobisz jak uważasz ale moim zdaniem wyczuje że klamiesz i efekt będzie odwrotny bo włączy się mają duma zbada raz dwa i wypad . Ja w pierwszej ciazy 3 razy lekarza zmieniałam u zawsze mówiłam że z poprzedniego byłam niezadowolona to wtedy każdy próbował pokazać się jak najlepiej. Ale to twoja decyzja.

Marta a wiec są też jakieś dobre strony - gratuluję syna:-)

Uska ja też mam ostatnio takie problemy... wczoraj miałam za dużo wysiłku i znowu bóle w podbrzuszu mnie zlapaly. Czuję wtedy tak jakby macica się napiela i uciskala mi spojenie lonowe i odbyt.. ten dziwny bok że musisz się wypróżnić a wcale nie musisz ale próbujesz to jak przy porodzie i obawiam się że to jakieś skurcze. Pół nocy mnie to jeszcze męczyło i widzę że powracają częściej i mocniej odkąd nie mam czasu polezec w dzień. Na szczęście dzisiaj wizyta to może mnie uspokoi.

Breezee a co i ciebie? Andrzejki się ciągnął?

Ciekawe jak promyczek... olis i nieśmiała się starają więc mam nadzieję że i promyczek ma święta będzie miał swój promień.

Kofeiny cos tu też mało. Zamiast odpoczywać to my z biegiem ciaży coraz więcej roboty mamy.

Ja mam już 89 pieprzykow na plusie odkąd zaszłam w ciążę i mówię o tych które widzę i mogłam policzyć. To straszne bo po ciaxy będę musiała z nimi żyć ale płakać się chce.

• dewa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, masz tu takie wsparcie, że musi być dobrze! :D

Uska, uuuuffff, cieszę się że wszystko ok!

Sylwia, tak sobie teraz myślę, jak mu powiesz że nic nie wiedziałaś o ciąży, to wątpię żeby on na pierwszej wizycie od razu zrobił Ci prenatalne. Kobieto, idź normalnie, powiedz jak było, co Ci z tego że lekarz gbur. Proś żeby wszystko posprawdzał, powiedz że byłaś bardzo zadowolona z niego i żałujesz że nie udało Ci się od razu do niego dostać. A tu widzisz, stresy, bóle i nieprzespana noc. Będzie ok! Powodzenia!

qb3canlimmmj6sap.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dewa powinien zrobić przecież zmierzy dzieciaczka i od razu bedzie wiedzial ktory tydzien

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Marta931217 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Hope, kciuki trzymam!

Megi, współczuję... U mnie też wraca zgaga, na razie tylko zgaga, ale gorzko w ustach, ble :/

Marta, dalej w szpitalu?
    Tak niestety ;( o 6 rano pobrali krew i czekamy na wyniki czy markery spadły. Do tego rano babcia mi zmarła ;( miała jechać ja zobaczyć w poniedziałek ale nie byłam wstanie z wymiotami :( i nie zdążyłam się pożegnać :(

p19uflw1f9i7e1h6.png
    f2wl3e5eban504g3.png
  • MEGI81 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta bardzo mi przykro z powodu Twojej Babci :( ale musisz być teraz silna, bo Maleństwo to czuje.

Marta931217 lubi tę wiadomość

dqpr4z17cz5sc8v6.png
    ijpbanlijkvezjie.png
    Aniołek 17.03.2016 (10 tc )
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta.... Ściskam. Trzymaj się.

Hope dziś jestem przy Tobie myślami.

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ale nie mobeszło po prostu powiedzieć prawdy ? :p lekarz też człowiek zrozumie .

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • Uska Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toska dokladnie tak samo to Odczuwam. Moze bylo cos na rzeczy bo dostalam pozniej biegunki. Tyle, ze po wszystkim i tak mnie bolalo. Teraz mi juz przeszlo, ale jak siadam to takie dziwne uczucie, jakby uciskalo mi szyjke i jakby macica sie do góry podnosila alw tym sie nie martwie. W ogole macice mam przechylona bardziej na prawa stronę i po lewej mam pusta przestrzen a dzidzia jak na 15 tydz w usg ma tylko 7,7cm. W 11dni urosla tylko 1cm ale niby tak moze byc i mam sie nie martwic.

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • Uska Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta bardzo mi przykro. Trzymaj sie kochana

8p3o9n7341hz3y1v.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ide - trzymajcie kciuki

Demsik lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • bezimienna Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy, daj zna co i jak ;)

3jgxvfxmmciig9xw.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, bardzo mi przykro z powodu śmierci babci. Trzymaj się ciepło i nie wyrzucaj sobie tego, że nie byłaś w stanie jej odwiedzić. Po prostu ciało zadecydowało, a na nie nie mamy takich przypadkach wpływu.

Sylwia, trzymam kciuki! Na pewno wszystko będzie dobrze, gin zmierzy i zbada, co trzeba i dzisiejszą noc prześpisz spokojnie.

Hope, mocno ściskam.

Ja śpię w kratkę. Jedna noc jest ok, kolejna do kitu. A głowa boli mnie cały czas :(
    No i te cholerne zaparcia mnie tak wkurzają! Pewno gdybym się więcej ruszała, byłoby lepiej.

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta przykro mi bardzo z powodu babci - pomodl się za nią ona Cie widzi i napewno zrozumie. Czasami lepiej zapamiętać kogoś za życia a babcia będzie teraz czuwać nad dobrem twoim i dzieciatka. Może ktoś w to nie wierzy ale ja naprawdę wierzę że zmarły czuwa nad bliskimi bo moja rodzina wielokrotnie tego doświadczyła ( za każdym razem gdy działo mi się coś złego ojciec śnił się mojej mamie z awantura że nie widzi co się z córką dzieje) raz ustrzeglo mnie to przed wypadkiem samochodowym bo zasnąłam za kierownicą i mama zadzwoniła o 4 w nocy bo ojciec się śnił i mnie obudziła bo skończyło by się tragicznie.

Uska ja też mam dyskomfort jak siadam . Często powiązuje te bóle z zaparciami bo też wtedy tak bóli ale tym razem się martwię. W ogóle ciągle czuje nacisk na krocze żeby nie było że znowu problemy z szyjka wracają bo wtedy też tak czułam jakbym wszystko w kroku miała. Co by nie było damy radę za 2 tygodnie Hope dołączy do grona uszczesliwiona dobrymi wynikami i od tamtej pory będą już tylko radosne nowiny. Jutro już 1 grudnia no masakra... teraz do końca roku poleci jak cholera.

Mój syn przechodzi teraz jakiś skok rozwojowy jest nie do zniesienia w nocy często się budzi z placzem ehhh ciężki ten najpiękniejszy okres w życiu kobiety :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2016, 10:42

• dewa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, bardzo mi przykro z powodu Babci. Trzymaj się mocno!

Sylwia, czekamy na relację! :)

qb3canlimmmj6sap.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doooobra, a teraz coś z innej beczki. Pytanie do Mamuś: czy robiłyście sobie w poprzednich ciążach masaż krocza? Dwie koleżanki mnie zapewniają, że to najlepszy sposób na to, żeby nie popękać w trakcie porodu i żeby nie musieli ciąć. Jedna stosowała Aniball i bardzo sobie chwali. Przed porodem nie zgodziła się na cięcie, podpisała papiery o ochronę krocza i dzięki tym ćwiczeniom, nawet nie popękała. Byłoby baaardzo fajnie. Ktoś, coś? :D

qb3canlimmmj6sap.png
‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: