MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny nadgoniłam z czytaniem
WreszcieMama - z opóźnieniem piszę - super że wyszliście już ze szpitala i święta spędzicie razem w domu
Kciuki trzymam za wszystkie dzisiejsze wizyty
Dewa - i jak sytuacja? Może ubezpieczenie pokryje usterkę, zwłaszcza jeśli wniknęła nie u Was tylko na części wspólnych?
Przyznam się Wam że chyba największy ze mnie leniuch na forum i z mężem wzięliśmy panią do sprzątania przed świętami (pierwszy raz) ale w piątek bolał mnie brzuch i źle się czułam, aż zerwałam się z pracy wcześniej więc wolałam nie ryzykować..Ale mamy już czysto na błysk, aż podłoga świeci jak nigdy
Wkurzyłam się tylko bo na święta mam dostać od męża poduchę rogal i wiem że już jest gdzieś w domu ale nie chce mi jej dać wcześniej!!! Mam czekać do wigilii na prezent!!! a mi tak wszystko drętwieje w nocy, a on chyba myśli że zmyślam i nie chce mi jej dać wcześniej!!!!
-
Hej! Ktoś wizytuje ze mną dzisiaj?
Lece ogarnąć Grażyne i z nadzieją frune dowiedzieć się co będzie
PS. Później nadrobie wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:13
MEGI81, bezimienna, marie_marie22, Rudzik, monika_89, Kleopatra, Camilia, Moniqaaa, Maniuś, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
to u mnie, jak u większości - czas świąteczny nastał i jeszcze trochę mam pracy. Próbuje Was na bieżąco podczytywać, ale czasu mało na odpisywanie. Generalnie w skrócie - byłam już na jasełkach, na wigilii z moimi przyjaciółmi - harcerskiej, posprzątaliśmy mieszkanko - została tylko kuchnia - ale to ogarniemy, jak już pogotujemy wszystko. Pierniki upieczone, prawie wszystkie prezenty spakowane. ...
Czas leci, a Zuzanka ma już stałe godziny pukania mi brzuszku, tak przynajmniej mi się wydaję.
Sylwia, mi imię Zuzanka dla dziewczyny się podoba, mam też chrześniaczkę Oliwię - więc dla mnie te dwa imiona. Z chłopcami od samego początku miałam problem, więc nie pomogę. Szymon jest ok
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące w tym tygodniu!
AAA, no i zaczynam 22 tydzieńBelly pokazuje, że to niby 6 miesiąc, ale wydaje mi się, że coś z tym miesza, bo zaczyna się o 22,5 tygodnia i chyba to powinno się liczyć od skończonego 22,5 tygodnia, nie ?
Brzuszek już widaćAle nie aż taki jak u niektórych.
marie_marie22, bbee, Uszczesliwiona, MEGI81, Demsik, sylwucha89, rybka33 lubią tę wiadomość
-
Kochane! Dziękuję za ciepłe słowa! Faktycznie stres był okrutny, wróciliśmy jak najszybciej i to faktycznie coś u nas musiało pójść, ale technik przyjechał, odkręcili główny zawór wody i ...nic, u nas nic. Powiedział, że nie wie skąd to, ale dzisiaj ma przyjechać inna ekipa. Nam poradzono po prostu jechać do domu i nie marnować urlopu, bo co ma być to i tak będzie. Więc wczoraj przyjechaliśmy.
Niestety nie mamy ubezpieczenia, bo to wynajmowane mieszkanie i nawet nam do głowy nie przyszło. Z tego co dzisiaj rozmawiałam z administracją, oni tam wszystko dzisiaj posprawdzają i dadzą znać, bo mają klucze. Ale babeczka powiedziała, że ubezpieczenie budynku pokryje suszenie i ewentualną wymianę podłóg, a naszym kosztem byłoby ewentualnie to, co chcielibyśmy wymienić w mieszkaniu, czyli meble czy dywany...
Trzymajcie kciuki, żeby tak było. Bo co innego, zapłacić kilkaset euro za kuchnię i dywan, niż kilka tysięcy za wszystko...
Stres okrutny, aż mnie brzuchol bolał. Ale odkąd przekroczyłam próg swojego domu i jestem wśród Rodziny...całkiem inaczej się oddycha.
Dziękuję Wam za troskę, pozdrowienia z zasypanej śniegiem mojej Mieścinki :*marie_marie22, Rudzik, bbee, Uszczesliwiona, MEGI81, monika_89, Demsik, Karissa, Maniuś, sylwucha89, zastrzeŻona, rybka33, mon!ta^ lubią tę wiadomość
-
hej mamusie,
podczytuje was, ale nie pisalam bardzo dlugo. u mnie dobrze...nawet pare dni na zwolnieniu bylam juhu!!!
ja tez juz czuje powoli lekkie kopniaki i ruchy...ale mam tam chyba malego spiocha
my tez zaraz do pl jedziemy na swieta i juz sie nie moge doczekac!
Dewa, my tez mielismy wypadek w lato....bez wdawania sie w szczegoly byl to maly pozar w kuchni. my tez nie ubezpieczeni (w szwajcarii to bardzo dziwne-kazdy ma ubezpieczenie od nieszczesliwych wypadkow, ubezpieczone meble itp.) i tez byl stres co to bedzie. ubezpieczenie budynku zaplacilo za malowanie i wymiane osmolonej szafki. dywan dlugowlosy ktory po prostu smierdzial wywalilismy i kupilismy nowy (za to nikt nam nie zaplacil). wiec sie nie martw, bo administacja od czegos takiego jest ubezpieczona! dlugo to tylko trwalo wszystko, bo musza miec kosztorys dla ubezpieczyciela, on sie zgadza, wtedy dopiero ekipa jest umowiona...ech.
Hope, mysle o Tobie i twoim malenstwie! Mam nadzieje, ze bedzie dobrze!
Pozdrawiam Cieplo wszystkie mamy!
Hope_ lubi tę wiadomość
Sophie 10.05.2017
Marie 20.12.2019 -
Cześć dziewczyny, ja od wczoraj zasuwam ze świętami, choinka ubrana a ja nie umiem na miejscu usiedzieć, mam tyle energii że tylko wymyślam co by tu zrobić
przed ciążą tak nie miałam, uwielbiałam leniuchować i oglądać seriale, a teraz mnie to po prostu męczy i nudzi, mogłabym cały dzień w kuchni gotować przysmaki
mój M szczęśliwy, bo coraz to nowsze przepisy wymyślam i pichcę, oj przytyjemy okrutnie
zostało 9 dni do połówkowych, więc muszę czymś umysł zajmować żeby szybciej zleciało.
Trzymam kciuki za wizytujące i czekam na dobre wieściUszczęśliwiona oby dzidzia pokazała co tam ma, a nie tak jak u mnie wsadziła pupę w mój pęcherz
28.12 - 289g
06.03 - 1498g
-
U mnie obsuwa więc nie wiem ile będę czekać
u mnie wizyta ale lekarka zawsze robi usg
a jak nie to do czwartku na połowkowe
A no i trzymam kciuki za Was dziewczyny!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 11:16
sylwucha89 lubi tę wiadomość
-
Hej
ja dzis w końcu doczekałam sie połówkowych noo ale dopiero po południu. Jedziemy sprawdzić czy nie odpadły jajka
sylwia dziwie się, że jej nie odparowałaś, jeszcze czwgo żeby ona życie Ci układalamoja też się krzywiła jak mwiłam że chcę szybko zajść w drugą ciążę bo jak to z dwójką maluchów, więc parę razy jej wytłumaczyłam że my tak chcemy, teraz nie komentuje i w miarę możliwości pomaga.
sywlwucha u nas bylo podobnie z imieniem dla chłopcazmusiłam męża że do gwiazdki chcę coś wybrac bo muszę wiedzieć jak podpisać prezent dla synka, chcę coś drobnego wrzucić pod choinkę
Brzuch świetny, ładnie się wypycha, u mnie pewnie dlug tego nie będzie przez tłuszczyk na brzuchu. Na jakie imię się mąż upiera?
Karissa różne portale podają różnie od kiedy zaczyna sie 6mc, tu na belly liczy od 22tc
Hope Antoś przyklepany?Właśnie małam pytac kiedy wyniki a widze że już dzwoniłaś w tej sprawie. Kiedy wizyta?
bbee maskara współczuje takiej rodzinyja nei wiem jak tak mozna wszystko zostawić jednej osobie
pink żyjesz jeszcze?pracuuesz czy już l4?
dewa dobrze, że wy nie będziecie stratni na tym chociażsylwucha89 lubi tę wiadomość
-
Ogarnęłam kuchnię, ugotowałam ziemniaki na śląskie i nastawiłam sos. Już padam
Aż serce lekko kuje.
Dziewczyny te które też tak mało energii mają, coś Wam pomaga, żeby mieć więcej energii?? Jak sobie radzicie? Bo ja już zaczynam być lekko przerażona, jak ja to wszystko ogarnę (a i tak mam połowę mniej do robienia niż co roku), tylko to nieszczęsne ciasto doszło, jak wcześniej pisałam. Normalnie przed świętami miałam tyle energii, jakbym miła motorek w tyłku, a teraz nie dość, że nie mam siły to jeszcze czasem coś zakuje, pobolowa, nie chcę zrobić malutkiej jakiejś krzywdy... -
Co do imion i sugestii, to rozwalił mnie ostatnio komentarz szwagra na temat imienia Igor: "przecież Igor to był asystent Frankensteina, chcecie żeby się z niego śmiali?" Tego się nie spodziewałam
pierwsze słyszę o czymś takim, a poza tym idąc tym tokiem myślenia każde imię jest złe bo się z czymś kojarzy, no ręce opadają
teraz jak ktoś się będzie pytał o imię to będę mu odpowiadać, że nazwiemy dziecko Mścichuj.
Ale Wam fajnie te brzuszki wypycha, u mnie ani razu czegoś takiego nie zauważyłam, a i z ruchami bieda bo raz na parę dni takie lekkie pukanie od środka poczuję i tyle. Łożysko na przedniej ścianie mi się potwierdziło, więc się nie martwię bo mi pewnie amortyzuje kopniaczkiHope_, marie_marie22, Uszczesliwiona, bezimienna, sylwucha89 lubią tę wiadomość
28.12 - 289g
06.03 - 1498g