X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2017
Odpowiedz

MAJ 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospe mowil zeby brac doraznie. Wiec tak mam zamiar robic. Ale dopiero co wzielam aspargan.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta.be wrote:
    Trzymamy mocno kciuki Małgorzatka :) musi być dobrze!

P.S. Zwróć uwagę na opis pod suwaczkiem i go zapamiętaj :)

Wiem ;) cały czas o tym myślę! I staram sie rozpogodzić.

aneta.be, rybka33 lubią tę wiadomość

• Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzatka199 wrote:
    Uszczesliwiona moje malenstwo tez jest zagadka. Ale od wczoraj jakos przeszla mi ciekawosc... :( a jakie masz przeczucia?

Marze o chłopcu a mąż o córce. Co do przeczuc to sama już nie wiem. Jakoś się podlamalam właśnie, kurde no 19tyg a tu dalej nic. Wiem że powinnam się cieszyć i wgl. no ale cóż. Przebija mnie ta nie wiedza w szczególności że wszyscy już się dopytuja :(

U Ciebie wierzę że będzie wszystko dobrze a lekarz to debil i tyle. :*

malgorzatka199 lubi tę wiadomość

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa według belly 22 tc to szósty miesiąc.

Karissa, Totoja, sylwia1985 lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Espera Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilutek wrote:
    Julian to piękne imię, takie królewskie ;)
    Mi tez się podoba! Niestety syn nie zaakceptowalr... Mężowi się podobało...

nzjdvkcb7z3kkspd.png
    aniołek ***10.03.2015.
    syn 2008 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:
    Marze o chłopcu a mąż o córce. Co do przeczuc to sama już nie wiem. Jakoś się podlamalam właśnie, kurde no 19tyg a tu dalej nic. Wiem że powinnam się cieszyć i wgl. no ale cóż. Przebija mnie ta nie wiedza w szczególności że wszyscy już się dopytuja :(

Ja tez 19 tc i nie wiem jaka plec ;)

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:35

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszczesliwiona wrote:

Ja w dwóch poprzednich ciążach wiedziała dopiero po połówkowych płeć, czyli ok 20 tyg. Więc niedługo i Ty poznasz :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Hope_ Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 08:35

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Kamilutek Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młgorzatka, leż i się relaksuj :)

malgorzatka199 lubi tę wiadomość

3jgxhqvktwt5w6mq.png
    Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope_ wrote:
    a Wy to sie chociaz możecie połudzić jak Kleopatra, że coś odpadnie :P u nas jak mam wynik DNA to nawet iskierki nadziei nie ma!

Pomylili sie przy wpisywaniu na wydruk! A tak serio to kazdy ma jakiestam upodobania a najwazniejsze i tak zeby bylo zdrowe ;)

Ps. Zauwazylyscie ze konto tej Toski88 zniknelo? Mam nadzieje ze wszystko w porzadku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 13:26

• Madu1611 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Tęskniłam za Wami mocno przez te kilka dni pobytu w pl. Wróciliśmy wczoraj wieczorem i przez północy, i cały poranek nadrabiałam lekturę na forum :). W pl było fantastycznie tylko bardzo intensywnie ale dałam radę latać z brzuchem i z dzieckiem w wózku po całym Szczecinie. Nawet zaliczyliśmy przyspieszoną wigilię z opłatkiem, choinką i całym świątecznym jedzonkiem z rodziną mojego męża. Super było :)

Piękne macie choinki a brzuszki jeszcze piękniejsze.

Dewa, współczuję stresów jakim musiałaś stawić czoła ostatnio ale super, że jest lepiej niż się wydawało i już jesteś wśród rodzinki.

A co się porobiło z Toski profilem? Wyskakuje mi jako NOWA, żadnego zdjęcia ani nic??? Tylko z tresci postów domyślam się, ze to ona.

Cześć Małgorzatka :)

Moniqaaa, gratuluje syna!

Wybaczcie, ze wszystkim nie dam rady odpisać odpisać indywidualnie ale wszystkie z osobna ściskam :D

malgorzatka199, Kleopatra, sylwucha89 lubią tę wiadomość

gannskjoqlc3hmdm.png
  • dewa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre pytanie, co z Tośką???

qb3canlimmmj6sap.png
  • Madu1611 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina, pytałaś o moje planowane cc. Tak to wyszło, że położna jak zakładała mi kartę ciąży na samym początku to od razu powiedziała, że wyśle mnie do lekarza na konsultację, bo krótki odstęp po pierwszym cc. Lekarka natomiast umówiła mnie na wizytę do babeczki, która właśnie decyduje o tym czy cc czy sn. Byłam u niej w ostatni wtorek i na wizycie omówiła ze mną plusy, minusy, ryzyko itp itd porodu takiego i takiego. Ostatecznie zgodziłysmy się, że czekam na to aż akcja sama się rozpocznie około tp (6 maj) a jak nie to mam się stawić 11ego na oddział i tam albo spróbują wywołać akcję przez przebicie pęcherza z wodami albo cc.
    Byłaś już u lekarza? Bo pamietam, że miałaś wizytę umówioną. Jak jeszcze nie, to z nim pogadaj o problemach z biodrem i o swoich obawach przed sn skoro położna to olała. Do doopy trochę, że tak postąpiła :/.

gannskjoqlc3hmdm.png
  • gaja_1 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka, trzymam kciuki i oczywiście radzę się nie stresować tylko relaksować, napewno będzie dobrze :)

Dewa super, że sytuacja nie jest taka straszna i że szczęśliwie dojechaliście do Polski :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!

My od rana na zakupach, dokupiliśmy reszte prezentów, jeszcze je tylko muszę popakować, ale to już sama przyjemność. Czekam tylko aż mi doschnie pomarańcza i będę robić stroik. Dzisiaj wreszcze czuje się trochę lepiej, chyba mój organizm zaczyna się przyzwyczajać do mniejszej dawki Luteiny :)

A to nasz dzisiejszy zakup dla Alicji :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9ef5af4c589.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 13:56

Uszczesliwiona, ag194, bbee, marie_marie22, rybka33 lubią tę wiadomość

uwo9yx8db7dsv504.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Wam :)

fajnie te brzuszki Wam wystaja:) tez tak chce:) ruchy u mnie nie jakos czeste i nie mocne, ale nawet czuje pod reka czasami:) nie moge sie doczekac az maz to poczuje bo jak na razie duza czesc ciazy bylam bez niego, najpierw delegacje teraz UK ale juz go nigdzie nie puszcze:)

Sylwia tak jak mowil ktos tutaj, tez nzam jedna Blanusie, i jest cudnowa :) taka madra i rezolutna:) poza tym Szymon mnie sie podoba tez:)

Hope nie wiem ktora Klaudie pytalas wiec tez odpowiadam ;p ja mam ten ze sluchawkami nie do uszu, jak podpinam drugie takie do uszu to nie raz ogluchnac idzie jak mała kopa zasadzi:)

ja uciekam do pracy, milego dnia:)

4 dni do powrotu meza i wizyty! jupi ja jej":)

Uszczesliwiona, Kleopatra, sylwucha89 lubią tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Uszczesliwiona Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie, uronilam kilka łez i już mi lepiej :) nauczyłam się że nad wszystkim w życiu panuje i wszystko ode mnie zależy i przestałam sobie radzić na chwilę z nie wiedzą :( ale już się ogarnelam! Przecież zaraz mam połowkowe i mogę się pocieszyć że napewno teraz już nic nie odpadnie albo nie urośnie jak się już dowiem, prawda ? :)

Jej mam nadzieję że Toska nam się nie obrazila i nie uciekła od Nas :( NASZA CZARODZIEJKO ODEZWIJ SIĘ! :)

Tak się z Wami zzylam że nie wyobrażam sobie żeby któraś teraz odeszła z formu :(

Podobno należy być cierpliwym <3
    CÓRECZKA <3

88c5yx8dba03o63f.png
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dewa, bardzo sie cieszę, ze pojechaliście do PL i jestem pewna, ze wszystko sie samo pięknie ułoży zanim wrócicie!:) Z reszta skoro to wynajmowane mieszkanie, wy zrobiliście wszystko, zeby było ok, to pewnie poszła jakaś stara rurka albo cos, a to już należy do właścicieli, zeby sie z tym uporać. A jeszcze jak jest ubezpieczenie budynku itd to już w ogóle luzik :) Nam kiedyś w wynajmowanym mieszkaniu pękła stara rurka i zalało nas i sąsiadów na dole. Właściciele stwierdzili, ze to ich wina, ze nie kupili nowych rurek i sami Wymiwnili panele i załatwili wszystko z sąsiadami :)

WreszcieMama, mojemu M parzy sie PS4, ale mamy jeden tv i już wiem co by tu sie działo jakbym sie zgodziła :p Poza tym dopiero kupiliśmy aparat za 2,5tys, planujemy kupić lapka za ok 3tys...No myśle, ze ps4 musi poczekać :p

Julia lub Zuzia dla dziewczynki i Maksymilian dla chłopca :) Moze babskie oklepane sa teraz, ale same widzicie jak moda sie zmienia - okazuje sie, ze będzie coraz więcej Maksów, a Julek coraz mniej, bo ludzie nie beda chcieli, zeby było oklepane :p My córkę byśmy mieli Zosię..myślałam, ze oryginalnie, ale wszyscy nasi znajomi okazało sie planują Zosię :p Za to Tomek póki co będzie chyba jedyny wśród rodziny i znajomych :)

Ale sie dziewczyny przeraziłam! Byłam właśnie w łazience na 2... jak zwykle cieżko i boleśnie, ale przywykłam. Gorzej, ze na papierze zobaczyłam plamę żywej krwi! Nie miałam żadnych plamien do tej pory ani nic... Boli mnie brzuch jak na okres, ale z tego co sprawdzilam, to to było typowo z odbytu. Chyba sobie cos tam poroniłam i stad ta krew, bo naprawdę zabolało w trakcie. Moze czekają mnie problemy z hemoroidami :( Nic nie boli, nie swędzi, nie szczypie.. i w sumie co 2-3 dni wie załatwiam, a to często jak na mnie. Nie wiem co myśleć. Zobaczę czy sie to powtórzy. W środę mam połówkowe w klinice ze skierowania Medicover to najwyżej o tym przy okazji wspomnę. Któraś z Was tez tak miała?

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Klaudia0727 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa wrote:
    Dewa, bardzo sie cieszę, ze pojechaliście do PL i jestem pewna, ze wszystko sie samo pięknie ułoży zanim wrócicie!:) Z reszta skoro to wynajmowane mieszkanie, wy zrobiliście wszystko, zeby było ok, to pewnie poszła jakaś stara rurka albo cos, a to już należy do właścicieli, zeby sie z tym uporać. A jeszcze jak jest ubezpieczenie budynku itd to już w ogóle luzik :) Nam kiedyś w wynajmowanym mieszkaniu pękła stara rurka i zalało nas i sąsiadów na dole. Właściciele stwierdzili, ze to ich wina, ze nie kupili nowych rurek i sami Wymiwnili panele i załatwili wszystko z sąsiadami :)

WreszcieMama, mojemu M parzy sie PS4, ale mamy jeden tv i już wiem co by tu sie działo jakbym sie zgodziła :p Poza tym dopiero kupiliśmy aparat za 2,5tys, planujemy kupić lapka za ok 3tys...No myśle, ze ps4 musi poczekać :p

Julia lub Zuzia dla dziewczynki i Maksymilian dla chłopca :) Moze babskie oklepane sa teraz, ale same widzicie jak moda sie zmienia - okazuje sie, ze będzie coraz więcej Maksów, a Julek coraz mniej, bo ludzie nie beda chcieli, zeby było oklepane :p My córkę byśmy mieli Zosię..myślałam, ze oryginalnie, ale wszyscy nasi znajomi okazało sie planują Zosię :p Za to Tomek póki co będzie chyba jedyny wśród rodziny i znajomych :)

Ale sie dziewczyny przeraziłam! Byłam właśnie w łazience na 2... jak zwykle cieżko i boleśnie, ale przywykłam. Gorzej, ze na papierze zobaczyłam plamę żywej krwi! Nie miałam żadnych plamien do tej pory ani nic... Boli mnie brzuch jak na okres, ale z tego co sprawdzilam, to to było typowo z odbytu. Chyba sobie cos tam poroniłam i stad ta krew, bo naprawdę zabolało w trakcie. Moze czekają mnie problemy z hemoroidami :( Nic nie boli, nie swędzi, nie szczypie.. i w sumie co 2-3 dni wie załatwiam, a to często jak na mnie. Nie wiem co myśleć. Zobaczę czy sie to powtórzy. W środę mam połówkowe w klinice ze skierowania Medicover to najwyżej o tym przy okazji wspomnę. Któraś z Was tez tak miała?

KArissa ogolnie problem hemoroidów w ciazy jest bardzo czesty :) i wiąże to się tez czesto z zaparciami :) mam tez tak czasem i nie ma sie co martwic :) po porodzie idz do proktologa aa lekarke popros o cos na zaparcia zeby było ci łątwiej załatwic :)

gann9jcg7ze17rcq.png
    Czekamy na Aurelie <3
    20 lat . Łódź/Jelenia Góra
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa ja tak kiedys mialam jak mnie przytkalo na kilka dni. Potem sie nie powtorzylo. Ale jakby sie powtarzalo i bylo wiecej albo kupa zrobilaby sie czarna to warto isc do lekarza.

‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ