MAJ 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia1985 wrote:wiecie co mi teściówka powiedziała na koniec dnia przyprowadzając Nikodema bo był u niej chwilkę - że on jest nadpobudliwy i że mogliśmy poczekać z drugim dzieckiem jeszcze przynajmniej rok że nie tak powinno być - wkurwiona aż się muszę położyć bo brakuje mi słów a jutro rano do ginekologa
jasne to ona moze niech zaplanuje wszystko - całe nasze życie
Nigdy nic nie przewidzimy a takie słowa potrafia zranić
Dziewczyny piekne brzuszki sylwucha moj tylko 2 razy tak sie wypchal cudowne uczuciesylwucha89, sylwia1985 lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:w chwili spokoju , gdzie młody poszedł na godzinkę jak zwykle na dół do teściowej a męża jeszcze nie ma zrobiłam listę imion i tak:
DZIEWCZYNKA :
1.Blanka
2.Emilia
3.Helenka
4.Julia
5.Kinga
6.Oliwia
7.Zuzanna
8.Nina
CHŁOPCZYK :
1.Aleksander
2.Hubert
3.Kacper
4.Szymon
5.Mikołaj
6.Tobiasz
7.Maksymilian
8. Tymoteusz
a niech mąż wybierze - dam mu listę i jak po połówkowym będziemy znać płeć to powiem żeby wybrał któreś z 8 imion
Wam które się najbardziej podoba? -
Ale tu dzisiaj spokojnie
pewnie w poniedziałek jak przywalicie postami to znowu będzie problem nadążyć
Sylwia1985 olej babe! Może ona by chciała siedzieć w piwluchach przez 10lat ale Wy macie prawo do własnych decyzji
Co do imion to nawet mi nie mówici, mąż nie chce gadać o nich póki nie mamy płci a dziecko tak samo uparte jak on i nie chce się pokazać! A ja Ci biedna muszę się nad sobą użalać że nie wiem co jestobym tylko takie problemy miała do porod.... nie chwila, napewno do porodu nie wytrzymam nie wiedząc co jest
to zacznijmy od nowa: obym tylko takie problemy miała w ciąży
-
Zastrzeżona mój mąż ma swoje typy i zero negocjacji ma być po jego myśli i koniec... Jednak nie dam za wygraną i będę walczyć
mąż uparł się na zagraniczne imię tylko że do naszego nazwiska nie pasują a po drugie nie mamy w planach przeprowadzki.
Zresztą to my chodzimy tyle miesięcy w ciąży i jeszcze musimy urodzić więc ostatnie słowo powinno należeć do nas
Sylwia a teściową postaraj się nie przejmować. To Wasze życie i Wasze decyzje nic jej do tego. Wiadomo, że na początku będzie ciężko ale później same plusyzastrzeŻona, Hope_, monika_89, rybka33, sylwia1985 lubią tę wiadomość
-
sylwucha89 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8398c03ed5e6.jpg
A tutaj moja bezimienna córaWasze maluszki też tak często się wypinają? Bo moje dziewczę kilka razy dziennie prezentuje swoje wdzięki
uwielbiam to!!
U nas tak jest pare razy dziennie :p raz z jednej strony raz z drugiej a czasem po środku...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1273b1a7b400.pngKarissa, Moniqaaa, Arwi, bbee, sylwucha89, Hope_, Uska, Demsik, marie_marie22, Maniuś, Uszczesliwiona, ag194, Klaudia N., monika_89, Kleopatra, Camilia, rybka33, Breezee lubią tę wiadomość
Czekamy na Aurelie
20 lat . Łódź/Jelenia Góra -
Sylwucha skąd ja to znam
Ja to mam na tyle problem, że od 5 miechów słyszałam to imię wypowiadane przez Niego i tak mi się osłuchało, że nawet jak nie jest to mój typ, to żadne inne też mi się nie podoba
W ogóle stwierdzam, że nic mi się nie podoba i czym tu negocjować. A jak już coś znajdę jakieś, to też słyszę nie, nie i to nie. Później sama dochodzę do wniosku, co za różnica jakie imię skoro, jak widać to kwestia przyzwyczajenia. Pamiętam jak Dziadkowie reagowali na początku na imię dla mojego Synka, a teraz nie wyobrażają sobie, że może nazywać się inaczej
Myślę, że w pewnym momencie może i odpuszczę, ale już zapowiedziałam M., że jak dziecko będzie miało kiedykolwiek reklamacje do imienia, to On się tłumaczyJak będzie córeczka Tatusia to i tak mu wszystko wybaczy
sylwucha89 lubi tę wiadomość
Aniołek * 16.02.2016 -
Carolina, ja wszystkie spodnie ciążowe mam te same z h&m w różnych kolorach, bo zadne inne nie sa tak wygodne. Tez chyba skinny cos tam
129zl kosztują... były jakieś inne w promocjach za 40 czy 60zl, ale wiecznie cos mi nie pasowało. Moim zdaniem to spoko wydatek, bo mam w nich jeszcze dużo miejsca na brzuch, a poza tym to nie jedyna ciąża jaka planuje
Camilla, 6 miesiąc? Z tego co ja sie orientuje to on zaczyna sie w 22,5tc
Dzis M pomyl okna, ja ozdobiłam je naklejanymi śnieżkamiPoza tym w sypialni stanęła mała, urocza choineczka, a w salonie duża choinka
Uwielbiam klimat świąteczny, zwłaszcza od czasu gdy spędzam święta z Mężem i naszymi obiema rodzinami (2 wigilie mamy)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/85271a8842ee.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 00:16
Arwi, Rudzik, marie_marie22, Uszczesliwiona, sylwucha89 lubią tę wiadomość
13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień
26.08.2016 - Mamy to!Do zobaczenia w maju!
-
Ale macie świetne brzuchy! Fajnie, że malce są takie aktywne i dają matkom sygnał swojej obecności, już nie mogę się tego doczekać!
Dzisiaj w nocy parę razy zmieniłam pozycję chyba naciągając za mocno brzuch, bo w kilku miejscach strasznie mnie zakłuło i pociągnęło, aż się przestraszyłam.
Od 5 siedzę nad robotą, nigdy, nigdy, nigdy więcej nie przebimbam weekendu! I miałam dzisiaj iść na basen na 12 ale już widzę, że nic z tego, bo się nie wyrobię! No nic, zobaczymy. Najwyżej pójdę w środę i piątek. Kto w ogóle wymyślił basen dla ciężarnych w godzinach pracy? Te, które są na zwolnieniu, bo muszą leżeć, na pewno na niego pójdą, bo lekarz nie dla zaświadczenia.
Miłego dnia i kciukasy zaciśnięte za wszystkie wizytujące! WreszcieMama zazdroszczę podglądania malucha!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 07:05
sylwucha89 lubi tę wiadomość
Matylda maluszku, siedź grzecznie w brzuszku! -
sylwia1985 wrote:w chwili spokoju , gdzie młody poszedł na godzinkę jak zwykle na dół do teściowej a męża jeszcze nie ma zrobiłam listę imion i tak:
DZIEWCZYNKA :
1.Blanka
2.Emilia
3.Helenka
4.Julia
5.Kinga
6.Oliwia
7.Zuzanna
8.Nina
CHŁOPCZYK :
1.Aleksander
2.Hubert
3.Kacper
4.Szymon
5.Mikołaj
6.Tobiasz
7.Maksymilian
8. Tymoteusz
a niech mąż wybierze - dam mu listę i jak po połówkowym będziemy znać płeć to powiem żeby wybrał któreś z 8 imion
Wam które się najbardziej podoba?
Zdecydowania najładniejsze wg. mnie jest dół Twojej listy, czyli Nina i Tymoteusz, ale ja mam specyficzny gust -
hej hej:)
W sobotę było u mnie wielkie sprzątanie i robienie ciasta na niedzielę a potem spotkanie z teściami :p a wczoraj widziałam się z koleżanką, a później gotowałam obiad i jedlismy go z teściową, ponieważ teść przeziębiony i ze względu na to, by nie zarażać, nie przyszedł (miło z jego strony, że tak się troszczy:) ).
Byłam mega zmęczona. Niestety zostało duzo do zmywania, a zmywarki się nie dorobilismy jeszcze (chcemy kupić taką małą za jakiś czas).
Od kilku dni czuję już ruchy i wiem, że to na pewno nasza Lilianka. Bardziej czuję, gdy się zdenerwuję (jedyny plus nerwów;p), a jak jestem spokojna,to tak słabiutko się rusza. Może chce mi powiedzieć 'mamo, nie denerwuj się <wali pięścią>' -> tak to sobie wyobrażam właśnie
Dewa, współczuję strasznie;/ jak sytuacja się rozwinęła?
Qasha, też współczuję tej całej akcji z Marcinem i lekami. Ochhhh, wkurzyłabym się (a ostatnio jestem podatna na denerwowanie się).
Ja mam jedne spodnie ciążowe , kupione w C&A. Są trochę jeszcze za duże, ale czsem w nich chodzę. Oprócz tego noszę legginsy, takie zwykłe z Decathlonu lub jakieś z ekoskórki. Normalnie rzadko chodzę w legginsach, więc u mnie po tym można poznać, że jestem w ciąży;p
Choinka jeszcze nie ubrana u nas. JEszcze nie kupiona;p Planujemy kupić jakąś małą, symbolicznieMoniqaaa lubi tę wiadomość
-
malgorzatka199 wrote:Dlatego wlasnie ze wzgledu na brak armatki lekarz mi nie chce potwierdzic plci
a ja juz bym chciala wiedziec. Z drugiej strony wole dowiedziec sie pozniej niz np.potem trzymac synka w różu :o
A jak sie maja ciazowe przeczucia? Sa mamusie ktorym sie potwierdzilo przeczucie?
Małgorzatkaoboje z M marzyliśmy o dziewczynce, a ja cały czas czułam że będzie chłopak i na ostatnim usg pokazał armatkę
2017 -syn
2019 - córka -
Sylwia co do imion do chłopca to ja mam Szymona i nadal mi do podoba wiec dobry wybór ale też Maskymilian mi sie podoba a dla dziewczynki to też z twoich typów to mam Kinge i Oliwka na swojej liście
Ja dzisiaj mam badanie polowkowe mam nadzieje że będzie ok . A co do brzuszków to widze ze nie tylko ja mam duży niektóre z was też już dość ładne mają a mój mama wrażenie że jest wielki na 5 miesiąc Al co tam ...Aniołek (8t) marzec 2016
-
Czytam Was i nie mam kiedy odpisać, wczoraj tyle roboty, sprzątania, masakra, dzisiaj ciąg dalszy, a jeszcze w między czasie muszę obiad zrobić, iść na spotkanie świąteczne i jasełka do córki do przedszkola, tabletki na astmę musimy dzisiaj załatwić dla córki, bo nam się niespodziewanie skończyły
Choinkę trzeba w domu ustawić, to jutro już ubierzemy. Też czasu na forum do świąt będzie mało.
Kamilutek, ja też tak mam w nocy, że się gwałtownie ruszę to mnie ciągniealbo źle się ułożę i zakuje...
Sylwia, dla mnie Zuzia i KacperFaktycznie nie ma co się z nikim z rodziny konsultować co do imienia, czy przejmować gadaniem
U nas oczywiście protesty obu dziadków co do imienia, niczego innego się po nich nie spodziewałam, powiedziałam, że tak wybrałyśmy z Hanią i tyle, najbardziej mnie córki zdanie w tym względzie obchodziło, bo miała obiecane, że będzie mogła wybierać imię dla siostry. Mąż się dopasował
Musi się przyzwyczajać, będzie miał 3 baby w domu.
Mam tak mało energii w tej ciąży, że nie wiem jak ja się ze wszystkim wyrobię. Jeszcze wypada mi ciasto zrobić na święta do teściów, bo teściowa mówi, że będzie pracować cały ten tydzień od przedpołudnia do wieczora, więc się martwi co ona w ogóle zdąży zrobić. Tak się żaliła przy nas i szwagrze z żoną, oni w ogóle wygrali konkurs na egoistów roku, bo nie dość, że im nie pasuje, że teściowa chce zrobić tylko sernik i makowiec (chcieli jakiegoś chałwowca, co zajmuje więcej czasu i energii), to jeszcze powiedzieli, że oni zrobią sernik (teściowa już się ucieszyła, że zamierzają pomóc) ale dodali, że zjedzą go sami w domu w jeden wieczór... Ścięło mnie całkiem, teściowej się przykro zrobiło. Fakt, że przez 5 lat się im jeszcze nie zdarzyło pomóc przy świętach czy rodzinnych imprezach, ale nadzieja matką głupich. Więc ja chyba wspomogę jakiś ciastem, mąż mi pomoże jakbym niedomagałabo do tego jeszcze makiełki, kapuśniaczki, ze dwa rodzaje ciastek...
-
Sciskam kciuki za polowkowe;)
Dewa jak sytuacja z mieszkaniem?
U mnie tez brzuszek sie wybrzusza z roznych stron jak mala szaleje musze zaczac to dokumentowac;)
Jak sytuacja z krzeslami przyjadą?tylko nie pamietam do kogo:/Demsik
synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
hormony ok
hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
staraliśmy się 6 lat i się udało;